-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είναι λογικό μεγάλοι άνθρωποι να κοροϊδεύουμε τους απογόνους μας με Άγιους Βασίληδες που φέρνουν δώρα, πελαργούς που φέρνουν παιδιά και θεούς που πλάθουν ανθρώπους από χώμα;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ??????????
Αλέξανδρε το ερώτημα 'πως έρχονται τα παιδιά' είναι συχνό στις μικρές ηλικίες και η απάντηση 'ο μπαμπάς κουτούπωσε την μαμά' ή να του δείξεις μια τσόντα ... δεν λέει. Κανένας μας δεν έπαθε τίποτα ούτε το φέρει βαρέως το σοκ όταν έμαθε πως γεννιούνται τα παιδιά ή ποιος τα φέρνει τα δώρα ... Τα συγκεκριμένα είναι όμορφα παραμυθάκια που και στα παιδιά βλέπεις χαμόγελο και οι μεγάλοι το διασκεδάζουν. Οποτε και λογικό να μην είναι, άκακο είναι.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δε σε κυνηγα κανεις που να μη μπορεις να αποφυγεις, το πιστευω ακραδαντα. Οσο μπορω να γινω εγω κομμουνιστης, τοσο θα προσηλυτιστεις εσυ, κακά τα ψεματα.Δίκιο έχεις αλλά δεν είναι όλοι σαν εμένα και εσένα. Μερικοί είναι ευκολόπιστοι και για αυτό άλλωστε ο προσηλυτισμός απαγορεύεται εκ του νόμου.
Αμα σου πως ποιος (οχι απο εδω μεσα) μου ειπαν οτι ειναι Δωδεκαθειστης, θα παθεις πλακα.
Please do tell.
Ρε συ τι θα πεις στο παιδι σου οταν ειναι μικρο? Την Κοκκινοσκουφιτσα πχ ή τη νικηφορα πορεια του στρατηγου Γιεζόφ?
Ο πατερας μου αντι για παραμυθια μου εξιστορουσε την Οδυσσεια και η δασκαλα στο νηπιο ειχε παθει genuine πλάκα, ειχε χεστει επάνω της... κοιτα που καταντησαΚαταλαβαίνεις πιστεύω πως άλλο πράγμα η κοκκινοσκουφίτσα που είναι ένα άκακο παραμύθι και άλλο το να προσπαθείς να εξηγήσεις τον κόσμο μέσα από ψέμματα. Πάντως συγχαίρω τον πατέρα σου. Σου έμαθε κάτι πρωτότυπο και σίγουρα χρήσιμο στην μετέπειτα σχολική σου ζωή.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ??????????
Τσου. Θυμάμαι την φάτσα της μικρής μου ξαδέρφης (την έχεις γνωρίσει, ξέρεις ποιά λέω) όταν της είπα κάτι Χριστούγεννα ότι δεν υπάρχει Αγ. Βασίλης. Αλλά κάποιος έπρεπε να το κάνει... 10 χρονών παιδί να πιστεύει βλακείες.
Αλέξανδρε το ερώτημα 'πως έρχονται τα παιδιά' είναι συχνό στις μικρές ηλικίες και η απάντηση 'ο μπαμπάς κουτούπωσε την μαμά' ή να του δείξεις μια τσόντα ... δεν λέει. Κανένας μας δεν έπαθε τίποτα ούτε το φέρει βαρέως το σοκ όταν έμαθε πως γεννιούνται τα παιδιά ή ποιος τα φέρνει τα δώρα ... Τα συγκεκριμένα είναι όμορφα παραμυθάκια που και στα παιδιά βλέπεις χαμόγελο και οι μεγάλοι το διασκεδάζουν. Οποτε και λογικό να μην είναι, άκακο είναι.
Δηλαδή εμένα που μου είπαν ότι ο μπαμπάς που αγαπάει την μαμά, αγκαλιάστηκε μαζί της και έτσι έμεινε έγκυος, έπαθα τίποτα;
-
«Σε άλλες χώρες ναι, σε άλλες όχι. Προσωπικά το έβλεπα σαν μια υποχρέωση που έπρεπε να εκτελέσω. Φορούσα την 8άρα και πήγαινα να κάνω το καθήκον μου όπως είχα διαταχθεί και τέλος»
Όταν το μάθαινες , και τότε δεν υπήρχε ο όρος «διαταχτεί», μπορούσες να έφευγες, και δεν θα ήσουν ο πρώτος…….
