-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εσύ τα βάζεις με τους γονείς σου και τις αποφάσεις τους, όχι εγώ, οπότε το είναι 'απολύτως προσωπικό' περισεύει μιας και μας τα παραθέτεις δημοσίως.
Δεν με καταλαβες: το απολυτως προσωπικο ειναι το αν θα ανηκω σε καποια θρησκεια κ ποια θα ειναι αυτη. Για αυτο το λογο και επειδη το να βαφτιστεις δεν ειναι κατι απαραιτητο για τη ζωη κ τη πορεια σου σε αυτο το τοπο, δεν επρεπε να το κανουν χωρις να με ρωτησουν. Κ αφου δεν μπορουσα να τους απαντησω στα 2 μου, δεν επρεπε να το κανουν, τελεία.
Τότε δεν σε ρώτησε κανείς γιατί έτσι έκριναν, όπως και για πολλά άλλα πράγματα, αν διαφωνείς τώρα που είσαι ενήλικας μπορείς να αλλάξεις.
Οπως ειπα κ πανω, καποια πραγματα δεν ειναι απαραιτητα για τη ζωη κ τη πορεια σου σε αυτο το τοπο, ενω καποια αλλα ειναι. Σε αυτα που ειναι λοιπον κ αφου δεν μπορω στα 2 μου να εχω αποψη, θα παρουν εκεινοι τις αποφασεις. Στο θεμα θρησκεια κλπ ομως, δεν χρειαζεται.
Από την στιγμή όμως που δεν έχεις σχέση με την θρησκεία τότε μια θρησκευτική τελετή που έγινε όταν ήσουν βρέφος δεν έχει καμία απολύτως σημασία για σένα. Προς τί όλος αυτός ο ντόρος λοιπόν? Να μας δείξεις ότι είσαι επαναστάτης ή δημοκρατικός και πιστεύεις στην ελευθερία επιλογών των βρεφών?
Ο ντορος ειναι οτι η θρησκευτικη τελετη δεν ειναι ενα συμβαν που εγινε κ τελειωσε εκει. Μετα αναγκαστικα υποβαλλεσαι σε ολη την πορεια του ΧΟ οσο εισαι παιδι, εκκλησιες, νηστιες, αγιασμοι κ λοιπα πανηγυρια.
για το 2ο σκέλος, πραγματικά δεν ξέρω από που το συμπέρανες, το μόνο που είπα είναι ότι οι επιλογές των γονιών μας ειδικά σε θέματα θρησκείας δεν θα πρέπει να μας προβληματίζουν από την στιγμή που είμαστε άθρησκοι, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κανένα νόημα για μας.
Το 2ο σκελος το βγαζω γιατι εγω καταλαβα οτι κανεις ευθεια συνδεση του οτι με βαφτισαν κ μεγαλωσαν ως ΧΟ με τον αν μεγαλωσα 'σωστα' κ εγινα 'σωστος ανθρωπος'.
Αν εναντιώνεσαι τόσο φανατικά με μια επιλογή των γονιών σου είναι σαν να τους βγάζεις σκάρτους σαν γονείς και φυσικά ανάλογα σκάρτο το εαυτό σου που μεγάλωσε με βάση αποφάσεις των γονιών σου. Και όλα αυτά ασχέτως συγκεκριμένης θρησκείας ή ακόμα καλύτερα θρησκείας γενικότερα.
Η ουσία είναι ότι οι γονείς σου αποφάσισαν κάτι τότε, να σε βαφτίσουν ΧΟ, αν δεν σου αρέσει τώρα που μεγάλωσες βαφτίζεσαι ΑΜ (αδελφός μουσουλμάνος)-βουδιστής-σατανιστής ότι τέλοσπάντων θέλεις, που είναι το κακό?
Οπως ειπα, το κακο ειναι οτι επιλεγουν κατι για σενα που ειναι απολυτως προσωπικο ενω δεν ειναι απαραιτητο να συμβει, κ μετα σε υποβαλλουν κ σε ολες τις διαδικασιες που αναγκαστικα συμπεριλαμβανει αυτη η επιλογη τους. Κ δεν κραζω τους δικους μου γονεις, κραζω ολους τους γονεις που το κανουν αυτο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τοτε με τη λογικη σου ας μην βαφτιζουμε τα πιτσιρικια ενος κ δυο χρονων , ας τα αφηνουμε να πανε 20 χρονων να διαλεξουν μονα τους θρησκεια κ ονομα..
