-
Δες στους παλιούς σου φακούς.
-
Ναι η **καμπυλότητα **είναι εντελώς απαραίτητο. Είναι ένας αριθμός σαν 8,5 και αναγράφεται πάνω σε κάθε κουτάκι φακών.... αν τα έχεις πετάξει κρίμα, ρώτα τον οφθαλμίατρο ή τον οπτικό σου. Και είναι πιο σημαντικό από το να χάσεις κανένα βαθμό μυωπίας. Τότε απλά θα βλέπεις λίγο χειρότερα. Αν όμως η καμπυλότητα είναι λάθος ο φακός θα σε κόβει (αν πιο μεγάλη) ή θα σου φεύγει (αν πιο μικρή).
Οι **έγχρωμοι φακοί **είναι κάτι που δεν με ενοχλεί εφόσον είναι καλής ποιότητας. Δεν έχω κάτι εναντίον αυτών ή των χρηστών τους.
Απλά θεωρώ ότι είναι λίγο αστείο κάποιος που σε ξέρει με βιολετί μάτι μια μέρα να σε δει με το καστανό σου.... είναι λίγο σαν προδοσία, σαν εξαπάτηση. Και προσδίδει στον χρήστη την ταμπέλα του ματαιόδοξου, ψώνιου και πάνω απ' όλα ανασφαλή.
Δεν είναι σοβαρό αλλά για κάποιους λόγους υποσυνείδητα αν και στην πράξη είναι το ίδιο, το θεωρούμε πιο σοβαρό από το πχ να βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά ή να κρύβεις με μέικ-άπ κάποια προβληματάκια, να φοράς καλτσόν ενισχυμένο, σουτιέν με μαξιλαράκια, σακάκι με βάτες, BMW 316 με ταμπελάκι 335 κλπ.
Σκέφτομαι ότι ο λόγος για αυτό είναι ότι τα μάτια αποτελούν στοιχείο επικοινωνίας. Για αυτό το λόγο που δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε με αλλήθωρο. Οπότε είναι σαν να άλλαξες, να μην είσαι ο ίδιος άνθρωπος οπότε δημιουργείται μια αμηχανία κλπ. -
Ο χρήστης requiem_for_a_dream έγραψε:
Παιδιά ποιά η αποψή σας περί έγχρωμων φακών επαφής...;Σε γυναικα τρωγεται...αν εχει καλο αποτελεσμα ειδικα...
Σε αντρα...ειναι σα να βγαζεις τα φρυδια σου...ΡΟΜΠΑ...Μεση καμπυλοτητα φακων 8,5-8,6 καλυπτει το 90% των χρηστων...
-
Τελικά αγόρασα φακούς επαφής,αλλά δεν μπορώ να τους φορέσω..το μάτι κλείνει μόλις πλησιασει το δάχτυλο..
Υπάρχουν τίποτα tips ??? -
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Τελικά αγόρασα φακούς επαφής,αλλά δεν μπορώ να τους φορέσω..το μάτι κλείνει μόλις πλησιασει το δάχτυλο..
Υπάρχουν τίποτα tips ??? -
Ο ανδαλουσιανός σκύλος
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Υπάρχουν τίποτα tips ???Ενώ τους βάζεις κοίτα την μύτη σου (κάτω στη γωνία) κ μολις έρθει σε σωστή επαφή ο φακός με το μάτι θα κάτσει μόνος του.
Θέλει λίγη εξάσκηση οπότε συνέχισε την προσπάθεια με τακτα διαλείμματα ανάμεσα στις ανεπιτυχής προσπάθειες -
Να προσπαθείς συνέχεια. Μην τα παρατήσεις. Στο λέει κάποιος που ήταν γολγοθάς για αυτόν.
-
Δοκίμασε με ένα δάχτυλο να τραβάς λίγο το κάτω βλέφαρο ενώ είσαι λίγο σκυμένος και κοιτάς κάπως ψηλά. Έτσι θα πρέπει να έχεις χώρο να βάλεις το φακό. Εξαρτάται και από το μάτι βέβαια σε μερικά μικρά μάτια θέλει πιο πολύ κόλπο. Ο καθένας τελικά βρίσκει τα κόλπα του, αν θα γέρνει το κεφάλι κάτω ή πάνω προς τα που θα κοιτάει κλπ.
Καλά, δεν σου έδειξαν ο οφθαλμίατρος ή ο οπτικός σου; Καλό θα ήταν γενικά να το δοκιμάζεις μαζί τους μερικές φορές.
