-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Με την ίδια στρεβλή λογική που αυτός προσβάλλεται επειδή εγώ τρώω κρέας, θα μπορούσα κι εγώ να προσβληθώ που αυτός επιλέγει να μην το κάνει. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι το παράλογο της αξίωσης και από τις δύο πλευρές. Είναι ακριβώς το ίδιο!!!
...εχει διαφορα το ψηνω-τρωω επιδεικτικα κρεας τη Μ.Εβδομαδα,απο το απλως συνεχιζω να τρωω οτι τρωω τον υπολοιπο χρονο...
Αυτό που δεν εννοείς είναι πως για κάποιον ακατανόητο λόγο η Μ. Βδομάδα θα πρέπει να σημαίνει κάτι για μας που δεν πιστεύουμε. Είναι το ίδιο σημαντική με το ραμαζάνι σε πληροφορώ... Οπότε τι να φάω κρέας τότε, τι να φάω την επόμενη...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
http://www.comedylab.gr/video/546/28-mikeius-vs-e-atheistsΠολυ καλος ομως...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ας κάνει ο καθένας ότι γουστάρει!Αυτο λέγεται δημοκρατία.
Η Μεγάλη Παρασκευή ΔΕΝ είναι ημερα Εθνικού Πένθους να επιβάλει κανόνες δια νόμου.Τα περί ηθικού αν και νόμιμου που έχουν γραφεί ... ακατασχετη παπαρολογία. Το βαθύτερο και πιο ουσιαστικό στον Χριστιανό είναι να μην βλέπει τον απέναντι ' διαφορετικό' ως Σατανά αλλά κατά πόσο ο ίδιος αντιστέκεται ψυχικά και πνευματικά στην πρόκληση.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Το παραδειγμα εχει ειπωθει παραπανω: Αποδημει εις κυριον ο παππους γειτονας, οι μεν τον κλαινε και εγω βαζω Εφη Θωδη γιατι μερακλωσα βρε αδερφε και ριχνω και ενα αγριο πεοντα στην κυρα, με μπολικα κωλοχαστουκα και φωνες (οχι σε ωρα κοινης ησυχιας). Εχω καθε νομιμο δικαιωμα μεν, ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΟΜΩΣ, πως να το κανουμε, με φτυνουν και νομιζω πως βρεχει.
Η διαφορά είναι πως ο παππούς όντως πέθανε και οι συγγενείς τον κλαίνε. Οι χριστιανοί ζουν το φανταστικό τους δράμα 2000 χρόνια μετά θάνατον. Παρόλα αυτά δεν θα με πείραζε αν ο απέναντι ήθελε να μερακλώσει.
**Στο μπουτσο μου ο παππους, εγω θελω τωρα να γλεντησω που οταν ημουν μικρος δε μας αφηνε να παιζουμε μπαλα μπροστα στο σπιτι ο κωλογερος. Τετοια φαση.
Στην τελικη γιατι θα κρινεις εσυ τι πιστευουν οι αλλοι? **ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, εστω 3 μερες, εχετε ξεκουτιανει τελειως? Το κανει ο κυρ80 και ο κουμπαρος του για σπασιμο (και το λεει ο ανθρωπος, αμα δεν ηταν εκει η εκκλησια δε θα καναμε τη συζητηση) και το κανετε και παντιερα ΕΛΕΟC.
ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΣ Η ΘΑ ΓΛΕΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΜΗΜΗΕΝΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!!!
Btw, χθες έτσι πως καθόμασταν με τον cosneo, μια γειτόνισσα έβαλε δυνατά την ώρα που γίνονταν οι επιτάφιοι Άντζελα ή κάτι τέτοιο.**Καλη μαλακω και η γειτονισσα.
Ο cosneo αν καταλαβα καλα νηστευει, και σε εβαλε χτες και ειδες και λειτουργια:
- Γιατι δε του εριξες κανα κουβα νερο για να ξυπνησει να μη πιστευει σε φανταστικα πραγματα 2000 χρονια μετα θανατον???
