-
α) Ποια roundabout ρε παιδες οταν στην Ελλαδαρα μας προτεραιοτητα εχει αυτος που μπαινει στην πλατεια? Δεν εχετε καταλαβει οτι ο καθε δρομος κ η καθε γωνια στην Ελλαδα ειναι Ωδη στην Μαλακια?
β) Ξαναλεω, σας φαινεται φυσιολογικο απο τη μια να δινεται σε δημοσια χρηση ενας δρομος αλλα να μην εχει παραληφθει επισημα = δεν εχει ευθυνη το κρατος, ΕΝΩ τον εδωσε στη δημοσια κυκλοφορια?
-
Μα τον δινει για να κανει και εγκαινια=ψηφους... απο την αλλη η τροχαια πρεπει να μην δεχθει εγγραφως.. ομως και αυτην την εχουν γραμμενη... σαν υπηρεσια μπροστα στο τζερτζελο των εγκαινιων... απο τους παραγωντες του τοπου...
-
Mια κυρά χτες ήθελε να παρκάρει ένα impreza wrx πανω σε ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο του Χαλανδρίου και είχε και το θράσος να μου ζητήσει να της δείξω για να μη βρει σε ένα παγκάκι και σε ένα παρτέρι που ήταν εκεί.
-
Κι εσύ σαν καλός πολίτης, τελικά της έδειξες πώς να ... ΒΡΕΙ ( ) ... στο παγκάκι;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κι εσύ σαν καλός πολίτης, τελικά της έδειξες πώς να ... ΒΡΕΙ ( ) ... στο παγκάκι;Satanic!!!
'έλα... έλα... έχεις χώρο...'
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Υπάρχει μία ισόπεδη διασταύρωση με φανάρια πάνω στην περιφερειακή του Βόλου (κόμβος Φυτόκου-http://maps.google.com/maps/myplaces?ll=39.387934,22.938112&spn=0.005556,0.014226&ctz=-120&t=m&z=17).
Ο κόμβος αυτός είναι προφανώς αρκετά χρήσιμος εξυπηρετώντας κατοίκους, σχολεία αλλά και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Γεωπονικές σχολές). Όντας ισόπεδος έχει φανάρια και σήμανση (στοπ, προτεραιότητες , κλπ). Ισως και λόγω κακοκαιρίας έχει κάποιες μέρες τα φανάρια εκτός λειτουργίας (παλλόμενο πορτοκαλί). Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές και οι γονείς (πάντα στο όνομα της ασφάλειας των παιδιών) ζητώντας την επαναλειτουργία των φαναριών. Κορυφαία λεπτομέρεια η άρνηση των οδηγών των μισθωμένων (για σχολικά) λεωφορείων ΚΤΕΛ να διασχίσουν το δρόμο (με τα λεωφορεία!) για λόγους ασφαλείας, οπότε αποβίβασαν τα παιδιά – μαθητές να περάσουν το δρόμο (2+2 λουρίδες-περιφερειακή) πεζοί!
Το άλλο κακό είναι ότι τα φανάρια ανήκουν στο Υπουργείο και ο δρόμος όντας ημιτελής δεν έχει παραδοθεί/ παραληφθεί επισήμως, οπότε υπάρχει και θέμα αρμοδιότητας.
Έτσι σήμερα αντί να επισκευάσουν τα φανάρια έκλεισαν μέχρι νεοτέρας τον κόμβο στην κάθετη κυκλοφορία! Τουλάχιστον δεν κατήργησαν ολόκληρη την περιφερειακή οδό (μέχρι στιγμής)
Σχετικά λινκ
http://www.taxydromos.gr/article.php?id=39260&cat=88
http://www.thisisvolos.gr/news/categori ... -road.htmlΑπ'ότι καταλάβατε το ζουμί είναι αυτό και προσπαθούν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση:
«Έως ότου όμως γίνει το έργο αυτό», όπως τονίζει ο Αντιδήαμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, «η κυκλοφοριακή ρύθμιση που αποφασίστηκε εξασφαλίζει στοιχειωδώς την ασφάλεια του δρόμου.Ο ίδιος δήλωσε ότι «πρέπει επιτέλους να τελειώνει αυτό το «γαϊτανάκι» ανευθυνοϋπευθυνότητας και από την πλευρά του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., χωρίς άλλη χρονοτριβή και κωλυσιεργία, να προχωρήσει επιτέλους όχι μόνο η συγκεκριμένη παρέμβαση αλλά στο σύνολό της η εργολαβία «σκούπα» που αφορά τις εκκρεμότητες της Περιφερειακής Οδού''
Το εργάκι αυτό φαίνεται να είναι πολύ ζουμερό. Και βλέπω τον κύριο αντιδήμαρχο πολύ ζωηρό γι'αυτό. Και να σας κάνω και μια πρόβλεψη?