Το τελετουργικό, έτσι είναι και το αποδεχόμαστε. Οριοθετείτε από την πολιτεία και τον εσωτερικό κανονισμό, μα δεν είναι άσχημο!. Στο φινάλε μείνε με το άγημα εκτός εκκλησιάς!. Συμβουλή μου είναι να μην εκδηλώσεις τέτοιες σκέψεις………
Τώρα όταν πρέπει να ακολουθούσης την κάρα ή τα λείψανα ενός αγίου, πίστεψε σε μια αλήθεια. ΗΤΑΝ άνθρωπος, που βοήθησε πολλούς ανθρώπους, και άξια τιμάτε.
Α. -
«Δηλαδή εμένα που μου είπαν ότι ο μπαμπάς που αγαπάει την μαμά, αγκαλιάστηκε μαζί της και έτσι έμεινε έγκυος, έπαθα τίποτα; »
Σίγουρα δεν σου μίλησαν για τον ‘κρίνο’…………?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Σήμερα τους τα λένε όλα, μέχρι και προφυλακτικά μοιράζουν στης μεγάλες τάξις.
Α. -
Δε σε κυνηγα κανεις που να μη μπορεις να αποφυγεις, το πιστευω ακραδαντα. Οσο μπορω να γινω εγω κομμουνιστης, τοσο θα προσηλυτιστεις εσυ, κακά τα ψεματα.
Δίκιο έχεις αλλά δεν είναι όλοι σαν εμένα και εσένα. Μερικοί είναι ευκολόπιστοι και για αυτό άλλωστε ο προσηλυτισμός απαγορεύεται εκ του νόμου.
Βασικα μου φαινεται οτι ο προσηλυτισμος απαγορευεται για να μη χανει πελατεια η αποκλειστικη αντιπροσωπεια, οχι για αλλους λογους
Αμα σου πως ποιος (οχι απο εδω μεσα) μου ειπαν οτι ειναι Δωδεκαθειστης, θα παθεις πλακα.
Please do tell.
Οχι δημοσια σιγουρα
Ρε συ τι θα πεις στο παιδι σου οταν ειναι μικρο? Την Κοκκινοσκουφιτσα πχ ή τη νικηφορα πορεια του στρατηγου Γιεζόφ?
Ο πατερας μου αντι για παραμυθια μου εξιστορουσε την Οδυσσεια και η δασκαλα στο νηπιο ειχε παθει genuine πλάκα, ειχε χεστει επάνω της... κοιτα που καταντησαΚαταλαβαίνεις πιστεύω πως άλλο πράγμα η κοκκινοσκουφίτσα που είναι ένα άκακο παραμύθι και άλλο το να προσπαθείς να εξηγήσεις τον κόσμο μέσα από ψέμματα. Πάντως συγχαίρω τον πατέρα σου. Σου έμαθε κάτι πρωτότυπο και σίγουρα χρήσιμο στην μετέπειτα σχολική σου ζωή.
Βασικα ο κακομοιρης μαλλον δεν ηξερε τα τρια γουρουνακια και δεν ηταν τοσο κομμουνιστης για να μου πει για το Γιεζοφ.
Οπότε βρηκε εναλλακτικη λυση.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ??????????
Τσου. Θυμάμαι την φάτσα της μικρής μου ξαδέρφης (την έχεις γνωρίσει, ξέρεις ποιά λέω) όταν της είπα κάτι Χριστούγεννα ότι δεν υπάρχει Αγ. Βασίλης. Αλλά κάποιος έπρεπε να το κάνει... 10 χρονών παιδί να πιστεύει βλακείες.
Stop liking what i don't like φαση μα εντελως. Πες μας τωρα τι αλλα πραγματα εμαθες τη μικρη σου ξαδελφη
Δηλαδή εμένα που μου είπαν ότι ο μπαμπάς που αγαπάει την μαμά, αγκαλιάστηκε μαζί της και έτσι έμεινε έγκυος, έπαθα τίποτα;
Εγινες κομμουνιστης, δεν αρκει αυτο?
-
Μάστορα δεν θα έφευγα από μια δουλειά, λειτούργημα για την ακρίβεια, που αγαπούσα για μια τέτοια λεπτομέρεια. Και ορκίστηκα στην Αγία Αδιαίρετη και Ομοούσια Τριάδα και τα πάντα. Απλά διαφωνούσα με το εθιμοτυπικό όλων αυτών.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Βασικα μου φαινεται οτι ο προσηλυτισμος απαγορευεται για να μη χανει πελατεια η αποκλειστικη αντιπροσωπεια, οχι για αλλους λογουςΣωστό κι αυτό.
Οχι δημοσια σιγουρα
Το τηλ μου το ξέρεις.
