-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για να πούμε μια γνώμη, χρειάζεται να μας δώσεις: Μάρκα, μοντέλο, φωτογραφίες, λεπτομέρειες τοποθέτησης.
Για σύνδεση με τα καλοριφέρ (εννοείται ότι) το ξεχνάς.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, μάρκα μοντέλο δεν γνωρίζω μάλλον μαρκαμεκαψες απο φωτο κατι θα κάνουμε αν μπορείς να καταλάβεις κάτι
-
Βάζεις αυτό στην καμινάδα σου
http://www.doukasdrama.gr/index.php?pag ... &Itemid=49
Στην κάτω υποδοχή συνδέεις ένα βεντιλατέρ με ροοστάτη ή ακόμη καλύτερα controller τζακιού και από τις δύο πάνω υποδοχές συνδέεις αεραγωγούς για όπου χρειάζεσαι.
Και φυσικά βγάζεις την ηλίθια μόνωση που σου έχουν βάλει στην σκεπή του τζακιού σου και ντύνεις όλους τους τοίχους γύρω-γύρω. Στην πάνω μεριά του τζακιού βάλε μιά περσίδα για να βγαίνει ζεστός αέρας.
-
Ο χρήστης VOSDOGIAN έγραψε:
μάρκα μοντέλο δεν γνωρίζω μάλλον μαρκαμεκαψες απο φωτο κατι θα κάνουμε αν μπορείς να καταλάβεις κάτι........Να υποψιαστώ ότι όλη η πάνω επένδυση είναι από γυψοσανίδα κ την τελευταία φωτό την τράβηξες από άνοιγμα στο σημείο που μειώνεται η ακτίνα της?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Βάζεις αυτό στην καμινάδα σουΣτην κάτω υποδοχή συνδέεις ένα βεντιλατέρ με ροοστάτη ή ακόμη καλύτερα controller τζακιού και από τις δύο πάνω υποδοχές συνδέεις αεραγωγούς για όπου χρειάζεσαι.
Και φυσικά βγάζεις την ηλίθια μόνωση που σου έχουν βάλει στην σκεπή του τζακιού σου και ντύνεις όλους τους τοίχους γύρω-γύρω. Στην πάνω μεριά του τζακιού βάλε μιά περσίδα για να βγαίνει ζεστός αέρας.
Πιστεύεις ότι θα κάνει δουλειά και αξίζει τον κόπο?
Να υποψιαστώ ότι όλη η πάνω επένδυση είναι από γυψοσανίδα κ την τελευταία φωτό την τράβηξες από άνοιγμα στο σημείο που μειώνεται η ακτίνα της?
Ναι ειναι ακριβώς όπως το λες...
-
Είσαι διατεθειμένος να ξηλώσεις γυψοσανίδα κ να την ξαναβάλεις?
-
Είσαι διατεθειμένος να ξηλώσεις γυψοσανίδα κ να την ξαναβάλεις?Ναι αν ειναι να έχω πραγματικά μεγάλη διαφορά.
-
Πάμε, τότε:
- Το τζάκι είναι όλο μαντεμένιο, ή μαντέμι κολλημένο σε μπετόν?
- Η καμινάδα είναι από αμίαντο?
- Τι λόγο ύπαρξης υποθέτεις ότι έχει η μόνωση στο πάνω μέρος του τζακιού?
Αν είναι να κάνουμε δουλειά, να την κάνουμε σωστά. Συμφωνείς?
-
- Το τζάκι είναι όλο μαντεμένιο, ή μαντέμι κολλημένο σε μπετόν?
Όλο μαντεμένιο.
- Η καμινάδα είναι από αμίαντο?
η καμινάδα από το τζάκι μέχρι το ταβάνι ειναι ινοχ
- Τι λόγο ύπαρξης υποθέτεις ότι έχει η μόνωση στο πάνω μέρος του τζακιού?
νομίζω οτι ειναι για να μην θερμαίνεται πολύ η γυψοσανίδα και σκάση
Αν είναι να κάνουμε δουλειά, να την κάνουμε σωστά. Συμφωνείς?
ΣΥΜΦΩΝΩ !!!!!
-
Όλα, λοιπόν, καλά!
Θα επανέλθω με λεπτομερείς οδηγίες, ελπίζω σήμερα.
-
Όλα, λοιπόν, καλά!Θα επανέλθω με λεπτομερείς οδηγίες, ελπίζω σήμερα.
Ξέχασα να αναφέρω ότι από την κάτω μεριά του τζακιού φεύγουν δύο αεραγωγοί με διάμετρο περίπου 5-6 cm και πηγαίνουν στα τρία υπνοδωμάτια ως αεραγωγοί εκτόνωσης . Αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή είναι πολύ μικροί ;
-
Βάζεις αυτό στην καμινάδα σου
http://www.doukasdrama.gr/index.php?pag ... &Itemid=49
Στην κάτω υποδοχή συνδέεις ένα βεντιλατέρ με ροοστάτη ή ακόμη καλύτερα controller τζακιού και από τις δύο πάνω υποδοχές συνδέεις αεραγωγούς για όπου χρειάζεσαι.
