-
Η καμινάδα στο σχέδιο είναι μια χαρά.
Μπορεί να φταίει το τζάκι και να καπνίζει, μπορεί να φταίει η καμινάδα, μπορεί να φταίνε άλλα πράγματα, πχ αν έχεις παράθυρο στέγης και είναι ανοιχτό προφανώς και θα καπνίζει το τζάκι.
-
Λογικά το τζάκι που βρίσκεται στον πάνω όροφο, δεν του φτάνει το ύψος της καμινάδας, ειδικά αν είναι καμιά αμόνωτη...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπορει καποιος απο τους γνωστες να μου εξηγησει σε plain greek τον παρακατω πινακα?
Ο πίνακας δείχνει ένα καλό τζάκι, με απόδοση 83% κ δυνατότητα να ζεστάνει σπίτι 120 - 130 μ2 με 3 κιλά ξύλα την ώρα. Τι άλλο θέλεις να μάθεις?
Δηλαδη το maximum (83% efficiency) ειναι 3 ξυλα/ωρα? Απο εκει και πανω το ξυλο παει στραφη?
Χθες 'φορτωσα' περιπου 6-7 ξυλα, απο τις 19:00 εως τις 23:30 και η αληθεια ειναι οτι ειχα πολυ ζεστη. -
3,5 κιλά για την nominal (13ΚW η συνεχόμενη καύση), 4.5-5 για την μάξιμουμ (16.9 για λίγη ώρα) και από κει και πάνω το τσιτώνεις εκτός ορίων. Αν και το βλέπω δύσκολο να κάψεις πάνω από 5 κιλά την ώρα, ο αέρας που αφήνουν οι εισαγωγές των ενεργειακών δεν αφήνουν παραπάνω αέρα από ότι πρέπει. Και μιλάνε και για ευρωπαϊκά ξύλα υγρασίας
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η καμινάδα στο σχέδιο είναι μια χαρά.Μπορεί να φταίει το τζάκι και να καπνίζει, μπορεί να φταίει η καμινάδα, μπορεί να φταίνε άλλα πράγματα, πχ αν έχεις παράθυρο στέγης και είναι ανοιχτό προφανώς και θα καπνίζει το τζάκι.
Όχι, παράθυρο στέγης δεν υπάρχει. (τώρα που το σκέφτομαι δεν υπάρχει και στέγη )
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Λογικά το τζάκι που βρίσκεται στον πάνω όροφο, δεν του φτάνει το ύψος της καμινάδας, ειδικά αν είναι καμιά αμόνωτη...Οι καμινάδες και οι δύο είναι αμόνωτες.
Το μικρό βρίσκεται στο ισόγειο, άρα μέχρι την ταράτσα 3 (ισόγειο, πρώτος όροφος, δεύτερος όροφος) x 3 μέτρα το ύψος κάθε ορόφου = 9 μέτρα καμινάδα + 2 που εξέχει στην ταράτσα =11 μέτρα καμινάδα.
Το μεγάλο, στον πρώτο όροφο: 2x3m + 2m (που εξέχει από την ταράτσα)=8 μέτρα καμινάδα, δεν είναι αρκετή; -
double
-
Και μιλάνε και για ευρωπαϊκά ξύλα υγρασίας -
Έτσι είναι και δικές μου (7 και 10 μέτρα), αλλά είναι μονωμένες και Φ250 και όταν είχα ανοιχτά τζάκια δεν είχα θέμα. Στις αμόνωτες ας μας πει κάποιος επαγγελματίας αν φτάνουν τα 7-8. Τι διάμετρο έχεις?
-
Ωχ, διάμετρο δεν ξέρω, αλλά το μικρό, που δουλεύει νορμάλ, έχει μικρότερη διάμετρο!
Στο περίπου, το μικρό πρέπει να 'ναι 20 εκατοστά, το μεγάλο 25. Στο πολύ περίπου.
Και οι δύο είναι τετράγωνες, όχι στρογγυλές.
Επίσης, και οι δύο είναι χωμένες μέσα στο κτίριο, δεν εξέχουν από το κτίριο σε όλη τη διαδρομή τους.
Μόνο η μιά πλευρά τους είναι και η εξωτερική πλευρά του κτιρίου.
