-
Ο χρήστης georgios68 έγραψε:
Γειασας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ξυλόσομπας.Συγκεκριμένα για τα μοντελα ΜΟDENA και SEDAN της εταρείας INVICTA.Eίναι και οι δύο 12 Kw καθεμιά, φτιαγμένες από μαντέμι, με απόδοση 75% περιπου. Το σπίτι μου είναι 120 τ.μ και θα την βάλω σε ενιαίο χώρο 60 τ.μ. με σχετικά καλή μόνωση . Είναι μικρές ή μεγάλες για τον χώρο αυτό ; Αυτές είναι ενεργειακές, ή είναι σαν τις κλασικές ξυλόσομπες; Οταν τις ακουμπήσεις στα πλαϊνα μέρη καίγεσαι ; Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτές ; Θέλω την βοήθεια σαςΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Οι πρόγονοι μας μετακινούνταν με γαϊδούρια, δεν ήταν λάθος. Να υποθέσω πως και εσύ με γαϊδούρι μετακινείσαι;
Οι απόγονοι έχουν ανακαλύψει και τα μικρά, έχουν περάσει και χρόνια από τότε, θα ήταν καλό να τα χρησιμοποιείς. Είτε το θέλουμε είτε όχι υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο συγκεκριμένο φόρουμ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΕΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ.
ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.Πολυ φουριοζος μπηκες φιλε Γιωργο.Τα κεφαλαια στα φορα σημαινουν οτι φωναζεις.Ασε τους προγονους μας στην ησυχια τους και τις περι ηθους συμβουλες σε παρακαλω στην ακρη.Γραφε με πεζα .[συντονιστης aka mod]
-
Παιδια δεν ειπαμε να τσακωθειτε για τα κεφαλαια και τα μικρα γραμματα.Εξ αλλου αν προσεξετε θα δειτε οτι στη συνεχεια, μετετρεψα τα κεφαλαια σε μικρα γραμματα. Περιμενω περισσοτερες απαντησεις για τις ξυλοσομπες MODENA και SEDAN της ΙΝVICTA απο τον Ηλια , τον Γιωργο η οποινδηποτε αλλον.
-
Τα άσχετα πήραν πόδι.
georgios68, έχεις προειδοποιηθεί για την χρήση των κεφαλαίων και ο κανονισμός με τον οποίο συμφώνησες επιβάλλει την χρήση την χρήση πεζών Ελληνικών χαρακτήρων. Παρακαλώ να σταματήσει εδώ το θέμα, για παραπάνω διευκρινίσεις υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα. Τα επόμενα off-topic θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση και θα πέφτουν warn.[mod] -
edit [mod]
-
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
Παιδια δεν ειπαμε να τσακωθειτε για τα κεφαλαια και τα μικρα γραμματα.Εξ αλλου αν προσεξετε θα δειτε οτι στη συνεχεια, μετετρεψα τα κεφαλαια σε μικρα γραμματα. Περιμενω περισσοτερες απαντησεις για τις ξυλοσομπες MODENA και SEDAN της ΙΝVICTA απο τον Ηλια , τον Γιωργο η οποινδηποτε αλλον.Τι απάντηση θέλεις να σου δώσουμε?
Καλές σόμπες είναι, πιστοποιημένες ενεργειακές είναι, για τα 60 μ2 που λες κ οι 2 σε καλύπτουν, invicta 10 kw modena 12 kw, αν σου αρέσουν ... με γειές! -
Κ κοροιδευετε εμενα που βαραω αυτον που περασε με κοκκινο κ με εβρισε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παιδια δεν ειπαμε να τσακωθειτε για τα κεφαλαια και τα μικρα γραμματα.Εξ αλλου αν προσεξετε θα δειτε οτι στη συνεχεια, μετετρεψα τα κεφαλαια σε μικρα γραμματα. Περιμενω περισσοτερες απαντησεις για τις ξυλοσομπες MODENA και SEDAN της ΙΝVICTA απο τον Ηλια , τον Γιωργο η οποινδηποτε αλλον.
Τι απάντηση θέλεις να σου δώσουμε?
