-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Για τον kilometer που ενδιαφεροταν , ειμαι στο grecotel oasis στην Κυλληνη ..
Α π ι σ τ ε υ τ ο..
Λεπτομερειες με π.μ για να μην κανουμε κ διαφημιση τσαμπα!!I am covered, επιβεβαίωσες τα καλύτερα που έχω ακούσει.
Soon....
Ριχτε κανα πμ κι απο δω κυριε giannik,ενα κοπι πειστ δλδ...
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Πείτε μου και το top3 παραλιών που πρέπει να πάω και δε σας ενοχλώ άλλο.
Δες που θα σας πάει το καΐκι και μόνος σου πας και Γέρακα (προσοχή στις φωλιές!), αλυκές, μπανάνα, κερί. τσιλιβι θα κατέβεις για κάνα απογευματινό μπάνιο λογικά. Οπότε αυτές μανι μανι ειναι 5
Λαγανας λέει πάντως για μπάνιο, τα αγγλακια ξυπνάνε αργά το μεσημέρι, οπότε είσαι οκ άμα πας λιγο νωρίς! Χαχα!http://www.travelstyle.gr/portal/gr/des ... 805&id=786
Sent from my Neo V using Tapatalk
Τέλεια, ευχαριστώ.
Νιώθω έτοιμος για αναχώρηση. -
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Πότε είχα πάει τελευταία φορά διακοπές;
Το 2010... Πέρασαν 3 χρόνια;
Την άλλη βδομάδα θα το ξαναεπιχειρήσω...
20 μέρες μόνος στο σπίτι στο νησί...
Για να δούμε. Θα αντέξω ή θα βαρέσω μπιέλα από την βαρεμάρα και θα γυρίσω πίσω... ;Μόνη παρηγοριά το σκούτερ .
Με αυτό θα πάω, οπότε θα ξεκινήσω τις βόλτες σε παραλίες για ατελείωτα μπάνια σε ερημικές παραλίες με μάσκα, βατραχοπέδιλα και αθλητικό κολύμπι...Τα καλύτερα μπάνια είναι τα μοναχικά. Καφές, εφημερίδα/περιοδικό/βιβλίο και λιώσιμο στην παραλία μέχρι να πέσει ο ήλιος
Το μόνο που με φοβίζει είναι ότι ακόμα και οι παραλίες στο νησί έχουν γίνει επικίνδυνες (περιστατικά κλοπών). Μπαίνεις να κάνεις το μπάνιο σου, απομακρύνεσαι λίγο, βγαίνεις και λείπουν πορτοφόλια, κλειδιά μεταφορικού μέσου κλπ...
Την προηγούμενη βδομάδα στο Σχοινιά, πήγε γνωστός μου για μπάνιο με τα παιδάκια του, μπήκαν στη θάλασσα και όταν βγήκαν του είχαν ξαφρίσει: τα ρούχα, το πορτοφόλι, το κινητό και το κλειδί του αυτοκινήτου. Είχαν αφήσει μόνο τα ρούχα και τα παιχνίδια των παιδιών. Πήγε εκεί που είχε αφήσει το αυτοκίνητο και του το είχαν βουτήξει και αυτό. Άντε τώρα να είναι 2 το μεσημέρι, μέσα στο λιοπύρι, να είσαι με τα παιδάκια σου και να μην ξέρεις τι να κάνεις.
Οπότε αν είσαι και μόνος, θέλει πολύ προσοχή.
Πρέπει να βρω ένα τρόπο κάπως να 'εξαφανίζω' τα κλειδιά του σκούτερ... -
Απλά τα παίρνεις μαζί σου
-
υπάρχουν θήκες αλλά είναι εμπιστοσύνης;
επίσης ΠΑΝΤΑ (ειδικά) σε μεγάλες παραλίες να μένει ένας πίσω να προσέχει.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Για τον kilometer που ενδιαφεροταν , ειμαι στο grecotel oasis στην Κυλληνη ..
Α π ι σ τ ε υ τ ο..
Λεπτομερειες με π.μ για να μην κανουμε κ διαφημιση τσαμπα!!I am covered, επιβεβαίωσες τα καλύτερα που έχω ακούσει.
Soon....