- Η επειδη ειναι φιλος εκει δε πειραζουμε αλλα στους αλλους χριστιανους τη λεμε γιατι πιστευουν σε μουφα ιστοριες γραμμενες σε βιβλιαρακια ?
Αν ειναι το δευτερο, μπραβο, καλα κανεις και σεβεσαι την πιστη του φιλου σου, λογικο δεν ειναι να σεβεαι και την πιστη του απεναντι και να μη βαζεις Αντζελα τερμα 2-3 μερες το χρονο? ή ΝΑ ΜΗ ΨΗΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ? (το θεμα δεν ειναι το φαγητο καθεαυτο, ειναι το ψησιμο=τσικνα=καπνα μυρωδατη διπλα στο προαυλιο ΜεγαλοΠαρασκευιατικα)
**
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας!
Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου!
Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δέ ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν!
ΠΡΟCΧΩΜΕΕΕΕΕΝΓια να καταλαβαιτε, η 'αληθεια' την οποια στρεβλωνει ο ταδε ειναι το οτι το 'αγιο' φως πηγαζει θαυματουργικα απο τον 'παναγιο' ταφο (μια τρυπα στη γη δηλαδη, που καποιοι ανθρωποι αποφασισαν οτι εκει και καλα μπλα μπλα μπλα). Οτι ο θεουλης δηλαδη στελνει φλογα και αναβει τη φωτια.
Ξαναλεω, εγω αμα ημουν πιστος θα ντρεπομουν που καποιοι λενε τετοιες Μιντλετονς για τη θρησκεια μου, και που καποιοι αλλοι πιστοι σαν και εμενα τις πιστευουν.
this post was sponsored by
-
Με την ίδια στρεβλή λογική που αυτός προσβάλλεται επειδή εγώ τρώω κρέας, θα μπορούσα κι εγώ να προσβληθώ που αυτός επιλέγει να μην το κάνει. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι το παράλογο της αξίωσης και από τις δύο πλευρές. Είναι ακριβώς το ίδιο!!!
...εχει διαφορα το ψηνω-τρωω επιδεικτικα κρεας τη Μ.Εβδομαδα,απο το απλως συνεχιζω να τρωω οτι τρωω τον υπολοιπο χρονο...
Αυτό που δεν εννοείς είναι πως για κάποιον ακατανόητο λόγο η Μ. Βδομάδα θα πρέπει να σημαίνει κάτι για μας που δεν πιστεύουμε. Είναι το ίδιο σημαντική με το ραμαζάνι σε πληροφορώ... Οπότε τι να φάω κρέας τότε, τι να φάω την επόμενη...
Ναι βρε,δε σημαινει κατι για εσενα,αλλα μη το κανεις επιδεικτικα σε αυτον που πιστευει...ειναι ασχημο πως αλλιως να στο πω?
Θα πηγαινες ποτε μπροστα σε ενα αστεγο-αφραγκο να φας το φιλετο σου?Εγω οχι... -
This post is sponsοred by Zippo
και καπακι απο κατω:
**[Πωλουνται φιλτρακια χαρτακια κλπ **
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
@mjacob
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα σέβονται όλοι σε μια χώρα, και αυτόχθονες και επισκέπτες.Εεεεε, όχι;
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα 'σέβονται' αυτοί που το επιλέγουν. Διαφορετικά δεν θα ήταν ήθη, αλλά νόμοι.
Τα ήθη & έθιμα δεν έχουν την καθολική και αναγκαστική ισχύ του νόμου, είναι όντως προαιρετικά. Ωστόσο μην ξεχνάς ότι η λέξη 'ηθική' και η λέξη 'ήθος' είναι πρακτικά συνώνυμες. Ας πούμε, κάποιος που πηδάει τη γυναίκα του κολλητού του σαφώς και είναι νόμιμος αλλά σαφώς και δε σέβεται τα ήθη του τόπου του (για Ελλάδα μιλάμε).