Καλές σόμπες είναι, πιστοποιημένες ενεργειακές είναι, για τα 60 μ2 που λες κ οι 2 σε καλύπτουν, invicta 10 kw modena 12 kw, αν σου αρέσουν ... με γειές!Μαλλον με μπερδεψατε . Ο Ηλιας τις χαρακτηριζει σαν ενεργειακες και ο Γιωργος 123 σαν μη ενεργειακες.Και να θελω να επιλεξω την μεση λυση δεν μπορω.
-
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
Τι απάντηση θέλεις να σου δώσουμε?
Καλές σόμπες είναι, πιστοποιημένες ενεργειακές είναι, για τα 60 μ2 που λες κ οι 2 σε καλύπτουν, invicta 10 kw modena 12 kw, αν σου αρέσουν ... με γειές!Μαλλον με μπερδεψατε . Ο Ηλιας τις χαρακτηριζει σαν ενεργειακες και ο Γιωργος 123 σαν μη ενεργειακες.Και να θελω να επιλεξω την μεση λυση δεν μπορω.
http://xilothermiki.com/index.php/2011- ... /2/invicta
http://www.tounousidis.gr/index.php?opt ... 15&Itemid=
Μπορεις με ενα τηλεφωνημα να σου λυθουν ολες οι αποριες -
Γεια σας. Είμαι καινούργιο μέλος και με τράβηξε στην παρέα σας το θέμα που με 'καίει' τον τελευταίο καιρό: η ξυλόσομπα.
Μένω σε μαιζονέτα 145 τμ, με σχετικά καλή μόνωση και θέλω να βάλω σόμπα-καλοριφέρ. Προσπαθώ να βρω κάποιο μοντέλο που και να με καλύπτει στην απόδοση αλλά και σε.... τιμή. Μετά από πολύυυυ ψάξιμο βρήκα την
http://www.casa-energy.gr/online-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=412&category_id=67
και όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της δείχνει μια καλή σόμπα σε τιμή που - ας πούμε - με καλύπτει (την ανέχομαι βρε παιδί μου ). Δυστυχώς δεν την έχω δει σε άλλο σάιτ, δεν την έχω ξανασυναντήσει σε καμμιά συζήτηση - δεν μου είναι εύκολο να διαβάσω τις 109 που έχετε γράψει - και δεν ξέρω αν εσείς έχετε να πείτε κάποια γνωμη ή αν γνωρίζετε κάποιο μειονέκτημά της. Προφανώς δεν είναι από τις δημοφιλείς. Οποιαδηποτε πρόταση και σε άλλο μοντέλο χωρίς να ξεφύγουμε πολύ στην τιμή, ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Δεν νομίζω πως θα σε καλύπτει σε απόδοση. Στο νερό έχει 12 KW δηλαδή λίγο πάνω από 10.000 θερμίδες.
Μου φαίνεται μικρή για τα 145 τετραγωνικά. Τα σώματα τα έχεις μετρήσει τι θερμίδες αποδίδουν? -
Μας είχαν προτείνει, σε κατάστημα στην πόλη μου, αυτή:
http://www.edilkamin.com/el/it/termostufe_a_legna/stufa_a_legna_klima_base.aspxη οποία έχει 19,7 kw απόδοση και θεώρησα εκει πρέπει να κοιτώ. Η Έντιλ Καμιν όμως έχει 2.250 χωρίς φπα και μαζί με τα περαστικά.... θα μας 'κάψει'....
Είχε έρθει μάλιστα άτομο στο σπίτι μας και είχε δει και που θέλουμε να την τοποθετήσουμε...
Επισης, μια ακόμα απορία που έχω: τι γίνεται με το σέρβις αυτών των σομπών; Αν χρειαστεί κάποια στιγμή κάποιο ανταλλακτικό πόσο εύκολα θα μπορέσω να βρω; Μόνο από το κατάστημα που την αγόρασα;
-
Και απ' όποιο άλλο κατάστημα φέρνει την σόμπα που αγόρασες.
Η πρώτη σόμπα που έφερες είναι καλή για τα λ7 της. Είναι καινούργια, γι' αυτό δεν την έχεις δει αλλού.
Ψάχνεις λάθος, όμως. Αν δεν γνωρίζεις τις δικές σου απαιτήσεις σε ενέργεια, θα είσαι σαν αυτόν που περπατεί νύχτα.
