-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μόλις ο αναξιόπιστος συνεργάτης μου ετοιμάσει το e-shop μας, θ' ανεβάσω λινκ. Ελπίζω να μην έχει τελειώσει ο χειμώνας...
Αντί να συκοφαντείς τους συνεργάτες σου δεν κάνεις κάτι χρήσιμο για το φόρουμ λέω εγώ, άιντε γιατί το έχεις ρίξει στο σορολόπ μου φαίνεται
Ηλία, επειδή έχω διαβάσει όλο το συγκεκριμένο τοπικό και δεν κατάλαβα καλά πώς λειτουργούν οι λύσεις που συνδέονται με το υπάρχον κύκλωμα του καλοριφέρ και βλέπω πως και πολλοί άλλοι έχουν τις ίδιες απορίες, μήπως να γράψεις δυο λόγια;
Ευχαρίστως, αλλά αργότερα...
-
Lokaterm που τις βρισκεις?
Σ' ένα κατάστημα στον Πύργο της Ηλείας, αλλά δεν λέω ποιό για να μην με κατηγορήσουν ότι κάνω διαφήμιση.
Μόλις ο αναξιόπιστος συνεργάτης μου ετοιμάσει το e-shop μας, θ' ανεβάσω λινκ. Ελπίζω να μην έχει τελειώσει ο χειμώνας...
άμα το είχες αναθέσει στη σέκτα, θα είχε ήδη ανέβει, λούσου τα τώρα
-
Ελπιζω ο συνεργατης σου να σπινταρει την κατασταση αλλιως νομιζω θα συνδραμουμε ομαδικα στη δημιουργια του e-shop τοσοι που μαζευτηκαμε!Με το μπουρι τι γινεται θα τραβαει με τοσα μετρα?
-
@__koutsan__
Θέλει δουλίτσα αυτό, δεν γίνεται σε 2 λεπτά.Ω ρε μάνα μου...
Μέχρι να γράψω μια γραμμή κ να πατήσω 'υποβολή' κοίτα τι έγινε...Σε μέλος της σέκτας το ανέθεσα, μάστορα.
Λοιπόν, αν συνεχίσει να κωλυσιεργεί φτιάχνουμε παρέα το e-shop? Τα μέλη θα ψωνίζουν χοντρική κ οι οδηγίες θα είναι δωρεάν.
-
Κωλύεται τώρα: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 011_411557
-
Σωστ
-
Ο χρήστης sanba7 έγραψε:
Ελπιζω ο συνεργατης σου να σπινταρει την κατασταση αλλιως νομιζω θα συνδραμουμε ομαδικα στη δημιουργια του e-shop τοσοι που μαζευτηκαμε!Με το μπουρι τι γινεται θα τραβαει με τοσα μετρα?Πες πόσα μέτρα ψηλά θα σηκωθεί μετά.
3 μέτρα οριζόντια βάλε, αλλά βάλε γωνίες με τάπες για να μπορείς να την καθαρίζεις.
Αν η σόμπα είναι καλή, θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα. -
Σωστος !κοιτα εκεινη τη lokaterm που χες συστηνει στο φιλο για το bachelor pad!Ποσα λ7 θα χρειαστω?Καμιναδα οσα χρειαζεται βεβαια ειμαι στον τελευταιο οροφο!
-
Πάντως μετα απο μερικές μερες δοκιμών μπορώ να πω οτι αρχικα την καίγαμε φουλ λαθος κ μαύρισε το τζαμι στην δικιά μας!
Θελει έχεις κλειστό τον αερα κατω κ τουλάχιστον ελάχιστα ανοιχτά πανω! Αρχικα ανοίγαμε τον ενα μετα τον άλλον μαζι μετα!
Οτι να ναι κάναμε γιατι το έγραφε λιγο μπερδεμένα στις οδηγίες χρήσεως! Τωρα αυτοκαθαριστηκε μονο του τσαμι!
Πάντως ρουφάει πάρα πολυ καλά κ δεν μυρίζει ΚΑΘΟΛΟΥ μέσα στο σπιτι! Έπαθα πλάκα μιλάμε!
Μονο οταν βάζεις ξύλα θέλει λιγο προσοχή στο άνοιγμα τις πόρτας!
Τελος η Λεύκα σαν ξύλο ειναι πολυ άθλιο αλλά εχει χάρη που έχουμε μια αποθήκη τσάμπα (θέλουν σκίσιμο όμως)
Για ομορφιά κ πολυ σπάνια λειτουργία τη πήραμε το 08 αλλα τελικα κυριως αυτη θα λειτουργεί αντίθετα με τα καλοριφέρ + δεξαμενή αερίου!
-
Διαβαζοντας ολο το τοπικ, εχω βρει εδω μεσα τις κατωθι μαρκες...
