-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Προβλέπω στο μικρό oval να μένουν επίτηδες πίσω κάποιοι για να έχουν αυτοί τον τελευταίο λόγο στην ευθεία... Αυτό θα είναι κάπως καραγκιοζιλίκι...Εγώ το βρίσκω συναρπαστικό
-
Δεν ελεγαν οτι το DRS θα μπορει να ενεργοποιηθει για 600 μ. μονο;
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Προβλέπω στο μικρό oval να μένουν επίτηδες πίσω κάποιοι για να έχουν αυτοί τον τελευταίο λόγο στην ευθεία... Αυτό θα είναι κάπως καραγκιοζιλίκι...
Εγώ το βρίσκω συναρπαστικό
Οδηγός 1: 'Πέρνα, πέρνα'
Οδηγός 2: 'Όχι, εσύ πρώτος'
Οδηγός 3: 'Καλά, παιδιά, μη σκοτώνεστε, περνάω εγώ και τα βρίσκουμε στο τέλος της ευθείας' -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα με τον τρόπο ενεργοποίησης του DRS και αναφέρομαι στο σημείο ανίχνευσης διαφοράς και τη διάρκεια χρήσης του. Ο οδηγός που βρίσκεται πίσω, έχει δικαίωμα να το ενεργοποιήσει αν βρίσκεται εντός 1 δευτερολέπτου από τον μπροστινό στο συγκεκριμένο σημείο. Από αυτό προκύπτουν τα εξής:
Α. ΔΕΝ μπορεί να το ενεργοποιήσει αν φτάσει σε απόσταση μικρότερη του 1 δευτερολέπτου μετά το εν λόγω σημείο αλλά μέσα στην ευθεία ενεργοποίησης του DRS
B. Αφού αποκτήσει το δικαίωμα ενεργοποίησης κρατά το σύστημα ενεργοποιημένο μέχρι τα φρένα, χωρίς ο αντίπαλος να έχει δικαίωμα επίσης να ενεργοποιήσει DRS αφού τον προσπεράσει ο άλλος. Δηλαδή... ανοίγεις την πτέρυγα και 'εξαφανίζεσαι', χωρίς ο αντίπαλος να μπορεί να αντεπιτεθεί.
Στην ευθεία της Κίνας (αντίστοιχη περίπτωση π.χ. θα ήταν το Fuji) τα παραπάνω θέματα είναι αρκετά σημαντικά. Εύκολα, μάλιστα, σε τραινάκι 3 μονοθεσίων χάνεις 2 θέσεις. Προβλέπω στο μικρό oval να μένουν επίτηδες πίσω κάποιοι για να έχουν αυτοί τον τελευταίο λόγο στην ευθεία... Αυτό θα είναι κάπως καραγκιοζιλίκι...Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Σχετικά με το Β πάντως, δεν είναι πρόβλημα αυτό. Αν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και ο άλλος θα γινόταν cancel out οπότε ποιό θα ήταν το νόημα? Ακριβώς το ίδιο έγινε και πέρσι με το f-duct. Όσο το είχε η McLaren προσπερνούσε κόσμο και μετά που το έβαλαν όλοι δεν προσπερνούσε κανείς.
-
Ο Τσακ Νόρρις μπορεί να ενεργοποιήσει το DRS ενώ βρίσκεται μπροστά από τον αντίπαλό του. Και μάλιστα σε δύο ευθείες το γύρο.
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα με τον τρόπο ενεργοποίησης του DRS και αναφέρομαι στο σημείο ανίχνευσης διαφοράς και τη διάρκεια χρήσης του. Ο οδηγός που βρίσκεται πίσω, έχει δικαίωμα να το ενεργοποιήσει αν βρίσκεται εντός 1 δευτερολέπτου από τον μπροστινό στο συγκεκριμένο σημείο. Από αυτό προκύπτουν τα εξής:
Α. ΔΕΝ μπορεί να το ενεργοποιήσει αν φτάσει σε απόσταση μικρότερη του 1 δευτερολέπτου μετά το εν λόγω σημείο αλλά μέσα στην ευθεία ενεργοποίησης του DRS
B. Αφού αποκτήσει το δικαίωμα ενεργοποίησης κρατά το σύστημα ενεργοποιημένο μέχρι τα φρένα, χωρίς ο αντίπαλος να έχει δικαίωμα επίσης να ενεργοποιήσει DRS αφού τον προσπεράσει ο άλλος. Δηλαδή... ανοίγεις την πτέρυγα και 'εξαφανίζεσαι', χωρίς ο αντίπαλος να μπορεί να αντεπιτεθεί.
