-
Ο οφθαλμίατρός μου και όλοι οι γιατροί που έχουν ανεβάσει βίντεο στο youtube λένε αφού τον βγάλεις από την θήκηκ και προτού τον βάλεις στο μάτι τον καθαρίζεις με λίγο υγρό στην παλάμη σου. Το ίδιο λέει τώρα που το βλέπω και το υγρό στις οδηγίες του. Ξέχνα το αυτό εν πάσει περιπτώσει. Απλά επειδή είναι υγρός ούτως ή άλλως κολλάει στο χέρι τις 2-3 πρώτες φορές που πάω να τον βάλω. Δηλ τον ακουμπάω στο ματί αλλά δεν βεντουζώνει επειδή κολλάει στο δάκτυλο. Βεντουζαααααααα που λέμε. Να βάζω μία σταγόνα από την μέσα μεριά να βεντουζώνει πιο εύκολα στο μάτι;
-
Ναι, αυτό κάνε, βοηθάει.
-
Μαλλον εχεις λαθος θηκη για τους φακους.Εχεις αυτη εδω
εγω εχω αυτη,η οποια οταν ξεβιδωνεις το καπακι που εχει τους φακους στραγγιζει τα πολλα υγρα πανω απο τους φακους.
Με αυτη τη θηκη δεν εχεις αυτο το προβλημα,με την αλλη θηκη και εγω δυσκολευομουν να πιασω τον φακο οταν την ειχα χρησιμοποιησει 2-3 φορες.
-
dim8 λάθος κατάλαβες ...άλλα έγραψα. Τέσπα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
dim8 λάθος κατάλαβες ...άλλα έγραψα. Τέσπα.γιατι καταλαβα λαθος? Στην θηκη αυτη ενω εχεις ξεβιδωσει το καπακι που περιεχει τους φακους,μπορεις να τους ξεπλυνεις με οτι θελεις ,χωρις να μεινουν υγρα πανω στους φακους ωστε να σου κολλησουν.Το καπακι που εχει τους φακους ειναι διατρητο,δεν κραταει καθολου υγρα. Αυτο δεν ειναι το προβλημα σου?
-
ΟΧΙ.
Το πρόβλημα μου δεν είναι πως να τους βγάλω από την θήκη αλλά το ότι κολλάνε στο δάκτυλο αφού τους ξεπλύνω.
Το ίδιο θα γίνει και με την δική σου θήκη. Τέσπα ιτς οκ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΟΧΙ.Το πρόβλημα μου δεν είναι πως να τους βγάλω από την θήκη αλλά το ότι κολλάνε στο δάκτυλο αφού τους ξεπλύνω.
Το ίδιο θα γίνει και με την δική σου θήκη. Τέσπα ιτς οκ.Μα δεν σου λεω πως θα τους βγαλεις απο την θηκη.Σου λεω πως δεν θα σου κολλανε στο χερι.Πως θα γινει το ιδιο αφου ΔΕΝ θα εχουν υγρα με αυτη τη θηκη?Στο δαχτυλο σου κολλανε οταν εχουν αρκετα υγρα.
Τελος παντων εσυ ξερεις τι σε βολεβει. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ΟΧΙ.
Το πρόβλημα μου δεν είναι πως να τους βγάλω από την θήκη αλλά το ότι κολλάνε στο δάκτυλο αφού τους ξεπλύνω.
Το ίδιο θα γίνει και με την δική σου θήκη. Τέσπα ιτς οκ.Μα δεν σου λεω πως θα τους βγαλεις απο την θηκη.Σου λεω πως δεν θα σου κολλανε στο χερι.Πως θα γινει το ιδιο αφου ΔΕΝ θα εχουν υγρα με αυτη τη θηκη?Στο δαχτυλο σου κολλανε οταν εχουν αρκετα υγρα.
Τελος παντων εσυ ξερεις τι σε βολεβει.θα κολλήσουν γιατί τους απολυμαίνω προτού τους βάλω στο μάτι ούτως ή άλλως!