Για μένα, Jolly Mec για τεχνολογία κ μεγάλη απόδοση (μονόδρομος αν θέλεις να ζεστάνεις μεγάλους χώρους) ή Lokaterm για ένα τίμιο (καλοφτιαγμένο κ αποδοτικό, σε λογική τιμή) προϊόν.
Α ωραια, οι δυο μαρκες που δεν βρηκα ουτε μια σομπα να μου αρεσει .
-
@__koutsan__
Θέλει δουλίτσα αυτό, δεν γίνεται σε 2 λεπτά.Ω ρε μάνα μου...
Μέχρι να γράψω μια γραμμή κ να πατήσω 'υποβολή' κοίτα τι έγινε...Σε μέλος της σέκτας το ανέθεσα, μάστορα.
Λοιπόν, αν συνεχίσει να κωλυσιεργεί φτιάχνουμε παρέα το e-shop? Τα μέλη θα ψωνίζουν χοντρική κ οι οδηγίες θα είναι δωρεάν.
είχαμε λίγο φόρτο εργασίας τώρα με τις διαδηλώσεις είναι η αλήθεια, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται, θα πέσει πέλεκυς
-
Αλλη μια ερωτηση,μπρικετες μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο ολες τις σομπες?
-
Ο χρήστης sanba7 έγραψε:
Αλλη μια ερωτηση,μπρικετες μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο ολες τις σομπες?Ε, ναι, εννοείται!
-
Εϊναι απλό. Υπάρχει μια παλέττα 1Χ1 ως βάση. Και την έχουν κάνει καφάσι είτε στο 1μέτρο, είτε στα 2 μέτρα. Τα ξύλα είναι τακτοποιημένα και χωρίς κενά, ώστε να πληρώνεις και αέρα μαζί.
Ποτέ δεν έβρισκα λογικό να πληρώνω 1 τόνο, όταν στη χρήση τους θα μου έχει μείνει 800κιλά. Οπότε αγοράζεις με το κυβικό, και ας ξεραθούν όσο θέλουν.. Την σηκώνει με παλετοφόρο και τη βάζει στο φοτηγάκι. Στην ξεφορτώνει και έχεις 2 επιλογές. Είτε πληρώνεις έναντι και την παλέτα, και μένουν εκεί μέσα τακτοποιημένα. Είτε στην αδιάζει μπροστά σου και είσαι ok. Ο τύπος που το έκανε είναι Βούλγαρος, και όλοι πλέον αγοράζουν από αυτόν. Μάλωσα με ένα μπάρμπα πριν λίγο καιρό που μου έλεγε ότι τα ξύλα του ήταν 1 τόνος. 300μέτρα από το σπίτι μου, έχει αποθήκες Γ.Σ.. Του λέω θα πάμε, θα το μετρήσουμε και θα σου πληρώσω όσα γράψει. 700 κιλά ήταν... Ακόμα και με το μάτι δεν τα έκανες για τόνο. Αλλά επειδή ήταν ρίζες ελιάς, έλεγα μπας και κάνω λάθος. Τελικά ήταν κλέφτης ο θείος. Και αντί για 120€ πήρε 80€ και πολλά του ήταν..Καλησπερα,
μηπως εχει καποιος περισσοτερες πληροφοριες (τηλεφωνο) για αυτον που φερνει τα ξυλα με το κυβικο μετρο?
Κυριακο σου εστειλα και πμ για το θεμα. Επειδη ειναι μεγαλη αναγκη, αν υπαρχει καποιος τροπος επικοινωνιας μπορεις να με ενημερωσεις? Ευχαριστω προκαταβολικα.
Γιωργος -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
..........>..........>Ηλία, επειδή έχω διαβάσει όλο το συγκεκριμένο τοπικό και δεν κατάλαβα καλά πώς λειτουργούν οι λύσεις που συνδέονται με το υπάρχον κύκλωμα του καλοριφέρ και βλέπω πως και πολλοί άλλοι έχουν τις ίδιες απορίες, μήπως να γράψεις δυο λόγια;Πάμε:
Λύση πρώτη: Κατάργηση καυστήρα / λέβητα πετρελαίου κ σύνδεση της νέας μας πηγής με το υπάρχον κύκλωμα. Λύση, για την ώρα, δίχως ανάγκη για περισσότερα λόγια. Συνδέουμε με 2 σωλήνες την νέα μας πηγή με το υπάρχον κύκλωμα κ τέλος.Λύση δεύτερη: παράλληλη τοποθέτηση. Βάζουμε τον ξυλολέβητα δίπλα σ' αυτόν του πετρελαίου κ συνδέουμε παράλληλα, βάζοντας 2 αντεπίστροφες βαλβίδες για να αποτρέψουμε το 'ανακάτωμα' των κυκλωμάτων. Αν ή όποτε σβήνουν τα ξύλα θα πέφτει η θερμοκρασία στον χώρο κ ο θερμοστάτης θα δίνει εντολή στο πετρέλαιο να ξεκινήσει να καίγεται. Το ίδιο μπορεί να γίνει κ με τζάκι καλοριφέρ ή σόμπα καλοριφέρ, με καύσιμο ξύλο ή πέλλετ. Η σύνδεση τότε γίνεται στο κολεκτέρ.
