-
Από την στιγμή που δεν σκέφτεται τον εαυτό του ο άλλος, γιατί να τον σκεφτώ εγώ? Αν δεν τον ενδιαφέρει η ζωή του μια φορά, δεν με ενδιαφέρει 10.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Από την στιγμή που δεν σκέφτεται τον εαυτό του ο άλλος, γιατί να τον σκεφτώ εγώ? Αν δεν τον ενδιαφέρει η ζωή του μια φορά, δεν με ενδιαφέρει 10.Εγω νομιζω οτι εχει διαφορα αυτο με το να τον κλεισεις εσκεμμενα .
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Υπάρχει και ο όρος 'πολιτισμός' ο οποίος επιβάλει το να προστατεύεις την ζωή και την ακεραιότητα του άλλου είτε είναι ζώο, 'ζώο' είτε άνθρωπος, εφόσον έχεις αυτήν την δυνατότητα.+πολλά
Αυτό εξάλλου μας ξεχωρίζει και από τα 'ζώα' και από τα ζώα -
Zώο ο μούσκαρος με το σκουτεράκι που με πέρασε από αριστερά ενώ είχα βγάλει φλας πριν 20μετρα (και το είδε!!), κινούμενος σε στενό μονόδρομο για να μπω σε είσοδο πυλωτής.
Στα 10μετρα μετά την είσοδο της πολυκατοικίας υπαρχει διασταύρωση (χωρίς ορατότητα από αριστερά, επειδή είναι γωνία σπιτιού), και οι πολλοί νομίζουν ότι γι’αυτό βγαίνει το φλας. Είναι όμως αυτός λόγος να περνάς με το μηχανάκι ένα αυτοκίνητο από την μεριά που βλέπεις ότι έχει βγάλει φλας??!!!!
Του κόρναρα,του μούσκαρου,αλλά τίποτα…Φεέτα!!!!! Συνέχισε σαν να μην τρέχει τίποτα!!!
Επειδή κυκλοφορούν πολλοί σαν αυτόν στους δρόμους ,πάντα προσέχω ιδιαιτέρα σε αυτό το σημείο και βλέπω τις αντιδράσεις που έχουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που ακολουθούν. Μόνο όταν ο πίσω έχει καταλάβει ότι δεν στρίβω στην διασταύρωση, μπαίνω στο πάρκινκ.
Το ενδεχόμενο να τον κλείσω...Απορρίπτεται!!! Ως ζωώδης και εγκληματική συμπεριφορά!! -
Μου έχει κολλήσει κι εμένα αυτό το φέεετα. Μας αξίζει
Αντίστοιχο ίδιο σκηνικό μου έτυχε σήμερα (όχι ότι ήταν πρώτη φορά) κατά τη διάρκεια αλλαγής λωρίδας
Δεν αξίζει καν να ασχολείσαι με δαύτους. Lost case. -
Παππους (ανω των 70 χαλαρα) με τιγκαρισμενη Mercedes C180 στην ΕΟ,κινουμενος στην αριστερη λωριδα με 160+,προσπερνα ενα λεωφορειο,και για αγνωστο λογο χανει για λιγο τον ελεγχο,και πεφτει ο εμπρος τροχος στη λωριδα αναμεσα στο διαχωριστικο τοιχειο και την ασφαλτο,(περιπου 20 ποντοι),με αποτελεσμα να κανει μερικες πολυ ασχημες μανουβρες,και παρατριχα δεν εσκασε πανω στο τοιχειο.
Το ευτυχημα,ειναι οτι ο παππους βρηκε τον ελεγχο,και δεν σκοτωσε τους συνεπιβατες πιθανον και εμας,που ειμασταν ακριβως πισω του,στα +/- 20 μετρα.
Το δυστυχημα...ειναι οτι εκσφενδονιστηκαν χαλικια πανω στο δικο μας αυτοκινητο...