Εδω ειναι η ριζα του προβληματος: οτι εσυ κ πολλοι αλλοι νομιζουν οτι η θρησκευτικη βαφτιση ειναι το ιδιο/ειναι απαραιτητη κ για την ονοματοδοσια. Το οποιο φυσικα ειναι αστειο. Ονομα πας κ δινεις στο παιδι σου με μια ληξιαρχικη πραξη, αυτο ελειπε να πρεπει ντε κ καλα να βαφτιστεις θρησκευτικα για να εχεις κ ονομα.
ναι, να ΜΗΝ βαφτιζουν τα παιδια οσον αφορα τη θρησκεια. Ακου εκει να με βαφτιζουν με το ζορι χριστιανο στα 1-2 ετη μου, χωρις να με ρωτησουν.
Οι ιεχωβάδες και οι μορμόνοι σε βαπτίζουν μόνο αν είσαι 18 και πάνω, και πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι. Η λογική είναι ότι τότε είσαι ενήλικας και μπορείς να αποφασίζεις μόνος σου, άρα κάνεις συνειδητοποιημένη επιλογή. Το παράλογο είναι ότι μέχρι να ενηληκιωθείς έχεις φάει τόση πλύση εγκεφάλου και όλη σου η ζωή είναι αποκλειστικά 100% μέσα σε θρησκευόμενους ανθρώπους, που η πιθανότητα να πεις όχι, όντας σε μεγάλο βαθμό άβουλο ον, τείνει ασυμπτωτικά στο μηδέν.
Δεν ειναι καθολου παραλογο, ειπαμε να το παιζουμε ελευθεροι κ να αφηνουμε το ποιμνιο να αποφασιζει αλλα μη χανουμε κ πελατες...
...το να θέλουμε τώρα να καταργήσουμε μια πίστη 2000 ετών δεν είναι εύκολο και δεν είναι και πρέπον, γιατί η επόμενη μέρα θα είναι γεμάτη σύγχιση που ίσως μερίδα των Ελλήνων οδηγηθεί στην ανεξιθρησκεία...
δεν ειπε κανεις να καταργησεις τη θρησκεια, λεμε οτι ειναι απαραδεκτο κ ανεπιτρεπτο οτιδηποτε τη κανει υποχρεωτικη (την ακολουθια της ή την μαθηση για αυτη) οσο εισαι ανηλικος, αδυναμος να αποφασισεις μονος σου κλπ κλπ.
Νομίζω Κώστα δεν έχεις παιδί ακόμα.. κάνε παιδί κ τα λέμε μετά για το συγκεκριμένο θέμα..
-
Θες να τα πεις μαζί μου μήπως που έχω παιδί ;
-
εσύ δεν το βάφτισες το παιδί σου?
-
ΌΧΙ, κάτι άλλο που θες να σε ενημερώσω ;
-
για να με ενημερώσεις σε ρώτησα?
εσύ με κάλεσες σε διάλογο ...αν δεν είσαι έτοιμος για αυτό,άστο καλύτερα , προτιμώ να δω μπομπ σφουγγαρακι στο nickelodeon.. -
Εσύ ήθελες να τα 'πεις' με κάποιον που έχει παιδί.
Προσφέρθηκα.
Ρώτησες αν το βάφτισα.
Απάντησα ΟΧΙ.
Κάποιο άλλο σχετικό θέμα για το οποίο θες να 'τα πούμε' μιας και αναζητάς συνομιλητή μετά τέκνου ; -
την πιπίλα την κόψατε?
-
Δεν χρησιμοποίησε ποτέ (επιχειρήσαμε 'με το ζόρι' τους πρώτους 6-7 μήνες αλλά δεν την έκανε κέφι,αδιαφορούσε) ώστε να χρειαστεί να την κόψουμε.
-
Παπα για αγιασμο φερατε οταν σαραντισε η συζυγος;Ποσα σας πηρε;
Εμας 40 ευρω (με αποδειξη). -
πωωωωω τι διαβάζω εδώ μέσα...
οι Αλβανοί σφάζανε επειδή τους κόψανε τις εκκλησιές...
