-
καλησπερα στα παιδια του forum. ηθελα αν γνωριζει καποιος να με πει,το περιστρεφομενο καπελο στο μπουρι της καμιναδας δημιουργει καλητερη ανωση στο καπνο ?
-
Ο χρήστης jeck έγραψε:
καλησπερα στα παιδια του forum. ηθελα αν γνωριζει καποιος να με πει,το περιστρεφομενο καπελο στο μπουρι της καμιναδας δημιουργει καλητερη ανωση στο καπνο ?Δεν το ξερω αν δημιουργει καλυτερη ανωση-προσωπικα δεν το πιστευω- αλλα σιγουρα καποια στιγμη θα δημιουργησει προβληματα.
-
και επειδη με τιποτα δεν ειμαι ευχαριστημενος, ακομα και αν το φτιαχνω μονος μου
βλεποντας την ινοξ καμιναδα μου να φτανει τα 10 μ υψος και τιποτα αλλο ψηλοτερο τριγυρω
μου περναει η ιδεα που με εκανε να με λουσει κρυος ιδρωτας
δηλαδη τωρα θα τραβαω ολους τους κεραυνους ? και καλα να σκασει επανω αλλα αν τον τραβηξει
μεσα στη σομπα στο δωματιο?
εχουμε μηχανολογους ηλεκτρολογους στο φορουμ?
να δημοσιευτει και σε καποιο αλλο θρεντ? -
προβληματα ? οπως?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
και επειδη με τιποτα δεν ειμαι ευχαριστημενος, ακομα και αν το φτιαχνω μονος μου
βλεποντας την ινοξ καμιναδα μου να φτανει τα 10 μ υψος και τιποτα αλλο ψηλοτερο τριγυρω
μου περναει η ιδεα που με εκανε να με λουσει κρυος ιδρωτας
δηλαδη τωρα θα τραβαω ολους τους κεραυνους ? και καλα να σκασει επανω αλλα αν τον τραβηξει
μεσα στη σομπα στο δωματιο?
εχουμε μηχανολογους ηλεκτρολογους στο φορουμ?
να δημοσιευτει και σε καποιο αλλο θρεντ?Είναι πιο ψηλή και απο την κεραία σου?
-
δεν υπαρχει κεραια , αλλων γειτωνων ειναι πιο χαμηλα.
-
otso, έχεις δει πολλά αλεξικέραυνα στο πάχος του μπουριού της σόμπας?
Το σάιτ υπολειτουργεί, το e-shop επίσης, παράλληλα ετοιμάζονται οι νέες εκδόσεις (να φαίνονται του 2012, βρε αδελφέ, όχι του 1960! ) -
Δεν χρειαζεται να ειναι αγωγιμο κατι για να φαει κεραυνο.
Ετσι οπως το περιγραφεις ειναι επικινδυνο, αλλα δεν εχουμε αρκετα στοιχεια.
Οταν πχ λες τριγυρω δεν υπαρχει κατι ψηλοτερο, ποσο τριγυρω? -
Δυστυχώς το μπουρί που περιγράφεις έχει όλες τις ''προδιαγραφές'' να γίνει ένα ''καλό'' αλεξικέραυνο με τις κατάλληλες συνθήκες.
Κάτι πρέπει να κάνεις!! -
στα 30 μ εχω 2 κεραιες τηλεορασης σε ισο περιπου υψος. και σε 50 ενα δενδρο μαλλον ψηλοτερο
γυρο υπαρχουν κολονες της δεη μαλλον χαμηλοτερες αλλα και ουτως η αλλως δεν εχουν αλεξικεραυνα
το κοντινοτερο ειναι στον τρουλο της εκκλησιας καπου 200μ μακρυα.
παντως μεσα στο χωριο 1 η 2 φορες να εχει πεσει κεραυνος.
αν κινδυνευω . τι μπορω να κανω?
Ηλια τρομαξα να το βρω οντως θελει αννανεωση και ενημεωση, εντυπωσιαστηκα με τα κορεατικα τρακτερ δεν τα ειχα
ξανακουσει -
Επίτηδες δεν το ανανεώνουμε, δεν αντέχουμε άλλη δουλειά.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
στα 30 μ εχω 2 κεραιες τηλεορασης σε ισο περιπου υψος. και σε 50 ενα δενδρο μαλλον ψηλοτερο
γυρο υπαρχουν κολονες της δεη μαλλον χαμηλοτερες αλλα και ουτως η αλλως δεν εχουν αλεξικεραυνα
το κοντινοτερο ειναι στον τρουλο της εκκλησιας καπου 200μ μακρυα.
παντως μεσα στο χωριο 1 η 2 φορες να εχει πεσει κεραυνος.
