-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ είμαι και επαγγελματίας και υπεύθυνος κ σου λέω ότι όχι απλά δεν το αποτρέπω, αλλά το θεωρώ κ την βέλτιστη λύση.
Η κασέτα της Jolly Mec είναι όντως ακριβή, αλλά είναι ό, τι καλύτερο. Μπορείς κ να το αλλάξεις όλο κ να βάλεις τζάκι (αντί της κασέτας), το κόστος θα είναι παραπλήσιο. Μιλάμε πάντα για τζάκι καλοριφέρ. Πόσο μεγάλο είναι το σπίτι? (Αν είναι πάνω από 110 μ2 θέλει καλόν υδραυλικό)Το σπίτι είναι περίπου 130 τετραγωνικα, τα 70 κάτω ενιαία (εκτός βέβαια από το wc!) και πάνω τρια υπνοδωμάτια κι ένα μεγάλο μπάνιο. Μέσα στο σαββατοκύριακο θα μετρήσω τις θερμίδες που αποδίδουν τα σώματα, ώστε να δούμε αν μας καλύπτει το Termojolly... Αν ναι μάλλον θα προχωρήσω, αφού μου λες κι εσύ ότι αξίζει... Διαφορετικά μάλλον θα το αλλάξω όλο.
Αν οι θερμίδες καλύπτονται δεν θα ζεσταίνει κανονικά?
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και λίγα λες. Ίσως δραστικότερη λύση είναι ο μαζικός εκτοπισμός του παγκόσμιου πληθυσμού στα πέρατα του σύμπαντος...Μεταξύ των προτεραιοτήτων και η επαναφορά των δεινοσαύρων
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.....
-
ό,τι να'ναι κυριολεκτικά
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:slap:
ό,τι να'ναι κυριολεκτικάΔεν σε χλευάζω.... ουσιαστικά ρίχνω λευκή πετσέτα. Παραδίνομαι.
-
Όχι μη
-
Ερωτησις:
Βλεπω πολλες μοντερνες σομπες να δεχονται την καμιναδα ειτε απο πανω, ειτε απο πισω, οπως φαινεται παρακατω:
Στη λυση που βγαινει απο πισω, πας οριζοντια -διαμεσου του τοιχου - εξω κ μετα με ορθη γωνια προς τα πανω, ενω στην λυση οπου βγαινει προς τα πανω πας λιγο πανω, μετα ορθη γωνια για να γυρισει οριζοντια, διαμεσου του τοιχου εξω, κ μετα ΞΑΝΑ ορθη γωνια για να ξαναγινει καθετο προς τα πανω.
Αρα, υπαρχει πλεονεκτημα στο τραβηγμα του καπνου στη μια απο τις δυο λυσεις? Θα πιστευα οτι η δευτερη οπου η καμιναδα φευγει προς τα πανω απο τη σομπα θα ειχε πλεονεκτημα, αλλα μετα σκεφτηκα οτι εκει εχεις 2 ορθες γωνιες = δυο στροφες του καπνου.
-
Nαι αλλά και σε αυτή που η καμινάδα φεύγει προς τα πίσω, σημαίνει ότι ήδη έχει ορθή γωνία (εννοώ ότι ο καπνός δεν πάει προς τα πάνω όπως στην πρώτη, αλλά πάει πίσω, οπότε βρίσκει 'εμπόδιο'). Άρα και στις 2 περιπτώσεις, οι γωνίες είναι 2
-
εμας ειχε τη δυνατοτητα να συνδεθει στη πισω πλευρα κ πανω αλλα ο κατασκευαστης το ανεφερε καθαρα στις οδηγιες οτι ειναι καλυτερο να συνδεθει πανω γιατι τραβαει καλυτερα
Tapawhat
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Δεν σε χλευάζω.... ουσιαστικά ρίχνω λευκή πετσέτα. Παραδίνομαι.Όχι μη
-
-
Ερώτηση προς ililias
Θέλω να βάλω ενεργειακό τζάκι σε σπίτι 100 τ.μ. φλάτ,και να ζεσταίνω με αεραγωγούς όλο το σπίτι,και οχι μόνο το σαλόνι
Το σπίτι θα ανακαινιστεί ολόκληρο,οπότε δεν με πολυενδιαφέρει το σύστημα εγκατάστασης
Απο φίλο που εχει κάνει κάτι αντίστοιχο πάντως,άκουσα οτι δεν προλαβαίνει να το φορτώνει με ξύλα (με κλειστή την πόρτα του),και φυσικά ούτε που το σκέφτεται να βάλει κάποια ξύλα το βράδυ και να έχει ζεστό αέρα μέχρι το πρωί...
Τί να βάλω που να έχει καλή απόδοση και να μην εχω το ίδιο πρόβλημα;δεν θα πάω ούτε στο πιο ακριβό της αγοράς,αλλά ούτε σε φθηνιάρικη λύση
Mιλάμε πάντα για κάτι αξιόπιστο με καλή σχέση τιμής-ποιότητας
Τα φώτα σου please -
Χωρίς να ξέρω τι έχει ο φίλος σου, μάλλον όμως σου λέει παπάτζες.
