-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Επι τον τυπον των ήλων θα το δουμε αυτο, οταν ερθει η ωρα
Σε εκκλησία θα μπω και θα απευθυνθώ σε ιερέα μόνο για να θάψω τους γονείς μου, δεν υπάρχει κάτι άλλο για μένα σε αυτούς τους χώρους
Σίγουρα υπάρχουν οι διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις που εμπλέκουν και τη θρησκεία ή τα πιστεύω των υπολοίπων, αλλά στη προσωπική μου ζωή καλό είναι να κάνω αυτό που πιστεύω
Αν το παιδί μου θελήσει να γίνει χριστιανός ας γίνει δε το εμποδισω, αλλά δε θα του επιβάλλω κάτι με το ζόρι όπως μου έκαναν εμένα και ειδικά κάτι που δεν πιστεύω
-
Αυτο που λες δεν παιζει με την καμμια, η νομιμοτητα κλπ, απλα πιθανα δεν απαγορευεται απο καποιο νομο.Ό,τι δεν απαγορεύεται από τον νόμο, επιτρέπεται!
Τωρα μου λες οτι τα ιδια ατομα θεωρεις οτι μπορουν να αφομοιωσουν/επεξεργαστουν ιδεες και να καταληξουν αν τους ενδιαφερουν ή οχι. No way Jose.
Αν θεωρείς πως παιδιά 15 και 16 ετών είναι ανώριμα, θα πάθεις σοκ. Υπάρχουν και τα ανώριμα, όπως υπάρχουν και ανώριμοι 60άρηδες. Some people never grow up. Στα 15 όμως ένας υγιής εγκέφαλος έχει τεράστιες δυνατότητες σκέψης και επεξεργασίας.
Εφοσον λες οι 15χρονοι ειναι και νομιμοι και αφου πιστευουν ας διαδηλωνουν... τοτε λεω και εγω οτι και οι επισης νομιμοι διωκτες κομμουνιστων ειναι μια χαρα παιδια, οπως και οι 17Ν που 'πιστευαν μωρε οι ανθρωποι, καλα κανανε'. Ουδεμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Θα σε αφήσω να το σκεφτείς ξανά γιατί δεν παίζει να το εννοείς. Να μην καταλαβαίνεις δηλαδή την διαφορά ανάμεσα στην διεκδίκηση δικαιωμάτων και στον διωγμό ανθρώπων.
Οι 'μαθητικες διαδηλωσεις' δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μαζωξεις υποκινουμενες απο κομματικα συμφεροντα για την καλλιεργεια μελλοντικης πελατειας. Εκει πραγματικα χρειαζεται βανάκι, τσιμεντενια μποτακια και βολτα στη θαλασσα.
Οι μαθητικές διαδηλώσεις είναι βασικά ευκαιρία να χαβαλέ. Εγώ τουλάχιστον δεν συνάντησα ποτέ οργανωμένα σχέδια. Το πολύ πολύ να σιγοντάριζε κανένας καθηγητής ή γονιός.
Επι τον τυπον των ήλων θα το δουμε αυτο, οταν ερθει η ωρα.
Σιγά το δύσκολο. Το ότι δεν θα βαφτίσει τον παιδί του είπε, όχι πως θα φέρει πρωτογενές πλεόνασμα.
-
Ξαναμανα σεβαστο...
-
Ανθρωπος που δεν εχει ιδεα τι εστι πεθερα
Άμα τη χαλάσει ο πολιτικός γάμος που επίκειται πολύ απλά θα κόψουμε τις καλημέρες
Δε πέφτει λόγος ούτε σε πεθερά ούτε σε πεθερους, ούτε γονείς ή φίλους για τέτοια θέματα
-
3η φορα σεβαστο..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Άμα τη χαλάσει ο πολιτικός γάμος που επίκειται πολύ απλά θα κόψουμε τις καλημέρεςΆντε ρε, πας κι εσύ για κρεμάλα; Ζωή σε μας...