αν κινδυνευω . τι μπορω να κανω?
Ηλια τρομαξα να το βρω οντως θελει αννανεωση και ενημεωση, εντυπωσιαστηκα με τα κορεατικα τρακτερ δεν τα ειχα
ξανακουσειπρέπει κάποιος ηλ. μηχανικός να κοιτάξει, να κανει ενα τοπογραφικό σκαρίφημα με τα ύψη και τις αποστάσεις και να σου πει αν χρειάζεται.
εεπ, το ότι οι κολώνες δεν έχουν αλεξικέραυνα δε σημαινει οτι δε λειτουργούν ως αλεξικέραυνο, το αυτό και για το δέντρο.
επιπλεον το ότι ο κεραυνός χτυπάει το ψηλότερο σημείο είναι κι αυτό εν μέρει μύθος.για να πάρεις μια ιδέα, ρίξε μια ματιά εδώ
http://vivliothmmy.ee.auth.gr/562/1/Kar ... poulos.pdf
στο 5 κεφάλαιο
-
Τσέχικο vs Ελληνικό;
(Kobok vs ΣΥΡΙΟΣ)
Πιο ακριβό το πρώτο κατά 400 ευρώ
-
Φυλλάς.
-
Εφτασε η jolly mec esagono ....
Την Τρίτη την τοποθετούμε ...Επεται review (να κρυωσει και λίγο ο καιρος !)
-
Παιδιά την έβαλα την ξυλόσομπα και τη δοκίμασα κιόλας. Με απλά μπουριά. Μέχρι στιγμής όλα οκ. Και τραβάει και καλά. Ένα πρόβλημα μόνο. Στην έξοδο της σομπας κουμπώνει πάνω το εμαγιέ μπουρί. Εκεί λοιπόν αναπτύσεται πολύ μεγάλη θερμοκρασία όταν φουντώνεις την σόμπα και λιώνει χρώμα από το εμαγιέ μπουρί στην άκρη του και στάζει. Επειδή η έξοδος της σόμπας είναι μόνο πίσω και όχι πάνω πίσω από τη σόμπα στο πάτωμα έχω βάλει ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και δε λερώνει το πάτωμα. Φαντάζομαι πως κάποια στιγμή το χρώμα θα καεί και θα εξαληφθεί το φαινόμενο. Έτσι δεν ειναι? Το κακό είναι ότι μυρίζει στο σημείο εκείνο πολύ έντονα η αλουμινοταινία. Μιλάμε για απαίσια μυρωδιά. Πονοκέφαλος με έπιασε. Να περιμένω να καούν και οι κόλλες της αλουμινοταινίας και όλα οκ μετά? Όλες οι ενώσεις των μπουριών έχουν μονωθεί με αλουμινοταινία. Οι υπόλοιπες ενώσεις δε φαίνεται να έχουν πρόβλημα. Στο σημείο εκείνο που έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία μπορώ να βάλω κάτι άλλο εναλλακτικά? Αν πχ βάλω πυρίμαχη σιλικόνη δε θα μυρίζει? Δεν είναι ανθυγιεινή? Κάτι έχω ακούσει για πυρίμαχες αλουμινοταινίες. Έχετε κάτι να μου προτείνετε? Με βολεύει καλύτερα η χρήση της αλουμινοταινίας οπότε αν υπάρχει κάποια ειδική που να είναι για πολύ υψηλές θερμοκρασίες πέρα από την κλασσική θα ήμουν ευγνώμον αν με κατατοπίζατε. Έστω κάποιο link πχ.
-
Παιδια γεια σας. κανω τωρα εγκατασταση μιας μαντεμενιας ξυλοσομπας 10 κw ,με χρηση της πισω εξοδου της σομπας. Η απορια μου ειναι , ποση αποσταση πρεπει να απεχει το πισω μερος της σομπας απο τον τοιχο ( δεν υπαρχουν αλλα ευφλεκτα υλικα ). περιμενω τις γνωσεις σας.
-
φτηνές μπρικέτες στην Aθήνα ?
οποίος ξέρει που μπορώ να βρω μπικέτες σε καλή τιμή στην Αθήνα ας στείλει ένα ΠΜ
ευχαριστώ
-
Ο χρήστης chris2012 έγραψε:
φτηνές μπρικέτες στην Aθήνα ?οποίος ξέρει που μπορώ να βρω μπικέτες σε καλή τιμή στην Αθήνα ας στείλει ένα ΠΜ
ευχαριστώ
οχι ΠΜ θελουν να μαθουν κιαλλοι
-
@αντωνιου
ζήτησα ΠΜ για νομίζω ότι απαγορεύετε η διαφήμιση
Ξυλόσομπα