-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Ναι γιατι συμβαινουν (κακα και καλα εεε?) ομως σε εσενα,την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη,και οχι στον διπλανο σου,που ειναι στο μισο μετρο απο εσενα?Μοιρα?Πιστη?Συνομοτει το...ΣΥΜΠΑΝ???Απλή στατιστική κατανομή. Σήμερα θα πάθω εγώ καρκίνο (ή οτιδήποτε άλλο), αύριο εσύ. Αλλά και να μην σου λάχει αυτό, θα σου λάχει κάτι άλλο (π.χ. πόλεμος).
Τουλαχιστον πιστευετε στο καλο ή στο κακο?Στο σωστο ή λαθος?
Στους Sex Pistols. http://www.youtube.com/watch?v=RBc7fi7uWAg
Οχι δεν χρειαζεσαι κανεναν σε αυτον το κοσμο,μονον εσυ και ο εαυτος σου...
Εσύ και οι συνάνθρωποι σου χρειάζονται μόνο, όσους θέλεις να έχεις κοντά σου τέλος πάντων. Μπορείς και εντελώς μόνος βέβαια αλλά δεν είναι για όλους η ζωή του Ταρζάν...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και μάλιστα χωρίς να περιμένω καμιά θρησκεία να μου το πει ή να με φοβίσει ώστε να είμαι.+00
Δια εχεις δικιο σε ολα,αλλα παω για υπνο...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει ειπε ο Καζαντζακης και ο Χριστοδουλος εκνευρισμενος χτυπησε κατω με δυναμη τα louboutin
Ακριβές αυτές οι γόβες δεν νομίζεις?!!!!!!.
Πάντως μάθε ότι η ψυχραιμία του ήταν παροιμιώδης…..
Για τον Καζαντζάκη δεν θα πω τίποτα, όταν δεν βλέπω τον απέναντι μου…….
Α. -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Αυτό το ακλόνητο επιχείρημα που αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανυπαρξία ενός παντοδύναμου κλπ. Θεού, εφόσον σκοτώνονται άνθρωποι σε προσκυνηματικές εκδρομές (οι φρικτοί θάνατοι σε μη-προσκυνηματικές, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν το επιχείρημα;), με συγκλονίζει κάθε φορά που το διαβάζω. Και οι οικογένειες ευσεβών που ξεκληρίζονται (τι ωραία, δραματική έκφραση για δελτίο των οκτώ) επίσης ακλόνητη απόδειξη…Μου θυμίζει το: «Το ΑΕΚάκι στην τρίτη εθνική;… δεν υπάρχει Θεός λέμε…».
Για το δίκαιο του πράγματος, υπάρχουν καλά επιχειρήματα για την ανυπαρξία παντογνώτη, κλπ. Θεού, αλλά αυτό περί θανάτων σε προσκυνηματικές εκδρομές (ας το ξεκαθαρίσουμε, όμως: μιλάμε για πριν από το προσκύνημα, ή μετά από αυτό – γιατί αν είναι πριν από την επίσκεψη στο μοναστήρι δεν έχεις προλάβει να δεχτείς την επ’ άπειρον προστασία από αυτοκινητικό ατύχημα), σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά.
Jacob
Δεν νομίζω να υποσχέθηκε κανείς σωτηρία εκ μέρους της ΑΕΚ. Αντίθετα, η χριστιανική θρησκεία είναι απόλυτα ξεκάθαρη χωρίς το παραμικρό περιθώριο για παρεξηγήσεις. Από μικρά παιδιά είμαστε υποχρεωμένοι να μάθουμε ότι:
Ο Θεός είναι παντοδύναμος.
Ο θεός είναι παντογνώστης.
Ο Θεός είναι πανταχού παρών.
Ο Θεός μας αγαπάει γιατί είμαστε παιδιά του.
Ο Θεός σώζει.
Ο Θεός τιμωρεί τους ασεβείς και τους κακούς και ανταμείβει τους ευσεβείς και τους αθώους.Και τώρα που μάθαμε τι υποτίθεται ότι είναι ο Θεός, κοιτούμε τον κόσμο γύρω μας και αναρωτιόμαστε κατά πόσο ταιριάζει με τους παραπάνω ισχυρισμούς.
Τι στόχο μπορεί να έχει ο Θεός σε αυτή τη ζωή όταν όχι απλά επιτρέπει σε ανθρώπους να ζουν μέσα στην αμαρτία, αλλά και να πεθάνουν ευτυχισμένοι στα βαθιά τους γεράματα, την ίδια στιγμή που αφήνει ευσεβείς ανθρώπους και μωρά παιδιά να υποφέρουν και να πεθαίνουν πριν την ώρα τους, από επώδυνες αρρώστιες και ατυχήματα;
-
Αγνωσται αι βουλαι του κυριου.