Πόσες θερμίδες έχουν τα σώματα που έχεις σπίτι? Ξεκίνα από εκεί. -
Ακριβώς πρώτα θα μετρήσεις τις θερμίδες που αποδίδουν τα σώματα. Σ' αυτό μπορεί να σε βοηθήσει ο υδραυλικός ή αν έχεις τον τύπο και τις διαστάσεις για το καθένα η εταιρία που στα προμήθευσε.
Αφού έχεις τις απαιτήσεις σε θερμίδες που χρειάζεσαι θα ψάξεις για την σόμπα που να καλύπτει αυτές τις θερμίδες (ισχύς στο νερό).
Διαφορετικά τα σώματα θα είναι χλιαρά και το σπίτι κρύο... -
Σας ευχαριστώ!
-
τελικα εφτασε ηστιγμη που και εγω ο δημιουργος του νηματος αγορασα ξυλοσομπα σχεδον ενα χρονο μετα το ξεκινημα του νηματος και αρκετες παλινοδιες .
τελικα αγορασα την falun της thorma ,http://www.thorma.sk/krbove-kachle/falun/
sorry Ηλια
μεσω ξαδελφου νταλικιερη την φεραμε τελικα απο το εξωτερικο χωρις μεταφορικα μαζι με κατι μπουρια.
την εστησα λοιπον πριν δυο μερες περιπου στο κεντρο του σπιτιου .
την πρωτη μερα την αναψα και παθαμε πλακα με αυτη την γλυκεια ζεστη τελευταια φορα ερειξα δυο μικρα ξυλα στις 11 το βραδυ και το καλοριφερ χρειαστηκε να αναψει στις 7 το πρωι. ενθουσιασμενος λοιπον?
ας συνεχισω ομως.
την επομενη μερα λοιπον την αναβω και φευγω για κει που με εχει ριξει η μοιρα μου τον τελευταιο καιρο και ευχομαι να μην πατε, γυριζοντας ολο το σπιτι βρωμαγε καπνο και η γυναικα μου μου λεει οτι ειχε ολα τα παραθυρα ανοιχτα, και με μικρα παιδια αρωστα και με βηχα.
τελος παντων επειδη τα μπουρια ηταν αυτα τα σιδερενια τα βαρια που δεν εφαρμοζουν καλα καθισα την νυχτα και περασα ολες
τις ενωσεις με αλουμινοτενια .
σιγουρος οτι ελυσα το προβλημα εφυγα νωρις και λεω στην γυναικα μου να την αναψει και να παρατηρει.
γυριζοντας βρισκω ενα σπιτι να σκυλοβρομαει (3 ωρες εχω ανοιχτα παραθυρα και η βρωμα δεν φευγει μας πνηγει στο λαιμο)
και την σομπα μου σβηστη.
τι εγινε λεω? μου λεει καθαρισα ολες τις σταχτες πολυ καλα και εβαλα φωτια τοτε προσεξα οτι εβγαζε απο πισω καπνο και την αφησα να σβησει.
απο πισω εχει στομιο εισαγωγης αερα απ εξω , αλλα εγω επειδη ειναι σχεδον στο κεντρο του σπιτιου η σομπα και οχι με πλατη εναν εγωτερικο τοιχο το εχω αφησει ως εχει , και επειδη τα κουφωματα ειναι παλια ξυλινα , ολο και απο καπου μπαζουν.
αυτες τις μερες δεν ειχαμε εξωτερικο αερα.
τωρα η διαδρομη των μπουριων ειναι.
1,5 μ καθετο υψος απο την σομπα , γωνια , 2,20 οριζοντιο εσωτερικα , και συνεχιζει εξωτερικα οριζοντια ακομη 1,5 μ μονωμενη σωληνα , επειτα εχει τ αμονωτο με καπακι απο κατω με ρουξουνι , και απο κει και πανω τιποτα καθως στο μισο μετρο πιο πανω υπαρχει μπαλκονι.
θα μπορουσε να μου πει καποιος οτι το ολο στησιμο δεν ειναι σωστο , αλλα , γιατι την πρωτη μερα δουλεψε τελεια για 15 ωρες και τις αλλες μερες οχι. και σημειωνω και τις τρεις μερες απουσια ανεμου.
παρελειψα να σημειωσω οτι εχω δωσει και μια μικρη κλιση στις σωληνες προς τα εξω για τις υγροποιησεις και οντως εσταζε
το ρουξουνι ενα σωρο .