EDIT: Αλλο 'σέβομαι' και άλλο 'τηρώ' ε ?
Τώρα τι να πω, αν το θέμα είναι αν ο Βουλγαράκης είχε δίκιο... Προσωπικά προσπαθώ να μην προκαλώ τους συνανθρώπους μου αν δε θέλω να με προκαλούν, σε φάση 'μην κάνεις αυτό που δε θέλεις να σου κάνουν'. Κατ΄αυτή την έννοια προφανώς δεν τηρώ όλα τα ήθη & έθιμα αλλά μόνο όσα συμφωνώ αλλά δε βρίσκω κανένα νόημα να τονίζω-διακηρύττω-βροντοφωνάζω την διαφορά μου αυτή στα μούτρα όσων τα τηρούν. Αρα βρίσκω τη φάση 'να ρε μαλάκες, ψήνω μπριζόλες μεγαλοπαρασκευιάτικα' άκυρη (εκτός πια και αν ψήνεις μπριζόλες κάθε Παρασκευή, οπότε πάσο )
Και βέβαια το ζήτημα έχει να κάνει με την ιδιωτική vs. τη δημόσια σφαίρα. Μπορεί να τηγανίζεις ψάρια στο σπίτι σου και να έχει βρωμίσει όλη η γειτονιά, ναι δέχομαι ότι έχεις το νομικό δικαίωμα αλλά όταν ενοχλείς τους άλλους καλό είναι να το λαμβάνεις υπόψη σου.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ας κάνει ο καθένας ότι γουστάρει!
Αυτο λέγεται δημοκρατία.
Η Μεγάλη Παρασκευή ΔΕΝ είναι ημερα Εθνικού Πένθους να επιβάλει κανόνες δια νόμου.Καπου διάβασα ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει στους υπάλληλους να πάνε για εργασία πριν τις 13:00 την Μ.Παρασκευή.
εδιτ http://www.protothema.gr/greece/article ... n-ti-mia-/ -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ας κάνει ο καθένας ότι γουστάρει!
Αυτο λέγεται δημοκρατία.
Η Μεγάλη Παρασκευή ΔΕΝ είναι ημερα Εθνικού Πένθους να επιβάλει κανόνες δια νόμου.Καπου διάβασα ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει στους υπάλληλους να πάνε για εργασία πριν τις 13:00 την Μ.Παρασκευή.
εδιτ http://www.protothema.gr/greece/article ... n-ti-mia-/Δεν επιβάλλει όμως ούτε να βρεθούν υποχρεωτικά στην πρωινή Λειτουργία ούτε να μην φάνε british breakfast.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο cosneo αν καταλαβα καλα νηστευει, και σε εβαλε χτες και ειδες και λειτουργια:Όχι δεν κατάλαβες καλά. Εγώ του πρότεινα να δούμε τον επιτάφιο στην τιβι. Όχι για την λειτουργία, τα στρατιωτικά αγήματα ήθελα να δω και τον συγχρονισμό τους. Πες το και επαγγελματική διαστροφή.
- Γιατι δε του εριξες κανα κουβα νερο για να ξυπνησει να μη πιστευει σε φανταστικα πραγματα 2000 χρονια μετα θανατον???
Γιατί είναι δικαίωμά του να πιστεύει ότι θέλει και δεν ενοχλεί κανέναν. Μάλιστα μου πρότεινε να πάρουμε πιτόγυρο για μένα και πατατόπιτα για εκείνον αλλά είπα πως μια χαρά βολεύομαι με τα ντολμαδάκια. Είδες την διαφορά του σωστού χριστιανού; Δεν το βλέπει ως πρόκληση το να τρώει ο άλλος κρέας μπροστά του!!!
Αυτο λέγεται δημοκρατία.
