-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
παπατζας ονομα κ πραγμα ετσι...ροπη ροπη κ ξαναμανα ροπη, λες κ μονο η ροπη μετραει , αλογα ,κυβικα , μεταδοση δεν ...μια ερωτησουλα μονο το γκολφ κ το σιροκο τα 160 αρια ειναι κοντα στα 180 αλογα συμφωνα με τα λεγομενα κατοχων κ μη , mε περισσεια ροπη , μεγαλυτερη απο του ep3 type r που εχω ...πως γινεται λοιπον να μην με βλεπουν πουθενα ειτε στο δροο ειτε μεσα απο περιοδικα ουτε το σιροκο ουτε το γκολφ , αφου παρομοια αλογα εχουμε κ λιγοτερη ροπη εγω ...?? το αντιστοιχο ισχυει για το 122αρι με το type s...το τελευταίο type r πάντως σε ρεπρίζ τα βρίσκει παστούνια απέναντι στο 155αρη μου...
-
ναι αλλα αυτο θα κραταει για λιγο, μεχρι να ξυπνησει το ταπερ (φανταζομαι , γιατι δεν εχω δει στη πραξη κατι τετοιο)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι αλλα αυτο θα κραταει για λιγο, μεχρι να ξυπνησει το ταπερ (φανταζομαι , γιατι δεν εχω δει στη πραξη κατι τετοιο)μέχρι να ξυπνήσει το τάπερ έχουμε φτάσει λούτσα...
-
Εγώ μια φορά μόνο έτυχε να πετύχω fn2 type-r οδηγώντας το golfάκι(160 dsg). Ερχόταν από πίσω μου, και δεν είχα καταλάβει τι είναι(ήταν και μαύρο, και ήταν και βράδυ, και για να πω την αλήθεια από μακριά λέω κανένα leon θα είναι). Και έχοντάς το πίσω μου περί τα 10-15 μέτρα, πατάμε ταυτόχρονα από τα 60-70. Στην αρχή η απόσταση ήταν σταθερή, πράγμα που μου φάνηκε περίεργο γιατί εγώ νόμιζα πως θα δω κανένα cupra να με πατάει. Μετά την αλλαγή σχέσης άρχισα (σχετικά δύσκολα θα έλεγα) να του ανοίγω σιγά σιγά. Δεν πήγαμε μέχρι απαγορευτικές ταχύτητες εννοείται, αλλά μετά όταν έκοψα γιατί πλησίαζε φανάρι και το είδα να πλησιάζει βλέπω ότι ήταν Honda. Πάντως για να λέμε και την αλήθεια, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοια αυτοκίνητα, η μικρότερη συγκριτικά με τα τουρμπάτα ροπή είναι η μισή αλήθεια, γιατί η κλιμάκωση και το στροφάρισμα αντισταθμίζουν.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Εγώ μια φορά μόνο έτυχε να πετύχω fn2 type-r οδηγώντας το golfάκι(160 dsg). Ερχόταν από πίσω μου, και δεν είχα καταλάβει τι είναι(ήταν και μαύρο, και ήταν και βράδυ, και για να πω την αλήθεια από μακριά λέω κανένα leon θα είναι). Και έχοντάς το πίσω μου περί τα 10-15 μέτρα, πατάμε ταυτόχρονα από τα 60-70. Στην αρχή η απόσταση ήταν σταθερή, πράγμα που μου φάνηκε περίεργο γιατί εγώ νόμιζα πως θα δω κανένα cupra να με πατάει. Μετά την αλλαγή σχέσης άρχισα (σχετικά δύσκολα θα έλεγα) να του ανοίγω σιγά σιγά. Δεν πήγαμε μέχρι απαγορευτικές ταχύτητες εννοείται, αλλά μετά όταν έκοψα γιατί πλησίαζε φανάρι και το είδα να πλησιάζει βλέπω ότι ήταν Honda. Πάντως για να λέμε και την αλήθεια, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοια αυτοκίνητα, η μικρότερη συγκριτικά με τα τουρμπάτα ροπή είναι η μισή αλήθεια, γιατί η κλιμάκωση και το στροφάρισμα αντισταθμίζουν.όταν καίες 14 σε μέση των 4τροχών...
όταν πληρώνεις τα κέρατα σου σε τέλη...