Πες μας τωρα τι αλλα πραγματα εμαθες τη μικρη σου ξαδελφη
Αυτό μόνο, τι άλλο να της μάθω ρε; Α τις είπα και ποιός ήταν Χατζηδάκις όταν πέθανε.
Εγινες κομμουνιστης, δεν αρκει αυτο?
'Ημουν σίγουρος ότι κάποιος θα το έλεγε αυτό.
Σε ευχαριστώ πάντως, είναι τίτλος τιμής να είσαι κομμουνιστής, να θέλεις κοινωνική δικαιοσύνη και κανείς να μην πεινάει.Σίγουρα δεν σου μίλησαν για τον ‘κρίνο’…………?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Όχι, μα τω Θεώ.
-
οταν φευγοντας για ΝΥ ο πρωθυπουργος κανει δηλωση ' πρωτα ο θεος το 2014 θα βγουμε στις αγορες' στην ουσια προμοταρει την εκκλησια του στυλ....αναψτε κανα κερι για να πανε ολα καλα....MF
-
Ξέρει τι λέει. Αφού μιλάει καθημερινά με τον Θεό, αφού!!! (Σαλονικιώτικο 'αφού' στο τέλος της πρότασης)
-
Ξέρει τι λέει. Αφού μιλάει καθημερινά με τον Θεό, αφού!!! (Σαλονικιώτικο 'αφού' στο τέλος της πρότασης)το κανουν και αλλου... στη Νικαια-Κορυδαλλο πχ, ακους 'ειναι ωραια γκομενα η Μαρια ειναι' , 'κανει πολυ κρυο κανει'
Εχω καιρο να το ακουσω βεβαια, και το θεωρω προοδο. -
προχθες σε μια λίμνη στο Πακιστάν, μετά από μεγάλο σεισμό βγήκε ένα νησάκι στην επιφάνεια της θάλασσας. Από το πουθενά βγήκε ένα νησί.
Αν είσασταν στην Αρχαία Ελλάδα το πιο φυσικό θα ήταν να πείτε ότι ο Ποσειδώνας το έφτιαξε όταν έκανε ανακαίνιση στη λίμνη.
Αν είσταν σημερινός και είχατε πάει εκεί σαν ταξίδι του χρόνου θα λέγατε ' ε τους χαζούληδες, κοίτα τι σκεφτήκανε για να εξηγήσουν το νησί που βγήκε στη λίμνη. Άκου... Ποσειδώνας. χαχαχαχαχα'
και όμως, αυτό ήταν το ιερό και το όσιο εκείνων των ανθρώπων εκείνης της εποχής... -
Ο χρήστης glf έγραψε:
προχθες σε μια λίμνη στο Πακιστάν, μετά από μεγάλο σεισμό βγήκε ένα νησάκι στην επιφάνεια της θάλασσας. Από το πουθενά βγήκε ένα νησί.
Αν είσασταν στην Αρχαία Ελλάδα το πιο φυσικό θα ήταν να πείτε ότι ο Ποσειδώνας το έφτιαξε όταν έκανε ανακαίνιση στη λίμνη.
Αν είσταν σημερινός και είχατε πάει εκεί σαν ταξίδι του χρόνου θα λέγατε ' ε τους χαζούληδες, κοίτα τι σκεφτήκανε για να εξηγήσουν το νησί που βγήκε στη λίμνη. Άκου... Ποσειδώνας. χαχαχαχαχα'
και όμως, αυτό ήταν το ιερό και το όσιο εκείνων των ανθρώπων εκείνης της εποχής...
Πνευματική αυτοκάλυψη, αδαών !. και σίγουρα εξηγώντας τα ανεξήγητα, είναι τουλάχιστον ευτυχισμένοι ήρεμοι….. απόλυτο ανθρώπινο δικαίωμα!.
Α. -
Εκτος λειτουργιας η Θεολογικη Σχολη Χαλκης . Ο Ερντογαν ζητα ανταλλαγμα τουλαχιστον ενα τζαμι στην Αθηνα και εκλογη Μοφτη απο τους μουσουλμανους στην τουρκικη Θρακη οπως ειχε πει ο ιδιος. Στις ειδησεις του Σκαι πριν λιγο.
Εγω λεω να παρει τηλ η Κα Ρεπουση να του πει να μην ανησυχει γιατι θα βγαλει τα θρησκευτικα απο τα ελληνικα σχολεια.
Καταντια. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εκτος λειτουργειας η Θεολογικη Σχολη Χαλκης . Ο Ερντογαν ζητα ανταλλαγμα τουλαχιστον ενα τζαμι στην Αθηνα και εκλογη Μοφτη απο τους μουσουλμανους στην τουρκικη Θρακη οπως ειχε πει ο ιδιος. Στις ειδησεις του Σκαι πριν λιγο.