Η Μεγάλη Παρασκευή ΔΕΝ είναι ημερα Εθνικού Πένθους να επιβάλει κανόνες δια νόμου.Τα περί ηθικής αν και νόμιμου που έχουν γραφεί ... ακατασχετη παπαρολογία. Το βαθύτερο και πιο ουσιαστικό στον Χριστιανό είναι να μην βλέπει τον απέναντι ' διαφορετικό' ως Σατανά αλλά κατά πόσο ο ίδιος αντιστέκεται ψυχικά και πνευματικά στην πρόκληση.
Αυτή είναι σωστή άποψη χριστιανού!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@mjacob
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα σέβονται όλοι σε μια χώρα, και αυτόχθονες και επισκέπτες.Εεεεε, όχι;
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα 'σέβονται' αυτοί που το επιλέγουν. Διαφορετικά δεν θα ήταν ήθη, αλλά νόμοι.
Τα ήθη & έθιμα δεν έχουν την καθολική και αναγκαστική ισχύ του νόμου, είναι όντως προαιρετικά. Ωστόσο μην ξεχνάς ότι η λέξη 'ηθική' και η λέξη 'ήθος' είναι πρακτικά συνώνυμες. Ας πούμε, κάποιος που πηδάει τη γυναίκα του κολλητού του σαφώς και είναι νόμιμος αλλά σαφώς και δε σέβεται τα ήθη του τόπου του (για Ελλάδα μιλάμε).
Τώρα τι να πω, αν το θέμα είναι αν ο Βουλγαράκης είχε δίκιο... Προσωπικά προσπαθώ να μην προκαλώ τους συνανθρώπους μου αν δε θέλω να με προκαλούν, σε φάση 'μην κάνεις αυτό που δε θέλεις να σου κάνουν'. Κατ΄αυτή την έννοια προφανώς δεν τηρώ όλα τα ήθη & έθιμα αλλά μόνο όσα συμφωνώ αλλά δε βρίσκω κανένα νόημα να τονίζω-διακηρύττω-βροντοφωνάζω την διαφορά μου αυτή στα μούτρα όσων τα τηρούν. Αρα βρίσκω τη φάση 'να ρε μαλάκες, ψήνω μπριζόλες μεγαλοπαρασκευιάτικα' άκυρη (εκτός πια και αν ψήνεις μπριζόλες κάθε Παρασκευή, οπότε πάσο )
Και βέβαια το ζήτημα έχει να κάνει με την ιδιωτική vs. τη δημόσια σφαίρα. Μπορεί να τηγανίζεις ψάρια στο σπίτι σου και να έχει βρωμίσει όλη η γειτονιά, ναι δέχομαι ότι έχεις το νομικό δικαίωμα αλλά όταν ενοχλείς τους άλλους καλό είναι να το λαμβάνεις υπόψη σου.
Σωστος για αθεος...
-
Ο cosneo αν καταλαβα καλα νηστευει, και σε εβαλε χτες και ειδες και λειτουργια:
Όχι δεν κατάλαβες καλά. Εγώ του πρότεινα να δούμε τον επιτάφιο στην τιβι. Όχι για την λειτουργία, τα στρατιωτικά αγήματα ήθελα να δω και τον συγχρονισμό τους. Πες το και επαγγελματική διαστροφή.
Γιατί είναι δικαίωμά του να πιστεύει ότι θέλει και δεν ενοχλεί κανέναν. Μάλιστα μου πρότεινε να πάρουμε πιτόγυρο για μένα και πατατόπιτα για εκείνον αλλά είπα πως μια χαρά βολεύομαι με τα ντολμαδάκια. Είδες την διαφορά του σωστού χριστιανού; Δεν το βλέπει ως πρόκληση το να τρώει ο άλλος κρέας μπροστά του!!!
Πριν μερικες σελιδες αποκαλεις τους χριστιανους Ταλιμπαν, τι εγινε ξαφνικα???