ε σε ενοχλεί να σε ακολουθούν χωρίς λαχάνιασμα τα μικρά 1400αρια... -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Συνάδελφος φανατικός φορντάκιας (οδηγεί Φόκους) κατηγορούσε τα τούρμπο, κυρίως λόγω αξιοπιστίας κλπ., ενώ υποστήριζε ατμόσφαιρα. Εδώ και αρκετό καιρό που έμαθε ότι η Φορντ ετοιμάζει κινητήρες τούρμπο είχε αρχίζει να τα μαζεύει λίγο. Αν έγραφε σε αυτό το thread τώρα, θα υποστήριζε τα τούρμπο...Με άλλα λόγια, η αντικειμενικότητα πολλές φορές περνάει πρώτα από το τι αυτοκίνητο οδηγάω/ποιά εταιρία δε συμπαθώ κλπ. Στο συγκεκριμένο συνάδελφο το 'όσα δε φτάνει η αλεπου...' του ταίριαζε απόλυτα.
Σε σχέση με την πολυπλοκότητα των τούρμπο, που σύμφωνα με κάποιους μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αξιοπιστία, με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να αγοράζουμε τετρακίνητα, εφόσον είναι πιο πολύπλοκα στην μετάδοση της κίνησης (άρα περισσότερο επιρρεπή σε βλάβες, σύμφωνα με τη σκέψη κάποιων) από τα προσθιοκίνητα.
Κάθε νέο βήμα στην αυτοκίνηση συνήθως συνεπάγεται αυξημένη πολυπλοκότητα, κάτι το οποίο είναι λογικό με δεδομένη την πρόοδο της επιστήμης. Όταν γίνεται κάτι καλό ας αναγνωρίζεται. Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια που το ABS είχε αρχίσει να 'φοριέται' σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις από οδηγούς σε σχέση με την αποτελεσματικότητά του. Τώρα όλοι το αποδέχονται. Το ίδιο θα γίνει με τον καιρό και με τους μικρούς τούρμπο.
Οι πελάτες των αυτοκινητοβιομηχανιών, εμείς δηλαδή που αγοράζουμε αυτοκίνητα, πολλές φορές κατηγορούμε τις εταιρίες για συντηρητική συμπεριφορά, ενώ συχνά εμείς είμαστε συντηρητικοί απέναντι στην αυτοκινητική πρόοδο. Οκ, να μην μας ξεγελάνε οι εταιρίες με ότι μας προσφέρουν (καλή η κριτική σκέψη), αλλά η κριτική σκέψη θέλει μυαλό απαλλαγμένο από αγκυλώσεις/εταιρικούς φανατισμούς κλπ.
Jacob
καλα τα γραφεις, συμφωνω μαζι σου σε ολα,ειτε τουρμπο ειτε χωρις,ειτε 4κινηση ειτε χωρις, τα αυτοκινητα με τα ηλεκτρικα που εχουν και με τα αλλα τοσα εξτρα που βαζουμε εμεις ως επιπλεον εξοπλισμο φτανουν να εχουν καμια 10ρια εγκεφαλους το καθενα!!!!!εκει να δεις πολυπλοκοτητα!!!!!!!!!!πολυ χλμ καλωδιο.......
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το δικό σου civic, είναι περίπου 100 κιλά ελαφρύτερο από τα golf/scirocco και έχει και 20 άλογα παραπάνω(δεν είναι παρόμοια άλογα, περίπου 13% παραπάνω). Είναι λογικό να μη σε βλέπουν πουθενά. Στην περίπτωση αυτή, η ροπή θα φανεί κυρίως σε ρεπρίζ, που μπορεί να είναι κοντά. Από στάστη εννοείται ότι δεν υπάρχει επαφή. Αν όμως συγκριθεί το πιο καινούριο type-r που με τη σειρά του είναι καμιά 100στη κιλά βαρύτερο από το δικό σου, οι διαφορές είναι μικρότερες. Σαφώς παραμένει γρηγορότερο από στάση, αλλά στις ρεπρίζ θα τα βρει λίγο πιο σκούρα. Ειδικά αν το 160άρι είναι DSG που έχει πολύ κοντές σχέσεις, δεν αποκλείεται να έχει και ελάχιστα καλύτερες, τουλάχιστον στις τυποποιημένες μετρήσεις που κάνουν τα περιοδικά.Οι οποίες τυποποιημένες μετρήσεις ρεπρίζ (το κλασικό 80-110 με 4η πχ) είναι για γέλια ή για μέτριους οδηγούς που απλά θα πατήσουν το γκάζι. Αυτοί, καλύτερα να πάρουν αυτόματο... Η σωστή μετρηση θα ήταν αυτή που θα έδειχνε την μέγιστη επιτάχυνση του κάθε αυτοκινήτου. Το καλό με τις μετρήσεις από στάση είναι αυτό ακριβώς! Δείχνει τις μέγιστες δυνατότητες του αυτοκινήτου.