Θα το πάρει ή τελικά θα το εκτελέσει αυτός που έκανε και την περιφερειακή.
Για όσους γνωρίζουν από δημόσια έργα το φαινόμενο είναι πολύ σύνηθες. Εκτελούμε ένα εργάκι το κάνουμε μπουρδέλο και στη συνέχεια είτε με αναθέσεις αν είναι μικρές, είτε με πρόχειρους διαγωνισμούς αν είναι λίγο μεγαλύτεροι, είτε με στημένους μειοδοτικούς διαγωνισμούς αν είναι μεγάλοι (όπως στην προκειμένη περίπτωση) παίρνουμε τη συντήρησή του ή την αποπεράτωσή του δηλαδή διπλοπληρωνόμαστε τις εργασίες που έπρεπε να είχαμε κάνει εξ'αρχής ή διορθώνουμε τις μ@λ@κίες που κάναμε παίρνοντας φράγκα.Πάντως το να δώσεις σε λειτουργία ένα ημιτελές έργο ή τμήματα αυτού είναι πολύ σύνηθες δεν απαιτείται δηλ. υποχρεωτικά ολοκλήρωση και παραλαβή (προσωρινή ή οριστική) των εργασιών και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία γι'αυτό (διοικητική παραλαβή για χρήση).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) Ποια roundabout ρε παιδες οταν στην Ελλαδαρα μας προτεραιοτητα εχει αυτος που μπαινει στην πλατεια? Δεν εχετε καταλαβει οτι ο καθε δρομος κ η καθε γωνια στην Ελλαδα ειναι Ωδη στην Μαλακια?Stop πριν το roundabout και είσαι κύριος. Στη Λεοφωρο Κνωσσού στο Ηράκλειο έτσι γίνεται, και μια χαρά έχουν προσαρμοστεί όλοι (βέβαια, το πως προσαρμόζεται ένας Κρητικός οδηγός είναι another story)
-
Ο χρήστης matt21 έγραψε:
α) Ποια roundabout ρε παιδες οταν στην Ελλαδαρα μας προτεραιοτητα εχει αυτος που μπαινει στην πλατεια? Δεν εχετε καταλαβει οτι ο καθε δρομος κ η καθε γωνια στην Ελλαδα ειναι Ωδη στην Μαλακια?
Stop πριν το roundabout και είσαι κύριος. Στη Λεοφωρο Κνωσσού στο Ηράκλειο έτσι γίνεται, και μια χαρά έχουν προσαρμοστεί όλοι (βέβαια, το πως προσαρμόζεται ένας Κρητικός οδηγός είναι another story)
Είσαι σίγουρος οτι έχουν προσαρμοστεί και σταματάνε στο στοπ των roundabout όσοι κινούνται επί της Κνωσσού ? Περνάς συχνά από εκεί και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
-
Ο χρήστης matt21 έγραψε:
Stop πριν το roundabout και είσαι κύριος. Στη Λεοφωρο Κνωσσού στο Ηράκλειο έτσι γίνεται, και μια χαρά έχουν προσαρμοστεί όλοι (βέβαια, το πως προσαρμόζεται ένας Κρητικός οδηγός είναι another story)
Μα, αν χρειαζεται πινακιδα STOP, τοτε η δημιουργια roundabout ειναι περιττη. Βαλε μονο το ΣΤΟΠ κ γλυτωσε τα εξοδα.
-
το στοπ (του οποίου γίνεται κατάχρηση στην ελλάδα) ερμηνεύεται ως ανάποδο τρίγωνο στο 99% περιπτώσεων
Στην λευκάδα κάναν μια απόπειρα να βάλουν ανάποδα τρίγωνα αλλά μάντεψε πόσοι ξέρουν τί σημαίνει... -
προσεχώς μουν@κια?
-
Nαι οι περισσότεροι πιστεύουν πως στην πραγματικότητα πρόκειται για σήμα που δεν βιδώθηκε σωστά γύρισε ανάποδα και ξεθωριάσε το (π.χ.) θαυμαστικό
Για να μην μιλήσουμε για την πλέον ανόητη τακτική να τοποθετούνται στις λωρίδες επιτάχυνσης STOP
Η φωτογραφία που ποστάρω παρακάτω την τράβηξα εγώ πριν απο περιπου 3 χρόνια στην Κοζάνη.