Πιστεύεις ότι θα κάνει δουλειά και αξίζει τον κόπο?
Δεν πιστεύω, έτσι είναι το δικό μου και ζεσταίνει δύο πατώματα από 60τμ. Ελπίζοντας να είναι ενεργειακό το τζάκι σου (πάνω από 70% απόδοση) και όχι ελληνική αγνώστου ταυτότητας και απόδοσης κατασκευή.
Η μόνωση που σου βάλανε, όπως είπα και παραπάνω είναι γελοία. Αν θες να προστατέψεις την γυψοσανίδα, ντύνεις την γυψοσανίδα με πετροβάμβακα και αφήνεις τον αέρα από το τζάκι να βγει έξω από την περσίδα. Σαν το δικό σου ήταν και το παλιό το δικό μου και μετά από 5-6 ανάμματα έσκασε η γυψοσανίδα από τις άκρες. Τώρα στο νέο ενεργειακό με ντυμένες τις γυψοσανίδες, καίει ενάμισυ μηνα τώρα και δεν έχει κάνει κιχ...
-
Με λίγα λόγια, ... όπως τα λέει ο asteris.
Ανοίγεις ένα τμήμα της γυψοσανίδας για να έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό.
Αφαιρείς την μόνωση που τυλίγει το τζάκι κ την καμινάδα (έναν φόβο έχω εδώ μόνον, μήπως έχει από το σώμα του τζακιού καμιά διαρροή καπνού, σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να κλείσεις με μαντεμόκολλα όλες τις ενώσεις του μαντεμιού)
Μονώνεις προσεκτικά όλους τους τοίχους (και την γυψοσανίδα) με πετροβάμβακα με επένδυση αλουμινίου, βάζοντας σε όλες τις ενώσεις αλουμινοταινία (όταν έλθει η ώρα θα μιλήσουμε κ για μάρκες, δεν είναι όλα τα υλικά ίδια). Ιδιαίτερη προσοχή δίνεις στο 'ταβάνι', για να μην σου φεύγει ο ζεστός αέρας προς τα πάνω. Δες παράδειγμα:
Κλείνεις το άνοιγμα με γυψοσανίδα (εμείς χρησιμοποιούμε πάντα πυράντοχη) μονωμένη εσωτερικά, και η απόδοση του τζακιού σου θα έχει απλά πολλαπλασιαστεί.
Αν θέλεις να πας με μοτέρ τον αέρα σε άλλα δωμάτια, βάζεις κάπου που να σε βολεύει ένα μοτέρ, τραβάς αέρα από τον θάλαμο που έχεις φτιάξει κ τον μοιράζεις σε όσα δωμάτια θέλεις.
ΥΓ. Αν δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω, τουλάχιστον βρες τρόπο κ πέρασε με ένα καλό αστάρι τους τοίχους (τούβλα) που φαίνονται μέσα στο τζάκι. Βγάζουν τεράστιες ποσότητες σκόνης όπως είναι, που περνάει με τον ζεστό αέρα μέσα κ την αναπνέετε, είναι κρίμα.
-
Καλημέρα και σας ευχαριστώ και τους δυο που μοιράζεστε της γνώσεις σας!!!!
Να σας ζαλίσω λήγω ακόμα ο asteris μου είπε να βάλω αυτό http://www.doukasdrama.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/_________________4d5d965a43a4f_90x90.jpg εσύ λες οτι δεν χρειάζεται??
Για να πάω αέρα στα αλλά δωμάτια μπορώ να χρησιμοποιήσω τους αεραγωγούς που σου είπα παραπάνω ας ειναι μικρή??
το μοτέρ μπορώ να το βάλω μέσα στον θάλαμο που φτιάχνω ή θα έχει πρόβλημα με την ζεστή??
Δεν νομίζω να έχω κάποια διαρροή γιατί θα μου έβγαζε κάπνα από τον αεραγωγό που έχει τώρα από πάνω.... -
Για να το βάλεις θα πρέπει να ξηλώσεις την καμινάδα κ το κέρδος σου θα είναι μικρότερο, σκέψου το μέγεθος: Και αυτό το εξάρτημα είναι ένας θάλαμος γύρω από την καμινάδα, όπως ο θάλαμος που περιέγραψα πιό πάνω. Το μέγεθος κάνει την διαφορά.