μέχρι να ξυπνήσει το τάπερ έχουμε φτάσει λούτσα...
Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις οδηγήσει type r Κώστα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι οποίες τυποποιημένες μετρήσεις ρεπρίζ (το κλασικό 80-110 με 4η πχ) είναι για γέλια ή για μέτριους οδηγούς που απλά θα πατήσουν το γκάζι. Αυτοί, καλύτερα να πάρουν αυτόματο... Η σωστή μετρηση θα ήταν αυτή που θα έδειχνε την μέγιστη επιτάχυνση του κάθε αυτοκινήτου. Το καλό με τις μετρήσεις από στάση είναι αυτό ακριβώς! Δείχνει τις μέγιστες δυνατότητες του αυτοκινήτου.
Συμφωνώ, αλλά οι μέγιστες δυνατότητες του αυτοκινήτου, (και από τη στιγμή που μιλάμε για καθημερινά αμάξια, και όχι αγωνιστικά) νομίζω πως χρησιμοποιούνται σε πολύ μικρό ποσοστό στην καθημερινή οδήγηση. Από την άλλη, οι ρεπρίζ είναι βολικό να είναι καλές, καθώς σου κάνουν την οδήγηση απλά πιο εύκολη. Επίσης θυμάμαι ένα άλλο σκηνικό που μου έχει μείνει. Ένας φίλος μου είχε πάρει ένα από τα πρώτα 140άρια golf το 2006. Ένας άλλος φίλος είχε ένα mg zr το 1800άρι με τα 160 άλογα. Σε μια δοκιμή που έγινε μεταξύ των 2, από στάση το rover ίδρωνε για να βγει λίγο μπροστά. Πηγαίνανε το ίδιο ακριβώς, και σε κάθε αλλαγή σχέσεως έφευγε μισό αυτοκίνητο με το ζόρι. Μετά όμως που δοκιμάσανε από τα 60χλμ/ώρα να πατήσουνε ταυτόχρονα, εκεί το golf έφυγε με το καλημέρα και το άφησε το άλλο σα σταματημένο, χωρίς ελπίδα να το φτάσει... Δεν είναι κάτι το φοβερό, και μάλλον είναι αναμενόμενο, αλλά το να το βλέπεις ήταν αρκετά εντυπωσιακό...
-
RED monster ...πρεπει να χεις δει πολλα εργα απο honda δεν εξηγειται αλλιως...Το καινουργιο ταπερ δεν ειναι 201 αλογα που δηλωνει η honda αλλα 215 + κ επειδη ψιλοασχολουμαι με το αθλημα...εστω αραια κ που, δεν υπαρχει μιτο η ττζετ να περναει μπροστα απο το fn2...τετοιες βλακιουλες ακουγα κ απο αλλα ατoμα με punto οτι χτυπανε s2000 για πλακα κλπ , μεχρι που εμφανιστηκε το s2000 , κ αρχισαν οι δικαιολογιες , δεν εχω λαστιχα , εχω προβλημα με το δισκο , χαμηλη πιεση κλπ. Οσο για τα 160 αρια στο σιροκο κλαμπ λενε μονοι τους πως εργοστασιακο σιροκο δεν περναει ταπερ καινουργιο κ οσοι γραφουν τετοιες μπαρουφες τρωνε τρελο κραξιμο...
-
papatsas ανήκεις και εσύ στο σωρό των 'κολλημένων' οπότε τι να σου γράψω!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια ότι οι περισσότεροι αυτών έχουν vag!
Η τακτική είναι παλιά και γνώριμη:Προκαλείτε μόνιμα και μετά κοροϊδεύετε με διαδοχικά ποστς!
Δεν παίζεστε ρε σεις...και σκούτερ vw να είχατε θα προσπαθούσατε να μας πείσετε ότι πατάτε χαγιαμπούσα!Χαλαρώστε...προσωπικά με περνάτε όλοι γιατί δεν τρέχω καθόλου αφού μεταφέρω συχνά γυναίκες και μικρά παιδιά που προφανώς δεν θέλουν την ταχύτητα!