Ουτε εγω θα ειχα προβλημα να φας οτι θες μπροστα μου. Θα ετρωγες ομως βρισιδι, αν πηγαινες και ετρωγες μπριζολες διπλα στον αστεγο που δε μπορει να φαει
-
Αποκαλώ ορισμένους χριστιανούς ως ταλιμπάν, κυρίως τους μεγαλοπαπάδες στυλ Άνθιμου Θεσσαλονίκης (έχουμε μαζί με τον Πειραιά έναν από τους μεγαλύτερους χριστιανοταλιμπαν δεσπότες!!!)
O χριστιανός δεν είναι άπορος ή άστεγος. Δεν τρώει μπριζόλες Μ. Βδομάδα από άποψη, όχι από αδυναμία. Αν ήταν θέμα αδυναμίας, ευχαρίστως να του τις πλήρωνα εγώ. Όμως από τη στιγμή που το κάνει συνειδητά, δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τους λόγους που οδηγούνε έναν άθεο στην Ελλάδα, στο να θέλει να τη σπάσει στους χριστιανούς και όχι στους μουσουλμάνους, δεν το σκεφτήκατε μάλλον...Εγώ είμαι άθεος αλλά δε θέλω να τη σπάσω στους χριστιανούς. Live and let live. Μήπως είμαι γιαλατζί ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τους λόγους που οδηγούνε έναν άθεο στην Ελλάδα, στο να θέλει να τη σπάσει στους χριστιανούς και όχι στους μουσουλμάνους, δεν το σκεφτήκατε μάλλον...
Εγώ είμαι άθεος αλλά δε θέλω να τη σπάσω στους χριστιανούς. Live and let live. Μήπως είμαι γιαλατζί ?
Δεν κανεις εντυπωση ετσι ομως...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τους λόγους που οδηγούνε έναν άθεο στην Ελλάδα, στο να θέλει να τη σπάσει στους χριστιανούς και όχι στους μουσουλμάνους, δεν το σκεφτήκατε μάλλον...Αυτό τράβα πέστο στην Υεμένη, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Σ. Αραβία και λοιπές ανεκτικές χώρες στους άθεους.
-
Αποκαλώ ορισμένους χριστιανούς ως ταλιμπάν, κυρίως τους μεγαλοπαπάδες στυλ Άνθιμου Θεσσαλονίκης (έχουμε μαζί με τον Πειραιά έναν από τους μεγαλύτερους χριστιανοταλιμπαν δεσπότες!!!)O χριστιανός δεν είναι άπορος ή άστεγος. Δεν τρώει μπριζόλες Μ. Βδομάδα από άποψη, όχι από αδυναμία. Αν ήταν θέμα αδυναμίας, ευχαρίστως να του τις πλήρωνα εγώ. Όμως από τη στιγμή που το κάνει συνειδητά, δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται.
Το θεματακι ειναι οτι το φιλαρακο σου κανεις εξαιρεση. Καλα κανεις, δε χρειαζεται να προκαλεις τους υπολοιπους ομως αυτο θελω να δειξω.
Ειμαι νομιμος να τρωω μπριζολες διπλα στον αστεγο. Δεν το κανω γιατι ετσι κοροιδευω την αφραγκια του.
Ειμαι νομιμος να ψηνω μπριζολες διπλα στην εκκλησια και να βαζω Πάριο, δεν το κανω για να μην προκαλω τους εκει πιστους.Στην τελικη μπορεις να ψησεις μια χαρα, οταν σχολασει η εκκλησια γυρω στις 10 το βραδυ. win - win. Αυτο δε το σκεφτηκε κανεις. Κι ομως, εκει, να δικαιολογηουμε τα αδικαιολογητα.
-
Αδικαιολόγητο είναι το να προσπαθούν κάποιοι να πείσουν πως ΤΖΙΖ-ΚΑΚΟ να ψήσεις σήμερα because Jesus. Έχει πολύ γέλιο...
-
Όλη η ουσία των τελευταίων αρκετών σελίδων σε μια πρόταση.
Τι στο διαλο σε τόσο καταπιεστικες οικογένειες μεγαλώσατε;
Περί εκκλησίας [#3]