Στην ευθεία της Κίνας (αντίστοιχη περίπτωση π.χ. θα ήταν το Fuji) τα παραπάνω θέματα είναι αρκετά σημαντικά. Εύκολα, μάλιστα, σε τραινάκι 3 μονοθεσίων χάνεις 2 θέσεις. Προβλέπω στο μικρό oval να μένουν επίτηδες πίσω κάποιοι για να έχουν αυτοί τον τελευταίο λόγο στην ευθεία... Αυτό θα είναι κάπως καραγκιοζιλίκι...Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Σχετικά με το Β πάντως, δεν είναι πρόβλημα αυτό. Αν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και ο άλλος θα γινόταν cancel out οπότε ποιό θα ήταν το νόημα? Ακριβώς το ίδιο έγινε και πέρσι με το f-duct. Όσο το είχε η McLaren προσπερνούσε κόσμο και μετά που το έβαλαν όλοι δεν προσπερνούσε κανείς.
Υπολόγισε το momentum του 'προσπερνώντα'. Το θέμα είναι ότι αφού σε περάσει ο άλλος δεν έχεις καμία ελπίδα να δοκιμάσεις αντεπίθεση. Δεν είπα να το χρησιμοποιούν και οι δύο από την αρχή, αλλά να μπορεί ΚΑΙ ο μπροστινός ΑΦΟΥ δεχθεί το προσπέρασμα.
-
Αν το κάνει αυτό θα μπορεί να τον ξαναπεράσει ρε συ. NASCAR θα γίνουμε? Το όλο νόημα του DRS είναι ο ταχύτερος να μπορεί να περάσει τον αργότερο. Αν ο αργότερος μπορεί να το χρησιμοποιήσει αμέσως μετά, χάνει το νόημά του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι αυτή αυτή η εικόνα αντάξια του ονόματος και της ιστοριας της μεγαλύτερης ομάδας όλων των εποχών!Σιγά την φοράδα...
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
...
Το όλο νόημα του DRS είναι ο ταχύτερος να μπορεί να περάσει τον αργότερο. Αν ο αργότερος μπορεί να το χρησιμοποιήσει αμέσως μετά, χάνει το νόημά του.Ακριβώς!
Το νόημα δεν είναι να δούμε ένα ποιοτικό προσπέρασμα αλλά να μην καθυστερεί ο αργός τον γρηγορότερο.
Και επειδή δε γίνεται να καθιερωθεί κάποιο καθεστώς όπως της μπλε σημαίας όταν ο αργός αλλά προπορευόμενος είναι 1 γύρο πίσω, εφηύραν το DRS για όσους βρίσκονται στον ίδιο γύρο.Αν τα μονοθέσια είναι ισοδύναμα τότε θα έχουμε μάχες σε κάθε γύρο αφού κανείς δε θα μπορεί να ξεφύγει του άλλου, κάτι που λογικά θα συνεχίζεται μέχρι να κάνει λάθος ή πιτ στοπ ο ένας από τους δύο.
Αν τα μονοθέσια δεν είναι ισοδύναμα, τότε ο γρήγορος θα μπορέσει να περάσει τον αργό οδηγό και ο αγώνας να μην καταντά άχαρος με τον γρήγορο να μένει για μεγάλο μέρος του αγώνα κολλημένος πίσω από τον αργό. Άπαξ και περάσει ο γρήγορος, ο αργός οδηγός δε θα έχει καμία τύχη να βρεθεί πίσω από τον γρήγορο στο 1 δευτερόλεπτο μέχρι να ξαναφτάσουν στην περιοχή ενεργοποίησης του DRS. Ή άντε να το πετύχει 1-2 φορές. Αργά ή γρήγορα ο γρήγορος θα προχωρήσει στον αγώνα του να ανέβει κι άλλο στην κατάταξη. -
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
στο - ήδη - υπάρχον (ω?) κλασικό σημείο προσπεράσματοςτο υπάρχον
ο υπάρχων -
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
...
