Sep 6, 2013, 8:17 AM

Ο χρήστης dimik έγραψε:

Εσύ τα βάζεις με τους γονείς σου και τις αποφάσεις τους, όχι εγώ, οπότε το είναι 'απολύτως προσωπικό' περισεύει μιας και μας τα παραθέτεις δημοσίως.

Δεν με καταλαβες: το απολυτως προσωπικο ειναι το αν θα ανηκω σε καποια θρησκεια κ ποια θα ειναι αυτη. Για αυτο το λογο και επειδη το να βαφτιστεις δεν ειναι κατι απαραιτητο για τη ζωη κ τη πορεια σου σε αυτο το τοπο, δεν επρεπε να το κανουν χωρις να με ρωτησουν. Κ αφου δεν μπορουσα να τους απαντησω στα 2 μου, δεν επρεπε να το κανουν, τελεία.

Τότε δεν σε ρώτησε κανείς γιατί έτσι έκριναν, όπως και για πολλά άλλα πράγματα, αν διαφωνείς τώρα που είσαι ενήλικας μπορείς να αλλάξεις.

Οπως ειπα κ πανω, καποια πραγματα δεν ειναι απαραιτητα για τη ζωη κ τη πορεια σου σε αυτο το τοπο, ενω καποια αλλα ειναι. Σε αυτα που ειναι λοιπον κ αφου δεν μπορω στα 2 μου να εχω αποψη, θα παρουν εκεινοι τις αποφασεις. Στο θεμα θρησκεια κλπ ομως, δεν χρειαζεται.

Από την στιγμή όμως που δεν έχεις σχέση με την θρησκεία τότε μια θρησκευτική τελετή που έγινε όταν ήσουν βρέφος δεν έχει καμία απολύτως σημασία για σένα. Προς τί όλος αυτός ο ντόρος λοιπόν? Να μας δείξεις ότι είσαι επαναστάτης ή δημοκρατικός και πιστεύεις στην ελευθερία επιλογών των βρεφών?

Ο ντορος ειναι οτι η θρησκευτικη τελετη δεν ειναι ενα συμβαν που εγινε κ τελειωσε εκει. Μετα αναγκαστικα υποβαλλεσαι σε ολη την πορεια του ΧΟ οσο εισαι παιδι, εκκλησιες, νηστιες, αγιασμοι κ λοιπα πανηγυρια.

για το 2ο σκέλος, πραγματικά δεν ξέρω από που το συμπέρανες, το μόνο που είπα είναι ότι οι επιλογές των γονιών μας ειδικά σε θέματα θρησκείας δεν θα πρέπει να μας προβληματίζουν από την στιγμή που είμαστε άθρησκοι, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κανένα νόημα για μας.

Το 2ο σκελος το βγαζω γιατι εγω καταλαβα οτι κανεις ευθεια συνδεση του οτι με βαφτισαν κ μεγαλωσαν ως ΧΟ με τον αν μεγαλωσα 'σωστα' κ εγινα 'σωστος ανθρωπος'.

Αν εναντιώνεσαι τόσο φανατικά με μια επιλογή των γονιών σου είναι σαν να τους βγάζεις σκάρτους σαν γονείς και φυσικά ανάλογα σκάρτο το εαυτό σου που μεγάλωσε με βάση αποφάσεις των γονιών σου. Και όλα αυτά ασχέτως συγκεκριμένης θρησκείας ή ακόμα καλύτερα θρησκείας γενικότερα.

Η ουσία είναι ότι οι γονείς σου αποφάσισαν κάτι τότε, να σε βαφτίσουν ΧΟ, αν δεν σου αρέσει τώρα που μεγάλωσες βαφτίζεσαι ΑΜ (αδελφός μουσουλμάνος)-βουδιστής-σατανιστής ότι τέλοσπάντων θέλεις, που είναι το κακό?

Οπως ειπα, το κακο ειναι οτι επιλεγουν κατι για σενα που ειναι απολυτως προσωπικο ενω δεν ειναι απαραιτητο να συμβει, κ μετα σε υποβαλλουν κ σε ολες τις διαδικασιες που αναγκαστικα συμπεριλαμβανει αυτη η επιλογη τους. Κ δεν κραζω τους δικους μου γονεις, κραζω ολους τους γονεις που το κανουν αυτο.