Λύση τρίτη, Η λύση: Δοχείο αδράνειας. Ααααααχχχχχ, το δοχείο αδράνειας...
Συνδέουμε πάνω του το τζάκι, την σόμπα, τον ξυλολέβητα, τον λέβητα πέλλετ, αερίου, τον ηλιακό, ό, τι τεσπα θέλουμε. Αυτό κρατάει το νερό ζεστό κ με μια τρίοδη βάνα (αν ο υδραυλικός είναι πολύ μάγκας θα μας βάλει κ μια τετράοδη) θα δίνουμε στα σώματα του καλοριφέρ ή όπου αλλού θέλουμε νερό σταθερής θερμοκρασίας, συνεχώς. Λύση μονόδρομος αν έχουμε ενδοδαπέδια θέρμανση, η καλύτερη λύση γενικώς. Μπορούμε να συνδέσουμε περισσότερες πηγές που να παίρνουν διαδοχικά ανάλογα με τις ανάγκες μας σε ζεστό νερό, εξασφαλίζοντας αυτονομία με τεράστια οικονομία σε μεγάλους χώρους ή, πχ, σε ξενοδοχεία (ζεσταίνουμε ξενοδοχείο στην Β Ελλάδα κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο με καυστήρες πέλλετ κ ένα ενεργειακό τζάκι, με κόστος ετ'ησιο σε σχέση με το πετρέλαιο τέτοιο, που τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας έκανε απόσβεση κ του έμεινε κ κέρδος).Λέω να ... μην περιγράψω άλλο, αν θέλετε τπτ ρωτήστε.
-
Ξυλολεβητας πυρολησης, ενεργειακος. Τετοιο λεβητα σκοπευει να βαλει φίλος και γνωστός μου και εχω την περιεργεια για να δω το αποτελεσμα. Φιρμα δεν ξερω ακομξη αλλα κοντα στα 2μιση χιλιαρικα υπολογιζει. Δυο φορες το 24 λεει, ο θερμουδραυλικος αρκει να ταιζει και θα εχει ζεστη, με δεξαμενή νερού 1 τόνο.
Το μονο που ξερω και του συμβούλεψα ειναι οτι χρειάζεται απόλυτα ξερά ξύλα κάτι που εν του το είπε κάποιος. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ξυλολεβητας πυρολησης, ενεργειακος.Kacey διαβασε ξυλολεβητας πυρηνικος ενεργειακος, κ το γαματο ειναι οτι αντι να σκασω στα γελια αμεσως για το τι νομιζα οτι διαβασα, για 2-3 δευτερολεπτα προσπαθησα να καταλαβω κ γιατι ενω θα δουλευει με πυρηνικα, θες να ειναι ΚΑΙ ξυλολεβητας...
Πρεπει να κοιμηθω ρε πστ μου... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια απορία:αν παραπατήσεις και πέσεις/στηριχθείς πάνω στη μοντέρνα ξυλόσομπα, θ' αποκτήσεις παρατσούκλι (ερυθρός χμερ/κουλός/ινδιάνος κλπ);
....................................
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
Μια απορία:
αν παραπατήσεις και πέσεις/στηριχθείς πάνω στη μοντέρνα ξυλόσομπα, θ' αποκτήσεις παρατσούκλι (ερυθρός χμερ/κουλός/ινδιάνος κλπ);
....................................
Αν παραπατήσεις κ πέσεις απ' το μπαλκόνι να δεις τι παρατσούκλια θ' αποκτήσεις (μακαρίτης, σακάτης, κερατάς, μλκς, ...).
(Οι 'μοντέρνες ξυλόσομπες' έχουν μόνωση ακριβώς για να μην καίγεσαι. Αν βέβαια ακουμπήσεις στο τζάμι όταν είναι σε πλήρη λειτουργία θα καείς, επίσης κ στο μπουρί. Όπως κ ... στην κουζίνα σου. )
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ξυλολεβητας πυρολησης, ενεργειακος.
Kacey διαβασε ξυλολεβητας πυρηνικος ενεργειακος, κ το γαματο ειναι οτι αντι να σκασω στα γελια αμεσως για το τι νομιζα οτι διαβασα, για 2-3 δευτερολεπτα προσπαθησα να καταλαβω κ γιατι ενω θα δουλευει με πυρηνικα, θες να ειναι ΚΑΙ ξυλολεβητας...
Πρεπει να κοιμηθω ρε πστ μου...με πεθανες πρωι πρωι
Ξυλόσομπα