ξεκιναω ενα νεο θεμα μιας και υπαρχουν λιγες σκορπιες πληροφοριες στο μαστορεματα στο σπιτι .
αν οι μοντς πιστευουν οτι πρεπει να μεταφερθει και αυτο κανενα προβλημα , αν και εγω πιστευω οτι θα επρεπε να μεταφερθουν απο εκει τα λιγα ποστ εδω , η ισως ακομα να ηταν το θεμα ξυλοσομπα και τζακι .
η χειμερινη σαιζον τελειωνει και οπως λεει και η παροιμια των {φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν}
αντι να περιμενουμε το φθινωπορο ας ξεκινησουμε απο τωρα σιγα σιγα την αναζητηση ξυλοσομπας.
απο την νεα σαιζον θα ειναι μαλλον αδυνατον να ζεστανεις σπιτι στην επαρχια λογω τιμης πετρελαιου , οποτε
η λυση ειναι τζακι η ξυλοσομπα.
εγω δεν εχω ουτε τζακι και δεν εχω και καμμια εμπειρια γυρω απο την καυση ξυλων , μικρος ειχαμε σομπα πετρελαιου και
μετα καλοριφερ.
σε σπιτια φιλων το τζακι δεν με εχει εντυπωσιασει , αλλα εχω παθει πλακα σε μαγαζι με 0 εξω που ειχε ενεργειακο ,
ενας τεραστιος χωρος με μια γλυκια θαλπωρη θα ελεγα.
στο ερωτημα τζακι vs ξυλοσομπα σε μενα προκρινεται ξυλοσομπα με φουρνο ωστε να φτιαχνεις και φαγητο, ξεχωρα οτι
αν δεν σου αρεσει η θεση της την μετακινεις την επομενη σαιζον.
μιας και το θυμηθικα τωρα ερωτηση για kyr80 αν εχει μαγειρεψει κατι στην δικη του την εμπειρια του και τι γινεται με τους υδρατμους , στην ηλεκτρικη κουζινα αναβουμε τον αποροφητηρα ακομα και αν ο φουρνος ειναι ανω παγκου , στην ξυλοσομπα με φουρνο ομως ειναι σε αλλο δωματιο ωστε να ζεσταινει οσο το δυνατον περισσοτερο σπιτι
τι γινεται λοιπον με τους υδρατμους απο το γιουβετσι?
και τωρα οι επομενες ερωτησεις ειναι για τον ililias που αν καταλαβα καλα στη απαντηση του στον kouk προφανως και πουλαει και το εχει σπουδασει το θεμα.
του kyr80 ειναι μια ξυλοσομπα με προδιαγραφες με ντιζαιν και προφανως δινει αυτα που υποσχεται , εχει ομως ενα μειονεκτημα , ειναι ακριβη για μενα .
οποτε εχουμε τις ακριβες δυτικης ευρωπης ακολουθουν τσεχιας που απ οτι φαινεται κοντευουν να φτασουν τις δυτικες
σε τιμη αλλα και αυτες εχουν προδιαγραφες αν εχω καταλαβει καλα. και μετα ερχεται το χαος για εμας τους φουκαραδες
ελληνικες , τουρκικες ,και πλυμμηρισε ο τοπος απο σκοπιανες και βουλγαρικες.
το ερωτημα λοιπον ειναι
χωρις να μας ενδιαφερει το ντιζαιν (μιας και το σπιτι μας μεροκαματιαριδες το επισκεπτονται και αν ερθει η κυρια αγγελοπουλου ξυδακι)
υπαρχει φτηνη ξυλοσομπα που να αποδιδει οπως ενα ενεργειακο τζακι με δευτερογενη καυση?
με φουρνο εννοειται.
και το δευτερο μεγαλο θεμα ειναι το μπουρι.
απο τι υλικο ? το σφραγιζουμε στις ενωσεις ? ποσο οριζοντιο ποσο καθετο? το εξωτερικο μερος να ειναι μονωμενο?
θα πρεπει οπως του τζακιου να βγαινει 1 μετρο απο τον κορφια?
το καπνισμα μιας σομπας οφειλεται στην κατασκευη της? η στο μπουρι που δεν εχει τοποθετηθει σωστα?
επειδη αυτοι που τις πουλανε εχω ακουσει να λενε .
αυτα για αρχη για να ξεκινησει η συζητηση και να δοσουν τα φωτα τους οσοι γνωριζουν η εχουν κανει ερευνα αγορας
και γνωριζουν πια καποια παραγματα .
ευχαριστω.