-
Δια ελευθερος εισαι;;:)
-
Σε εκκλησία θα μπω και θα απευθυνθώ σε ιερέα μόνο για να θάψω τους γονείς μου, δεν υπάρχει κάτι άλλο για μένα σε αυτούς τους χώρους
Σίγουρα υπάρχουν οι διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις που εμπλέκουν και τη θρησκεία ή τα πιστεύω των υπολοίπων, αλλά στη προσωπική μου ζωή καλό είναι να κάνω αυτό που πιστεύω
Αν το παιδί μου θελήσει να γίνει χριστιανός ας γίνει δε το εμποδισω, αλλά δε θα του επιβάλλω κάτι με το ζόρι όπως μου έκαναν εμένα και ειδικά κάτι που δεν πιστεύω
Κανε οτι σε φωτισει ο θεος.
-
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Δια ελευθερος εισαι;;:) -
Κοιτα, ο μονος λογος που το λεω ειναι οτι εχω δει διαφορα περιεργα οπως σκληροπυρηνικα κομμουνια να βαφτιζουν παιδια, και ο πατερας να ειναι εξω απο την εκκλησια εκεινη την ωρα... τραγελαφικες, πολυπλοκες καταστασεις...
βεβαια εσυ εισαι και σημαντικα νεωτερος παιζει και αυτο το ρολο του.Σε καθε περιπτωση ωρες ωρες οι καταστασεις ειναι ιδιαιτερες και σε κανουν και αλλαζεις ροτα.
-
@Δια,
ριξε εναν μπότσον σε μια 15χρονη (που να το θελει κιολας) και μετα πες στο δικαστη αυτα που μου λες περι ωριμοτητας.
-
Με μπερδεύεις με τον Κουπέα.
Νομίζω όμως πως με συναίνεση στα 16 επιτρέπεται. Δεν το έχω ψάξει γιατί δεν με ενδιαφέρει... Παντελώς άσχετο με το δικαίωμα να έχει κάποιος ανήλικος άποψη όμως.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με μπερδεύεις με τον Κουπέα.Νομίζω όμως πως με συναίνεση στα 16 επιτρέπεται. Δεν το έχω ψάξει γιατί δεν με ενδιαφέρει... Παντελώς άσχετο με το δικαίωμα να έχει κάποιος ανήλικος άποψη όμως.
Αυτο λεμε, οτι εχει αρχιδια αποψη. Οτι του πουν, αν το πουν καλα, αυτο κανει, και οι μαθητικες οργανωσεις το ξερουν.
Τσιμεντενια παπουτσια FTW -
Την πρωτοχρονιά δώρα θα ανταλλαχτούν, το πάσχα όλο και κανα κοψίδι έξτρα θα πέσει, ε και την καθαρά δευτέρα θα φαγωθεί και καμία λαγάνα...
Είσαι δεν είσαι χριστιανός, σε καθολικά χριστιανική κοινωνία ζούμε, οπόταν... εκτός αν απέχεις τόσο πολύ που καταντάς γραφικά αντιδραστικός
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Βεβαια οι πιο πολλοι που το παιζουν αθεοι , θα τρεξουν στην εκκλησια να βαπτισουν τα παιδακια τους γιατι...γιατι ετσιΟ γάμος μου έγινε σε μια παραλία. Τα παιδιά μου, με το καλό, ΔΕΝ θα βαπτιστούν απολύτως τίποτα. Όταν αποφασίσουν ας το πράξουν μόνα τους. Έχω αρνηθεί σε δικαστήριο ως κατηγορούμενος να ορκισθώ στο ευαγγέλιο(πίστεψέ με θέλει @@@). Σε παιδικό μου φίλο δεν έγινα κουμπάρος, γιατί του είπα ότι δεν έχω θέμα να κάνω τον ηθοποιό μέσα στην εκκλησία, αλλά σε μυστήριο δεν πιστεύω. Επειδή είναι πιστός προτίμησε φίλη της γυναίκας του. Στους γονείς μου(τυπικοί Έλληνες χριστιανοί) όρθωσα την άποψή μου, όταν είχα γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. Δεν ξέρω αν το πούστης ή άθεος ήταν χειρότερο για αυτούς. Το έχουν πάντως στην ίδια κατηγορία. Μαζί και με τον κομμουνισμό ίσως.