-
Τι τζάκι (μάρκα, μοντέλο) έχει ο φίλος σου κ ποιός του έκανε την εγκατάσταση? (Δεν θέλω όνομα, αν ήταν συνεργείο εταιρίας εννοώ. )
Για τζάκι σε σπίτι 100 μ2 οι επιλογές είναι ΠΑΡΑ πολλές. Βάλε μου κανένα όριο (χρήματα, πχ) κ οπωσδήποτε σκίτσο του σπιτιού.
-
Δεν ξέρω ποια είναι η μάρκα του,ούτε ποιος το έβαλε αλλά θα τον ρωτήσω και θα ενημερώσω
Σχέδιο σπιτιού δεν υπάρχει ακόμα,γιατί θα αλλάξει τελείως η διαρύθμιση και ακόμα δεν εχω πάρει τα υποψήφια σχέδια
Μέχρι 2500 γιούρος θα καλυφθούμε; -
Το ίδιο έχει πάθει ο γείτονας με το ελληνικής κατασκευής 'ντεμέκ' ενεργειακό τζάκι του, που ζητάει 6-7 κιλά ξύλα την ώρα για να κρατήσει τα 60τμ του μεσαίου ορόφου στους 23 βαθμούς. Ήρθε προχτές σπίτι και είδε το δικό μου να κουτσοκαίει με 2-3 κιλά την ώρα και την θερμοκρασία να περνάει τους 25 και τώρα θέλει να αλλάξει εστία. Τα σπίτια μας είναι πανομοιότυπα. Πάνω όροφος 22+ σε μένα, κάτω από 20 σε αυτόν.
Χτες το βράδυ 4 βαθμοί έξω, 25 μέσα με το τζάκι σε μέτρια ένταση. Κανένα πρόβλημα. Πιθανόν αν έβαζα τον αέρα χρήσης να τραβάει εσωτερικό αέρα αντί εξωτερικό, θα γλύτωνα κάνα κιλό ξύλο την ώρα. Από την άλλη τώρα δεν αερίζω ποτέ, φέρνει το τζάκι συνεχώς φρέσκο αέρα από έξω.
-
Μπορει καποιος απο τους γνωστες να μου εξηγησει σε plain greek τον παρακατω πινακα?
-
-edit-
-
Αξίζει το φίατ την τεράστια διαφορά τιμής από την φερράρι?
Από την άλλη, αν ήθελες αυτοκίνητο πόλης θα έπαιρνες φερράρι?
Αν το δεις καθαρά χρηματοοικονομικά, συμφέρει να βάλεις ξυλολέβητα. Αν σου αρέσει το τζάκι στο σπίτι κ θέλεις να ψήνεις κ κανα κοψίδι, το τζάκι είναι μονόδρομος. Ένας υποψήφιος πελάτης έχει έλθει στο μαγαζί πάνω από 10 φορές, κουβαλώντας μαζί του μια ... γάστρα, που χρησιμοποιεί στο ανοιχτό του τζάκι. Ε, θέλει να βρει ενεργειακό να την χωράει (μιλάμε για γάστρα 50 πόντους), να ζεσταίνει όλο του το (120 μ2 σε δυο επίπεδα) σπίτι, να χωράει μέσα στο δικό του ανοιχτό τζάκι κ να μην του κοστίσει συνολικά πάνω από 2,5 Κ Ε.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μπορει καποιος απο τους γνωστες να μου εξηγησει σε plain greek τον παρακατω πινακα?Ο πίνακας δείχνει ένα καλό τζάκι, με απόδοση 83% κ δυνατότητα να ζεστάνει σπίτι 120 - 130 μ2 με 3 κιλά ξύλα την ώρα. Τι άλλο θέλεις να μάθεις?
-
Αυτή είναι η καμινάδα μου (δεν θέλω σχόλια για το σχέδιο )
Το τζάκι όμως καπνίζει και για αυτό δεν το ανάβουμε.
Μήπως φταίει το 'καπέλο' που 'χει η καμινάδα (φαίνεται στο σχέδιο, γι αυτό το 'βαλα);
Μήπως πρέπει να ανοίγουμε και καμιά πόρτα να μπαίνει αέρας από έξω που να αντικαθιστά το ζεστό που φεύγει μέσω ακμινάδας;
Μήπως πρέπει να μικρύνω το πλάτος του τζακιού;
Έχουμε άλλο ένα μικρότερο που δουλεύει μια χαρά. Είμαι σε διόροφο, αυτό το τζάκι, το μικρό, βρίσκεται στο ισόγειο, η καμινάδα του βγαίνει στην ταράτσα.
Το προβληματικό είναι στον πρώτο όροφο. Και αυτού η καμινάδα, φυσικά, καταλήγει στην ταράτσα.
Βρήκα ένα .pdf που λέει αναλυτικά πως πρέπει να 'ναι φτιαγμένο ένα τζάκι, αλλά κάπου το 'χω χάσει μέσα στο pc και βαριέμαι και να ψάχνω αλλά και να διαβάζω , οπότε είπα να ρωτήσω εδώ.
Ξυλόσομπα