Η πινακίδα τοποθετήθηκε ολοκαίνουρια έτσι ακριβώς
Σημερα δεσπόζει περήφανα ένα STOP
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Mια κυρά χτες ήθελε να παρκάρει ένα impreza wrx πανω σε ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο του Χαλανδρίου και είχε και το θράσος να μου ζητήσει να της δείξω για να μη βρει σε ένα παγκάκι και σε ένα παρτέρι που ήταν εκεί. -
Μπορεις να βαλεις και διαγραμμηση στην ασφαλτο το τριγωνο... αλλα τοτε ειναι που δεν θα καταλαβει κανενας οδηγος τιποτα... Το Στοπ παντως ειναι λαθος να μπαινει σε καθε περιπτωση οταν θελουμε να πουμε προτεραιοτητα...
-
Οι 'οδηγοί της Κυριακής' στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με βροχή!
Ακρώς απαραίτητη η ύπαρξη αυτοκινήτου με μια 'χούφτα' μπροστά, κανόνι ... κάτι! -
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Είσαι σίγουρος οτι έχουν προσαρμοστεί και σταματάνε στο στοπ των roundabout όσοι κινούνται επί της Κνωσσού ? Περνάς συχνά από εκεί και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?Χμμ.. 18 χρόνια μόνιμα στο Ηράκλειο (τότε δεν οδηγούσα βέβαια, ήμουν ανήλικος) και 3 χρόνια που κατεβαίνω για διακοπές μόνο (3 χρόνια οδηγάω) δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, ούτε έχω δει κάποιο τρελο περιστατικό. Ίσως φταίει το οτι δεν μένω πλεον μόνιμα, τι να πω...
Μα, αν χρειαζεται πινακιδα STOP, τοτε η δημιουργια roundabout ειναι περιττη. Βαλε μονο το ΣΤΟΠ κ γλυτωσε τα εξοδα.
Ένα δίκιο το έχεις.. Απλά ίσως το roundabout τραβήξει σε κάποιους την προσοχή περισσότερο από μία απλή διασταύρωση με Stop.. Τώρα θα μου πεις αν ο άλλος είναι ζώο, τι θα καταλάβει..
-
Ο χρήστης matt21 έγραψε:
Είσαι σίγουρος οτι έχουν προσαρμοστεί και σταματάνε στο στοπ των roundabout όσοι κινούνται επί της Κνωσσού ? Περνάς συχνά από εκεί και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
Χμμ.. 18 χρόνια μόνιμα στο Ηράκλειο (τότε δεν οδηγούσα βέβαια, ήμουν ανήλικος) και 3 χρόνια που κατεβαίνω για διακοπές μόνο (3 χρόνια οδηγάω) δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, ούτε έχω δει κάποιο τρελο περιστατικό. Ίσως φταίει το οτι δεν μένω πλεον μόνιμα, τι να πω...
Δυστυχώς η κατάσταση στα roundabout της Κνωσσού ειναι απαράδεχτη!! Από αυτά τα σημεία περνάω σχεδόν καθημερινά, και επί ένα χρόνο πέρσι, περνούσα κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι τουλάχιστον τέσσερεις φορές την ημέρα.
Οπότε επέτρεψε μου να έχω εντελώς ξεκάθαρη άποψη για το τι ακριβώς γίνεται εκεί.
Τις φορές που πέρασες εσύ, ήσουν μάλλον πολυ τυχερός που δε παρατήρησες κάτι ανάλογο. Αν ξαναπεράσεις και είναι όλα εντάξει στην κυκλοφορία...Τρέξε αμέσως μετά να παίξεις τζόκερ!!
Η διαδρομή που ακολουθούσα καθημερινά ήταν από έναν δρόμο που διασταυρωνόταν μέσο του roundabout με την λεωφόρο Κνωσσού. Βάση του κ.ο.κ (και δεν θα σχολιάσω τώρα αν αυτό ειναι σωστό)έχω εγώ προτεραιότητα που μπαίνω στην κυκλική πορεία, ενώ υπάρχουν σε όλες τις κατευθύνσεις στοπ.
Κανονικά ( βάση των στοπ) θα έπρεπε και οι δυο να σταματήσουμε και βάση της προτεραιότητας να περάσω εγώ πρώτος.
