-
Να ξερω τι θερμοκρασια εχουν τα κασαερια. Καπου διαβασα οτι βλεποντας και τη θερμοκρασια καυσαεριων καταλαβαινεις αν πρεπει ή οχι να βαλεις ξύλο εντος, κανοντας οικονομια κλπ κλπ κλπ
-
Μην πιστεύεις όλα όσα διαβάζεις φίλε, δεν είναι πυρηνική φυσική, μια σόμπα που καίει ξύλα κ σε ζεσταίνει είναι.
Δούλεψέ την κ θα καταλάβεις τι, πως κ πότε να κάνεις, ανάλογα με την θέρμανση που θέλεις να έχεις.εδιτ
Κ αν κάψεις κ 10% περισσότερα του βέλτιστου ξύλα, δεν χάθηκε κ ο κόσμος. -
νταξ μωρε δεν εχεις αδικο. Αλλα θα γουσταρα πολυ να χα και ενα θερμομετρο, πυρομετρο, μπαρομετρο κλπ
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Να ξερω τι θερμοκρασια εχουν τα κασαερια. Καπου διαβασα οτι βλεποντας και τη θερμοκρασια καυσαεριων καταλαβαινεις αν πρεπει ή οχι να βαλεις ξύλο εντος, κανοντας οικονομια κλπ κλπ κλπΛαθος διαβασες, θελει αισθητηρα λ για να βλεπεις αν γινεται βελτιστη καυση κ να προσαρμοζεις το μειγμ εεεε τα ξυλα...
-
Δεν είναι το ίδιο.
Εμένα ο λέβητας δείχνει στην οθόνη την θερμοκρασία καυσαερίων (την κρατάει στους 185C ρυθμίζοντας τον αέρα) αλλά δεν έχει αισθητήρα λ και μπορείς να επιλέξεις από το μενού λειτουργία (πχ priority boiler) όπου κλείνει τον αέρα αλλά δεν αφήνει τα ξύλα να σβήσουν.
Σε τέτοια λειτουργία φαντάζομαι ότι αν είχε αισθητήρα λ θα έδειχνε λ αρκετά κάτω από 1. -
Αν κανω μια τρυπουλα στο ινοχ 2 χιλιοστα να βαλω αισθητηριο, μετα οταν το βγαλω θα βγαινει καπνος?
Η βαση που περιστρεφεται για να ανοιγουν οι τρυπες και να πεφτει η σταχτη δεν γυρναει ευκολα. Ειδικα οταν εχει και πολυ σταχτη και καρβουνα. Αν βαλω απο κατω μερικες μπιλιες απο ρουλεμαν λετε να εχω προβλημα με αυτα? Να λιωσουν κλπ? -
γεια σας κ παλι,ηθελα τα φωτα σας σε καποιο θεμα. θα μετακομισω τι σομπα μου κ το νεο μερος που θα μπει θα εχει 3-3,5μ οριζοντιο μπουρι.καποιος μου ειπε οτι τα οριζοντια μπουρια πρεπει να εχουν κλιση αλλα δε θυμαμαι αν αυτη πρεπει να ειναι κατηφορικη η' ανηφορικη(δηλαδη απο το ανωτερο σημειο του καθετου με την γωνια, μεχρι το σημειο που βγαινει απο το σπιτι αν πρεπει να εχει κλιση προς τα κατω η' προς τα πανω). εκατσα κ σκεφτηκα κ ειδα οτι κ οι 2 κλισεις εχουν λογικη διοτι αν το σημειο εξοδου απο το σπιτι ειναι πιο ψηλα (απο το σημειο του καθετου) κ καθοτι τα καυσαερια εχουν την ταση να ανερχονται λογο της θερμοκρασιας τους, που τα καθιστα πιο ελαφρια απο τον παγωμενο αερα, η κλιση αυτη θα διευκολυνει την απορροη των καυσαεριων. απο την αλλη ομως σκεφτηκα οτι ετσι ολα τα υγρα αποβλητα κ η καπνα δε θα κατευθυνονται προς το ταφ εξω απο το σπιτι αλλα μεσα στη σομπα.εχω μπερδευτει,αλλα νομιζω οτι πρεπει να εχει κλιση προς τα κατω. πες μου σε παρακαλω τι κλιση πρεπει να εχει κ ποσο,επισης πως περιπου το υπολογιζω.ευχαριστω.
-
Ποιά σόμπα?
Κλίση προς τα μέσα, τα μπουριά με το αρσενικό κάτω για να τρέχουν οι υγροποιήσεις προς την σόμπα, οι εκτός σπιτιού προς το Τ.
Μια απορία: εκεί που αγόρασες την σόμπα, ρώτησες?Ο χρήστης minaspit έγραψε:
καποιος μου ειπε ....Κάθε μέρα, 10 άνθρωποι ξεκινάνε μια πρόταση έτσι. Κ εμείς λέμε, λέμε, λέμε, για να 'αντιμετωπίσουμε' τη γνώμη του 'ειδικού'.
