-
Ξέρει κάποιος αν οι μετρητές υγρασίας ξύλων είναι αξιόπιστοι?
Μιλάω για τιμές μέχρι 30 ευρώ... -
Εξαρτάται από την ακρίβεια που απαιτείς.
Επίσης, από το τι ψάχνεις να βρεις: αν το ξύλο είναι χλωρό, ή αν είναι ξερό κ βρεγμένο? -
κοβεις ενα ξυλο στη μέση και μετράς στη 'μέσα' πλευρά. Ετσι παιρνεις μια ενδεικτική τιμή υγρασίας που σε σχέση με την εξωτερική μπορείς να βγάλεις ενα συμπέρασμα. ασχετου ποιοτητος και τιμης μετρητή. Εγω παντως βλέπω σε ενα σπιτι να καίνε κατι ξύλα στη κυριολεξια μουσκεμα απο τη φρεσκάδα και μπου ρχετε να κλαψω. Τετοια καταντια, στο να βαλουν ολοι ξυλο-θερμαστες και να σαρώσουν οτι ξύλο υπάρχει κομμένο ή μη...
Επαγγελμα με θετικες προοπτικες ανάπτυξης, ξυλοκοπος και ξυλάς -
Βασικά αυτό που ψάχνω να βρω είναι αν είναι φρεσκοκομμένα-χλωρά ή όχι...
Θα αγοράσω την άνοιξη 3-4 τόνους ξύλα για τον επόμενο χειμώνα και θα τα στήσω όπως περιγράφεται στο παρακάτω link ώστε να πάρω καλύτερη απόδοση, απλά θα το ήθελα ώστε να διαπραγματευτώ και την τιμή -
γεια σας, εχς αγορασει μια ξυλοσοπμα απο βουλγαρια (μου την εφερε ενασ γνοστος) δεν λεω βγαζει ζεστη, αλλα οταν ανοιγο την πορτα για να βαλο ξυλο... δεν μπορειτε να φανταστειτε τι καπνο βγαζει,
η καμιναδα μ ειναι καθαρη και ψιλη, παραθηρα να τα ανοιγο και τετοια τα εχω δοκιμασει ολα αλλα τιποτα, θελω απελπισμενα βοιθεια, στελνο εμαιλ στην εταιρια αλλα δεν μαπανταει, το μονο π μ ειπε ητανε, καθαρισε την καμιναδα, παιδια ο κανπος ειναι υπερβολικος, τα ξυλα ειναι ξερα. αερα εχει για να τραβιξει ι σομπα, εχω φαει ολον τον χειμονα και προσπαθο να βρο τι στο καλο φταιει, πειτε μου καμια σοστη λυση.
η κανοδοχος μου δεν ειναι χτιστη ειναι ενα εξοτερικο. -
-
Ο χρήστης kakakoulis έγραψε:
γεια σας, εχς αγορασει μια ξυλοσοπμα απο βουλγαρια (μου την εφερε ενασ γνοστος) δεν λεω βγαζει ζεστη, αλλα οταν ανοιγο την πορτα για να βαλο ξυλο... δεν μπορειτε να φανταστειτε τι καπνο βγαζει,
η καμιναδα μ ειναι καθαρη και ψιλη, παραθηρα να τα ανοιγο και τετοια τα εχω δοκιμασει ολα αλλα τιποτα, θελω απελπισμενα βοιθεια, στελνο εμαιλ στην εταιρια αλλα δεν μαπανταει, το μονο π μ ειπε ητανε, καθαρισε την καμιναδα, παιδια ο κανπος ειναι υπερβολικος, τα ξυλα ειναι ξερα. αερα εχει για να τραβιξει ι σομπα, εχω φαει ολον τον χειμονα και προσπαθο να βρο τι στο καλο φταιει, πειτε μου καμια σοστη λυση.