Οποτε, πιστευε κ μη ερευνα τα παραπανω, αλλα ζησε σαν καλος χριστιανος.τα παραπανω δυο ωστε να ανταμοιφθεις. Οχι τωρα βεβαια, αργοτερα, στην αλλη ζωη, την 'αιωνια'...Κ δεν υπαρχει κανεις ρε πστ μου που να τα εχει κανει αυτα κ να ειναι εκει τωρα, να μας πει πως ειναι κ πως ανταμοιφθηκε...Κοιτα κατι περιεργα πραγματα ρε παιδακι μου...
-
αφου δεν πιστευετε,το οποιο θεωρω απολυτο δικαιωμα σας και μιλαω ειλικρινα,τοτε γιατι κανετε σαν τον corsair οταν μιλαει για Mac/iPhones?
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
αφου δεν πιστευετε,το οποιο θεωρω απολυτο δικαιωμα σας και μιλαω ειλικρινα,τοτε γιατι κανετε σαν τον corsair οταν μιλαει για Mac/iPhones?Να ΑΓΙΑΣΕΙ το στομα σου (ειμαστε και στο καταλληλο τοπικο)
-
Η εκκλησία στην Ελλάδα δεν είναι προσωπική επιλογή. Επιβάλλεται στους πολίτες με διάφορους τρόπους. Από την φορολόγηση τους για μισθοδοσία των κληρικών, μέχρι το υποχρεωτικό μάθημα της χριστιανικής κατήχησης στα σχολεία, τον υποχρεωτικό αγιασμό στα σχολεία, τον υποχρεωτικό όρκο στις στρατιωτικές σχολές κλπ.
Όποτε το κράτος προσπάθησε να απαγκιστρωθεί από την εκκλησία, όπως τότε με την απαλοιφή της αναγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, είχαμε λυσσαλέα αντίδραση.
Όταν με υποχρεώνεις να υποστώ την διδασκαλία σου για τον υποτιθέμενο θεό σου στο σχολείο, θα υποστείς και την κριτική μου όταν μεγαλώσω. Αν υπήρχε υποχρεωτικό μάθημα για την apple και η αγορά iPhone επιβαλλόταν με νόμο, τώρα θα ήμουν μαζί με τον Corsair να την κράζω.
-
η εκκλησια ειναι η πιο επιτυχημενη ασφαλιστικη εταιρεια...
πληρωνεις με την υποσχεση καλης μετα θανατον 'ζωης'...αλλα κανενας πελατης δεν εχει τον τροπο να επιβεβαιωσει οτι εμεινε ικανοποιημενος.... -
Οι αποδείξεις περί μη υπάρξεως του Θεού υπερβαίνουν τα ανθρώπινα περί ευσεβών ανθρώπων και μωρών παιδιών που υποφέρουν και πεθαίνουν πριν την ώρα τους, από επώδυνες αρρώστιες και ατυχήματα ή περί ατυχημάτων σε θεοσεβούμενους προσκυνητές που επιστρέφουν στο σπίτι τους (το αγαπημένο μου επιχείρημα το τελευταίο) – ας μην έχουμε μια στενόμυαλη, εγωιστική ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Ας κοιτάξουμε, λοιπόν, τον κόσμο γύρω μας ας αναρωτηθούμε κατά πόσο ο Θεός ταιριάζει με τους φανφαρόνικους ισχυρισμούς που τον παρουσιάζουν ως έναν κινγκ σάιζ σούπερ τίμιο ήρωα. Γιατί να υπάρχουν ζώα που να ζουν με το διαρκή φόβο ότι θα γίνουν γεύμα ενός σαρκοφάγου, ενώ κάποια άλλα να την περνούν λάδι? Γιατί κάποια να είναι όμορφα και άλλα κακάσχημα; Δεν θα έπρεπε ένας δίκαιος Θεός να τα κάνει όλα όμορφα ή όλα άσχημα; Γιατί κάποιες περιοχές να είναι άθλιες, ενώ άλλες παράδεισος; (η τελευταία λέξη να εννοηθεί ως «ωραίο μέρος», κι όχι ως το αντίθετο της κόλασης – που να ξέρεις τώρα αν είναι αλήθεια ή παραμύθι η ύπαρξη της κόλασης).
Γενικά, δε χρειάζονται αντιδικίες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εφόσον υπάρχει έστω και μια αδικία στον κόσμο, Θεός δεν υπάρχει. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της θεώρησης, όσες λιγότερες αδικίες υπάρχουν, τόσο μεγαλώνει η ισχύς του επιχειρήματος περί ανυπαρξίας του Θεού ή ενός Θεού άδικου ή/και ανήμπορου. Καλά, θα σκεφτεί κάποιος - όταν υπάρχουν πολλές αδικίες, τι να σου κάνει ο Θεός, τι να πρωτοπρολάβει να «μπαλώσει». Αλλά όταν υπάρχουν λίγες, τόσο δύσκολο του είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα;
Jacob
-
η κατήχηση των ανθρώπων από μικρά παιδιά, αλλά και όλη η Αγία Γραφή είναι βασισμένη ακριβώς σε μια στενόμυαλη, εγωιστική ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Δεν τα λέω εγώ αυτά, το ιερότερο βιβλίο της χριστιανοσύνης τα λέει.