Ριχτε κανα πμ κι απο δω κυριε giannik,ενα κοπι πειστ δλδ... [/quot
Δευτερα θα εχω πληρη προσβαση σε p.c οποτε θα σου στειλω.. Αν επειγεσαι κ θελεις οτιδη ποτε στειλε μου ..γραφω απ το κινητο κ δεν μπορω πολλα. Δεν εχω κ tapatalk..
-
giannik1977 για πες,τα ειχα περιγραψει κοντα στην πραγματικοτητα ή αλλαξαν τα πραγματα?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Για κυλλήνη-ζάκυνθο φαντάζομαι δε χρειάζεται να κλείσω πλοίο. Απλά πάω εκεί και παίρνω το πρώτο που φεύγει; Για το αυτοκίνητο φοβάμαι πιο πολύ.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Για κυλλήνη-ζάκυνθο φαντάζομαι δε χρειάζεται να κλείσω πλοίο. Απλά πάω εκεί και παίρνω το πρώτο που φεύγει; Για το αυτοκίνητο φοβάμαι πιο πολύ.Ναι.
-
Ήθελε κράτηση και δεν ειχε την ώρα που ήθελα.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
:yikes:
Ήθελε κράτηση και δεν ειχε την ώρα που ήθελα. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Απλά τα παίρνεις μαζί σουΤο ανακάλυψα τώρα...αλλά πλέον είναι πολύ αργά...
Ιδανική θηκούλα για κλειδάκι και με ζωνάκι για το μπράτσο...http://www.ebay.co.uk/itm/BeachPlay-Wat ... 257c216a9d
Αν το είχα πάρει είδηση 10-15 μέρες ποιο νωρίς θα το είχα παραγγείλει... Κρίμας...
-
Υπάρχει και αυτό:
http://www.firebox.com/product/2829/TanSafe
Πρακτικά μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, σκίζοντας από την πλευρά που είναι το καπάκι το μπουκάλι και βάζοντας μέσα τα πράγματα αξίας που έχεις.Επειδή τις επόμενες ημέρες είναι να κάνω μια βόλτα από Ζαγοροχώρια, έχετε να προτείνετε κάποια καλά σημεία για φαγητό στην ευρύτερη περιοχή;
-
Τρελή πατέντα...
Σε μία τέτοια περίπτωση ευχόμαστε να μην μας βουτήξουν όλη τη τσάντα ή το αντιηλιακό ...
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Πείτε μου και το top3 παραλιών που πρέπει να πάω και δε σας ενοχλώ άλλο.
Δες που θα σας πάει το καΐκι και μόνος σου πας και Γέρακα (προσοχή στις φωλιές!), αλυκές, μπανάνα, κερί. τσιλιβι θα κατέβεις για κάνα απογευματινό μπάνιο λογικά. Οπότε αυτές μανι μανι ειναι 5
Λαγανας λέει πάντως για μπάνιο, τα αγγλακια ξυπνάνε αργά το μεσημέρι, οπότε είσαι οκ άμα πας λιγο νωρίς! Χαχα!http://www.travelstyle.gr/portal/gr/des ... 805&id=786
Sent from my Neo V using Tapatalk
Εγώ έχω πάει 2 φορές Ζάκυνθο και στον Λαγανά δεν πάτησα. Πέρυσι που ξαναπήγα, έμενα στο Τσιλιβί και μια πολύ καλή ταβέρνα ήταν ο Δημαράς, αν λειτουργεί να πας οπωσδήποτε
-
Λοιπόν εντυπώσεις από την φετινή διαμονή στο grecotel resort στην Κυλλήνη :
Η όλη εγκατάσταση θυμίζει για όσους γνωρίζουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης , δηλαδή ένα θέρετρο , πνιγμένο στα πεύκα και στους ευκάλυπτους , τεράστιες εγκαταστάσεις , 3-4 κτίρια που διαμένει ο κόσμος , αμέτρητες πισίνες για τα μικρά παιδιά , νεροτσουλήθρες και πολύ μα πολύ φαγητό (πολύ καλής ποιότητας , με δεδομένη την ποσότητα που μαγειρεύεται..)
με καθημερινή εναλλαγή και θεματικές βραδιές (ψάρι , γουρουνόπουλο κ.λ.π) ..
Στο κεντρικό κτίριο , όπου και βρίσκεται το grecotel oasis , η τιμή για τον Αυγουστο (έως 18) , είναι 260 ευρώ το δίκλινο , με όλες τις παροχές μέσα..
