-
Για δειτε τη νεα σόμπα που βάλαμε στο χωρίο (εγκατάσταση ολη μόνη μας οσο καλύτερα γινόταν βέβαια):
(οι φώτος τελείως πρόχειρες στα γρήγορα)
το μπουρί εξωτερικά ειναι ολο μονωμένο (Φ15 εσωτερικό Φ20 εξωτερικό) κ αποτελείτε απο 0,5m άνοδο εσωτερικά του σπιτιού 1m οριζόντιο για να βγει εξω κ 2 μ άνοδο εξωτερικά!
Συνολικά έξοδα κομπλέ κάτω απο 1,5k!! Σε λειτουργία προφανώς δεν εχει μπει ακομα αλλα με το καιρό εδώ δε βλέπω να αργει κ πολύ!
-
Κατεβάστε το λαμπατέρ όταν την ανάψετε, θα γίνει παρανάλωμα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ηλία, διαστάσεις? Τοποθέτηση μπουριού?Θα σου βγάλω φωτο. Το μπουρί μπαίνει όπως στου ξύλου, αλλά μπορεί να ταξιδέψει αρκετά μέτρα οριζόντια κ δεν βγάζει πολλή μουντζούρα.
καλησπέρα.....
όλο το απόγευμα διάβαζα το συγκεκριμένο θέμα και επειδή ενδιαφέρομαι ή για ενεργειακή σόμπα ή για ενεργειακό τζάκι θα ήθελα λίγη βοήθεια. το σπίτι είναι γύρω στα 140τμ μονοκατοικία σε παραθαλάσσια επαρχεία της θεσσαλονίκης. τι με συμφέρει περισσοτερό? σόμπα ή τζάκι? και το κόστος να μην είναι υπερβολικό (γιατί μόλις έμαθα απ'τον γείτονα οτι του κόστισε γυρω στα 6-7) ένα ελαφρύ δεξιά το έπαθα.....νιώθω το μούδιασμα)Με λίγα λόγια: Τζάκι αερ'οθερμο + αεραγωγοί ή τζάκι υδραυλικό + σύνδεση στο καλοριφέρ για ομοιόμορφη θέρμανση, σόμπα για οικονομία.
Καυστήρα / λέβητα πετρελαίου, έχεις? Αν ναι, έναν ξυλολέβητα ή λέβητα πέλετ κ καθάρισες. Αν βάλεις ξυλολέβητα, πολύ οικονομικά. -
pelletοσομπα ειναι?
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Για δειτε τη νεα σόμπα που βάλαμε στο χωρίο (εγκατάσταση ολη μόνη μας οσο καλύτερα γινόταν βέβαια):.........................................................................................................................................
(οι φώτος τελείως πρόχειρες στα γρήγορα)
το μπουρί εξωτερικά ειναι ολο μονωμένο (Φ15 εσωτερικό Φ20 εξωτερικό) κ αποτελείτε απο 0,5m άνοδο εσωτερικά του σπιτιού 1m οριζόντιο για να βγει εξω κ 2 μ άνοδο εξωτερικά!
Συνολικά έξοδα κομπλέ κάτω απο 1,5k!! Σε λειτουργία προφανώς δεν εχει μπει ακομα αλλα με το καιρό εδώ δε βλέπω να αργει κ πολύ!
Καλορίζικη, να σας καίει λίγα και να σας ζεσταίνει πολύ
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
pelletοσομπα ειναι?Ξυλόσομπα.
-
Ηλία, για κάτι τέτοιο μιλάμε? Οι διαστάσεις του είναι ταμάμ για να την βάλω στον διάδρομο!
http://www.casa-energy.gr/online-shop?p ... gory_id=40
Και η τιμή του είναι ακόμα πιο δελεαστική! Τα 11.000 kcal/hr που λέει είναι αρκετά για ~60 μ2?
-
Είναι.
-
-
Για 60 μ2 κ 6.000 θερμίδες είναι αρκετές. Αφού σε ενδιαφέρει η οικονομία, πάρε μικρότερη* κ άφηνέ την αναμμένη περισσότερες ώρες.
