-
Έχει κλείσει κανείς μέσω ίντερνετ από τουριστικό γραφείο του εξωτερικού (π.χ Αγγλία) για Ελλάδα;
Όλο λέω θα το δοκιμάσω, αλλά δεν έτυχε μέχρι στιγμής. -
Στην πρώτη πρόταση του μηνύματός μου αιτιολόγησα και εξήγησα τον λόγο για τον οποίο δημοσιεύω το μήνυμά μου σε αυτή τη δημόσια συζήτηση.
Το εξηγώ ξανά, γιατί μάλλον δεν το διάβασες προσεκτικά. Η διάσταση στην οποία δίνω έμφαση αφορά τη χαμηλή ποιότητα του φαγητού που συναντά συχνά κανείς σε τουριστικές περιοχές. Αναδεικνύω, δηλαδή μια πτυχή, η οποία δεν εστιάζεται στο φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο του τουρισμού και των διακοπών.
Για αυτό το λόγο, άλλωστε, δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε καταστήματα, αλλά σε περιοχές - δε με ενδιαφέρει αυτό, αλλά η ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της εστίασης στον τουρισμό, και την αναβάθμιση των υπηρεσιών.Jacob
-
Έχω ένα κενό γνωριμίας με τη βορειοανατολική Ελλάδα. Αν κάποιος έχει εμπειρία και έμπνευση ας προτείνει μια σειρά από 4-5 μέρη για να μοιραστούν 15-20 μέρες διακοπών σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Έχει κλείσει κανείς μέσω ίντερνετ από τουριστικό γραφείο του εξωτερικού (π.χ Αγγλία) για Ελλάδα;
Όλο λέω θα το δοκιμάσω, αλλά δεν έτυχε μέχρι στιγμής.και εγω κατι τετοιο σκεφτομαι..μιλαμε οι τυποι ζητανε οτι θελουν φετος..
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Έχω ένα κενό γνωριμίας με τη βορειοανατολική Ελλάδα. Αν κάποιος έχει εμπειρία και έμπνευση ας προτείνει μια σειρά από 4-5 μέρη για να μοιραστούν 15-20 μέρες διακοπών σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.Αμμόλοφοι στην Καβάλα-Ν.Πέραμο
Φανάρι κοντά στο Πόρτο Λάγος-Κομοτηνή.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Όλο λέω θα το δοκιμάσω, αλλά δεν έτυχε μέχρι στιγμής.και εγω κατι τετοιο σκεφτομαι..μιλαμε οι τυποι ζητανε οτι θελουν φετος..
Και γιατι δεν ψαχνετε και μεσω ελληνικου γραφειου ταξειδιων; Οσες φορες τα εχω χρησιμοποιησει δεν βρηκα κατι στραβο.....
Μαλιστα σε ενα ξενοδοχειο στη Μαγνησια πληρωσα την βραδυα οσα το πρακτορειο μου ζηταγε για 3ημερο....(Αλλα το πηρα αργα ειδηση...) -
εγω κοιταω για πακετο all inclusive οποτε μονο απο εξωτερικο βρισκεις φτηνοτερη τιμη..
-
Έχω ένα κενό γνωριμίας με τη βορειοανατολική Ελλάδα. Αν κάποιος έχει εμπειρία και έμπνευση ας προτείνει μια σειρά από 4-5 μέρη για να μοιραστούν 15-20 μέρες διακοπών σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.Αν είσαι του βουνού και της φύσης, η Σαμοθράκη είναι παράδεισος. Η Θάσος είναι (υποκειμενικά) υπέροχη ΑΛΛΑ είναι σαφώς προσανατολισμένη στον τουρισμό οικογενειών με μικρά παιδιά. Αν δεν εχεις ανηλικα τέκνα, μπορεί να μη σ'αρεσει. Εχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τη Μαρώνεια, αλλά δεν εχω πάει, ενώ με έδρα τη Δραμα μπορείς να πας από Νευροκόπι- Καραντερέ, μέχρι μπάνια στους αμμόλοφους. Πολύ χοντρά-χοντρά αυτά.
-
η Θάσος έχει καμμιά μεγάλη οργανωμένη μονάδα?
να βρω all incl λίγο δύσκολο εκεί , αλλά έστω ημιδιατροφή θα προτιμούσα.. -
Eχω ένα φίλο που πάει κάθε χρόνο σε μία μονάδα στο Δασύλιο Πρίνου σε all incl και από ότι λέει όλη μέρα τρώει (μέγας κοιλιόδουλος). Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες, απλά εγώ ψάχνω για δωμάτια πάντα και κατά προτίμηση στην περιοχή Χρυσή Αμμουδιά - Σκάλα Ποταμιά για λόγους παιδιού.