η κανοδοχος μου δεν ειναι χτιστη ειναι ενα εξοτερικο.Πες περισσότερες πληροφορίες, ποια σόμπα είναι κ κυρίως τι γραμμή ακολουθούν τα μπουριά, πόσα μέτρα οριζόντιο, πόσο κάθετο; Το πιο πιθανον είναι να φταίει η εγκατάσταση των μπουριών, κάτι κάνατε λάθος.
-
Δοκίμασε να ανοίξεις ελάχιστο για λίγο το πορτάκι και μετά να βάλεις ξύλο ,ετσι θα έχεις ελάχιστη σχεδόν μυρωδιά και καπνό,τουλάχιστον έτσι κανει η δική μου.
-
Γειασας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ξυλόσομπας.Συγκεκριμένα για τα μοντελα ΜΟDENA και SEDAN της εταρείας INVICTA.Eίναι και οι δύο 12 Kw καθεμιά, φτιαγμένες από μαντέμι, με απόδοση 75% περιπου. Το σπίτι μου είναι 120 τ.μ και θα την βάλω σε ενιαίο χώρο 60 τ.μ. με σχετικά καλή μόνωση . Είναι μικρές ή μεγάλες για τον χώρο αυτό ; Αυτές είναι ενεργειακές, ή είναι σαν τις κλασικές ξυλόσομπες; Οταν τις ακουμπήσεις στα πλαϊνα μέρη καίγεσαι ; Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτές ; Θέλω την βοήθεια σας -
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΛΑ ΜΟDENA ΚΑΙ SEDAN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ INVICTA.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ OI ΔΥΟ 12 KW KAΘΕΜΙΑ ,ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΕΜΙ, ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 75% ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 120 τ.μ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΧΩΡΟ 60 τ.μ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ? ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ, Η ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ? ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΪΝΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ?ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ? ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣΕνεργειακες δεν ειναι κ ειναι πανακριβες made in France κ ναι καιγεσαι αν τις ακουμπησεις (κλασικες ξυλοσομπες)σε καταναλωση πλησιαζουν το τζακι(4-5κιλα την ωρα) πολυ καλης ποιοτητας με σωστα kw κ εγγυημενη καλη λειτουργια
Γραφε με μικρα γραμματα
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΛΑ ΜΟDENA ΚΑΙ SEDAN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ INVICTA.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ OI ΔΥΟ 12 KW KAΘΕΜΙΑ ,ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΕΜΙ, ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 75% ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 120 τ.μ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΧΩΡΟ 60 τ.μ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ? ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ, Η ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ? ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΪΝΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ?ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ? ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣΕνεργειακες δεν ειναι κ ειναι πανακριβες made in France κ ναι καιγεσαι αν τις ακουμπησεις (κλασικες ξυλοσομπες)σε καταναλωση πλησιαζουν το τζακι(4-5κιλα την ωρα) πολυ καλης ποιοτητας με σωστα kw κ εγγυημενη καλη λειτουργια
Γραφε με μικρα γραμματα
εμενα με μπερδεψες. Ενεργειακες δεν ειναι αλλα εχει καλα χαρακτηριστικα και [πανακριβες?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
Γραφε με μικρα γραμματα
εμενα με μπερδεψες. Ενεργειακες δεν ειναι αλλα εχει καλα χαρακτηριστικα και [πανακριβες?
Εσυ εχεις μπερδεψει το ενεργειακο τζακι με την ενεργειακη σομπα η το μη ενεργειακο τζακι με την κλασικη ξυλοσομπα (μη ενεργειακη) .
Μια μη ενεργειακη σομπα καλης ποιοτητας με μαντεμι πανω απο 150 κιλα μπορει να φτασει να αποδιδει πανω απο 70% ,ενω ενα τζακι μη ενεργειακο οσα κιλα μαντεμι κ να εχει μολις κ μετα βιας μπορει να φτασει το 15%.