Πάντως προτού τους βάλεις σιγουρέψου ότι μπορείς και να τους βγάλεις.... Μου έχει τύχει κοπέλα που την έτρεχε η μάνα της αργά το βράδυ σε νοσοκομείο για να της βγάλουν τους φακούς την πρώτη της μέρα! -
το να τους βγάλεις είναι πολύ εύκολο ...απορώ με την κοπέλα.
το παλούκι είναι να τους βάλεις!!!φίλε μου δες και τον γιατρό στο βίντεο, δείχνει πολλούς τρόπους.
-
Πριν 2-3 μέρες άλλαξα από opti free replenish σε biotrue.
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά νιώθω πολύ πιο άνετα τον φακό. Ακόμη και στην τοποθέτηση κάθεται πιο εύκολα.
Το αγάπησα. -
Exoυμε κάποιο μαγαζί να αγοράσω ημερήσιους σε λογική τιμή αλλά και με δωρεάν εάν είναι δυνατόν μεταφορικά;
-
Είμαι χρήστης φακών εδώ και 10 και πλέον χρόνια, με μπόλικη μυωπία (10 βαθμοί). Τον τελευταίο 1.5 χρόνο έχω αποκτήσει σοβαρό πρόβλημα με τους φακούς επαφής. Ξεκίνησε σταδιακά μια ενόχληση, τα μάτια μου κοκκίνιζαν και με ενοχλούσε το φως όλο και περισσότερο, μέχρι που δεν μπορούσα να κοιτάξω οθόνη υπολογιστή ή να δω τηλεόραση. Οι φακοί που χρησιμοποιούσα ήταν απλοί μηνιαίοι, της Ciba vision.
Σταμάτησα τη χρήση φακών μετά από σύσταση οφθαλμίατρου για 6 μήνες και έβαλα κάποια κολύρια (Septobore, Vidilac). Στη συνέχεια ξαναφόρεσα τους Ciba που χρησιμοποιούσα ανέκαθεν, αλλά μετά από 3 ώρες τα μάτια μου έγιναν ξανά κατακόκκινα και η ενόχληση επανήλθε στο 100%.
Σταμάτησα πάλι τη χρήση φακών για 3 μήνες και μετά από σύσταση του οφθαλμίατρου σαν τελευταία ελπίδα δοκίμασα τους Air Optix που είναι σιλικόνης, αρκετά ακριβοί (45 ευρώ τα 3 ζευγάρια μηνιαίων). Αυτή τη φορά η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Μπορώ να βγω μια βόλτα πχ 3-4 ώρες με τους φακούς αλλά αν τους κρατήσω παραπάνω αρχίζουν οι κοκκινίλες και ερεθισμοί στα μάτια και πρέπει να περιμένω καμιά βδομάδα για να στρώσει η κατάσταση και να μπορέσω να τους φορέσω πάλι. Επιπλέον, αν τους φοράω για λίγη ώρα (2-3 ώρες) αλλά καθημερινά, σε μια βδομάδα αρχίζουν πάλι να κοκκινίζουν και να τσούζουν τα μάτια μου.Σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο τα μάτια μου κουράστηκαν από τους φακούς και πλέον τους απορρίπτουν, κάτι που δεν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Είμαι χρήστης φακών εδώ και 10 και πλέον χρόνια, με μπόλικη μυωπία (10 βαθμοί)...Σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο τα μάτια μου κουράστηκαν από τους φακούς και πλέον τους απορρίπτουν, κάτι που δεν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί.
Ειναι λιγα τα χρονια χρησης για να κουραστουν τα ματια σου...Συνηθως στα 20+ξεκινουν τα προβληματα και παλι παιζει...
Κανατε γενικα καταχρηση?
Τι ηλικια εχετε?Θα ελεγα να δοκιμασετε και αλλους φακους σιλικονης υδρογελης,ζητηστε απο τον οπτικο σας δοκιμαστικα ΔΩΡΕΑΝ!
Αν δεν...ενα lazerακι,ειναι μονοδρομος μαλλον (δεν στο 'πε οπτικος εεε)...
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Είμαι χρήστης φακών εδώ και 10 και πλέον χρόνια, με μπόλικη μυωπία (10 βαθμοί)...
Σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο τα μάτια μου κουράστηκαν από τους φακούς και πλέον τους απορρίπτουν, κάτι που δεν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί.
Ειναι λιγα τα χρονια χρησης για να κουραστουν τα ματια σου...Συνηθως στα 20+ξεκινουν τα προβληματα και παλι παιζει...
Κανατε γενικα καταχρηση?