Και ενώ λοιπόν υποτίθεται ότι έχουμε ελευθερία, αρκετοί άθεοι δεν τολμούν να το δηλώσουν, γιατί απλά δεν επιβιώνουν με τις συνέπειες αυτής της δήλωσης. Και στην εκκλησία θα πάνε(πάσχα καλή ώρα), και παπάς θα τους διαβάσει κλπ κλπ. Μπορεί πλέον να μην κινδυνεύεις νομικά δηλώνοντας κάτι τέτοιο(δεν θα σε κάψουν στην πυρά ), αλλά υπάρχουν κοινωνικές επιπτώσεις. -
Red: Μη μπερδευεις τα εθιμα, πολλα εκ των οποιων παγανιστικα, με την πιστη. Και το St Patrick's day με μπυρονια σε παμπ τιμω, αλλα δεν ειμαι καθολικος. Απλα εχει καλο χαβαλε.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Την πρωτοχρονιά δώρα θα ανταλλαχτούν, το πάσχα όλο και κανα κοψίδι έξτρα θα πέσει, ε και την καθαρά δευτέρα θα φαγωθεί και καμία λαγάνα...Είσαι δεν είσαι χριστιανός, σε καθολικά χριστιανική κοινωνία ζούμε, οπόταν... εκτός αν απέχεις τόσο πολύ που καταντάς γραφικά αντιδραστικός
ΑΜΗΝ
-
@Δια,ριξε εναν μπότσον σε μια 15χρονη (που να το θελει κιολας) και μετα πες στο δικαστη αυτα που μου λες περι ωριμοτητας.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_co ... ope#Greece
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Βεβαια οι πιο πολλοι που το παιζουν αθεοι , θα τρεξουν στην εκκλησια να βαπτισουν τα παιδακια τους γιατι...γιατι ετσι
Ο γάμος μου έγινε σε μια παραλία. Τα παιδιά μου, με το καλό, ΔΕΝ θα βαπτιστούν απολύτως τίποτα. Όταν αποφασίσουν ας το πράξουν μόνα τους. Έχω αρνηθεί σε δικαστήριο ως κατηγορούμενος να ορκισθώ στο ευαγγέλιο(πίστεψέ με θέλει @@@). Σε παιδικό μου φίλο δεν έγινα κουμπάρος, γιατί του είπα ότι δεν έχω θέμα να κάνω τον ηθοποιό μέσα στην εκκλησία, αλλά σε μυστήριο δεν πιστεύω. Επειδή είναι πιστός προτίμησε φίλη της γυναίκας του. Στους γονείς μου(τυπικοί Έλληνες χριστιανοί) όρθωσα την άποψή μου, όταν είχα γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. Δεν ξέρω αν το πούστης ή άθεος ήταν χειρότερο για αυτούς. Το έχουν πάντως στην ίδια κατηγορία. Μαζί και με τον κομμουνισμό ίσως.
Και ενώ λοιπόν υποτίθεται ότι έχουμε ελευθερία, αρκετοί άθεοι δεν τολμούν να το δηλώσουν, γιατί απλά δεν επιβιώνουν με τις συνέπειες αυτής της δήλωσης. Και στην εκκλησία θα πάνε(πάσχα καλή ώρα), και παπάς θα τους διαβάσει κλπ κλπ. Μπορεί πλέον να μην κινδυνεύεις νομικά δηλώνοντας κάτι τέτοιο(δεν θα σε κάψουν στην πυρά ), αλλά υπάρχουν κοινωνικές επιπτώσεις.Οι κοινωνικές επιπτώσεις είναι αποτέλεσμα του ότι σε αυτή τουλάχιστον την χώρα οι περισσότεροι δηλώνουν χριστιανοί εδώ και κανα 2 χιλιάδες χρόνια, καταλαβαίνεις ότι αυτό δύσκολα αλλάζει και συμπεριφορές τύπου κάνω ΒΒQ επιδεικτικά στην αυλή μου την Μ. Παρασκευή και γεμίζω την γειτονιά τσίκνα μόνο χειρότερα κάνουν τα πράγματα. Μπορείς BBQ να κάνεις 150 μέρες τον χρόνο και την Μ.Παρασκευή να ρίξεις τα μπριζολάκια σου στον φούρνο (όπως πιθανότατα κάνει και η μισή γειτονιά ) απλά για να μην προκαλέσεις τοι κοινό αίσθημα.
Μετριοπάθεια χρειάζεται και από τις 2 πλευρές.
Περί εκκλησίας [#3]