Το εξαρτημα εξυπηρετεί μόνον γιατί μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε ανεμιστηρα, αφού φυσάς κρύο αέρα από κάτω. Στην άλλη περίπτωση πρέπει να βάλεις ειδικό ενδιάμεσο μοτέρ, που θα ρουφάει ζεστό αέρα κ θα τον στέλνει όπου θέλεις. Αυτό πρέπει να το τοποθετήσεις εκτός του θαλάμου ζεστού αέρα, αλλιώς θα καεί. Μπορείς να το βάλεις κάπου μακρύτερα, αρκεί να έχει έναν σωλήνα για να τραβάει αέρα, ή κ πάνω από την οροφή του θαλάμου που θα κατασκευάσεις. -
Πόλη σωστή μου φαίνεται η όλη διαδικασία και σχετικά εύκολη για να την κάνω και μόνος μου!!!!!!!
Μου φαίνεται ότι το καλοκαίρι θα γίνει γιατί έχω μικρά παιδιά και δεν θέλω να κάνω το σπίτι γιαπί τώρα .....
Αν μπορείς να μου δείξεις και ένα τέτοιο μοτέρ να καταλάβω τι ακριβώς ειναι να δω τον όγκο του για να δω που θα το βάλω θα σου ήμουν ευγνώμων .Και μια ερωτήσει ακόμα στον θάλαμο που θα φτιάξω δεν θα χρειάζεται να στέλνω αέρα για να κάνει κύκλο δηλαδή θα τραβάω ζεστό δεν πρέπει να ανακυκλώνεται με κρύο,και αν μπορείς πες μου αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους αεραγωγούς που ειδή έχω η πρέπει να βάλω άλλους μεγάλους.
Αν σε κούρασα απλά μπορείς να με βρίσεις -
Για να ξεκουρασω λιγο τον Ηλια
http://e-tzaki.gr/index.php?option=com_ ... &Itemid=97 -
Πόλη σωστή μου φαίνεται η όλη διαδικασία και σχετικά εύκολη για να την κάνω και μόνος μου!!!!!!!
Μου φαίνεται ότι το καλοκαίρι θα γίνει γιατί έχω μικρά παιδιά και δεν θέλω να κάνω το σπίτι γιαπί τώρα .....
Αν μπορείς να μου δείξεις και ένα τέτοιο μοτέρ να καταλάβω τι ακριβώς ειναι να δω τον όγκο του για να δω που θα το βάλω θα σου ήμουν ευγνώμων .Και μια ερωτήσει ακόμα στον θάλαμο που θα φτιάξω δεν θα χρειάζεται να στέλνω αέρα για να κάνει κύκλο δηλαδή θα τραβάω ζεστό δεν πρέπει να ανακυκλώνεται με κρύο,και αν μπορείς πες μου αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους αεραγωγούς που ειδή έχω η πρέπει να βάλω άλλους μεγάλους.
Αν σε κούρασα απλά μπορείς να με βρίσειςΕπειδη εχεις μικρα παιδια κ επειδη δεν εχεις καταλαβει πως λειτουργει ενα αεροθερμο τζακι καλυτερα να μην προσπαθησεις μονος σου .
Σε περιπτωση λαθους πιστευω να αντιλαμβανεσαι τις συνεπειες -
VOSDOGIAN
Δεν έχει χαμηλά εισαγωγή αέρα το τζάκι σου? Αν όχι, πως στο καλό σας ζεσταίνει, μόνον από ακτινοβολία?
Εκτός από το μέγεθος (5 - 6 εκατοστά είναι μικροί, σε κάθε περίπτωση) πρέπει να μου πεις και από που περνάνε. Είπες 'χαμηλά', που εννοείς?
Για το μοτέρ, θα επανέλθω (αυτό του Γιώργου δεν κάνει, αν το βάλεις να τραβήξει ζεστό αέρα θα λιώσει. ) -
To μοτοράκι αυτό μπορεί μόνο να σπρώχνει (κρύο) αέρα.
Αν ρουφήξει ζεστό αέρα θα γίνει αυτό που λέει ο Ηλίας.Ηλία αν αποθηκεύσουμε μερικούς τόνους πέλετ στην πρασιά (για 1-2 βδομάδες) μπορεί να χαλάσουν από υγρασία;
Επίσης, ξέρεις αν υπάρχουν φορτηγά που μπορούν να τροφοδοτήσουν σε σιλό πέλετς με σωλήνα; -
Χύμα? Αν ναι, ένα θεματάκι κάτω κάτω θα το έχεις. Αν βάλεις ένα χοντρό πλαστικό από κάτω, όχι.
Ναι, απ' ό, τι ξέρω υπάρχουν. Θέλεις να ψάξω για λεπτομέρειες?Το ενδιάμεσο μοτέρ: http://kaffe.gr/datafiles/file/katalogos/049.pdf
Ξυλόσομπα