-
για μάθε ρε συ γρεο το όνομα να το ψάξω..
-
Αξίζει καμιά βόλτα κάπως πιο ορεινή, ωραία βουνά, αφύλακτα σύνορα, τρομεροί καταρράκτες, μέχρι και θερμά λουτρά υπάρχουν. Και δροσιά για να καταλάβεις σε κάποιο δασικό χωριό στα 1700+ μέτρα, μέσα Αυγούστου τη νύχτα είχε 2-4 βαθμούς.... Όταν φτάναμε και είδαμε τον ντόπιο με το μάλλινο τον κοροϊδεύαμε.... όμως το βράδυ στη σκηνή το δαγκώσαμε!
Να περάσεις να δεις και το Νέστο και τα φιδίσια εσάκια του από τις γραμμές του τραίνου και να ανέβεις στο παρατηρητήριο.
Να φας σε κάτι μέρη έξω από την Ξάνθη. Και να πας να μείνεις στο ξενοδοχείο Νέμεσις ή έστω πήγαινε φάε και χάζεψέ το.
Το Φανάρι για μένα δεν αξίζει και γενικά στη στεριά τίποτα φοβερές θάλασσες δεν ξέρω.
Από νησιά Θάσος για πιο δυναμικά (και με παιδιά) και Σαμοθράκηγια πιο ψαγμένες καταστάσεις. Έχω πάει Σαμοθράκη και τη συνιστώ αλλά δεν κάνει για όλους, ιδιαίτερο νησί, λίγο μαγικό. Διάφορες θάλασσες ωραίες (στο όχι πολύ οργανωμένο), καλές πεζοπορίες στο βουνό, μπάνιο στις βάθρες (λιμνούλες σε καταρράκτες) και πολύ καλό φαγητό. Αποφεύγουμε (ή όχι ανάλογα τα γούστα) κάποιες μέρες που γίνεται ένα πολυήμερο τρικούβερτο γλέντι στυλ κατασκήνωση, συναυλία, χάπενινγκ που μαζεύονται όλα τα χαπακωμένα της Ευρώπης (στο έμπα στο καράβι κάνουν έλεγχο για ουσίες).
Και μια και έφτασες ως εκεί πήγαινε για βόλτα με πλάβα (στανόμακρη ρηχή βάρκα) στον Έβρο να δεις τουρκικά φυλάκια από κοντά, πήγαινε και μέχρι την Αισύμη για μάσα (είτε αγριογούρουνα κλπ είτε γυναικείο συνεταιρισμό). Αν θέλεις ανεβαίνεις από την καλή διαδρομή από το δάσος προς Δαδιά που θα δεις τα αρπακτικά και μετά πας για Λαγοτροφείο για μάσα. Στο Σουφλί τα μεταξωτά πια είναι Ινδίας, το Διδυμότειχο δεν έχει κάτι και γενικά είσαι σε περιοχή που αν σου τύχει κουνούπι θα είναι σπέσιαλ Έβρου.... Αν όμως θέλεις να συνεχίσεις προς το τριεθνές (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία) μπορείς να κοιτάξεις και για τον ποταμό Άρδα όπου κι εκεί κάποτε μαζεύονται διάφοροι για γλέντια... -
Έχω ένα κενό γνωριμίας με τη βορειοανατολική Ελλάδα. Αν κάποιος έχει εμπειρία και έμπνευση ας προτείνει μια σειρά από 4-5 μέρη για να μοιραστούν 15-20 μέρες διακοπών σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.Δραμα-Ξανθη: Σπηλαιο Μααρα. Παραδοσιακοι οικισμοι Παγονερι-Περιθωρι. Δασος Ελατιας & Φρακτου, δασικο χωριο, λουτρα θερμιων. Τεχνητες λιμνες Θησαυρου & Πλατανοβρυσης. Καταρρακτης Λειβαδιτη. Νεστος απο εκει και μεχρι Τοξοτες (και μπανιο στην αμμουδια τους). Πομακοχωρια - Κοσυνθος και γεφυρια του.
Καβαλα: Αμμολοφοι. Μονοπατια του νερου και ρεμα παλιας καβαλας.
Θασος: Ποδαρατη γυρα σε Παναγια/Ποταμια (τα πανω χωρια), μπανιο στις παραλιες τους, αναβαση απο εκει στο Υψαριο, πετροχτιστα και αρχαιο λατομειο Αλυκης, παραλια Παραδεισος νοτιοανατολικα, βουτια στη Γκιολα, γυρα σε Καστρο, Θεολογο, Καζαβιτι.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
η Θάσος έχει καμμιά μεγάλη οργανωμένη μονάδα?