Το προβλημα της κλασικης ξυλοσομπας ειναι η καταναλωση κ η ρυπανση κ οχι η αποδοση -
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
Γειασας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ξυλόσομπας.Συγκεκριμένα για τα μοντελα ΜΟDENA και SEDAN της εταρείας INVICTA.Eίναι και οι δύο 12 Kw καθεμιά, φτιαγμένες από μαντέμι, με απόδοση 75% περιπου. Το σπίτι μου είναι 120 τ.μ και θα την βάλω σε ενιαίο χώρο 60 τ.μ. με σχετικά καλή μόνωση . Είναι μικρές ή μεγάλες για τον χώρο αυτό ; Αυτές είναι ενεργειακές, ή είναι σαν τις κλασικές ξυλόσομπες; Οταν τις ακουμπήσεις στα πλαϊνα μέρη καίγεσαι ; Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτές ; Θέλω την βοήθεια σαςΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΗΣΙΩΤΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΥΣΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΖΜΑΤΟΣ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΛΙΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΖΑΚΙ.http://www.sosivio.gr/aggelia/kilkis/gia_to_spiti/tzakosompaxylosompatzaki_31697/
-
Ο χρήστης kakakoulis έγραψε:
η κανοδοχος μου δεν ειναι χτιστη ειναι ενα εξοτερικο.ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΚΑΚΟΥΛΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΥΣΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΖΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ
.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΛΙΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΖΑΚΙ, ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑhttp://www.sosivio.gr/aggelia/kilkis/gia_to_spiti/tzakosompaxylosompatzaki_31697/
-
Ο χρήστης georgios68 έγραψε:
Γειασας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ξυλόσομπας.Συγκεκριμένα για τα μοντελα ΜΟDENA και SEDAN της εταρείας INVICTA.Eίναι και οι δύο 12 Kw καθεμιά, φτιαγμένες από μαντέμι, με απόδοση 75% περιπου. Το σπίτι μου είναι 120 τ.μ και θα την βάλω σε ενιαίο χώρο 60 τ.μ. με σχετικά καλή μόνωση . Είναι μικρές ή μεγάλες για τον χώρο αυτό ; Αυτές είναι ενεργειακές, ή είναι σαν τις κλασικές ξυλόσομπες; Οταν τις ακουμπήσεις στα πλαϊνα μέρη καίγεσαι ; Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτές ; Θέλω την βοήθεια σαςΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Οι πρόγονοι μας μετακινούνταν με γαϊδούρια, δεν ήταν λάθος. Να υποθέσω πως και εσύ με γαϊδούρι μετακινείσαι;
Οι απόγονοι έχουν ανακαλύψει και τα μικρά, έχουν περάσει και χρόνια από τότε, θα ήταν καλό να τα χρησιμοποιείς. Είτε το θέλουμε είτε όχι υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο συγκεκριμένο φόρουμ. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Γειασας.
Οι πρόγονοι μας μετακινούνταν με γαϊδούρια, δεν ήταν λάθος. Να υποθέσω πως και εσύ με γαϊδούρι μετακινείσαι;
Οι απόγονοι έχουν ανακαλύψει και τα μικρά, έχουν περάσει και χρόνια από τότε, θα ήταν καλό να τα χρησιμοποιείς. Είτε το θέλουμε είτε όχι υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο συγκεκριμένο φόρουμ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΕΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ.
ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ. -
-
ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.
Βαρύς λόγος φίλε μου,αξιοπρεπής όμως αλλά συνάμα και δυσβάσταχτος για τον ελληνοπίθηκο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.
Βαρύς λόγος φίλε μου,αξιοπρεπής όμως αλλά συνάμα και δυσβάσταχτος για τον ελληνοπίθηκο.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ -
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣΤην αξιοπρέπεια μου θέλω φίλε μου ως Ελληνας αλλά ξέρω ότι δε θα τη δω,την αξιοπρέπειά μου το ανάστημα και τις ικανότητες κι όχι την υποταγή μου στους Ούνους και το εβραιολόμπυ.
Μπλέξαμε άσχημα όμως με χριστιανούς και θα έχουμε για ακόμη φορά άσχημη μοίρα.....
Ξυλόσομπα