-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
γιατι εσυ θεωρεις οτι ειναι θεμα πολλαπλασιαστη τα προβληματα του ανθρωπου ?? τους εχει αλλαξει 3 φορες κ συνεχιζει ....αρα μαλλον για κατι πιο σοβαρο μιλαμε ...
παρε κ ενα λινκ ακομα ..http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=45511Κάτι πιο σοβαρό το οποίο δεν μπήκε να πει ποτέ τελικά τι είναι. Μιλάμε δηλαδή για εξακριβωμένο πρόβλημα που οφείλεται στο 'πιεσμένο τουρμπο'
Στο επόμενο link που παραθέτεις μιλάει για 'αντικατ/ση καδένας+εντατήρας+παρελκόμενα' για μία ακόμα φορά δηλαδή για εξακριβωμένο πρόβλημα που οφείλεται στο 'πιεσμένο τουρμπο'
Μπορώ να πάρω και εγώ τα forums σβαρνα και να κάνω copy-paste links χωρίς να τα διαβάσω/κρίνω αλλά δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση. Για να λήξει εδώ λοιπόν το θέμα, τουλάχιστον απο εμένα, ας πούμε ότι προσωπικά θα προτιμήσω το επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσω να με ευχαριστεί οδηγικά και να με καλύπτει με την άνεση που μόνο turbo κινητήρες σε αυτές τις τάξεις μεγέθους τιμών μπορούν να προσφέρουν και ας πάρω το ρίσκο να αντιμετωπίσω προβλήματα. Οι υπόλοιποι που θαυμάζουν την απαράμιλη αξιοπιστία των ατμοσφαιρικών μπορούν πάντα να τους προτιμήσουν ... δημοκρατία έχουμε.
-
σαφως δημοκρατια εχουμε ...εχει παμπολλα προβληματα στο ιδιο site , που αναφερονται στον κινητηρα κ οχι απαραιτητα στο τουρμπο. μια ματια κ μονο αρκει ...ευχομαι οταν με το καλο παρεις tsi η οτι αλλο να μην εχεις κανενα θεμα . Τυνχανει να εχω κ ατμοσφαιρα κ τουρμπο συνχρονο κ προτιμω χιλιες φορες την αμοσφαιρα κ ας μην εχει την τρελη ροπη γτ κ ψυχολογικα νιωθω πιο ανετος απο οτι με το τουρμπο.
btw , ο ανθρωπος με το σιροκο συνεχιζει κ γραφει κανονικα στο φορουμ δεν χαθηκε απλα δε εχει λυθει το προβλημα του , αν διαβασεις τις επομενες σελιδες θα το δεις...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Μα είναι απλό.Ενα 1,4ρι τσι 160ρι έχει μεγιστη δυναμη στις 5800 όσο ενα ίδιας εταιρίας κινητηρας 1,8 Τ λεον (5900).Το ΑΛΦΑ στις 5500.Αυτος που θα αντεξει είναι ο δεύτερος για ευνόητους λόγους.
Φυσικά τα 1,6αρια ατμο είναι περι 1000 στροφες παραπάνω ΜΟΝΟ(ΛΆΘΟς...100 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) και δεν συζητω για αξιοπιστία.περιμένω να μου πεις τους ευνόητους λόγους...
κάθε κινητήρας κατά την εξέλιξη λαμβάνει τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να λειτουργεί απρόσκοπα σύμφωνα με τα εκάστωτε δεδομένα... δεν πέρνουν τον ατμοσφαιρικό τον τουρμπίζουν και βγάζουν το αντόστοιχο συμπιεστό...
υπάρχουν δεκάδες μηχανικοί που δουλεύουν για αυτό ακριβώς το πράγμα...
αυτο δεν ισχύει μόνο στα αυτοκίνητα , ισχύει και στην βιομηχανία... -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Aυτη η ατακα ...ας εχω κ προβληματα με το τουρμπακι ....δεν ειναι κ τοσο αντικειμενικη ...Δειτε τι γραφει το παλικαρι με 32000κμ !!!!
Γεια σας παλικαρια.....Λοιπον,πριν απο 5-6 μηνες και ενω ταξιδευα με 230χλμ μου αναψε η ενδειξη του check engine-epc,αμεσως σταματησα στο πρωτο πρατηριο που βρηκα και φουλαρα 100αρα.Μου επενηλθε το το καντραν και ολα μελι,γαλα μεχρι που μετα απο 2-3 μερες και ενω δεν ειχα κανει μολις 1km εσβησε μονο του στο φαναρι.Το πηγα στν auto club οπου και μου αλλαξαν πολλαπλασιατη.
