-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι , αλλα δεν μας εξηγεις...Και δεν θα εξηγήσω φίλε μου. Είναι προσωπικοί οι λόγοι.
-
Ε, ναι... αλλά ο φίλος παραπάνω ρωτάει αν αξίζει να πάρει τούρμπο και θέλει τους λόγους που κάποιος το απορρίπτει. Δεν νομίζω να έχει αξία να του γράφουμε ότι 'εγώ δεν θα έπαιρνα αλλά για προσωπικούς λόγους'. Κι εμένα θα με ενδιέφερε αν κάποιος έχει βρει κάποια μειονεκτήματα, εκτός από πχ υψηλότερη κατανάλωση, για να το απορρίψει.
-
Νομιζω ο βασικος λογος για να επιλεξει turbo ο φιλος , ειναι οι επιταχυνσεις εν κινησει . Δεν βρισκω καποιο αλλο προτερημα τουλαχιστον χτυπητο απεναντι στους ατμοσφαιρικους κινητηρες.
-
εγω βρισκω
απο την αλλη δεν εχω συμβιωσει με 'μικρο' τουρμπο, αλλα απο οτι βλεπω σε φιλους θα το προτιμουσα ανετα σε σχεση με το 1600αρι ατμοσφαιρα του shitroen μου που ρουφαει τη βενζινη με καλαμακι χωρις λογο
-
δεν θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου ένα μοτέρ με turbo.θα προτιμούσα μερικά κυβικά περισσότερα χωρίς turbo.
-
Ελα κιουση ..Κ τα 1.4 tsi η των αλλων εταιρειων , καινε πολυ κ χωρις λογο μην τρελαθουμε ...10ρακια βαρανε τα σιροκο τα λεγαμε κ τις προαλλες στο σιροκο φορουμ.
-
Ε, φυσικά ρε παιδιά... 170 άλογα κινητήρας ο TSi τι περιμένατε να καίει; Με τον αέρα θα έβγαζε αυτή την απόδοση; Δεν καίει πολύ. Φυσιολογική κατανάλωση είναι. Απλά το τούρμπο το πατάς και λίγο παραπάνω να ροπιάσει να το ευχαριστηθείς και εκεί κατεβάζει...
-
Eξαρταται για τι το θες το αυτοκινητο, μην νομιζεις ομως επειδη ειναι 1.4 δεν θα καιει.. Ενα εχω να σου πω ταξιδι Αθηνα-Θεσσαλονικη με ενα φιλο. Mazda mx-5 mk2 1600 ατμοσφαιρα και Golf TSI 1.4 εντελως μαμα και τα δυο.
Το Golfακι εκαψε ακριβως το διπλασιο απο το mx. Σε ταχυτητες 120-150km.
(Δεν εχω κανενα λογο να πω ψεματα, απλα σου παραθετω τις εμπειριες μου)Και μην ακουσω οικονομικη οδηγηση με τουρμπο, γιατι αμα το εχεις θα το πατας δεν υπαρχει περιπτωση, αλλωστε για αυτο το παιρνεις κιολας.
Εγω προσωπικα προτιμω τα ατμοσφαιρικα γιατι ειναι πιο προβλεψιμο, πιο ωραιο ακουστικα.
Kαι σιχαινομαι τις αναμονες για προθερμανσεις και αποθερμανσεις τουρμπινας, service, καταναλωση, ηχο σφυριγματος.
-
Ο χρήστης LexQ έγραψε:*
και Golf TSI 1.4TΠοιο απ όλα?
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
και Golf TSI 1.4T
Ποιο απ όλα?
Ξερω οτι ειναι 2007-8 μοντελο οποτε mk5, το προτελευταιο δηλαδη.
-
και Golf TSI 1.4T
Ποιο απ όλα?
Ναι αλλά έβγαινε με 122 140 και 170 άλογα στα 1400cc.. Αυτό εννοώ..
Και για τι καταναλώσεις μιλάμε αν θυμάσαι? -
και Golf TSI 1.4T
Ποιο απ όλα?
Ναι αλλά έβγαινε με 122 140 και 170 άλογα στα 1400cc.. Αυτό εννοώ..
Και για τι καταναλώσεις μιλάμε αν θυμάσαι?170 αλογα εχει, οσο για την καταναλωση 12λτ/100 (με λιγα ανοιγματα, οπως ειπαμε οταν εχεις τουρμπο το χρησιμοποιεις)
-
...Πιστεύεις πως ένα 1.4t ανάλογων δυνατοτήτων με του mx θα χε πάλι τόσο μεγάλη απόκλιση στην κατανάλωση? γιατί κ εγώ μ αυτές τις ταχύτητες, εγνατία, δεν βλέπω ποτέ πάνω από 7 (έχοντας ολοκληρώσει το πήγαινέλα)
-
...
Πιστεύεις πως ένα 1.4t ανάλογων δυνατοτήτων με του mx θα χε πάλι τόσο μεγάλη απόκλιση στην κατανάλωση? γιατί κ εγώ μ αυτές τις ταχύτητες, εγνατία, δεν βλέπω ποτέ πάνω από 7 (έχοντας ολοκληρώσει το πήγαινέλα)
Δεν γνωριζω να σου πω με ακριβεια φιλε μου, μια παρατηρηση εκανα, αμα το αναλυσεις περισσοτερα τα αυτοκινητα εχουν 10 χρονια διαφορα στην τεχνολογια, διαφορετικα χιλιομετρα το καθενα, αλλη αεροδυναμικη, διαφορετικο βαρος, κτλπ..
Οποτε δεν ειναι και τα πιο καταλληλα για να τα συγκρινουμε.*Για μενα τουλαχιστον πιστευω πως δεν αξιζει να δωσεις 25.000€ για 1.4Τurbo κινητηρα.
-
δηλαδή το mx-5 έκαψε 6lt/100 και το golf 12lt/100 Αθήνα-θεσαλονίκη με μ.ω.τ 120-150Km/h; Με τίποτα...
-
Αν ηταν το gt το γκολφ υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να εκαψε τοσο, τωρα για το 122αρι κ γω δεν θα το πιστευα εκτος κ αν ειχε καποιο προβλημα το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
δηλαδή το mx-5 έκαψε 6lt/100 και το golf 12lt/100 Αθήνα-θεσαλονίκη με μ.ω.τ 120-150Km/h; Με τίποτα...Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης δεν νομίζω να δεις 12άρι με το 170άρι (ειδικά με τόσα 'λίγα' km/h.. Αλλά ότι γίνεται, πιστεύω γίνεται με μία κάποια προσπάθεια..
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
δηλαδή το mx-5 έκαψε 6lt/100 και το golf 12lt/100 Αθήνα-θεσαλονίκη με μ.ω.τ 120-150Km/h; Με τίποτα...To mx υπάρχει περίπτωση να έκαψε 6 μόνο αν ήταν το ταξίδι όλο κατηφορικό.
-
Με πιο πολυ ωρα κοντα στα 150 γινεται πιστευω το 12 αρι για το γκολφ. Αλλα το μαζντα μ αυτες τις ταχυτητες μοιαζει οντως πολυ δυσκολο.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Με πιο πολυ ωρα κοντα στα 150 γινεται πιστευω το 12 αρι για το γκολφ. Αλλα το μαζντα μ αυτες τις ταχυτητες μοιαζει οντως πολυ δυσκολο.για ποιο Μάζντα λες; το 1600 που με 150 βρίσκεται αρκετά ψηλά σε σαλ και κοντά στην τελική του ή για το 1800 που ούτως ή άλλως έχει τα κ.εκ. για να κάψει;
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)