-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
γιατι εχει γινει ετσι η καμιναδα?
ποιες θερμοκρασιες? Η καμιναδα ειναι διπλη μονωμενη και στα ενδοτερα της σοφιτας δεν εχει τιποτα τετοιο οπως και στα πρωτα μετρα της αμονωτης μετά τη σόμπα.
μπορει να λεω βλακειες αλλα μηπως μεσα σε αυτο το κομματι δεν υπαρχει μονωση?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Κ είναι.
Δεν νομίζω να είναι τόσο καλός αγωγός της θερμότητας το κεραμίδι, αλλά θα ρωτήσω κ θα σου πω. Πόσο μακριά από την καμινάδα είναι το ξύλο και, κυρίως, πόσο είναι το μήκος της καμινάδας από την σόμπα μέχρι τα κεραμίδια?(Δεν είναι μούφα αυτό, είναι μαστός. Μούφα είναι το θηλυκό - θηλυκό.)
μπηκε και το καπελλο , τελειωσαμε με την καμιναδα
Ηλια το συνολικο μηκος πρεπει να ειναι 12μ
εσωτερικο
βαρυ μαντεμενιο μπουρι, 1,5μ υψος 2,5 οριζοντιο
εξωτερικα
2μ οριζοντιο μονομενο και καθετο 6μ μονο ινοξ
στα 5 ακουμπαει στο κεραμιδι της σκεπης (10,5 με 11μ μετα την σομπα)
τι λες Ηλια θα μας κανει καμμια ζημια?
2 οχι καλες φωτο οσο για το μαστος η μουφα , ξαναρωτησα στο μαγαζι των υδραυλικων και μου ειπαν μουφα τι να πω και γω.
free photo hosting
free image hostingιδιο με το δικο σου
ειμαι απεξω κοιταω και περιμενω να βγει καπνος , ταυτοχρονα κοιταω και την σομπα , ο καπνος δεν βγαινει και ντουμανιαζει μεσα και σβηνει απ τον καπνο. -
Πότε καθάρισες το οριζόντιο κομμάτι?
ΥΓ.
Αν δεν το καθάρισες κάνε το, κ κάνε μια δοκιμή: Άναψε την σόμπα όχι με τον τρόπο που περιέγραψες, αλλά με ένα φλόγιστρο. Θ' ανεβάσει θερμοκρασία νωρίτερα η καμινάδα κ θ' αρχίσει να τραβάει. -
Ηλια αν ενα τζακι λεβητας της kratki κοστιζει 1600 ευρω για ολα τα υπολοιπα( μποιλερ κυκλοφορητες δοχεια διαστολης κ.λ.π.) ποσα περιπου να υπολογιζω;δουλειες προς στερεα ελλαδα αναλαμβανεις;
-
Ανάλογα με την εγκατάστασή σου, έτσι 'απ' έξω' θα έλεγα περίπου 600 - 800 Ε (υλικά κ εργασία).
Τα ιδιωτικά, καλύτερα με πμ.Ο χρήστης nEK έγραψε:
γιατι εχει γινει ετσι η καμιναδα?Αν είσαι κοντά σε θάλασσα, είναι και σκουριά. Αλλιώς, μόνον μαυρίλα από τον καπνό που κατεβάζει από το καπέλο η υγρασία.
(Εκτός κ εννοείς γιατί γέρνει, κάτι στο οποίο δεν μπορώ να δώσω απάντηση) -
Δεν γερνει
Θαλασσα απέχει 30 λεπτα πλακωμενος απο δω.
Μαλλον καυσαερια ειναι που στελνει ο αερας γιατι προσεξα πως οσες φορες ανεβηκα εκει ( και για αλλους λογους) παντα ο αερας ειναι τετοιος πυ τα στέλνει προς αυτή τη φορά.Το 10ποντο εκεινο κομματι που ειναι αμωνοτο σοτ καπελο, υπαρχει περιπτωση να δημιουργεί 'θεματα'?
-
Μπαααααα........
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πότε καθάρισες το οριζόντιο κομμάτι?ΥΓ.
Αν δεν το καθάρισες κάνε το, κ κάνε μια δοκιμή: Άναψε την σόμπα όχι με τον τρόπο που περιέγραψες, αλλά με ένα φλόγιστρο. Θ' ανεβάσει θερμοκρασία νωρίτερα η καμινάδα κ θ' αρχίσει να τραβάει.δεν το ειχα καθαρισει γιατι δουλεψε 10 μερες την ανοιξη και 10 τωρα
αλλα το ανοιξα να δω, περισσοτερο να μου φυγει η ιδεα καθως ειχε μεινει ακαλυπτη η σωληνα καμμια βδομαδα.
η ευκολια του η γωνια να εχει τρυπα , και οχι δεν ειχε τιποτα.
σημερα πηγε καλυτερα
αναψα ενα κυβακι πρωτα μονο του και μετα ενα λεπτο εριξα απο πανω λεπτα ξυλαρακια και μετα λιγο πιο χοντρα, οποτε δεν ειχα καπνο .