Απο τοτε κανενα προβλημα μεχρι και 30/01/2011 οπου και κατα την επιστροφη απο την κοπη τς πιτας με ενοχλησε ενα hondaki στην εθνικη και το ανοιξα και ξανα check engine.Ξανα πηγα στην auto club οπου μου αλλαξαν ξανα πολλαπλασιαστη και μπεκ 3 με 4ου κυλινδρου λεγοντας μου πως αν μου το ξανακανει θα κοιταξουμε για κυλινδρο...
Η εγγυηση τελειωνει 27/02/2011.Ο θεος να βαλει το χερι του γιατι εγω αν το βαλω θα το βαλω πολυ βαθια.
Δεν εχω κανενα προγραμμα επανω στο αμαξι με 32000km.Για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσω...spiros
Rocco Lover
Rocco LoverΔημοσ.: 134
Εγγραφη: 02 Μαρ 2009, 04:12
Τοποθεσια: Γαλατσι
Scirocco: 1.4 160hp Blue Rising,Pipercrossκ το κακο ειναι συνεχιζεται το προβλημα του ...
αλλος με Α4
παιδία και εγώ στο AUDI A4 Quatrro έχω αλλάξει στα 90.000 5 φορές Πολλαπλασιαστές, οπως προαναφέρθηκε σε όσους έχουμε κάνει αναβάθμιση να το περιμένουμε αυτό, το έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και η AUDI και είχε δώσει extension για το συγκεκριμένο ανταλλακτικό 5 χρόνια στην εγγύηση (τιμή 75 €) . Τι μια φορά μάλιστα ερχόμουν από Πόρτο Χέλι και με άφησε στον ισθμό και ήρθα λες και ήμουν σε Τρακτέρ για 80 χιλιόμετρα μάλιστα ο Μπουρμας μου είχε πει ότι έκανα λάθος γιατί χαλά ο Καταλύτης, πρέπει το αμάξι να μην κάνει πολλά χιλιόμετρα.
κ μια σελιδα μετα νεκρο σιροκο χωρις φωτακια η σηματακια , απλα τελος ...
τώρα είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γράφεις???
τα φόρουμ ειναι για να γράφεις προβλήματα και να προσπαθείς να βρείς λύση... αν ψάξω σε αντίστοιχα ατμο θα βρώ χιλιάδες παρόμοιες δημοσιεύσεις... -
Δεν τα γραφω εγω ,απλως τα ανεφερα ...κ γιατι ειναι κακο να αναφερουμε ενα προβλημα απο πραγματικους κατοχους ??
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δεν τα γραφω εγω ,απλως τα ανεφερα ...κ γιατι ειναι κακο να αναφερουμε ενα προβλημα απο πραγματικους κατοχους ??γιατί το μόνος που κάνεις είναι να δημιουργείς εντυπώσεις...
σε τι ποσοστό δείγματος υπάρχουν προβλήματα??
σε όλα τα βιομηχανικά προιόντα υπάρχουν αστοχίες .-
έχεις κάποια στοιχεία που να αναφέρουν αστοχίες σε αντίστοιχα ατμοσφαιρικά και συμπιεστά σύνολα?? -
Δημιουργω εντυπωσεις απο το μυαλο μου ?? Αφου υπαρχουν αυτα τα γεγονοτα γτ να τα αγνοησει καποιος ? Πρεπει να αναφερω κ ποσοστο αστοχιας για να καταλαβει καποιος οτι καποια ΔΕΔΟΜΕΝΑ θεματα υπαρχουν ??
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δημιουργω εντυπωσεις απο το μυαλο μου ?? Αφου υπαρχουν αυτα τα γεγονοτα γτ να τα αγνοησει καποιος ? Πρεπει να αναφερω κ ποσοστο αστοχιας για να καταλαβει καποιος οτι καποια ΔΕΔΟΜΕΝΑ θεματα υπαρχουν ??καταλαβαίνεις τι γράφω η όχι??
αμα δεν καταλαβαίνεις η δεν διαβάζεις δεν έχει νόημα η συζήτηση... -
Εσυ εχεις αποδειξεις οτι δεν συμβαινει τπτ σε ενα μεγαλο ποσοστο??? Επειδη εχω ηδη πληρωσει αρκετα λεφτα για το δικο μου καθως κ κοσμος που γνωριζω , δεν θα περιμενω να γινει ερευνα απο ''ειδικους'' για το αν ειναι σημαντικο το ποσοστο των αυτοκινητων που ειναι προβληματικα..
-
red -Monster....Πάλι ειναι απλό.