να βρω all incl λίγο δύσκολο εκεί , αλλά έστω ημιδιατροφή θα προτιμούσα..Ο φίλος μου πάει στο Ilio Mare. Και είναι ενθουσιασμένος. Τίποτα παραπάνω δεν ξέρω ούτε κι εκείνος. Πρωινό-βραδινό μπουφέ έχει από ότι μου είπε.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. Σιγουρεύτηκα ότι είναι πολλά να γνωρίσουμε εκεί πάνω.
Συμπέρασμα μου ότι το 'κέντρο βάρους' πρέπει να είναι η ΘΑΣΟΣ γιατι καλοκαιρινές διακοπές πάμε οικογενειακά και κυρίως για μπάνια. Αλλά χωρίς μια δόση από αυτά που περιέγραψε ο onyx κ.α. δεν θα ανέβαινα έως εκεί!
Να δούμε τώρα αν βγάλουμε άκρη με τα οργανωτικά ... -
Ωραίο νησί η Θάσος και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί αρκετά τουριστικά. Σιγουρα θα σου αρέσει.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όλο λέω θα το δοκιμάσω, αλλά δεν έτυχε μέχρι στιγμής.Είχα κλείσει εγώ το 2011 για Ρόδο, δεν θυμάμαι όμως ποιο πρακτορείο ήταν.
Όλα μια χαρά, ανέφεραν τα πάντα στην προσφορά χωρίς ψιλά γράμματα και ναι μεν αλλά.
Άψογοι, ακόμα την πρώτη ημέρα στο ξενοδοχείο ήρθε μια κοπέλα (συνεργαζόμενη με το πρακτορείο) και μας ρώτησε αν χρειαζόμασταν τίποτα... μας έδωσε τηλ επικοινωνίας κλπ γενικά μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Έχουν πολύ καλή οργάνωση και τιμές ασύλληπτες. -
Το 11' με την γυναικα πηγαμε Ελαφονησσο, το 12' πήγαμε Κουφονήσια, φέτος λεμε για Κύθηρα ... ταιριαζει ;
Μιλάμε παντα για 1η βδομάδα του Ιούλη και οπως είναι προφανές, ειναι του γουστου μας οι παραλίες καραιβικου στυλ, χωρίς πολύ κόσμο, δεν μας ενδιαφέρει το sightseeing, παρα μονο μια αξιοπρεπης χωρα με 1-2 μερη για φαγητο-ποτο. Εκτος απο Κυθηρα, υπαρχει κατι αλλο που να ταιριαζει στην περιγραφη ; Απαραιτητη προυποθεση η παραλιες να ειναι αντιστοιχες των προηγουμενων προορισμων μας.
ΥΓ: Στα Κυθηρα λεμε να παρουμε αυτοκινητο προφανως ...
-
Πήγα πέρσι Κύθηρα. Μεγάλη απογοήτευση . Δεν ξέρω αν φταίνε οι μεγάλες προσδοκίες που είχα γιατί είχα ακούσει καλά λόγια απ' όλους αλλά απ'τα νησιά που έχω πάει ήταν το πιο μέτριο. Εν συντομία, οι παραλίες απλά οκ, κατώτερες σε σύγκριση με όσα νησιά έχω πάει. Φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση με Ελαφόνησο, πήγα την τελευταία μέρα και νόμιζα ότι ήμουν στον παράδεισο . Δεύτερον, οι δρόμοι για τις παραλίες απλά ΤΡΑΓΙΚΟΙ, και NIVA 15ετίας να είχα θα λυπόμουνα να το πάρω.
Βέβαια μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος, οι περισσότεροι θα σου πουν τα καλύτερα -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Το 11' με την γυναικα πηγαμε Ελαφονησσο, το 12' πήγαμε Κουφονήσια, φέτος λεμε για Κύθηρα ... ταιριαζει ;Μιλάμε παντα για 1η βδομάδα του Ιούλη και οπως είναι προφανές, ειναι του γουστου μας οι παραλίες καραιβικου στυλ, χωρίς πολύ κόσμο, δεν μας ενδιαφέρει το sightseeing, παρα μονο μια αξιοπρεπης χωρα με 1-2 μερη για φαγητο-ποτο. Εκτος απο Κυθηρα, υπαρχει κατι αλλο που να ταιριαζει στην περιγραφη ; Απαραιτητη προυποθεση η παραλιες να ειναι αντιστοιχες των προηγουμενων προορισμων μας.
ΥΓ: Στα Κυθηρα λεμε να παρουμε αυτοκινητο προφανως ...
Mαγγαναρι στην Ιο αλλα ειναι μακρια απο τη χωρα
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)