Αν δεν βιάζεσαι, είπαμε, θα δω κ θα σου πω τι είναι οι μεταχ που έχω.- πχ http://www.casa-energy.gr/online-shop?p ... gory_id=40 ή http://www.casa-energy.gr/online-shop?p ... gory_id=40
-
6.000 θερμίδες είναι υπεραρκετές αλλά δεν είναι καλύτερα να έχεις μεγαλύτερη σόμπα και να την δουλεύεις στο χαμηλό;
Που αποδίδει καλύτερα;
(όλες οι σόμπες έχουν χάλια απόδοση αλλά πιο είναι προτιμότερο) -
Εννοείται, αλλά αυτή που έβαλε ο κύριος Koyk είναι 11, οι άλλες 7 κ 8.
Με μικρότερο θάλαμο καύσης έχουν μεγαλύτερη οικονομία για την ίδια απόδοση, βέβαια μιλάμε για λεπτομέρειες αλλά με δεδομένη την ανάγκη για οικονομία κ την χαμηλότερη τιμή αγοράς θεωρώ ότι είναι πιό συμφέρουσες.Edit
Ο μικρότερος θάλαμος οδηγεί σε μεγαλύτερη ( % ) απόδοση, λόγω μικρότερης απόστασης της φλόγας από το μέταλλο, όπου γίνεται η εναλλαγή θερμότητας με τον αέρα. Ο μεγαλύτερος θάλαμος χωράει περισσότερο καύσιμο, άρα έχει μεγαλύτερη φλόγα κ υψηλότερη συνολική απόδοση. Αλλά ο μεγάλος έχει μεγαλύτερη κατανάλωση για να αποδώσει την ίδια θερμότητα. Και, βέβαια, είναι λάθος να λειτουργούν μόνιμα στο μέγιστο. (Το ίδιο ισχύει κ στις ξυλόσομπες). -
Αναμένουμε κυρ Πυργιώτηηηηη!!!
-
Ξυλόσομπα = ξύλα
ουφ! τα τελείωσα -
Ωραία ξύλα!
-
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Για δειτε τη νεα σόμπα που βάλαμε στο χωρίο (εγκατάσταση ολη μόνη μας οσο καλύτερα γινόταν βέβαια):(οι φώτος τελείως πρόχειρες στα γρήγορα)
το εσωτερικο τι μπουρι ειναι?
η σωληνα που διαπερνα τον τοιχο τι ειναι? απ οτι βλεπω ουτε σαν το εσωτερικο ειναι ουτε σαν το εξωτερικο μονωμενο.
στην γωνια κατω εξω δεν θα επρεπε να υπηρχε τρυπα για τοιχον συμπυκνωματα?
καπελλο σε εξοδο σομπας πρωτη φορα βλεπω , ξερω οτι το βαζουν στα τζακια οταν η καπνοδοχος ειναι κατω απο τον κορφια και δεν τραβαει, το εχετε ξαναδει? δουλευει?
η σομπα ειναι απο τον Ηλια? μου φαινεται οτι απ αυτες που αντιπροσωπευει. ποσα kw ειναι και ποσο την πειρατε αν επιτρεπεται. -
Ηλια δεν εχω παρει ακομα σομπα
αυτη που ηθελα μου την εσπασε ο πωλητης που ειπε οτι δεν μου την πουλαει λογω του οτι θελω περιπου 4 μ οριζοντια διαδρομη , και μου λεει διαβασε και το προσπεκτους
και οντως λεει οπως και για ολες τις ξυλοσομπες οτι θελει την μικροτερη δυνατη, οριζοντια διαδρομη και τις λιγοτερες στροφες.
αν θυμαμαι καλα φερνεις τις lokaterm στα fags λεει ακριβως τα ιδια. και οχι μονο αυτο αλλα οτι θελει υψος το λιγοτερο 4 μ απο το υψος της σομπας.
εισαι λοιπον σιγουρος οτι γινεται οταν σε ειχα ρωτησει για μπουρι υψος απο την σομπα καθετο μεσα 2μ , οριζοντιο 4μ και εξω 1 με 1.5 μ καθετο?
ποιο ειναι το μεγαλυτερο οριζοντιο που εχεις τοποθετησει και δουλευει ανετα?
εφερες τα ακριβα μπουρια?
φερνεις lokaterm και καρπετη η παιζει και τιποτα αλλο?