Το όλο νόημα του DRS είναι ο ταχύτερος να μπορεί να περάσει τον αργότερο. Αν ο αργότερος μπορεί να το χρησιμοποιήσει αμέσως μετά, χάνει το νόημά του.Ακριβώς!
Το νόημα δεν είναι να δούμε ένα ποιοτικό προσπέρασμα αλλά να μην καθυστερεί ο αργός τον γρηγορότερο.
Και επειδή δε γίνεται να καθιερωθεί κάποιο καθεστώς όπως της μπλε σημαίας όταν ο αργός αλλά προπορευόμενος είναι 1 γύρο πίσω, εφηύραν το DRS για όσους βρίσκονται στον ίδιο γύρο.Αν τα μονοθέσια είναι ισοδύναμα τότε θα έχουμε μάχες σε κάθε γύρο αφού κανείς δε θα μπορεί να ξεφύγει του άλλου, κάτι που λογικά θα συνεχίζεται μέχρι να κάνει λάθος ή πιτ στοπ ο ένας από τους δύο.
Αν τα μονοθέσια δεν είναι ισοδύναμα, τότε ο γρήγορος θα μπορέσει να περάσει τον αργό οδηγό και ο αγώνας να μην καταντά άχαρος με τον γρήγορο να μένει για μεγάλο μέρος του αγώνα κολλημένος πίσω από τον αργό. Άπαξ και περάσει ο γρήγορος, ο αργός οδηγός δε θα έχει καμία τύχη να βρεθεί πίσω από τον γρήγορο στο 1 δευτερόλεπτο μέχρι να ξαναφτάσουν στην περιοχή ενεργοποίησης του DRS. Ή άντε να το πετύχει 1-2 φορές. Αργά ή γρήγορα ο γρήγορος θα προχωρήσει στον αγώνα του να ανέβει κι άλλο στην κατάταξη.Πολυ σωστα.
Για τον Αλονσο βεβαια το συστημα δυστυχως αργησε ενα χρονο... -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Δεν είναι αυτή αυτή η εικόνα αντάξια του ονόματος και της ιστοριας της μεγαλύτερης ομάδας όλων των εποχών!
Σιγά την φοράδα...
Κάποιον τον έτσουξε πολύ η προηγούμενη 12ετία μάλλον...
-
1998 - 2011 keep walking
φαινεται πως ειναι πολλα τα χρονια χωρις πρωταθλημα
-
Δεν είναι αυτή αυτή η εικόνα αντάξια του ονόματος και της ιστοριας της μεγαλύτερης ομάδας όλων των εποχών!
Σιγά την φοράδα...
Κάποιος είναι τόσο απελπισμένος που πανηγύριζε έξαλλα την δεύτερη θέση στη βραζιλία το 2008...
@Κωλοτούμπ... ε... Καραγκούνης
Την επόμενη φορά που θα μπείτε δεκάδα, πρόσεξε μην πέσεις μέσα στον ΧΥΤΥ απ' τη χαρά σου...
Πολύ μ'αρέσει αυτή η σεζόν... Ξεκίνησε δυναμικά!
-
Σιγά την φοράδα...
Κάποιος είναι τόσο απελπισμένος που πανηγύριζε έξαλλα την δεύτερη θέση στη βραζιλία το 2008...
Ποιά 2η θέση παλικάρι μου! Το 2008 πήραμε τον 16 Τίτλο Κατασκευαστών!!!
-
Εντάξει, μπορεί εσύ να έχεις το κόλλημα και να το σεβόμαστε γιατί έχει πλάκα ενίοτε, αλλά το πρωτάθλημα είναι ένα, αυτό των οδηγών._
Τσέκαρε αντιδράσεις της φοράδας το 2008 (εντάξει, με εξαίρεση τον Μασσομπαμπά ) και θα το καταλάβεις. Αν όχι, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι...