-
Η απολύμανση έχει γίνει τόσες ώρες στο κουτί τους. Αυτό που λες ότι κάνεις μετά είναι η μηχανική έκπλυση νεκρών κυττάρων και πρωτεϊνών. Αυτό θεωρώ ότι είναι καλύτερο να το κάνεις πριν τους βάλεις στο υγρό και όχι μετά που είνια φρέσκοι και καθαροί.
-
και πριν και μετά το κάνω.
όλοι έτσι μου είπαν να κάνω αλλά και βίντεο γιατρών στο νετ αυτό δείχνουν.
-
Elteo, επειδη κανω το ιδιο αλλα ελαχιστες φορες μου εχει.. μεινει στο χερι αν βοηθαει, αφου τον βαλω πανω στο δεικτη, τον στραγγιζω λιγο στην παλαμη ωστε αν εχει καποια σταγονα μεσα να φυγει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
και πριν και μετά το κάνω.όλοι έτσι μου είπαν να κάνω αλλά και βίντεο γιατρών στο νετ αυτό δείχνουν.
Όπως σου τα λέει ο onyx είναι (να τον ακούς τον onyx, ξέρει ) : αυτό που κάνεις - πριν και μετά - είναι ακριβώς 'μηχανική έκπλυση νεκρών κυττάρων και πρωτεϊνών' και όχι απολύμανση και δεν έχει κάποια μεγάλη αξία/βαρύτητα στη συντήρηση/καθαρισμό των μηνιαίων φακών σου (δεν σου λέω να μην το κάνεις αλλά μην το παίρνεις και πολύ 'στα σοβαρά' ως διαδικασία σημαντική, πιθανότατα με τα χρόνια θα το σταματήσεις)
Εγώ συνήθως ρίχνω μερικές σταγόνες φυσιολογικό ορό πριν τον βάλω στο μάτι (μου δημιουργεί μια αίσθηση άνεσης, δεν το κάνω για λόγους υγιεινής των φακών) και καμιά φορά τους ξεπλένω λιγάκι πριν τους βάλω στη θήκη για φύλαξη, μάλλον σπάνια όμως. Παίρνω φιαλίδια clinofar (των 5 ml) http://www.pharmacy4u.gr/clinofar-30amp ... 11462.html για φυσιολογικό ορό και τον χρησιμοποιώ για να ξεπλένω - αν και όποτε - τους φακούς, το μάτι μου αλλά και για να διατηρώ πρόχειρα τους φακούς σε κατάσταση ανάγκης αν χρειαστεί να τους βγάλω...Έτσι δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου υγρό φακών, έχεις μαζί σου τη θήκη των φακών σου και 3 φιαλίδια clinofar με μηδενικό όγκο και βάρος και είσαι έτοιμος για όλα...Επίσης τα clinofar είναι ό,τι πιο 'καθαρό' υπάρχει καθώς κάθε 5ml ανοίγεις καινούριο και έτσι το στόμιό τους είναι πάντα πολύ πιο καθαρό απ' ότι αν είχες μια μεγάλη φιάλη φυσιολογικού ορού που θα κρατούσες καιρό...
-
εεπ, για το σπίτι, υπάρχουν φυσιολογικοί οροί των 250, με βολικό στόμιο σε περίπτωση που ακόμα χρησιμοποιείτε τους ορούς του νοσοκομείου
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ναι, αυτό κάνε, βοηθάει.δεν βοηθάει τελικά, μαμήθηκα στο δάκρυ.
Elteo, επειδη κανω το ιδιο αλλα ελαχιστες φορες μου εχει.. μεινει στο χερι αν βοηθαει, αφου τον βαλω πανω στο δεικτη, τον στραγγιζω λιγο στην παλαμη ωστε αν εχει καποια σταγονα μεσα να φυγει.
yeap βοήθησε πολύ!
αλλά όχι όπως το γράφεις, τον πάτησα λίγο να βγάλει τα υγρά του ανάμεσα σε δύο δάκτυλα.
αν κι έχω την εντύπωση ότι πρέπει να έχει μέσα του ο φακός υγρά για να μην στεγνώνει γρήγορα στο μάτι; -
http://www.ottica.gr/product.php?produc ... 256&page=1
να τους πάρω; από τιμή συμφέρουν πολύ μιας και μου βγαίνει 8Ε το ζευγάρι για 6 μηνιαία + υγρό.