Σε πληροφορώ οτι το 80% των οδηγών που κινούνται στην Κνωσσού, ούτε καν σταματούν στα στοπ, παρά μόνο αν έχει μπει κάποιος με τσαμπουκά και με κίνδυνο να τον εμβολίσουν κόβοντας τους την πορεία!! Η δεν το ξέρουν ή κάνουν το κοροΐδο επειδή κινούνται επί της λεωφόρου. Δεν ειναι υπερβολή να σου πω οτι για να περάσω από αυτά τα σημεία σχεδόν καθημερινά κινδύνευα να με τρακάρουν, και δεν είναι λίγες οι φορές που με χειρονομίες του τύπου σταμάτα ρέεεε, ή με λεκτικούς διαξιφισμούς (ενίοτε και Γαλλικά) διεκδικούσα και έπαιρνα την προτεραιότητα μου. -
Βάση του κ.ο.κ (και δεν θα σχολιάσω τώρα αν αυτό ειναι σωστό)έχω εγώ προτεραιότητα που μπαίνω στην κυκλική πορεία, ενώ υπάρχουν σε όλες τις κατευθύνσεις στοπ.Μισό, τι εννοείς 'σε όλες τις κατευθύνσεις'; Υπάρχουν στοπ και σε αυτούς που κινούνται στον κύκλο και σε αυτούς που εισέρχονται;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Βάση του κ.ο.κ (και δεν θα σχολιάσω τώρα αν αυτό ειναι σωστό)έχω εγώ προτεραιότητα που μπαίνω στην κυκλική πορεία, ενώ υπάρχουν σε όλες τις κατευθύνσεις στοπ.
Μισό, τι εννοείς 'σε όλες τις κατευθύνσεις'; Υπάρχουν στοπ και σε αυτούς που κινούνται στον κύκλο και σε αυτούς που εισέρχονται;
Ναι, και οι τέσσερεις δρόμοι που διασταυρώνονται στο roundabout ,έχουν στοπ.
-
Δυστυχώς η κατάσταση στα roundabout της Κνωσσού ειναι απαράδεχτη!! Από αυτά τα σημεία περνάω σχεδόν καθημερινά, και επί ένα χρόνο πέρσι, περνούσα κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι τουλάχιστον τέσσερεις φορές την ημέρα.
Οπότε επέτρεψε μου να έχω εντελώς ξεκάθαρη άποψη για το τι ακριβώς γίνεται εκεί.
Τις φορές που πέρασες εσύ, ήσουν μάλλον πολυ τυχερός που δε παρατήρησες κάτι ανάλογο. Αν ξαναπεράσεις και είναι όλα εντάξει στην κυκλοφορία...Τρέξε αμέσως μετά να παίξεις τζόκερ!!
Η διαδρομή που ακολουθούσα καθημερινά ήταν από έναν δρόμο που διασταυρωνόταν μέσο του roundabout με την λεωφόρο Κνωσσού. Βάση του κ.ο.κ (και δεν θα σχολιάσω τώρα αν αυτό ειναι σωστό)έχω εγώ προτεραιότητα που μπαίνω στην κυκλική πορεία, ενώ υπάρχουν σε όλες τις κατευθύνσεις στοπ.
Κανονικά ( βάση των στοπ) θα έπρεπε και οι δυο να σταματήσουμε και βάση της προτεραιότητας να περάσω εγώ πρώτος.
Σε πληροφορώ οτι το 80% των οδηγών που κινούνται στην Κνωσσού, ούτε καν σταματούν στα στοπ, παρά μόνο αν έχει μπει κάποιος με τσαμπουκά και με κίνδυνο να τον εμβολίσουν κόβοντας τους την πορεία!! Η δεν το ξέρουν ή κάνουν το κοροΐδο επειδή κινούνται επί της λεωφόρου. Δεν ειναι υπερβολή να σου πω οτι για να περάσω από αυτά τα σημεία σχεδόν καθημερινά κινδύνευα να με τρακάρουν, και δεν είναι λίγες οι φορές που με χειρονομίες του τύπου σταμάτα ρέεεε, ή με λεκτικούς διαξιφισμούς (ενίοτε και Γαλλικά) διεκδικούσα και έπαιρνα την προτεραιότητα μου.Eννοείται πως έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα από μένα, έτσι κι αλλιώς πλεον δεν κατοικώ μόνιμα, κατεβαίνω 3 φορές το χρόνο, x5 μέρες=15 μέρες, οπότε τα τελευταία 3 χρόνια έχω περάσει όσες φορές είχες περάσει εσύ σε 2 βδομάδες Είναι και οι ώρες τέτοιες (ψιλομεταμεσονύχτιες, για διακοπές μιλάμε οποτε μάλλον έχεις δίκιο)
@Avel: Έχουν stop και οι 4 δρόμοι που εισέρχονται στα roundabout.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]