Για όσους δεν μπορούν να διαθέσουν τόσο , υπάρχει το ilia palms (όπου διαμείναμε εμείς ) , με τιμή 190 ευρώ το δίκλινο , το οποίο είναι 250 μέτρα μακρύτερα (συνήθως σε μεταφέρουν ηλεκτρ. αυτοκινητάκια) αλλά και πάλι είναι 5 λεπτά περπάτημα. κοιμάσαι εκεί αλλά έχεις όλες τις παροχές που έχει και αυτός που κοιμάται στο oasis..Μειονεκτήματα:
-
Το μέρος , όπως και όλα τα all inclusive hotels , είναι γεμάτο οικογένειες με πιτσιρίκια , οπότε καλό θα είναι όσοι επιθυμείτε να πάτε να τολάβετε υπ' όψιν , ..
-
επειδή οι πισίνες , τα μπαρ και οι λοιπές εγκαταστάσεις είναι χτισμένες αμφιθεατρικά , υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια , πηγαίνωντας από το ένα επίπεδο στο άλλο , οπότε όσοι έχετε μωρά ακόμα σε καρότσια , ίσως δυσκολευτείτε λίγο..
-
-
Παιδιά, παίζεται ένα ταξιδάκι στη Ρώμη για 5 μέρες 4 άτομα στο Σεπτέμβρη.
Εγώ επιμένω να επισκεφθεί και η Φλωρεντία.
Αλλά ακούω σαν 'Οοοοοο, τι να δούμε εκεί... Άσε, μας φτάνει η Ρώμη!'.
Πρέπει να βρω σοβαρούς λόγους να τους πείσω! Εδώ θέλω μια βοήθεια...
Μέχρι τώρα έχω βρει τα μουσεία και το GoogleEarth μου δίνει κάποια στοιχεία...
Λέω με αμάξι να πάμε Ρώμη - Φλωρεντία από το Αεροδρόμια απευθείας!
Να μην χάνουμε χρόνο σε μετακινήσεις με τρένα κτλ.
Μια νύχτα εκεί και το βράδυ πίσω.Τι να δούμε, τι να προσέξουμε - εδώ το βασικό ερώτημα!
Γενικώς τι παίζεται στην Ιταλία, έχουμε εδώ Ιταλούς;
- Υπάρχουν κάμερες στην Εθνική Οδό ή τρέχω άνετα;
- Με τα διόδια έχουμε τι να προσέξουμε; Έκπτωση κτλ...
- Που να τρώμε οικονομικά; Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για Ιταλία..
- Με ξενοδοχείο (-εια) τι να προσέξω; Δεν το (τα) έχουμε κλείσει ακόμα. Apartments;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Αυτοκίνητο να πάρεις αν θέλεις να κάνεις και καμιά βόλτα στην ύπαιθρο και τα χωριουδάκια της Τοσκάνης (αξίζει, θέλει χρόνο). Αλλιώς νομίζω ότι το τραίνο είναι προτιμότερο. Στη Φλωρεντία δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο για τα βασικά, περπατιέται άνετα (εδώ περπατιέται η Ρώμη, αν διαλέξεις ξενοδοχείο σε βολική περιοχή).
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αυτοκίνητο να πάρεις αν θέλεις να κάνεις και καμιά βόλτα στην ύπαιθρο και τα χωριουδάκια της Τοσκάνης (αξίζει, θέλει χρόνο). Αλλιώς νομίζω ότι το τραίνο είναι προτιμότερο. Στη Φλωρεντία δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο για τα βασικά, περπατιέται άνετα (εδώ περπατιέται η Ρώμη, αν διαλέξεις ξενοδοχείο σε βολική περιοχή).Απ'ότι κατάλαβα η Τοσκάνη είναι κοντά στη Φλωρεντία - να ένα '+'
Βασικά το αυτοκίνητο προτείνω εγώ να πάρουμε για την εξοικονομούσα χρόνου και χρημάτων!
Είμαστε 4 άτομα!Διαδρομή με αυτοκίνητο:
Αεροδρόμιο Ciampino - Φλωρεντία by ViaMichelin03h03 with 02h37 on motorways Distance 285 km with 274 km on motorways
Toll 16.80 € | Petrol 33.41 €, σύνολο 50.21 €Για αυτό ρωτούσα για τις κάμερες και τα όρια! Αν πάω κανονικά 130-140 χλμ/ώρα πιο γρήγορα θα φτάσω!