-
Εντάξει, μπορεί εσύ να έχεις το κόλλημα και να το σεβόμαστε γιατί έχει πλάκα ενίοτε, αλλά το πρωτάθλημα είναι ένα, αυτό των οδηγών._Τσέκαρε αντιδράσεις της φοράδας το 2008 (εντάξει, με εξαίρεση τον Μασσομπαμπά ) και θα το καταλάβεις. Αν όχι, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι...
Άποψή σου.
Θυμάται όμως κανείς τον Mike Hawthorn? Πρωταθλητής με Ferrari τη δεκαετία του 1950. Μόνο η χηρα του τον ξέρει. Την Ferrari όμως την ξέρει όλος ο πλανήτης! Αύριο ή μεθαύριο αν αποσυρθεί ο Alonso δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Αν αποσυρθεί η Ferrari όμως, η Formula 1 τελείωσε! Αν εσύ θέλεις να κοιτάς το πρωτάθλημα των υπαλλήλων δικαίωμά σου. Εγώ θέλω να είναι πρώτη η εταιρεία που υποστηρίζω. Οι υπάλληλοι της έρχονται και φεύγουν...
Το 2008 ήταν επιτυχημένη χρονιά. Απλά καλό θα ήταν να τα κερδίζαμε και τα δύο. Δεν πειράζει όμως, μικρό το κακό. Άλλωστε ούτε φίλοι του είμαστε, ούτε θα στεναχωρηθούμε αν εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Δεν έγινε ο Μάσσα Πρωταθλητής... σε 10 χρόνια δεν θα τον θυμάται κάνείς άλλωστε. Και τότε όμως για την Ferrari (δηλαδή την ομάδα) θα γίνονται οι καυγάδες στα fora και τις δικές της σημαίες θα ανεμίζουν οι tifosi!
-
Αν όχι, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι... -
Ποιόν υπάλληλο υποστηρίζεις φέτος είπαμε;
-
Εντάξει, μπορεί εσύ να έχεις το κόλλημα και να το σεβόμαστε γιατί έχει πλάκα ενίοτε, αλλά το πρωτάθλημα είναι ένα, αυτό των οδηγών._
Τσέκαρε αντιδράσεις της φοράδας το 2008 (εντάξει, με εξαίρεση τον Μασσομπαμπά ) και θα το καταλάβεις. Αν όχι, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι...
Άποψή σου.
Θυμάται όμως κανείς τον Mike Hawthorn? Πρωταθλητής με Ferrari τη δεκαετία του 1950. Μόνο η χηρα του τον ξέρει. Την Ferrari όμως την ξέρει όλος ο πλανήτης! Αύριο ή μεθαύριο αν αποσυρθεί ο Alonso δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Αν αποσυρθεί η Ferrari όμως, η Formula 1 τελείωσε! Αν εσύ θέλεις να κοιτάς το πρωτάθλημα των υπαλλήλων δικαίωμά σου. Εγώ θέλω να είναι πρώτη η εταιρεία που υποστηρίζω. Οι υπάλληλοι της έρχονται και φεύγουν...
......βέβαια μέχρι το 1958 δεν υπήρχε πρωτάθλημα κατασκευαστών
Πάντως κι εγώ υπέρ ομάδας είμαι, αλλά χαίρομαι περισσότερο όταν κερδίζει το πρωτάθλημα οδηγών ο οδηγός της ομάδας μου!
Δεν υποστηρίζω περισσότερο τον οδηγό, αλλά δε χαίρομαι περισσότερο με το πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Θέλω η ομάδα μου να κερδίζει το πρωτάθλημα οδηγών.edit:
Η αίσθηση που έχω για το πρωτάθλημα κατασκευαστών μοιάζει λίγο με αυτή για το κύπελο στο ποδόσφαιρο. Ναι μεν, αλλά...
2011 UBS Chinese Grand Prix