να ρωτησω τιμες?
με μεταφορικα τι γινεται?
σε τρελανα συγγνωμη. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
το εσωτερικο τι μπουρι ειναι?
η σωληνα που διαπερνα τον τοιχο τι ειναι? απ οτι βλεπω ουτε σαν το εσωτερικο ειναι ουτε σαν το εξωτερικο μονωμενο.
στην γωνια κατω εξω δεν θα επρεπε να υπηρχε τρυπα για τοιχον συμπυκνωματα?
καπελλο σε εξοδο σομπας πρωτη φορα βλεπω , ξερω οτι το βαζουν στα τζακια οταν η καπνοδοχος ειναι κατω απο τον κορφια και δεν τραβαει, το εχετε ξαναδει? δουλευει?
η σομπα ειναι απο τον Ηλια? μου φαινεται οτι απ αυτες που αντιπροσωπευει. ποσα kw ειναι και ποσο την πειρατε αν επιτρεπεται.το εσωτερικό μπουρί ειναι κατι σαν μαντεμι (αρκετο πάχος) κ συνεχίζει μεχρι την εξωτερική γωνια οπου ξεκινούσε το μονωμένο κομμάτι αλλα για να μην ειναι ετσι σκέτο αγοράσαμε στο τελος ενα απλο κοματι Φ20 κ λιγη μόνωση κ το μονώσαμε μόνοι μας κ αυτό!!
Αρχικα αντι για την γωνια θέλαμε να βάλουμε Ταφ κ ακριβώς απο κατω θα έμπαινε μια θυρίδα καθαρισμού (κατι που θα γινει μελλοντικά) αλλα γιατι θα κολλούσε αρκετά το θεμα προτιμήσαμε να γινει ετσι για τα επομενα χρονια που θα ανάβει μερικα ΣΚ μονο η σόμπα κ οταν θα ερθουν να μείνουν οι δικοι μου θα κάνουμε καμια τροποποίηση με μερικες εμπειρίες παραπάνω!
Η σομπα ειναι fireplace Lyon Sp αγορασμένη απο Γερμανια σε προσφορα απο 1200 στα 750 (+100 κόστισε η μεταφορά εδω) κ για το καπελο δεν μπορω να σου πω! Μας ειπαν στο κατάστημα στη Γερμανια οτι μπορείς να βαλεις κ τετοιο καπέλο (αν κ δεν την έκοψα κ πολλη σωστη τη πληροφορία του υπάλληλου) αλλα αν στο μελλον δεν λειτουργεί σωστα θα ψαξω για αλλο καπελο σαν χριστουγεννιάτικο δεντρο που ειχε προτείνει ο ililias!
edit: 8 kw ειναι
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ηλια δεν εχω παρει ακομα σομπα
αυτη που ηθελα μου την εσπασε ο πωλητης που ειπε οτι δεν μου την πουλαει λογω του οτι θελω περιπου 4 μ οριζοντια διαδρομη , και μου λεει διαβασε και το προσπεκτους
και οντως λεει οπως και για ολες τις ξυλοσομπες οτι θελει την μικροτερη δυνατη, οριζοντια διαδρομη και τις λιγοτερες στροφες.
αν θυμαμαι καλα φερνεις τις lokaterm στα fags λεει ακριβως τα ιδια. και οχι μονο αυτο αλλα οτι θελει υψος το λιγοτερο 4 μ απο το υψος της σομπας.
εισαι λοιπον σιγουρος οτι γινεται οταν σε ειχα ρωτησει για μπουρι υψος απο την σομπα καθετο μεσα 2μ , οριζοντιο 4μ και εξω 1 με 1.5 μ καθετο?
ποιο ειναι το μεγαλυτερο οριζοντιο που εχεις τοποθετησει και δουλευει ανετα?
εφερες τα ακριβα μπουρια?
φερνεις lokaterm και καρπετη η παιζει και τιποτα αλλο?
να ρωτησω τιμες?
με μεταφορικα τι γινεται?
σε τρελανα συγγνωμη.Πολλές ερωτήσεις, απάντηση με ναι ή όχι δεν παίζει, λείπω για δουλειά, αν έχεις υπομονή επιστρέφω Δευτέρα.
Ξυλόσομπα