αχού....τα ίδια μυαλά με το 40. οι Αμερικάνοι που βλέπανε τα τζαπόνια στραβά (και τούμπαλιν), οι Γερμανοί που δεν ξέρανε τι θα τους κάνουνε οι Ρώσοι τις γυναίκες το 45...
βέβαια οι Γερμανοί στις πόλεις ήξεραν από τον Γκέμπελς ότι αν έρθουν οι Ρώσσοι θα τους καθαρίσουν όλους και θα βιάσουν τις γυναίκες ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΡΩΣΟΥΣ.
τα ίδια σκατά.... ζώα και αρνιά μπλεχτήκανε για τα καλά....
-
Οταν σαραντησε ρε συ η γυναικα πηγαμε εμεις στην εκκλησια. Πηρε ο ιερεας τον μικρο τον εφερε μια γυρα μεσα στο ιερο , δεν δωσαμε λεφτα..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Οταν σαραντησε ρε συ η γυναικα πηγαμε εμεις στην εκκλησια. Πηρε ο ιερεας τον μικρο τον εφερε μια γυρα μεσα στο ιερο , δεν δωσαμε λεφτα..Και γιατι κανατε αυτη την τελετη των Μαο Μαο;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Εμας 40 ευρω (με αποδειξη).Μιση ευχη πηρατε;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οταν σαραντησε ρε συ η γυναικα πηγαμε εμεις στην εκκλησια. Πηρε ο ιερεας τον μικρο τον εφερε μια γυρα μεσα στο ιερο , δεν δωσαμε λεφτα..
Και γιατι κανατε αυτη την τελετη των Μαο Μαο;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Διοτι ειμεθα χριστιανοι κ ετσι λεει η παραδοση..
-
Εμεις θελαμε κατι πιο πριβε...
Πιστευω οτι η οικονομικη κατασταση του koutsan θα του επετρεψε να καλεσει ιερωμενο απο τα ανωτερα επιπεδα ιεραρχιας.
Εμεις μονο για τον Παπα- Χρηστο μπορουσαμε να διαθεσουμε αλλα και παλι αφου ηρθε και αγιασε την κουνια και το ρηλαξ παλι καλα. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εμας 40 ευρω (με αποδειξη).
Μιση ευχη πηρατε;
Οχι για ευχη ολα κανονικα by the book.
Απλα κοψαμε απο τα παρεμφερη (θυμιατο απο χαλκο, κατεψυγμενος βασιλικος, πετραχειλι κεντημενο σε μηχανη..). -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Και η δική σου άποψη, έχει μέσα της τον ρατσισμό, όσο για τις χώρες που ανέφερες, μπορεί να μη σφάζονται με την έννοια που μας έσφαζαν στις αρχές του 90 οι Αλβανοί, ( μάλλον θα ήσουν παιδί και δεν θυμάσαι ) αλλά μην μας λες ότι είναι και Οσίες Μαρίες, δες τον Νορβηγό που έφαγε όσους δεν έχει φάει μόνος του κανένας Έλληνας για το τίποτα, δες και την παιδεραστία που ζεί βασιλεύει και γιγαντώνεται στην Κεντρική Ευρώπη, και μετά πες μου για τις αξίες που έχουν οι άθεοι σε εκείνη την περιοχή, γιατί αν νομίζεις ότι δεν παίζουν ρόλο οι αρχές που μεγάλωσαν όλα αυτά τα ανθρωποειδή είσαι μακράν νυχτωμένος.
Δηλαδή μας λες ότι στην χριστιανική Ελλάδα δεν υπάρχουν παιδεραστές και δολοφόνοι, είναι όλοι οι ΧΟ πολίτες σουπεράγιοι και ότι άθεος = ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ πηθίκι χωρίς αξίες που του αξίζει η πυρά. Δηλαδή #2 μας λες ότι εσύ που είσαι θρήσκος, είσαι ο σωστός και οι άλλοι είναι οι ΒΛΑΚΕΣ.