Μετα τα κλασσικα μπιπ μπιπ μπιπ,ο παππους συνεχισε αταραχος το ταξιδι του εκει στα 160-170χλμ...
Σταματαω αμεσως να δω αν εγινε ζημια,αλλα επειδη το αυτοκινητο ηταν ηδη βρωμικο,δεν ειδα τπτ...
Σημερα που ελπυνα το αυτοκινητο,ειδα καμια δεκαρια σημαδακια στο καπω-φτερο-φαναρι και επαθα το εγκεφαλικοΗ μακακια μου,δεν σταματησα (αν σταματουσε)τον παππου επιτοπου,να , κρατησα ομως τον αριθμο του...
Το πλεον ευκολο ειναι να βρω τον παππου,(που μαλλον δεν καταλαβε τη ζημια προξενησε),στην ουτοπικη περιπτωση που παραδεχτει,και κανει ας πουμε μια φιλικη δηλωση στην ασφαλιστικη του,καλυπτει τετοια ζημια?
-
τι εννοείς οτι ήσασταν στα 20 μέτρα πιο πίσω του;;
-
Σοβαρα το ρωτας αυτο τωρα? Θεωρεις οτι πρεπει να σε αποζημιωσει επειδη η ροδα του εκτοξευσε καποια χαλικια+πετρες οι οποιες κατεληξαν πανω σου κ σου εκαναν ζημια?
Επιπλεον, καμμια ασφαλιστικη δεν προκειται να δεχτει να σε πληρωσει.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τι εννοείς οτι ήσασταν στα 20 μέτρα πιο πίσω του;;Η αποσταση μου απο αυτον ηταν περιπου 20 μετρα (οχι οσο θα επρεπε το παραδεχομαι... )
Σοβαρα το ρωτας αυτο τωρα? Θεωρεις οτι πρεπει να σε αποζημιωσει επειδη η ροδα του εκτοξευσε καποια χαλικια+πετρες οι οποιες κατεληξαν πανω σου κ σου εκαναν ζημια?
Επιπλεον, καμμια ασφαλιστικη δεν προκειται να δεχτει να σε πληρωσει.
Αυτο ρωταω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?
Τον ηπιαμε εεε... ?
-
πηγαίνατε με 45m/s πάνω κάτω δλδ και ήσασταν (πόσοι??) στα 20 μέτρα μακρυά.
μισό δευτερόλεπτο μακρυα δλδ.
τοσο καλά φρενα εχουν τα γκολφ;
-
πηγαίνατε με 45m/s πάνω κάτω δλδ και ήσασταν (πόσοι??) στα 20 μέτρα μακρυά.μισό δευτερόλεπτο μακρυα δλδ.
τοσο καλά φρενα εχουν τα γκολφ;
Ποιος μιλησε για γκολφ...?
-
οτιναναι.
το σημαντικό ειναι ότι το εγραψες στο σωστό τοπικ.
-
οτιναναι.το σημαντικό ειναι ότι το εγραψες στο σωστό τοπικ.
Συ δλδ δε το χεις κανει ποτε εεε...?
Παραδεχομαι οτι ημουν πιο κοντα απο οτι επρεπε,το ερωτημα μου ειναι αλλο...
Ψαχνεσαι τωρα εεε? -
το σημαντικό ειναι να υπαρχει αυτογνωσία.
εεε...?
εεε? -
cruzakia τι σημαίνει μούσκαρος;
vaggman καλά τα λέει ο Joe
Αν ο παππούς έπεφτε πάνω στο τοιχείο ή έχανε εντελώς τον έλεγχο θα προλάβαινες να αντιδράσεις; -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
cruzakia τι σημαίνει μούσκαρος;Εδώ στην Κρήτη Μουσκάρια και βούγια λέμε τα βόδια,τα μοσχάρια.