Αμάξι για 2 μέρες + έξοδα = 210 € και < 3 ώρες συνολικά!Με τα τρένα:
- Αεροδρόμιο Ciampino - Termini Station - πόσοι ώρα θα κάνω μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο και ποσά €
2 Termini - Φλωρεντία - Termini με το γρήγορο τρένο κάνεις 1,5 ώρα και τα εισιτήρια συνολικά είναι 230 €!
Και αυτές τις τιμές βρίσκεις μεσώ onLine τώρα, δηλαδή πρέπει να πετύχω την αναχωρήσει στα σίγουρα!
Δηλαδή και άλλος χρόνος.
Νομίζω συνολικά με τρένα θα κάνουμε περισσότερη ώρα και σίγουρα περισσότερα λεφτά!
Το αμάξι καθαρά θα πάρω για την μετακίνηση! Φλωρεντία μόνο με τα ποδιά βόλτα!
Το βραδάκι που θα φτάσουμε λέω να πιούμε τον καφέ στο Michelangelo Park με την θεά την πόλη και την άλλη μέρα περπάτημα από το πρωί έως ... την αναχώρηση! - Αεροδρόμιο Ciampino - Termini Station - πόσοι ώρα θα κάνω μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο και ποσά €
-
Κακη ιδεα η Φλωρεντια την περιοδο που αναφερεις (πολυκοσμια) και εξαιτιας της μονοημερης διαμονης.Τη διαδρομη στον αυτοκινητοδρομο υπολογισε την στο τετραωρο + μια ωρα για να καταφερεις να μπεις στην πολη, να χαθεις και να βρεις που να παρκαρεις (προσβαση στο ιστορικο κεντρο δεν θα εχεις). Επισης μονοημερη Φλωρεντια σημαινει οτι ουσιαστικα ξεχνας την υπολοιπη Τοσκανη......γιατι απλα δεν προλαβαινεις (η Τοσκανη ειναι σε εκταση μιση φορα μεγαλυτερη απο την Πελοποννησο και η Φλωρεντια ειναι η πρωτευουσα της,αλλα αυτο που αξιζει ως τοσκανικο ειδυλιακο τοπιο ειναι στα νοτια της Φλωρεντιας και σε αποσταση 60 χλμ)
Αν επιμενεις να επισκεφθεις την Τοσκανη καλυτερα λογω περιορισμενου χρονου να επισκεφθεις τη Siena,που ειναι πιο περιορισμενη σε εκταση απο τη Φλωρεντια, αλλα εξισου ενδιαφερουσα και εχει αλλο δικο της χρωμα, η οποια σου παρεχει τη δυνατοτητα για μια απογευματινη βολτα στο κοντινο San Gimigniano η εναλλακτικα στα κοντινα χωρια του Chianti classico.
Εναλλακτικη μονοημερη εκδρομη ειναι η γειτονικη και κοντινοτερη Umbria με επικεντρο σου Perugia - Assisi
Στον αυτοκινητοδρομο μην ξεθαρρευτεις με ταχυτητες, δεν θα δεις πουθενα μπλοκο τροχαιας,αλλα αν σου τυχει να σε πιασει το autovelox.....θα ευχεσαι να μην σου ειχε συμβει.
Αν επιμενεις για Φλωρεντια μπορω να σου πω απο εδω η με pm τι να αποφυγεις και τι να προσεξεις. Να εχεις παντως στο νου σου οτι λογω χρονου παλι λιγα πραγματα θα μπορεσεις να δεις απο το ιστορικο κεντρο και γι αυτα που προκειται να επισκεφθεις καλο θα ηταν να εισαι απο πριν ενημερωμενος και προετοιμασμενος.
Σε πρωτη φαση ξεκινα απο εδω (υπολογισμος ταξιδιου,χρονου,διαδρομης, διοδιων με αυτοκινητο).
http://www.autostrade.it/en/autostrade/home.do
Για τρενο (προτεινομενο για Φλωρεντια) εδω
http://www.trenitalia.com/cms/v/index.j ... a3e90aRCRDκαι για μια γευση απο Φλωρεντια εδω
http://www.firenzeturismo.it/en/Αν τελικα αποφασισεις Φλωρεντια... μου λες
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)