Οι eXtraView είναι βιομιμητικοί φακοί επαφής, λεπτοί και άνετοι στην χρήση.
Προσφέρουν οξυγόνωση όλη μέρα και είναι ιδανικοί για όσους δουλεύουν μπροστά σε οθόνη υπολογιστή, καθώς επίσης έχουν και φίλτρα που προστατεύουν τα μάτια απο την υπεριώδη ακτινοβολία.
ΥΛΙΚΟ : Hioxifilcon A 45 %, water 55 % RB/BC 8,60mm
UVA + UVB protective -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι, αυτό κάνε, βοηθάει.
δεν βοηθάει τελικά, μαμήθηκα στο δάκρυ.
yeap βοήθησε πολύ!
αλλά όχι όπως το γράφεις, τον πάτησα λίγο να βγάλει τα υγρά του ανάμεσα σε δύο δάκτυλα.
αν κι έχω την εντύπωση ότι πρέπει να έχει μέσα του ο φακός υγρά για να μην στεγνώνει γρήγορα στο μάτι;Περίεργο. Ίσως να παίζει ρόλο το υγρό ή το μάτι...
Πάντως θα απέφευγα να πατήσω τον φακό ανάμεσα στα δάχτυλα μόλις πριν πάει στο μάτι. Την πλευρά που πάει στο μάτι προτιμώ να είναι όσο λιγότερο ακουμπισμένη γίνεται! Επειδή αναγκαστικά την πιάνω όταν τον βγάζω από τη θήκη τον ξεβγάζω με υγρό που τινάζω προτού τον φορέσω. Τον τινάζω λίγο πέρα δώθε να αδειάσει και βάζω μια σταγόνα γιατί λίγο υγρό δίνει δροσιά και καλύτερη άμεση εφαρμογή. -
Το έχω πει πριν πάρα πολύ καιρό αλλά ένα μεγάλο αντιλειτουργικό πρόβλημα που είχα ήταν η θήκη και ο τρόπος που τους έβγαζα απο αυτη. Εκείνη η ρημάδα της Opti-Free που ήθελε το δάκτυλο μεσα στο ύγρο για να κολλήσει ο φακός ... Που οι παλιότερες με τα δύο 'καλαθάκια' που έμπαναν μόνοι τους στο υγρό και βγάζοντας τους ακουμπούσα μόνο την εξωτερική πλευρα των φακών.
Oσο το διαβάζω αυτό το θέμα τόσο σκέφτομαι τι ΔΕΝ έκανα εδω και 20 χρόνια και είχα τακτικά επιπεφυκίτιδες!
-
Tώρα κατάλαβα γιατί όλοι φοράνε γυαλιά.
Πολύ σπάσιμο το όλο θέμα πάντως...Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την θέαση με αυτούς σε οθόνες Η/Υ και με αποθαρρύνει το όλο θέμα από
το να πάρω νέους φακούς. Αρχίζω να αναθεωρώ την ευκολία τους... -
Είπαμε πρέπει τα μάτια σου να είναι στο πάνω μέρος της οθόνης ώστε να κοιτάνε λίγο από πάνω προς τα κάτω.
Η αλήθεια είναι ότι μερικοί τους αντέχουν πολύ καλά για πάρα πολλές ώρες την ημέρα ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες ενώ άλλοι είναι πολύ πιο δύσκολοι... Δεν είναι λοιπόν για όλους, αν εσένα δεν σε βοηθάνε μην τους φοράς. Εσύ αποφασίζεις με το ζόρι δε θα στους βάλουμε! -
Ποτε δεν κατάλαβα πως κυκλοφορεί ο κόσμος με τις γυαλαμπουκες...
Αισθητική και λειτουργικότητα στο μηδέν ...
Αν τηρεις κάποιος βασικούς κανόνες υγιεινής δεν Έχεις κανένα θέμα με τους φακούς ...
Ειδικα αν οδηγείς 2τροχο η αθλησε ...Φλωροι γυσλαμπουκες....
Περί φακών επαφής