Οπότε, δεν μετράνε ως μονωμένες; -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Και μιλάνε και για ευρωπαϊκά ξύλα υγρασίας
To οτι λερωνεται το τζακι (μαυριλα) ειναι ενδειξη υγρασιας στα ξυλα?
Βεβαια αργοτερα που καινε για τα καλα, ξανασπριζει...
Υπαρχει τροπος να το αντιμετωπισουμε?Ναι, η υγρασία είναι. Μπριγκέτα (1-2 κομμάτια) για το ξεκίνημα, ή περισσότερο αέρα στο τζάμι (αν γίνεται). Εγώ έβαλα ροδέλες πάχους 0.5mm ανάμεσα στο τζάμι και το κάσωμα της πόρτας (έκανα μιά μίνι χαραμάδα) και τώρα δεν καταλαβαίνει τίποτα.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ωχ, διάμετρο δεν ξέρω, αλλά το μικρό, που δουλεύει νορμάλ, έχει μικρότερη διάμετρο!
Στο περίπου, το μικρό πρέπει να 'ναι 20 εκατοστά, το μεγάλο 25. Στο πολύ περίπου.
Και οι δύο είναι τετράγωνες, όχι στρογγυλές.Υποθέτω ότι η φαρδύτερη καμινάδα, δουλεύει πιό κρύα και σε συνδιασμό με το μικρότερο ύψος δεν δημιουργεί την απαραίτητη υποπίεση για να ρουφήξει αρκετή κάπνα. Θα αλλάξεις τζάκι σε ενεργειακό, θα βάλεις και όπως είναι μέσα στην υπάρχουσα καμινάδα, μια μονωμένη ανοξείδωτη Φ200-240 και θα ζεσταίνεις τα δύο πάνω πατώματα ΑΝΕΤΑ...
-
Και οι δύο είναι τετράγωνες, όχι στρογγυλές.Υποθέτω ότι η φαρδύτερη καμινάδα, δουλεύει πιό κρύα και σε συνδιασμό με το μικρότερο ύψος δεν δημιουργεί την απαραίτητη υποπίεση για να ρουφήξει αρκετή κάπνα. Θα αλλάξεις τζάκι σε ενεργειακό, θα βάλεις και όπως είναι μέσα στην υπάρχουσα καμινάδα, μια μονωμένη ανοξείδωτη Φ200-240 και θα ζεσταίνεις τα δύο πάνω πατώματα ΑΝΕΤΑ...
Το σκέφτομαι για ενεργειακό, όντως (θέλω να πάω να δω κάποια που 'χει το Leroy Merlin, κασσέτα, (εδώ σ' αυτό το θέμα το διάβασα)), αλλά προς το παρόν έλεγα να το δουλέψω ως έχει λόγω οικονομικών, μέχρι να βάλω το ενεργειακό.
-
Και οι δύο είναι τετράγωνες, όχι στρογγυλές.
Επίσης, και οι δύο είναι χωμένες μέσα στο κτίριο, δεν εξέχουν από το κτίριο σε όλη τη διαδρομή τους.
Μόνο η μιά πλευρά τους είναι και η εξωτερική πλευρά του κτιρίου.
Οπότε, δεν μετράνε ως μονωμένες;Mια χαρα τις βρισκω (τις κανιναδες)
Στις εσωτερικες ,γιατι εσωτερικες ειναι οι δικες σου ,δεν χρειαζεται μονωση ,τις απωλειες τις εκμεταλευεσαι .
Η αποψη μου ειναι ,οτι το τζακι σου ειναι κακοσυστημενο /προβληματικο κ μαλλον πρεπει να το αλλαξεις .
Με την εξοδο της καμιναδας ,παιζεις ,οταν θελεις να ψηνεις κ μετατρεπεις ενα τζακι κλειστου τυπου σε ανοιχτου
http://imageshack.us/photo/my-images/851/25084978.jpg/
Αυτο ομως εχει σαν συνεπεια ,να ανεβαζεις την καταναλωση κ να χανεις σε αποδοση
ΥΓ η μετατροπη ειναι ζητημα 2-3 λεπτων -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ο πίνακας δείχνει ένα καλό τζάκι, με απόδοση 83% κ δυνατότητα να ζεστάνει σπίτι 120 - 130 μ2 με 3 κιλά ξύλα την ώρα. Τι άλλο θέλεις να μάθεις?
Δηλαδη το maximum (83% efficiency) ειναι 3 ξυλα/ωρα? Απο εκει και πανω το ξυλο παει στραφη?