φλογιστρο τι εννοεις Ηλια των υδραυλικων? ειπα να μην το χρησιμοποιησω μιας και δεν ειναι λυση
αν δεν ειμαι εκει να μην μπορουν να αναψουν την σομπα?
παιζει ρολο το βαρομετρικο χαμηλο χωρις αερα? μιας και ολος ο καπνος στο χωριο ειναι κατω , δεν μπορεις να αναπνευσεις.
Ηλια για τα κεραμιδια που ακουμπουν στην καμιναδα καμμια ιδεα? η ειναι ενταξει ετσι? -
Με τα κεραμίδια δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μάλιστα το πρόβλημα που έχεις είναι το ακριβώς αντίθετο: Το οριζόντιο κομμάτι κ η μακριά αμόνωτη καμινάδα δεν δημιουργούν το, ας πούμε, ανοδικό 'ρεύμα' που χρειάζεται για να φύγει ο πρώτος, κρύος καπνός. Όταν κάποια στιγμή η φωτιά ανάψει κ ο καπνός είναι ζεστός αρχίζει το 'τράβηγμα', που όσο ζεσταίνεται η καμινάδα γίνεται όλο κ καλύτερο. Τον χειμώνα, με το πολύ κρύο, θα δυσκολεύεσαι ακόμα περισσότερο κάποιες μέρες και ναι, αν είχε αέρα θα βοηθούσε (δημιουργείται υποπίεση στο καπέλο κ 'τραβάει').
Το φλόγιστρο κάνει το άναμμα πιό εύκολο κ θα σου πρότεινα 2 - 3 'κυβάκια', όχι ένα. Επίσης θα σου πρότεινα να ... μην την σβήνεις καθόλου. -
Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει αντιπρόσωπος της Amesti στη Θεσσαλονίκη ή ακόμη καλύτερα Ανατολική Μακεδονία-Θράκη?
-
Γνωρίζω εγώ: Δεν υπάρχει κ αναζητείται.
(Πωλήσεις, βέβαια, γίνονται) -
Σε τι τιμη βγαινει η amesti nordic n380??Για να μας πει αυτος που αναζητειται!!!!!!
-
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας!!!! Με όλα αυτά που έχω διαβάσει στο forum των 165 σελίδων έχω τρομάξει!!!! Επίσης αρχίζω να ανησυχώ...Αγόρασα την LEDERATA της Tim Sistem, αύριο θα παραλάβω τα μπουριά(ενισχυμένα) προς 8 ευρώ το μέτρο. Καταρχήν εγώ πήρα για μέσα για το σπίτι τα μπουριά της ίδιας της σόμπας κι ένα..διακλαδωτή...θα το έλεγα 25 ευρώ.Οι σωλήνες μέσα στο σπίτι θα είναι ανεβαίνω από τη σόμπα 2 μετρα-γωνία και συνεχίζω άλλα 2 μέτρα οριζόντια(ως εδώ μέσα στο σπίτι)-συνεχίζω οριζόντια και έξω από το διαμέρισμα αλλά εντός πολυκατοικίας άλλα 2 μέτρα και μετά (γωνία) φεύγω ευθεία πάνω 5 μέτρα περίπου. Θα βγει από λαμαρίνα που βρίσκεται ένα σαν σπιτακι ταράτσας και σκεπάζεται με λαμαρίνα.
Απορίες...
Από σόμπα ως έξοδο διαμερίσματος θα βάλω ενισχυμένα μπουριά και μετά θα συνεχίσω με κανονικά εμαγιέ. Σ η Λ?
Από σόμπα ξεκινάω φ 12, θα πρέπει να καταλήξω σε Φ 12 η κάτι άλλο?
Στο τελείωμα στην ταράτσα να βάλω αυτό το περιστρεφόμενο?
Στην ταράτσα που θα ακουμπάει το μπουρί με τη λαμαρίνα (και που θα πρέπει και κάτι να μπει να καλύψουμε τα κενά) έχει φόβο να πάρει φωτιά? Με τι να καλύψω τα κενά?
Σας παρακαλώ, βοηθήστε με!!!!! Ευχαριστώ.... -
με 8 ευρο ενισχυμένα μπουριά ??
απο που ??? -
Ο χρήστης elpida2012 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας!!!! Με όλα αυτά που έχω διαβάσει στο forum των 165 σελίδων έχω τρομάξει!!!! Επίσης αρχίζω να ανησυχώ...Αγόρασα την LEDERATA της Tim Sistem, αύριο θα παραλάβω τα μπουριά(ενισχυμένα) προς 8 ευρώ το μέτρο. Καταρχήν εγώ πήρα για μέσα για το σπίτι τα μπουριά της ίδιας της σόμπας κι ένα..διακλαδωτή...θα το έλεγα 25 ευρώ.Οι σωλήνες μέσα στο σπίτι θα είναι ανεβαίνω από τη σόμπα 2 μετρα-γωνία και συνεχίζω άλλα 2 μέτρα οριζόντια(ως εδώ μέσα στο σπίτι)-συνεχίζω οριζόντια και έξω από το διαμέρισμα αλλά εντός πολυκατοικίας άλλα 2 μέτρα και μετά (γωνία) φεύγω ευθεία πάνω 5 μέτρα περίπου. Θα βγει από λαμαρίνα που βρίσκεται ένα σαν σπιτακι ταράτσας και σκεπάζεται με λαμαρίνα.
