-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι εντελώς καραγκιόζηδες; Βόλος-Σκιάθος, 2 άτομα, μικρό παιδί συν αυτοκίνητο μετ' επιστροφής 310 ευρώ οικονομική θέση;; Για ταξίδι 2,5 ωρών;
Και πες ότι τα έχεις, γιατί να τους τα δώσεις, όταν με τα ίδια χρήματα πας σε τόσα άλλα μέρη, εντός και εκτός Ελλάδας; Δηλαδή πόσο κοστίζει το Πάτρα-Ανκόνα;Το αυτοκίνητο στην Σκιάθο δεν είναι απαραίτητο πάντως.
-
Πόσες ώρες είναι για Σίφνο; Το διπλάσιο, γιατί δεν θυμάμαι πια, πριν καμιά 10ριά χρόνια είχα πάει. Όχι ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία, ληστεία είναι σε κάθε περίπτωση.
Δεν πειράζει, μποϊκοτάζ.Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το αυτοκίνητο στην Σκιάθο δεν είναι απαραίτητο πάντως.
'Μικρός' ανεβοκατέβαινα τα νησιά με τα πόδια, με ΚΤΕΛ, με μηχανάκι. Με μικρό παιδί δεν το ρισκάρεις, ειδικά καλοκαίρι με ντάλα ήλιο και καύσωνες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πόσες ώρες είναι για Σίφνο; Το διπλάσιο...Το διπλάσιο δεν είναι.
Τρεις ώρες είναι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Είναι εντελώς καραγκιόζηδες; Βόλος-Σκιάθος, 2 άτομα, μικρό παιδί συν αυτοκίνητο μετ' επιστροφής 310 ευρώ οικονομική θέση;; Για ταξίδι 2,5 ωρών;
Και πες ότι τα έχεις, γιατί να τους τα δώσεις, όταν με τα ίδια χρήματα πας σε τόσα άλλα μέρη, εντός και εκτός Ελλάδας; Δηλαδή πόσο κοστίζει το Πάτρα-Ανκόνα;Το αυτοκίνητο στην Σκιάθο δεν είναι απαραίτητο πάντως.
Βασικα εμεις που ειμαστε 4 ατομα παρεα, θα το παρουμε γιατι θα μεινουμε Κουκουναριες
-
Δε κατάλαβα τον λόγο που πρέπει να πάει κάποιος σε ένα παλιόνησο ενώ έχουμε ένα σωρό ωραία μέρη στην ηπειρωτική. Ειδικά δε να πάρει και το αυτοκίνητό του δεν το κατανοώ με τίποτα. Εκτός να κάτσει εκεί κανένα μήνα. Αλλιώς Fly&Drive FTW!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε κατάλαβα τον λόγο που πρέπει να πάει κάποιος σε ένα παλιόνησο ενώ έχουμε ένα σωρό ωραία μέρη στην ηπειρωτική. Ειδικά δε να πάρει και το αυτοκίνητό του δεν το κατανοώ με τίποτα. Εκτός να κάτσει εκεί κανένα μήνα. Αλλιώς Fly&Drive FTW!Καλά αυτό που λες Αλέξανδρε δε παίζει πάντα.
Μας είχαν πει να πάμε Χαλκιδική, αλλά θέλω ένα 400άρι σε βενζίνες πηγαίν'έλα και ακριβότερα από 55€ τη βραδιά ξενοδοχεία.
Αυτό που λες συμφέρει αν μείνεις μέχρι 3-4 μέρες. Αν μείνεις 7...τότε αλλάζει.
Καλή κι η ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά τα νησάκια είναι άλλο πράγμα.
-
Ε όχι ρε Νικολή και 400 βενζίνες. Με 200 Ευρώ Super Unleaded βγάζει το Si γύρω στα 1200 χλμ που είναι άνετα το πάνω-κάτω και τα τριγύρω. Θέλεις και άλλα 100 διόδια βέβαια. Τα της διαμονής δε τα ξέρω καλά αλλά πάνω από 70 δε θα είναι σε Β κατηγορίας.