Εγω λεω να παρει τηλ η Κα Ρεπουση να του πει να μην ανησυχει γιατι θα βγαλει τα θρησκευτικα απο τα ελληνικα σχολεια.
Καταντια.οτι δεν εκαναν οι οθωμανοι...το κανουν οι νεοτουρκοι...
σε 10-20 χρονια θα βγει πατριαρχης τουρκος...γεννημα θρεμα ...που λενε.
η ιστορια ειναι γεματη αλλαγες, ανατροπες, νεες συνθηκες..... -
επίσης:
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εσύ από ποιά σκοπιά προσέγγισες την εκδήλωση;
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Εκτος λειτουργειας η Θεολογικη Σχολη Χαλκης . Ο Ερντογαν ζητα ανταλλαγμα τουλαχιστον ενα τζαμι στην Αθηνα και εκλογη Μοφτη απο τους μουσουλμανους στην τουρκικη Θρακη οπως ειχε πει ο ιδιος. Στις ειδησεις του Σκαι πριν λιγο.
η ιστορια ειναι γεματη αλλαγες, ανατροπες, νεες συνθηκες.....Οταν η Ελλάδα διαιωνίζει ένα θέμα-δικαίωμα 'ελλήνων πολιτών' και αναφέρομαι στο τζαμί της Αθήνας που πόσο δύσκολο είναι πια να γίνει και να τελειώνει, ας είναι κλειστή η Σχολή να την βλέπουν απ' έξω τα ελληνικά τουριστικά γκρουπ...
Και εφόσον το Φανάρι έχει λόγο στα της Ελληνικής Εκκλησίας και κατ' επέκταση στα του Ελληνικού κράτους στα θρησκευτικά θέματα θα μπορούσε τόσα χρόνια να κάνει κάτι. Να πιέσει, να μιλήσει, να δίξει καλή θέληση ... που δεν!!!
Ο τωρινός Πατριάρχης έχει όλα τα δικαιώματα/υποχρεώσεις Τούρκου πολίτη. Τι θα πειράξει αν τον πατέρα του επόμενου θα τον έλεγαν Σταύρο ή Μουράτ?! -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εσύ από ποιά σκοπιά προσέγγισες την εκδήλωση;
λαογραφική
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Καταντια.Μεγάλη ζημιά τι να λέμε τώρα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
η ιστορια ειναι γεματη αλλαγες, ανατροπες, νεες συνθηκες.....Οταν η Ελλάδα διαιωνίζει ένα θέμα-δικαίωμα 'ελλήνων πολιτών' και αναφέρομαι στο τζαμί της Αθήνας που πόσο δύσκολο είναι πια να γίνει και να τελειώνει, ας είναι κλειστή η Σχολή να την βλέπουν απ' έξω τα ελληνικά τουριστικά γκρουπ...
Και εφόσον το Φανάρι έχει λόγο στα της Ελληνικής Εκκλησίας και κατ' επέκταση στα του Ελληνικού κράτους στα θρησκευτικά θέματα θα μπορούσε τόσα χρόνια να κάνει κάτι. Να πιέσει, να μιλήσει, να δίξει καλή θέληση ... που δεν!!!
Ο τωρινός Πατριάρχης έχει όλα τα δικαιώματα/υποχρεώσεις Τούρκου πολίτη. Τι θα πειράξει αν τον πατέρα του επόμενου θα τον έλεγαν Σταύρο ή Μουράτ?!το οξυμωρο ειναι οτι η ελληνικη εκκλησια και κατ επεκταση και ο πνευματικος ηγετης της στο Φαναρι ειναι φυσει και θεσει απεναντι στην 'εξαπλωση' του ισλαμισμου...
ο πατριαρχης κων/πολεως ειναι αποκλειστικα βασει νομου τουρκος πολιτης....εφ' οσον δεν υπαρχουν για δεκαετιες χριστιανορθοδοξες θεολογικες σχολες στην τουρκια...τιθεται το θεμα (εκει επενδυσαν οι κεμαλιστες απο τοτε) τι σπουδων και πνευματικων καταβολων θα ειναι ο επομενος ή μεθεπομενος πατριαρχης....
μπορουμε να φανταστουμε οχι μονο την 'θρησκευτικη' ανατροπη για ολο το χριστιανικο τοξο...αλλα και τις πολιτικες προεκτασεις σε ολη την ανατολικη μεσογειο και οχι μονο....
διπλωματικες σχεσεις, διαχειρηση κολοσσιαιας ακινητης περιουσιας κλπ κλπ
Περί εκκλησίας [#3]