Μούσκαρος : Κοσμητικό επίθετο που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει δίποδα με συμπεριφορές ανάλογες με αυτές του συμπαθούς τετράποδου...Τα ζάμ'αργά....Αργή σκέψη και κίνηση.
Συνήθως ( όχι πάντα ) συνδυάζεται και με το ανάλογο εκτόπισμα. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Αν ο παππούς έπεφτε πάνω στο τοιχείο ή έχανε εντελώς τον έλεγχο θα προλάβαινες να αντιδράσεις;
Μαλλον οχι...
Παραδεχομαι το λαθος μου.Ρωτησα αν υπαρχει καποια καλυψη απο ασφαλιστικη γενικα...
Πεσατε να με φατε* Ευρωπαιοι *οδηγαρες ολοι σας... -
Μου έχει τύχει περίπτωση να με προσπεράσει κάποιος του οποίου είχε ξεκολλήσει μέρος της προστατευτικής ποδιάς του δαπέδου του και σερνόταν στην άσφαλτο. Με το που μπαίνει μπροστά μου βλέπω μία πέτρα να απογειώνεται, να κάνει 1-2 γκελ στην άσφαλτο και να σκάει στην κολόνα δίπλα στο παρμπρίζ του smart. Δυστυχώς δεν υπήρχε περίπτωση να τον φτάσω με το smart, συν τοις άλλοις είχε αλβανικές πινακίδες. Και να τον έφτανα, σιγά μην τον έπειθα να μου πληρώσει τη ζημιά (έφυγε το χρώμα εκεί που έσκασε η πέτρα). Σ' αυτήν την περίπτωση και εφόσον είχα μάρτυρες ότι συνέβη κατ' αυτόν τον τρόπο το συμβάν, δε θα έπρεπε να με αποζημιώσει η ασφαλιστική του άλλου; Θεωρώ πως ναι.
-
Η ασφαλιστικη θεωρει πως οχι. Εδω υπαρχουν πολλες ασφαλιστικες που αρνουνται να πληρωσουν οταν ο θυτης-πελατης τους σε αναγκαζει πχ με επικινδυνο κ παρανομο ελιγμο κ προκειμενου να μην τον εμβολισεις, να σκασεις πανω σε αλλο αντικειμενο, με τη δικαιολογια 'μα δεν σας τρακαρε ο πελατης μας, μονος σας πεσατε σε αλλον'.
vaggman
Οχι δεν θεωρω οτι εχει ευθυνη ο παππους, πατησε μια πετρα που ηταν στο δρομο κ ηρθε πανω σου. Ατυχια αλλα συμβαινει.Scotch
Εσυ θα μπορουσες να πατησεις στο οτι κρεμεται ενα κομματι του αυτοκινητου το οποιο σηκωσε την πετρα που ηρθε πανω σου, αλλα παλι θα σου ελεγαν 'ε βρες το ΥΠΕΧΩΔΕ που εχει την ευθυνη συντηρησης του δρομου κ ζητα του ευθυνη για το οτι υπηρχε πετρα στο δρομο, εγω δεν ξερω τιποτα'.
Αυτα βεβαια ειναι αποψη μου, αλλα αν ημουν οδηγος αυτοκινητου που πατησε πετρα στο δρομο που προσγειωθηκε σε αμαξι, δεν θα δεχομουν ποτε οτι εχω ευθυνη γιατι πολυ απλα δεν εκανα τιποτα αλλο/παρανομο/παρατυπο, απο το να οδηγαω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτα βεβαια ειναι αποψη μου, αλλα αν ημουν οδηγος αυτοκινητου που πατησε πετρα στο δρομο που προσγειωθηκε σε αμαξι, δεν θα δεχομουν ποτε οτι εχω ευθυνη γιατι πολυ απλα δεν εκανα τιποτα αλλο/παρανομο/παρατυπο, απο το να οδηγαω.το ότι δεν έχεις κάνει κάτι παράτυπο, γιατί σημαίνει πως δεν έχεις ευθύνη;
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]