Απλά δεν μπορώ να διαβάζω ανακρίβειες και γι' αυτό σας έγραψα την άποψη μου! Τώρα για τα τούρμπο δεν έχω θέμα, αφού είχα 14 χρόνια τέτοιο-όσο κανένας σας προφανώς- και καθόλου παράξενο να ξαναπάρω στο μέλλον όταν έρθει η ώρα αλλαγής του δικού μου. Τώρα τι μάρκα θα είναι δεν ξέρω... ότι μου κάνει 'κλικ' τότε και το σηκώνει η τσέπη μου!Πάντως σήμερα διάβασα 2 ανέκδοτα:
- To golf 122 είναι γρηγορότερο από σιβικ 1.8
- Το γκολφ 160 'πατάει' fn2 type-r
Περιμένω πλέον ποστ από εσάς που με γκολφ3 1.4 πατήσατε NSX!
-
Μπα, δεν ασχολούμαστε. Τα nsx θα τα περιλάβουν τα 1.2TSi.
Σοβαρά τώρα, που είδες να λέει ότι 160άρι golf 'πατάει' fn2? Από στάση στο χιλιόμετρο το honda ρίχνει πάνω από δευτερόλεπτο. Απλά, λόγω χαρακτηριστικών(ροπή, 7άρι κιβώτιο) ενδέχεται ένα 160άρι να είναι λίγο ταχύτερο σε ρεπρίζ. Η άποψη που διατυπώθηκε, και είναι και λογική, είναι πως δεν αποτελεί κριτήριο η μέτρηση των ρεπρίζ που κάνουν τα περιοδικά. Απλά μετά είπα τη δικιά μου εμπειρία από fn2, που δοκιμάσαμε από συγκεκριμένη ταχύτητα, και δεν κάλυψε τη διαφορά που είχαμε καθώς ήταν πίσω μου, αλλά έστω και δύσκολα, την άνοιγα λίγο. Δε λέω με αυτό όμως ότι το 'πατάω'. Αν στηθούμε από σταματημένοι, σαφώς θα με κάνει με τα κρεμμυδάκια! Και όπως είπα, ήταν από τα 60-70 μέχρι τα 100-120. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα. -
Μα φίλε μου, αν κατεβάσει ταχύτητα και μπει στο vtec τότε το όποιο πλεονέκτημα ροπής έχεις -που έχεις χαμηλά σαφέστατα- θα εξανεμιστεί αμέσως! Φυσικά και συμφωνώ ότι οι τυποποιημένες μετρήσεις ρεπρίζ -και ρύπων- ευνοούν τα τούρμπο στα χαρτιά...στην πράξη όμως ισχύουν;
-
Χοντακιδες χαλαρωστε και αφήστε τις υπερβολές ...
Δεν είπα Ότι είναι γρηγορότερο προς θεού , είπα Ότι εν κίνηση δεν μπορει να ξεκολλήσει το fp2...
Απο 2αρα μέχρι 4αρη είναι πίσω...
Τώρα για το αν είναι 201hp η 220 δεν με αφορά τι βλέπω λέω και δεν Γράφω υπερβολές ...Αλεξανδρε , Έχω οδηγήσει ep3...
Με το ep3 δεν Έχω επαφή -
Φίλε Σπύρο, αυτή την απάντηση την έχω πάρει πολλές φορές από άτομα που κουβεντιάζοντας για αμάξια και λέμε ποιο προτιμάμε και γιατί. Όλοι οι 'φανατικοί ατμοσφαιράκηδες' πάντα λένε όταν μπει στο vtec,i-vtec,dual vvti κλπ, θα πηγαίνει καλύτερα, και δεν το πιάνεις που να χτυπιέσαι. Αυτό που σκέφτομαι εγώ, είναι μήπως αυτό είναι λίγο άκυρο από τη στιγμή που τα αυτοκίνητα έχουν παραπάνω από μία σχέσεις? Όταν αλλάξουν ταχύτητα και τα 2 και πέσουν οι στροφές τι θα γίνει?