Χθες 'φορτωσα' περιπου 6-7 ξυλα, απο τις 19:00 εως τις 23:30 και η αληθεια ειναι οτι ειχα πολυ ζεστη.83% απόδοση σημαίνει ότι παίρνεις το 83% της ενέργειας που παράγουν τα ξύλα που καις. Δλδ αν καις ξύλα που παράγουν 4.000 θερμ. το κιλό κ καις 3 κιλά την ώρα, παίρνεις στον χώρο σου σχεδόν 10.000 θερμίδες την ώρα. Ε, αυτές είναι αρκετές για να ζεστάνουν 120 - 130 μ2 σπίτι.
Η μέγιστη απόδοση έχει να κάνει με τη μέγιστη ποσότητα ξύλων που μπορεί να κάψει το τζάκι σου την ώρα κ περιορίζεται κυρίως από το μέγεθος του θαλάμου καύσης.
Πολύ σημαντικό είναι να έχει χαμηλή εκπομπή ρύπων, αλλά εμείς εδώ στο Ελ αυτά δεν τα κοιτάζουμε, είμαστε λάρτζ. -
Αυτή είναι η καμινάδα μου (δεν θέλω σχόλια για το σχέδιο )
Το τζάκι όμως καπνίζει και για αυτό δεν το ανάβουμε.
Μήπως φταίει το 'καπέλο' που 'χει η καμινάδα (φαίνεται στο σχέδιο, γι αυτό το 'βαλα);
Μήπως πρέπει να ανοίγουμε και καμιά πόρτα να μπαίνει αέρας από έξω που να αντικαθιστά το ζεστό που φεύγει μέσω ακμινάδας;
Μήπως πρέπει να μικρύνω το πλάτος του τζακιού;
Έχουμε άλλο ένα μικρότερο που δουλεύει μια χαρά. Είμαι σε διόροφο, αυτό το τζάκι, το μικρό, βρίσκεται στο ισόγειο, η καμινάδα του βγαίνει στην ταράτσα.
Το προβληματικό είναι στον πρώτο όροφο. Και αυτού η καμινάδα, φυσικά, καταλήγει στην ταράτσα.
Βρήκα ένα .pdf που λέει αναλυτικά πως πρέπει να 'ναι φτιαγμένο ένα τζάκι, αλλά κάπου το 'χω χάσει μέσα στο pc και βαριέμαι και να ψάχνω αλλά και να διαβάζω , οπότε είπα να ρωτήσω εδώ.Eιναι καθαρη η καμιναδα;
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Η αποψη μου ειναι ,οτι το τζακι σου ειναι κακοσυστημενο /προβληματικο κ μαλλον πρεπει να το αλλαξεις .
Ωχ, τώρα μ' έφτιαξες .
Πάντως, είναι ίδιο με το μικρό που δουλεύει εκτός από διαστάσεις (ο ίδιος μάστορας το φτιαξε, ο πατέρας μου).Eιναι καθαρη η καμιναδα;
Έχει χρησιμοποιηθεί το πολύ 10 φορές την τελευταία δεκαετία.
Οπότε, ναι, λογικά πρέπει να 'ναι πεντακάθαρη. -
Ελενξε την γιατι μπορει να βρεις καμια φωλια απο πελαργους.
-
Καλημέρα και από εμένα,να ρωτήσω κάτι και εγώ, λοιπών έχω ενα τζάκι μαντεμένιο με πόρτα μπορεί να γίνει κάποια μετατροπή σε αυτό βάζοντας κάποιο βεντιλατερ και αεραγωγούς ή να συνδεθεί με τα σώματα του καλοριφέρ ζεσταίνοντας νερό και αν γίνετε αξίζει? Να πω πως το σπίτι ειναι 120τ.μ και το τζάκι ειναι στο σαλόνι με ενιαίο χώρο μαζί με την κουζίνα περίπου 60 τ.μ και τα ζεσταίνει ικανοποιητικά το πρόβλημα ειναι με τα δωμάτια.........
-
Για να πούμε μια γνώμη, χρειάζεται να μας δώσεις: Μάρκα, μοντέλο, φωτογραφίες, λεπτομέρειες τοποθέτησης.
Για σύνδεση με τα καλοριφέρ (εννοείται ότι) το ξεχνάς.
Ξυλόσομπα