Τι ηλικια εχετε?Θα ελεγα να δοκιμασετε και αλλους φακους σιλικονης υδρογελης,ζητηστε απο τον οπτικο σας δοκιμαστικα ΔΩΡΕΑΝ!
Αν δεν...ενα lazerακι,ειναι μονοδρομος μαλλον (δεν στο 'πε οπτικος εεε)...
Μου είπε ο οπτικός για τους φακούς υδρογέλης αλλά ότι θεωρητικά είναι κατώτεροι σε διαπερατότητα από τους airoptix. Θα τους δοκιμάσω την επόμενη φορά.
Κατάχρηση δε θα το έλεγα, ποτέ πχ δεν κοιμήθηκα με φακούς. Επιπλέον δεν είχα ποτέ μόλυνση καθώς είμαι πολύ σχολαστικός με την καθαριότητα. Τους φορούσα γύρω στις 8 ώρες τη μέρα επί μια 8ετία, με διαλείμματα πχ 2 φορές τη βδομάδα δε τους φόραγα, για να ξεκουράζεται το μάτι.
Παρ'όλα αυτά φαίνεται να μη τη παλεύουν τα μάτια μου πια, ακόμα και με τους καλύτερους θεωρητικά φακούς.
Καλά, αν βάλω απλούς μηνιαίους δε το συζητάμε καν, στο 2ωρο με καίνε διαολεμένα τα μάτια μου
Για laser προς το παρόν δεν υπάρχει χρήμα και χρόνος (αφού 2-3 βδομάδες είσαι πρακτικά knockout).
Ηλικιακά κοντεύω τα 30
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο τα μάτια μου κουράστηκαν από τους φακούς και πλέον τους απορρίπτουν, κάτι που δεν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί.
Μια απο τα ιδια.
-
Μεγάλο φέιλ πάντως, όταν έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια να κυκλοφορείς χωρίς το πατομπούκαλο.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Μεγάλο φέιλ πάντως, όταν έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια να κυκλοφορείς χωρίς το πατομπούκαλο.Οι φακοι επαφης, οτι και να λεμε, ειναι ενα ξενο σωμα.
Και επειδη τα πατουμπουκαλα, οσο ελαφρυα και να ειναι, δεν παλευονται... παμε για laser. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Μου είπε ο οπτικός για τους φακούς υδρογέλης αλλά ότι θεωρητικά είναι κατώτεροι σε διαπερατότητα από τους airoptix. Θα τους δοκιμάσω την επόμενη φορά.Κατάχρηση δε θα το έλεγα, ποτέ πχ δεν κοιμήθηκα με φακούς. Επιπλέον δεν είχα ποτέ μόλυνση καθώς είμαι πολύ σχολαστικός με την καθαριότητα. Τους φορούσα γύρω στις 8 ώρες τη μέρα επί μια 8ετία, με διαλείμματα πχ 2 φορές τη βδομάδα δε τους φόραγα, για να ξεκουράζεται το μάτι.
Παρ'όλα αυτά φαίνεται να μη τη παλεύουν τα μάτια μου πια, ακόμα και με τους καλύτερους θεωρητικά φακούς.
Καλά, αν βάλω απλούς μηνιαίους δε το συζητάμε καν, στο 2ωρο με καίνε διαολεμένα τα μάτια μου
Για laser προς το παρόν δεν υπάρχει χρήμα και χρόνος (αφού 2-3 βδομάδες είσαι πρακτικά knockout).
Ηλικιακά κοντεύω τα 30
Οχι βρε υδρογελης(αυτος ειναι ο απλος μηνιαιος btw),ειναι downgrade...
Ψαξε ΜΟΝΟ σιλικονης!
Πες στον οπτικο σου να σου φερει τους acuvue oasys.
Εισαι μικρος σε ηλικια ρε γμτ για να τα παρατησεις με τους φακους...Πριν 2-3 μέρες άλλαξα από opti free replenish σε biotrue.
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά νιώθω πολύ πιο άνετα τον φακό. Ακόμη και στην τοποθέτηση κάθεται πιο εύκολα.
Το αγάπησα.Με διαφορα καλυτερο υγρο...οπως και το ΝΕΟ complete της abott,υπερεχει ακομη και απο καθαρισμους υπεροξειδιου (novasept).
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
:αυτό που το βασίζεις ?? γιατί ο δικός μου γιατρός μου λέει οτι αν τους συντηρείς ορθά και τους χρησιμοποιείς πάλι ορθά δεν έχεις κανένα θέμα ...
τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ softlens της bausch & lomb και είμαι αρκετά ευχαρ
Περί φακών επαφής