Όμως εγώ δεν προέτρεψα κανέναν να πιστεύει ούτε έκανα κήρυγμα υπέρ, την γνώμη μου είπα γιατί έτσι μεγάλωσα ειδικά σε εκείνα τα χρόνια και δεν το απαρνιέμαι, αναγνωρίζω ότι χρειάζονται πολλές διορθώσεις, αλλά επί της αρχής συμφωνώ απόλυτα, και εσύ πήρες τα φώτα από την κοινωνία που εγώ πιστεύω πως πρέπει να είναι, τώρα έχεις και την επιλογή με καθαρό μυαλό να γίνεις ότι θέλεις, όμως γαλουχήθηκες με αρχές που ίσως τώρα δεν σου πολυαρέσουν, δεν μπορείς όμως να τις αποτινάξεις από πάνω σου ούτε με ένα νεύμα, ούτε με ένα τίναγμα στους ώμους σου, τώρα έχεις ήδη μέσα σου όπως είπα αρχές, τώρα προχώρα σε όποιο μονοπάτι θέλεις, μεγάλο παιδί είσαι, όσο για το ποιός είναι ρατσιστής και τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και πως το εννοεί ο καθένας, άσε με να κρίνω εγώ τον εαυτό μου γιατί είναι πολύ πλατειά η έννοια που δίνεται στις μέρες μας στον ρατσισμό.
Που ξέρεις εσύ ποιάς κοινωνίας τα φώτα έχω πάρει και με τι αρχές μεγάλωσα? Βγάζεις και συμπεράσματα πάνω σε αυτό και ότι δεν μπορώ να αποτινάξω τι? Την χριστιανική πίστη και τις αξίες της με τις οποίες ΔΕΝ μεγάλωσα? Εγώ ζω στη σιβηρία , εδώ δεν έχει φτάσει ακόμα ο χριστιανισμός. Κατά τα άλλα δεν κάνεις κήρυγμα
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
πωωωωω τι διαβάζω εδώ μέσα...οι Αλβανοί σφάζανε επειδή τους κόψανε τις εκκλησιές...
αχού....τα ίδια μυαλά με το 40. οι Αμερικάνοι που βλέπανε τα τζαπόνια στραβά (και τούμπαλιν), οι Γερμανοί που δεν ξέρανε τι θα τους κάνουνε οι Ρώσοι τις γυναίκες το 45...
βέβαια οι Γερμανοί στις πόλεις ήξεραν από τον Γκέμπελς ότι αν έρθουν οι Ρώσσοι θα τους καθαρίσουν όλους και θα βιάσουν τις γυναίκες ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΡΩΣΟΥΣ.
τα ίδια σκατά.... ζώα και αρνιά μπλεχτήκανε για τα καλά....
Σφάζανε από ανοία.
Τα μυαλά μου είναι 40 χρόνια ποιό μπροστά από τα δικά σου.
Διεγράφη επί προσωπικού προσβλητική απάντηση. Κακώς το γυρνάς στο προσωπικό [Mod]
Όσο για τον Γκέμπελς, από ότι βλέπω και εδώ μέσα καλά κρατεί το... άρωμα του.
Θα σου προτείνω να το ξαναδείς το θέμα γενικότερα πιο βαθειά γιατί τα Αλβάνια όταν άνοιξε ο Μπερίσα τις φυλακές και ο Παπούλιας τα σύνορα, έσφαζαν στα χωριά σας και σε εμάς, τους συμπατριώτες μας.
Οπως παραπάνω [Mod]
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Εμας 40 ευρω (με αποδειξη).
Μιση ευχη πηρατε;
Οχι για ευχη ολα κανονικα by the book.
Απλα κοψαμε απο τα παρεμφερη (θυμιατο απο χαλκο, κατεψυγμενος βασιλικος, πετραχειλι κεντημενο σε μηχανη..).Δεν καταλαβες
Η μιση ευχη ειναι εξτρα Την δινουνε πριν την ολοκληρη και την χρεωνουν αναλογως
Κι εγω δεν τα κατειχα αυτα μεχρι που μια γνωστη με ρωτησε αν πηραμε, της ειπα οτι δεν ξερω για ποιο πραγμα μου μιλαει και προσφερθηκε να μου εξηγησει (για την μιση, την ολοκληρη και για ολα).
Μου ειπε επισης οτι οταν παρει την ευχη 'το παιδι θα ηρεμησει' και μαλλον θα επρεπε να την εχω ακουσει γιατι το μαλακισμενο μου εχει κανει τον βιο αβιωτο
Περί εκκλησίας [#3]