-
Καλά τα λέει Αλέξανδρε. Πέρσι τέτοιο καιρό που ανέβηκα τελευταία φορά Σαλόνικα ήθελα 300€ βενζίνες-διόδια. Αν προσθέσεις τα +200-300χλμ της Χαλκιδικής φτάνεις το 400αρι. Και πιθανολογώ ότι το Si δεν θα κάψει πολύ λιγότερο σε σχέση με το Q.
-
Στέφανε τα ίδια είπαμε αν είδες. 200 για βενζίνες και 100 για διόδια. Αλλά δεν είπα να πάει ο Νίκος Χαλκιδική με το ζόρι, δεν έχω μετοχές εκεί εξάλλου. Αλλά μια Πάργα για παράδειγμα άσχημη είναι; Μια Εύβοια ρε αδερφέ! Ας μην τους κάνουμε κροίσους τους μαουνιέρηδες, ούτε τους νησιώτες τους ψευτόμαγκες!
-
Ε όχι ρε Νικολή και 400 βενζίνες. Με 200 Ευρώ Super Unleaded βγάζει το Si γύρω στα 1200 χλμ που είναι άνετα το πάνω-κάτω και τα τριγύρω. Θέλεις και άλλα 100 διόδια βέβαια. Τα της διαμονής δε τα ξέρω καλά αλλά πάνω από 70 δε θα είναι σε Β κατηγορίας.Κι όμως.
Ένα ντεπόζιτο με πάει Λάρισα (δοκιμασμένο), θέλω ακόμα μισό για Χαλκιδική κι άλλο ένα θα φάω στις βόλτες για μια βδομάδα. Άρα θέλω 4 γεμίσματα, συν διόδια...καλά στα'βγαλα.
Σχετικά με τα ξενοδοχεία, πάνω από 65-70 ευρώ τα φυσιολογικά.
Στην ηπειρωτική Ελλάδα τα διόδια και η υψηλή τιμή της βενζίνης είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Κι εντάξει, για μένα διακοπές = νησί.
Στο δε νησί, χρειάζεται μεταφορικό μέσο. Δεν είμαστε ούτε για ΚΤΕΛ, ούτε για ταξί κι ούτε για μηχανάκια και γουρούνες...και βεβαίως δε συμφέρει με 50 ευρώ τη μέρα να νοικιάσεις κανένα χρέπι.
-
Κακά τα ψέματα το νησί είναι νησί. Άλλο περιβάλλον, άλλη αρχιτεκτονική, άλλος κόσμος γενικά. Καλή η Εύβοια πχ (εκεί έχω εξοχικό), αλλά Κρήτη δεν είναι. Καλή η Χαλκιδική αλλά Ρόδος ή Κέρκυρα ή Σαντορίνη επίσης δεν είναι. Οι μαουνιέρηδες που λες καλά κάνουν και τα βαράνε τα εισιτήρια, γιατί όλο το χειμώνα πάνε πέρα-δώθε οι μαούνες τους μόνο με τους μούτσους μέσα. Ας φρόντιζαν οι φωστήρες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να ξαναγίνει η τουριστική περίοδος Απρίλης-Οκτώβρης όπως ήταν πριν κάποια χρόνια, ώστε να μην χρειάζεται οι μαουνιέρηδες, οι ενοικιαστές αυτοκινήτων, οι ξενοδόχοι κτλ να κάνουν ετήσια απόσβεση σε 2 μήνες.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κακά τα ψέματα το νησί είναι νησί. Άλλο περιβάλλον, άλλη αρχιτεκτονική, άλλος κόσμος γενικά. Καλή η Εύβοια πχ (εκεί έχω εξοχικό), αλλά Κρήτη δεν είναι. Καλή η Χαλκιδική αλλά Ρόδος ή Κέρκυρα ή Σαντορίνη επίσης δεν είναι. Οι μαουνιέρηδες που λες καλά κάνουν και τα βαράνε τα εισιτήρια, γιατί όλο το χειμώνα πάνε πέρα-δώθε οι μαούνες τους μόνο με τους μούτσους μέσα. Ας φρόντιζαν οι φωστήρες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να ξαναγίνει η τουριστική περίοδος Απρίλης-Οκτώβρης όπως ήταν πριν κάποια χρόνια, ώστε να μην χρειάζεται οι μαουνιέρηδες, οι ενοικιαστές αυτοκινήτων, οι ξενοδόχοι κτλ να κάνουν ετήσια απόσβεση σε 2 μήνες.Έτσι ακριβώς είναι.