-
που σημαινει οτι οσο προχωραει απο τι σομπα προς την εξοδο του σπιτιου, το μπουρι πρεπει να ανεβαινει σε υψος,σωστα?.το θεμα ειναι ποσο πρεπει να ανεβει? το ''καποιος'' ειναι ενας που δουλευει σε αυτον που μου πουλησε τι σομπα.αλλα επειδη δε μου διευκρινησε την κλιση κ το μεγεθος αυτης ρωτησα εδω κ επειδη ετσι που τον ειδα δε τον πολυ εμπιστευτηκα σας ρωτησα.(εγω ηθελα να ρωτησω τον ιδιοκτητη του καταστηματος αλλα ελειπε σε εγκατασταση σομπας). οταν λες το αρσενικο κατω τι εννοεις?
-
αστο καταλαβα,αλλα ετσι προκυπτει ενα προβλημα. η σομπα βγαζειεισοδο για μπουρι φ150 αλλα πανω στη σομπα ειναι αρσενικο που σημαινει οτι αν ακολουθησεις αυτη τι φορα τοποθετησης πας αναποδα δηλαδη το θυληκο κατω.το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να κοψω με τον τροχο ενα κομματι μπουρι να το βαλω σαν μουφα (θυληκο σε θυληκο)κ μετα να τα βαλω σωστα με το αρσενικο προς τα κατω.
-
απο τη σομπα ξεκιναμε θυληκο, η σομπα εχει αρσενικο ακρο. Ετσι ωστε να μην εχουμε διαφυγει καυσαεριων. Ο ηλιας μαλλον μπερδευτικε. Οι μονωμενες ή εξωτερικ κανουμε την αλλαγη με θυλυκο προς τα πανω ωστε να τρεχουν εντος οι υγροποιησεις.
-
οποτε ετσι οπως το σκεφτηκα να κοψω με τον τροχο ενα κομματι μπουρι να το βαλω σαν μουφα (θυληκο σε θυληκο)κ μετα να τα βαλω σωστα με το αρσενικο προς τα κατω ειναι η ενδεδειγμενη λυση σωστα δε μιλαω?
-
λοιπον κατι αλλο,το οριζοντιο θα ειναι 3.5μ μαζι με τις 2 τρυπες στους τοιχους θα ξεκινησει απο το σαλονι θα μπει στην αποθηκη(η οποια εχει ενα κοινο τοιχο γυψοσανιδας με την κραβατοκαμαρα) κ θα ξετρυπησει εξω απο το σπιτι. σκεφτηκα λοιπον για να ζεστανω την κρεβατοκαμαρα να βαλω το οριζοντιο που ειναι στην αποθηκη μεσα σε εναν ευκαμπτο αεραγωγο φ250 ο οποιος να καταληγει στον τοιχο γυψοσανιδας(το ευκαμπτο θα πηγαινει απο τι μια ακρη του τοιχου στην αλλη κ θα ανοιξω μια τρυπα ωστε να δημιουργησω με το ευκαμπτο ενα ΤΑΦ του οποιου η τριτη ακρη θα καταληγει στο βεντιλατερ) κ εκει να μπει ενα βεντιλατερ να σπρωχνει αερα στο υπνοδωματιο.ποια η αποψη σας.ααααααα η μονωση των 2 κομματιων ευκαμπτου θα γινει λογικα με αλουμινοταινεια.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
απο τη σομπα ξεκιναμε θυληκο, η σομπα εχει αρσενικο ακρο. Ετσι ωστε να μην εχουμε διαφυγει καυσαεριων. Ο ηλιας μαλλον μπερδευτικε. Οι μονωμενες ή εξωτερικ κανουμε την αλλαγη με θυλυκο προς τα πανω ωστε να τρεχουν εντος οι υγροποιησεις.http://www.amesti.cl/site/_owner's_manual.pdf
Στο (4).@minaspit
Ποια σόμπα έχεις, είπες κ δεν το είδα?ΥΓ. Δεν είναι όλες οι σόμπες ίδιες. Αλλά όλες οι σοβαρές εταιρίες δίνουν οδηγίες τοποθέτησης!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
απο τη σομπα ξεκιναμε θυληκο, η σομπα εχει αρσενικο ακρο. Ετσι ωστε να μην εχουμε διαφυγει καυσαεριων. Ο ηλιας μαλλον μπερδευτικε. Οι μονωμενες ή εξωτερικ κανουμε την αλλαγη με θυλυκο προς τα πανω ωστε να τρεχουν εντος οι υγροποιησεις.
http://www.amesti.cl/site/_owner's_manual.pdf
Στο (4).@minaspit
Ποια σόμπα έχεις, είπες κ δεν το είδα?ΥΓ. Δεν είναι όλες οι σόμπες ίδιες. Αλλά όλες οι σοβαρές εταιρίες δίνουν οδηγίες τοποθέτησης!