Απορίες...
Από σόμπα ως έξοδο διαμερίσματος θα βάλω ενισχυμένα μπουριά και μετά θα συνεχίσω με κανονικά εμαγιέ. Σ η Λ?
Από σόμπα ξεκινάω φ 12, θα πρέπει να καταλήξω σε Φ 12 η κάτι άλλο?
Στο τελείωμα στην ταράτσα να βάλω αυτό το περιστρεφόμενο?
Στην ταράτσα που θα ακουμπάει το μπουρί με τη λαμαρίνα (και που θα πρέπει και κάτι να μπει να καλύψουμε τα κενά) έχει φόβο να πάρει φωτιά? Με τι να καλύψω τα κενά?
Σας παρακαλώ, βοηθήστε με!!!!! Ευχαριστώ....εξωτερικα εμαγιε δεν ξερω αν ειναι σωστο και αποδοτικο.
Καλο ειναι η καθετη καμιναδα να εχει μεγαλυτερη διατομη αλλα και παλι αυτό ειναι σχετικό με το 'τραβηγμα' της σομπας.
ΠΕτροβαμβακας καλος ειναι για τα κενα δεν καιγεται. Τραβαει νερό ομως οποτε θα πρέπει να εχει κα ιπροστασια κατα της βροχης.Ειδα σημερα σε ενα σομπομαγαζο κατι ωραιες σομπες, ποιοτικα κατασκευασμενες και ντιζαινατες, καμια σχεση με τις προτερες βουλγαρικες που εφερνε.
Δεν συγκρατησα oμως τη φιρμα. Αν θυμαμαι καλα καποιες γραφαν κατι σαν fireplace. Ιταλικες ή γερμανικες.
Και τιμουλες γύρω στο χιλιαρικο τα 8kw. Υπαρχει τετοια φιρμα? -
Από τα χυτήρια Μισαηλίδη στο Λαγκαδά τα πήρα τα μπουριά, ελπίζω να μην πειράζει που γράφω την επωνυμία...
Ευχαριστώ για την απάντηση!!!! -
μετά από πολύ διάβασμα στο energ.gr βρήκα τι έχω λάθος στο τζάκι. ο θερμοθάλαμος δεν έχει το παταράκι με γυψοσανίδα στο επάνω μέρος της επάνω γρίλιας εξαγωγής του ζεστού αέρα και γι'αυτό δεν έχω ροή στο επάνω μέρος.
προφανώς μαζεύεται ο αέρας στο επάνω μέρος του θερμοθάλαμου, αντί να βγει στο σαλόνι μου...
το θέμα είναι πως να το κάνουμε μέσα από τη γρίλλια... που είναι και λίγο μεγάλη
αν πάει το θέμα να ανοίξουμε τη φούσκα, δε γουστάρω μια...το άλλο που λέω να βελτιώσω είναι η εισαγωγή του κρύου αέρα από τον εξωτερικό τοίχο. τώρα είναι μια τρύπα που χάσκει με μια περσίδα που δε με βολεύει να την κλείνω. και μπάζει λίγο κρύο αν κάνει οτι φυσάει, ευτυχώς είναι στο νοτιά.
λέω να βάλω περσίδα με μετατροπή σε Φ125 και ένα τάμπερ με ντίζα για να μπορώ να το κλείνω.
και λέω με ντίζα για να μπορέσω να το βάλω από.. την τρύπα.
και να στείλω το σωλήνα του φρέσκου αέρα μπροστά στο τασάκι, από κάτω. -
Βάλε περσίδα εκτόνωσης πάνω-πάνω, αν δεν μπορέσεις να κάνεις το παταράκι. Δες το τζάκι μου στα Selenic να καταλάβεις...
Ελπίζω να έχεις περσίδα εισαγωγής κάτω από την εστία.
-
είμαι ακόμα στη σελίδα 120 στο θέμα για τα τζάκια άμα το είχατε αρχίσει πριν 2 χρόνια που το πέρασαν το τζάκι μου, θα είχα αλλάξει 1-2 πράματα.
περσίδα εκτόνωσης σε 2 λεπτά την κόβω, έχω μέχρι και πριόνι γυψοσανίδας
κάτω δεν έχουν αφήσει περσίδα, αλλά το ίδιο το τζάκι έχει στα αριστερά του περσίδες, πάνω και κάτω από το πλαινό τζάμι, που επικοινωνούν με το θερμοθάλαμο, οπότε γίνεται από εκεί η κυκλοφορία.
-
Παιδια , γνωριζει κανεις απο σας τις μονωτικες πλακες PROMASIL 1000 P ; Μου ειπαν οτι μπορουν να χρησιμοποιηθουν μεταξυ σομπας και τοιχου για να προστατευσει τον τοιχο απο τις υψηλες θερμοκρασιες . Περαν τουτου ουδεν αλλο γνωριζω. Αν γνωριζει καποιος ας μας ενημερωσει.
Ξυλόσομπα