τουλαχιστον πετυχα αυτο , να μην εχω σαν τον αλλο φιλο μας νερα μεσα στο σπιτι.
να αναφερω εδω οτι παλιος και υποτιθετε με πειρα και καπως σχετικος μου ειπε (και προτου εχω το προβλημα οτι το οριζοντιο τμημα πρεπει να ειναι ανηφορικο προς τα εξω ωστε να φευγει πιο ευκολα ο καπνος , οταν του ανεφερα τις υγροποιησεις δεν γνωριζε τιποτα , τι διαολο παλια δεν ειχαν?
παιδια βοηθεια ριξτε ιδεες.
ευχαριστω -
Ο χρήστης otso έγραψε:
sorry ΗλιαΠλάκα κάνεις, ελπίζω.
Άντε, με γειά! Δεν απαντώ αμέσως επί της ουσίας, πρώτον γιατί δεν προλαβαίνω κ δεύτερον για να μάθεις, να έχεις πρόβλημα τόσες μέρες κ να μην λες τπτ.
Βγάλε κ στείλε φωτό από την εγκατάσταση, ΚΥΡΙΩΣ από το εξωτερικό του σπιτιού. Εκεί έχεις πιθανότατα κάνει την ... εεε ... λάθος κίνηση. Αν θέλεις e-mail, στείλε πμ. -
Για τον καθαρισμό του τζαμιού του ενεργειακού μου τζακιού από την κάπνα, χρησιμοποιώ βρεγμένο πανί με λίγη στάχτη πάνω. Καθαρίζει όντως πολύ εύκολα, το θέμα όμως είναι πως σε μερικά σημεία το έχω γρατζουνίσει, κάνω κάτι λάθος?
Επίσης τα σημεία όπου έχουν κολλήσει μαύρα στίγματα από την κάπνα πως τα καθαρίζω? Άκουσα με ξύστρα για τζάμια ισχύει ή θα... το γρατζουνίσω χειρότερα? -
Η σύντροφος καθαρίζει το τζάμι στο ενεργειακό μας τζάκι με σύρμα για κατσαρόλες, από το 1993 που το βάλαμε.
Έχει, είναι αλήθεια, γρατσουνιές, αλλά ... κ τι έγινε? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Για τον καθαρισμό του τζαμιού του ενεργειακού μου τζακιού από την κάπνα, χρησιμοποιώ βρεγμένο πανί με λίγη στάχτη πάνω. Καθαρίζει όντως πολύ εύκολα, το θέμα όμως είναι πως σε μερικά σημεία το έχω γρατζουνίσει, κάνω κάτι λάθος?
Επίσης τα σημεία όπου έχουν κολλήσει μαύρα στίγματα από την κάπνα πως τα καθαρίζω? Άκουσα με ξύστρα για τζάμια ισχύει ή θα... το γρατζουνίσω χειρότερα?Παλι καλα που δεν το καθαριζες με συρμα/κουζινας
Το τζαμι του τζακιου καθαριζεται οπως ενα κοινο τζαμι ,με μια μικρη διαφορα ,θελει λιγο ζεσταμα επιλεγεις λοιπον η στην αρχη η οταν εχει σβησει το τζακι, πριν παγωσει ομως τελειως το τζαμι .
Τα μαυρα στιγματα ειναι απο ρετσινι η απο πλαστικο ,κατι βρωμικο τελος παντων κ αν δεν φευγουν ,ναι ,προσπαθησε με την ξυστρα . -
Εγω το καθαριζω πολυ ευκολα και γρηγορα (και χωρις ζημια) με Gif και το παραδοσιακο σφουγγαρι πιατων:
Ριχνω μια μικρη ποσοστητα Gif στο σφουγγαρι και μετα απλωνω στο τζαμι μεχρι να καλυψει ολη την επιφανεια.
Το αφηνω να 'δρασει' για 5-10 λεπτακια.
Με ελαφρως υγρο σφουγγαρι και κυκλικες κινησεις, τριβω το τζαμι απαλα, χωρις ιδιαιτερη πιεση.
Σκουπιζω με ενα υγρο wettex και επαναλαμβανω αν χρειαστει. (Κυριως στις ακρες οπου πιανει περισσοτερη μαυριλα)
Στο τελος, λιγο azax και ρολο κουζινας για τη λεπτομερεια και ειναι οκ.
Ξυλόσομπα