Είναι άλλη φάση το νησί. Μόνο που βλέπω τα άσπρα σπιτάκια...ηρεμώ.
-
Σαν την Μύκονο πουθενά
-
Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά είναι ίδιες με πέρσι. Κακώς, θα έλεγα.
-
και βεβαίως δε συμφέρει με 50 ευρώ τη μέρα να νοικιάσεις κανένα χρέπι.
Σε νησί (πλην Κρήτης) ποτέ δεν παίρνω το δικό μου.
Πέρα από το ότι όλοι σε φάση διακοπών είναι λίγο πιο απρόσεκτοι απ' όσο πρέπει + γουρούνες + σκουτεράκια καβλωμένα κλπ, σχεδόν πάντα θα υπάρχουν 1-2 φανταστικές παραλίες με κακοτράχαλο δρόμο.
Και εκεί για ένα μπάνιο δεν λέει να σπάσεις και το αμάξι σου...+αυτό που μόλις έγραψε ο amazing
-
Είναι γραμμές συγκεκριμένες που είναι εξωφρενικές οι τιμές. Πχ Πειραιάς-Σπέτσες-Πορτο Χέλι που είναι ντεμέκ κυριλέ προορισμοί. Εκεί με το σαπιοδέλφινο θες 40€ το άτομο. Με 30€ πας Κρήτη όμως ατσαλάκωτος με τα wifi σου, τις ξάπλες σου, τα γκομενάκια σε αφθονία κτλ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κακά τα ψέματα το νησί είναι νησί. Άλλο περιβάλλον, άλλη αρχιτεκτονική, άλλος κόσμος γενικά. Καλή η Εύβοια πχ (εκεί έχω εξοχικό), αλλά Κρήτη δεν είναι. Καλή η Χαλκιδική αλλά Ρόδος ή Κέρκυρα ή Σαντορίνη επίσης δεν είναι. Οι μαουνιέρηδες που λες καλά κάνουν και τα βαράνε τα εισιτήρια, γιατί όλο το χειμώνα πάνε πέρα-δώθε οι μαούνες τους μόνο με τους μούτσους μέσα. Ας φρόντιζαν οι φωστήρες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να ξαναγίνει η τουριστική περίοδος Απρίλης-Οκτώβρης όπως ήταν πριν κάποια χρόνια, ώστε να μην χρειάζεται οι μαουνιέρηδες, οι ενοικιαστές αυτοκινήτων, οι ξενοδόχοι κτλ να κάνουν ετήσια απόσβεση σε 2 μήνες.Στέφανε δε θα συμφωνήσω φίλε μου αλλά σε καταλαβαίνω γιατί οι Αθηναίοι έχετε ένα κολληματάκι με τα νησιά. Εμείς οι βόρειοι από την άλλη σημασία δεν τα δίνουμε. Δεν έχω βρει πουθενά τις παραλίες τους 2ου ποδιού της Χαλκιδικής. ΠΟΥΘΕΝΑ! Η Κρήτη αδιάφορη τελείως, η Σαντορίνη καλή αλλά λίγη, για το πουστρονήσι δε θα μιλήσω καν και μόνο το Ιόνιο σώζει κάπως την παρτίδα ΙΜΟ. Η Κέρκυρα είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ αλλά για Πάσχα κυρίως. Το καλοκαίρι δεν λέει τόσο λόγω παραλίας-κατάψυξης (εμένα δε με χαλάει αλλά δεν αντέχεται η γυναικεία γκρίνια ).