Αν εξετάζεις την πιθανότητα ύπαρξης ενός υπέρτατου όντως το οποίο όμως είναι αδιάφορο στα προβλήματα μας, δεν αντιλαμβάνεται καλό/κακό κλπ, αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον χριστιανικό Θεό, όπως υποτίθεται ότι αποκαλύφθηκε στους ανθρώπους. Είναι απλά ένας θεός όπως θα μπορούσες να τον κατανοήσεις και δικαιολογήσεις εσύ βάσει του κόσμου που παρατηρείς γύρω σου.
Προσωπικά θεωρώ την ύπαρξη ενός τέτοιου Όντος highly improbable, στον βαθμό που να μπορώ να την απορρίψω. Απλά δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι δεν υπάρχει, όπως δεν μπορείς και εσύ να μου αποδείξεις ότι υπάρχει. Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης -IMHO- είναι ότι δεν υπάρχει ένας παντογνώστης, πανταχού παρών, παντοδύναμος και φιλεύσπλαχνος Θεός που μας αγαπά σαν παιδιά του.
Τέτοιο πατέρα πραγματικά δεν θα ήθελα να έχω.
-
παντος ειναι αστειο στο τοπικο της Εκκλησιας,να μιλαμε τελικα για την θρησκεια και μαλιστα πιο πολυ να γραφουν αυτοι που δεν πιστευουν..
Χρηστο μηπως να αλλαξεις και ονομα;
τα Χριστουγεννα δεν γιορταζεις;
πλακα κανω ε; -
Το ξέρω ότι κάνεις πλάκα.
Άλλωστε εγώ το γράφω με 'η', οπότε η αναγωγή στον Χριστό είναι πιο αδύναμη. Προτιμώ να πιστεύω ότι έχει περισσότερη σχέση με το χρηστός, όπως ακριβώς είναι και τα ήθη μου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Απλά δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι δεν υπάρχει, όπως δεν μπορείς και εσύ να μου αποδείξεις ότι υπάρχει.Συμφωνω.....Και η κουβεντα πρεπει να κλεισει εδω...παιδες!
-
Τι κακό είναι αυτό με την θρησκεία; Όποια κουβέντα την ενοχλεί, πρέπει να κλείνει;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τι κακό είναι αυτό με την θρησκεία; Όποια κουβέντα την ενοχλεί, πρέπει να κλείνει;Τι αλλο πρεπει να γραφτει δλδ?
Να σε πεισω,δεν γινεται και δεν με ενδιαφερει και αντιστροφως,ρε Χρηστο...
Πρεπει να τσακωθουμε δλδ? -
Γιατί πρέπει να τσακωθούμε δηλαδή; Δεν μπορούμε απλά να μιλάμε;
-
Τι νοημα εχει?
-
Ότι νόημα έχει και η συζήτηση για την πολιτική, για τις διάφορες μάρκες ηλεκτρονικών, για την αστυνομία, για τους άλλους οδηγούς και γενικά κάθε μορφή διαλόγου στο forum. Ίσως είμαι υπερβολικά ρομαντικός, αλλά πιστεύω ότι πάντα κερδίζεις κάτι όταν συζητάς, ακόμα και όταν διαφωνείς κάθετα με τον συνομιλητή σου.
-
Αν το εσύ (τρίτη παράγραφος, τρίτη γραμμή) απευθύνεται σε εμένα (αν και μάλλον είναι γενική αναφορά), δεν προσπάθησα με τα παραπάνω μηνύματα να αποδείξω την ύπαρξη του θεού. Και να το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, το επιχείρημα σχετικά με τους φρικτούς θανάτους προσκυνητών άρχισε να σκορπίζει σοβαρές αμφιβολίες αναφορικά με το «τα πάντα εν σοφία εποίησεν». Το σταματάω εδώ για τους 'θανάτους προσκυνητών', αηδία θα καταντήσω.
Τελικά, το σωστό επιχείρημα είναι ότι δεν υπάρχει Θεός, ή ότι υπάρχει, μεν, αλλά δεν είναι φιλεύσπλαχνος, παντογνώστης, κλπ; Ρητορική ερώτηση, δεν θέλω απάντηση.
Finally, αναμενόμενο είναι να γράφουν σε τοπικό για τη θρησκεία αυτοί που δεν πιστεύουν. Αυτοί που πιστεύουν έχουν, συνήθως, μια προσωπική σχέση με την πίστη και τη θρησκεία, συχνά μέσα από προσωπικές και ιδιωτικές εμπειρίες. Τέτοια ζητήματα ούτε περιγράφονται, ούτε μπορούν να ειπωθούν ανοικτά σε μια δημόσια συζήτηση.
Jacob
Περί εκκλησίας [#3]