-
Spyro το συμπιέστο που Είχες ηταν το χιουνται Τούρμπο;;;
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Φίλε Σπύρο, αυτή την απάντηση την έχω πάρει πολλές φορές από άτομα που κουβεντιάζοντας για αμάξια και λέμε ποιο προτιμάμε και γιατί. Όλοι οι 'φανατικοί ατμοσφαιράκηδες' πάντα λένε όταν μπει στο vtec,i-vtec,dual vvti κλπ, θα πηγαίνει καλύτερα, και δεν το πιάνεις που να χτυπιέσαι. Αυτό που σκέφτομαι εγώ, είναι μήπως αυτό είναι λίγο άκυρο από τη στιγμή που τα αυτοκίνητα έχουν παραπάνω από μία σχέσεις? Όταν αλλάξουν ταχύτητα και τα 2 και πέσουν οι στροφές τι θα γίνει?Για αυτό και τα περισσότερα γρήγορα ατμοσφαιρικά έχουν κοντή κλιμάκωση με 'κλειστές' σχέσεις που δεν αφήνουν τον κινητήρα να κρεμάσει στις αλλαγές. Τουλάχιστον στο fn2 αυτό συμβαίνει.
-
ναι φίλε μου...το πήρα το 1993 και το χάρισα στον αδερφό μου το 2007!
Δεν έχεις ιδέα πόσο το ευχαριστήθηκα το αυτοκίνητο αυτό! Φαντάσου ότι το είχα στα 18 μου!
Βέβαια χρειάστηκε 15άρια και bilstein eibach για να στρίβει αξιοπρεπώς και βελτίωση στα φρένα για να επιβραδύνει καλά διότι ποτέ δεν κατάφερε να φρενάρει!
Δεν έχει σχέση με καινούρια τούρμπο...αυτό ήταν 'υστερικό' στο άνοιγμα, όταν δεν σπίνιαρε άσκοπα! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Δεν έχεις ιδέα πόσο το ευχαριστήθηκα το αυτοκίνητο αυτό! Φαντάσου ότι το είχα στα 18 μου!
Βέβαια χρειάστηκε 15άρια και bilstein eibach για να στρίβει αξιοπρεπώς και βελτίωση στα φρένα για να επιβραδύνει καλά διότι ποτέ δεν κατάφερε να φρενάρει!
Δεν έχει σχέση με καινούρια τούρμπο...αυτό ήταν 'υστερικό' στο άνοιγμα, όταν δεν σπίνιαρε άσκοπα!αν δεν κάνω λάθος ο συμπιεστής ήταν ελληνική πατέντα...
οπότε φαντάζομαι οτι το υπόλοιπο σύνολο δεν είναι έτοιμο για τον συμπιεστή...
οδήγησε έτσι από περιέργια ένα multiair η ένα tsi... νομίζω οτι θα εκπλαγείς ευχάριστα... -
Φίλε Mark να σου κάνω μια επισήμανση! ΚΑΜΙΑ σχέση το vtec του ταπερ με εκείνο του σιβικ 1.8! Στο τελευταίο ουσιαστικά μιλάμε για vtec 3 σταδίων (idle,economy,normal) ενώ στο τάπερ 2 σταδίων (νορμάλ και άγριο)!
Στο 1.8 δεν έχουμε άγρια ρύθμιση! Απλά το μοτέρ ζωντανεύει από την 'οικονομική' ρύθμιση και ...δίνει μάλλον καλά μέχρι τον κόφτη στις 7000! Στο τάπερ αυτό μπαίνει -στο fn2- στις 5300 και φτάνει μέχρι τον κόφτη στις 8600 με μια πανδαισία ήχου και επιδόσεων. Ειλικρινά θα σου αρέσει να ακούσεις τον ήχο αυτό αν δεν το ξέρεις...youtube is our friend! -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν έχει σχέση με καινούρια τούρμπο...αυτό ήταν 'υστερικό' στο άνοιγμα, όταν δεν σπίνιαρε άσκοπα!αν δεν κάνω λάθος ο συμπιεστής ήταν ελληνική πατέντα...
οπότε φαντάζεσαι οτι το υπόλοιπο σύνολο δεν είναι έτοιμο για τον συμπιεστή...
οδήγησε έτσι από περιέργια ένα multiair η ένα tsi... νομίζω οτι θα εκπλαγείς ευχάριστα...έχεις μπερδευτεί με το s145 του 2003!
Έχω οδηγήσει τόσο γκολφ5 140 όσο και τουραν 140(αυτό το φορτηγό είναι το ιδανικό mpv για την Ελλάδα...τεράστιους χώρους)! Πλάκα έπαθα μόνο με το δέλτα 1.8 του gatoz! Αυτό είναι αμαξάρα!
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)