-
Η Κρήτη αδιάφορη τελείως
Δεν έχεις πάει στα σωστά μέρη.
Έχει τέτοια ποικιλία από μέρη, παραλίες, χωριά, βουνά κλπ που δύσκολα θα την έλεγε κάποιος αδιάφορη και μάλιστα τελείως.Για το πουστρονήσι νομίζω ότι οι περισσότεροι μένετε στο ρεπορτάζ του Star και τον Τσιλιπουνιδάκη.
Για πηγαίντε μια βόλτα να κρίνετε και οι ίδιοι.
Μπορεί να το βρείτε -τώρα- και πιο φτηνό από άλλα νησιά...Έχει τύχει να πάω 3-4 μέρες για λόγους δουλειάς, όπου εκτός από 1-2 βράδια για χαλαρό ποτό δεν ξενύχτησα καθόλου και είδα ένα τελείως διαφορετικό (και πολύ ενδιαφέρον) πρόσωπο του νησιού.
Αν θέτε να κράξουμε νησί να σας πω πέρσι που ρώταγα Φολέγανδρο και μου ζητάγαν κατοστάρικο τη μέρα για δίκλινο...
-
Στέφανε δε θα συμφωνήσω φίλε μου αλλά σε καταλαβαίνω γιατί οι Αθηναίοι έχετε ένα κολληματάκι με τα νησιά. Εμείς οι βόρειοι από την άλλη σημασία δεν τα δίνουμε. Δεν έχω βρει πουθενά τις παραλίες τους 2ου ποδιού της Χαλκιδικής. ΠΟΥΘΕΝΑ! Η Κρήτη αδιάφορη τελείως, η Σαντορίνη καλή αλλά λίγη, για το πουστρονήσι δε θα μιλήσω καν και μόνο το Ιόνιο σώζει κάπως την παρτίδα ΙΜΟ. Η Κέρκυρα είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ αλλά για Πάσχα κυρίως. Το καλοκαίρι δεν λέει τόσο λόγω παραλίας-κατάψυξης (εμένα δε με χαλάει αλλά δεν αντέχεται η γυναικεία γκρίνια ).
Είσαι λίγο τοπικιστής ή μου φαίνεται? Προσωπικά Χαλκιδική έχω περάσει ΕΠΙΚΑ στο πρώτο πόδι και πάλι όμως δεν συγκρίνεται με την ανεξάντλητη Κρήτη. Από Κρήτη είμαι κατά το ήμισυ, πάω σχεδόν κάθε χρόνο και πάλι δεν έχω δει ούτε το 30-40% του νησιού. Κάθε φορά και κάτι νέο. Μου φαίνεται αδιανόητο μιας και είμαστε αυτοκινητόφιλοι να μη σου αρέσει η Κρήτη. Μιλάμε για διαδρομές που τις χαίρεσαι ακόμα και με ένα ψωροΦάμπια σαν αυτό που νοίκιασα πριν 3 βδομάδες που είχα ξαναπάει για την κηδεία του παππού μου.
Το πουστρονήσι που λες είναι πολύ παρεξηγημένο. Πήγαιναμε αντροπαρέα κάθε καλοκαίρι από τα 18 μέχρι τα 24-25 μας το δεύτερο ΣΚ του Ιουλίου. Αν θες μπορείς να την βγάλεις κύριος χωρίς ξεφτιλίκια και να διασκεδάσεις σε μαγαζάρες και να πας και σε super παραλίες και να φας σαν βασιλιάς. Το νησί έχει τα πάντα, δεν είναι μόνο για σφυρίχτρες και φοιτηταριό.
-
Το μόνο πρόβλημα στη Μύκονο είναι ότι επειδή φυσάει πολύ, όσοι φοράτε φούστα, θα σας σηκώνεται από τον αέρα.
Κατά τα άλλα, εγώ δεν μίλησα για Σαλαμύκονο...αλλά για Μύκονο. Τεράστια νησάρα.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)