δεν 'ανοιγει'. Λαθος τα λεω? Η δικια μου παντως ετσι συνδεθηκε.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Στο (4).@minaspit
Το pdf ανοιγει κανονικα σε εμενα.
-
Ζούμε σε μια εποχή που πολλοί φίλοι δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα πανάκριβα τζάκια και ξυλόσομπες που διαφημίζουν παντού. Ίσως και καλύτερα γιατί οι ενεργειακοί επιθεωρητές και το κράτος παραμονεύει. Αγοράζοντας μια μασίνα (μαντεμένια) για ένα χώρο 70τμ (400ευρω)και μια μαντεμένια μέτριου μεγέθους (300ευρώ) για ένα χώρο 120 τμ καίω με καιρό 10-2 βαθμούς κελσίου από τις 5 το απόγεμα μέχρι τις 12.00 το βράδυ τα εξής ξύλα( 21-23 βαθμούς κελσίου μέσα):
Μασίνα :6-8 ξύλα 30αρια(σαν ένα μπουκάλι αναψυκτικού 2λιτρου)
Μέτρια ξυλόσομπα :10-12 ξύλα.Αυτό το μύνημα είναι γι αυτούς που διαβάζοντας τις απαντήσεις του θέματος και έχουν χαζέψει με τα λεφτά που αναφέρονται ή δεν τα έχουν ή ανησυχούν πως αν βάλουν κάτι ακριβό ή όχι ( ο πιο φτηνός ξυλοκαυστήρας σου βγαίνει μαζί με τα περαστικά 2500 ευρω) ίσως θα είναι κακή επιλογή για το μέλλον ή δεν εμπιστευονται κανέναν ( μέχρι και ο ψητάς της περιοχής μου φτιάχνει και εγκαθιστά σόμπες), πιστεύω ότι είναι μια λύση για ζεσταθεί το κοκκαλάκι σου.
Για κάποιον που είναι σε πολυκατοικια ή σε συγκρότημα μεζονετών λυπάμαι δεν έχω λύση.
Καλή τύχη σε όλους σας !!!!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο (4).@minaspit
Το pdf ανοιγει κανονικα σε εμενα.
ενταξει, ανοιξε αλλα δεν εχω καταλαβει τι πρεπει να δω. Λεει κατι διαφορετικο?
-
και εγω την εχω συνδεδεμενη την καμιναδα οπως λεει ο nEK
με 4 μ οριζοντιο και συνολικο 8,5 μ περιπου υψος, την φοβομουνα, αλλα τραβαει τελικα , ισως οχι τοσο οσο θα ηθελα αλλα τραβαει .
τωρα καιω οτι παλιοξυλα υπαρχουν απο ακακια , λευκα και φτελια και αφηνω τα καλα για τα πραγματικα κρυα.
με 13 εξω την ημερα και το βραδυ γυρω στους 8 , την αναβω περιποου 2.30 η 3.30 μεχρι τις 11 η 12 το βραδυ .
ειναι στο κεντρο σε παλιο πετρινο σπιτι 80 τμ , οταν καιει εχει στο διπλανο δωματιο 23,5 βαθμους
και στο πιο απομακρισμενο σημειο 20 .
στο διαστημα που ειναι σβηστη το καλοριφερ δεν αναβει (ειναι μονιμως αναμενο στους 20.5)
οταν την αναβουμε η θερμοκρασια εχει πεσει μεσα στο διπλανο δωματιο 21 και στο πιο απομακρυσμενο σημειο 18 .
καθολου ασχημα θα ελεγα , αν εξαιρεσης οτι δεν μπορω να χαλαρωσω , πρεπει να κουβαλαω συνεχως ξυλα ειδικα ποιοτητας λευκας.
η δικη μου απορια επιτελους μου στειλαν το αντιανεμικο καπελλο μετα απο 3 βδομαδες που το ειχα πληρωσει, και επειδη δεν ανεφεραν για αρσενικο η θυληκο και επειδη στα σιτε του αγωγου τα καπελλα αναφερονταν για αρσενικα και επειδη θεωρουσα οτι η σωστη καμιναδα ειναι με το θυληκο προς τα πανω. αυτο που μου εστειλαν ειναι προφανως θυληκο με εσωτερικη διαμετρο 157 χιλ αλλα
το βλεπω μεγαλο ακομα και για θυληκο τι διαολο .
τωρα θα πρεπει ναδιαλυσω παλι την καμιναδα να της βαλω το καπελλο και να την ξανατοποθετησω
γ..σε τα δηλαδη.
θα βαλω φωτο μολις την τελειωσω. -
Ξυλόσομπα