Σε ίδιο φασμα στροφων και αναλογων προδιαγραφων κατασκευαστή αντοχής ,στις μπιέλες στις ποδιές,κεφαλής πιστονιών,κυλινδρων το πλεονεκτημα αντοχής το έχει ο μεγαλος κυλινδρος ακρίβως λογο της καλυτερης κατασκευαστικής εργασίας που του έχει γινει..Αυτο γιατί έχει μεγαλύτερη παραγωγή ενεργειας με μεγαλύτερη συμπίεση καυσίμου,αρα παραγουμε μεγαλύτερο έργο.
Το θέμα είναι ότι αυτό το έργο ο κινητηρας το διαχειρίζεται με περισή άνεση σε σχέση με τον μικρότερο. -
Ξεφύγαμε παιδιά.........θα μας ''κόψουν''....
-
red -Monster....Πάλι ειναι απλό.
Σε ίδιο φασμα στροφων και αναλογων προδιαγραφων κατασκευαστή αντοχής ,στις μπιέλες στις ποδιές,κεφαλής πιστονιών,κυλινδρων το πλεονεκτημα αντοχής το έχει ο μεγαλος κυλινδρος ακρίβως λογο της καλυτερης κατασκευαστικής εργασίας που του έχει γινει..Αυτο γιατί έχει μεγαλύτερη παραγωγή ενεργειας με μεγαλύτερη συμπίεση καυσίμου,αρα παραγουμε μεγαλύτερο έργο.
Το θέμα είναι ότι αυτό το έργο ο κινητηρας το διαχειρίζεται με περισή άνεση σε σχέση με τον μικρότερο.δεν ξέρω πως να σου γράψω ευγενικά οτι λες χαζομαρούλες....
κάτι έχεις διαβάσει , κάτι έχεις ακούσει , τα έχεις ανακατέψει στο μυαλό σου και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα...
κάτι που άκουσες στο καφενείο, κάτι που σου είπε ο τεχνικός , κάτι από εδώ , κάτι από εκεί...
μπλέκεις έννοιες , μπλέκεις θερμοδυναμική και τα κάνεις αχταρμά...
αν σε ενδιαφέρει ευχαρίστως να σου προτείνω 2-3 βιβλία για εισαγωγή στις ΜΕΚ... μετά μόνος σου θα αναιρείς τα γραφομενά σου...
τελείως φιλικά... -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δημιουργω εντυπωσεις απο το μυαλο μου ?? Αφου υπαρχουν αυτα τα γεγονοτα γτ να τα αγνοησει καποιος ? Πρεπει να αναφερω κ ποσοστο αστοχιας για να καταλαβει καποιος οτι καποια ΔΕΔΟΜΕΝΑ θεματα υπαρχουν ??Τόσα χρόνια στα φόρα μιλάγαμε για πλέξιμο. Τα ατμοσφαιρικά βράχοι αξιοπιστίας.
-
Προς red-monster.Μη με στελνεις σε βιβλία βρε'.Τουλάχιστον δωσε μου μια ιδέα του θεματος.Εσυ που μαλλον σπουδασες σιγουρα θα ξερεις.
-
Προς red-monster.Μη με στελνεις σε βιβλία βρε'.Τουλάχιστον δωσε μου μια ιδέα του θεματος.Εσυ που μαλλον σπουδασες σιγουρα θα ξερεις.δεν είναι και αρχαία, είναι ευχάριστα πράγματα, αν βρεθείς σε κανα παπασωτηρίου τσίμπα του ιδρύματος ευγενίδου για τα ΜΕΚ... αφου βλέπω οτι έχεις όρεξη
γενικά μην είσαι απόλυτος -
Φίλε ...ΒΟΥΝΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ!!...ΟΛΟΙ 1,4TSI.
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Έχω και εγώ παράδειγμα φίλου με Fiat Bravo 1.4T που πήρε την τουρμπίνα στο χέρι στα πρώτα χιλιόμετρα, αλλά παίζει να ήταν κατασκευαστική αστοχία της FIAT, και φυσικά του την αντικατέστησαν.@red_monster
Ας μην είσαι τόσο επιθετικός με τις απόψεις των άλλων μεγάλε.
Κανείς δεν προσπαθεί να σου αλλάξει την δική σου άποψη, τουλάχιστον μην βγάζεις άσχετους όσους έχουν αντίθετη.γιατί δεν διαβάζεις τι γράφω...?
δεν είναι αποψη μου είναι πραγματικότητα... έτσι δουλεύει η βιομηχανία, και σπουδάζω και δουλεύω στους κόλπους της βιομηχανίας.
δεν είμαι απόλυτος σε νομικά θέματα ,σε θέματα υγείας κλπ γιατί απλά δεν τα κατέχω, ακούω κρίνω και κρατάω οτι μου κολλάει , αλλά δεν μπαίνω σε αυθαίρετα συμπεράσματα...
δεν είμαι απόλυτος , δεν γράφω το χ είναι καλύτερο του y... -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Aυτη η ατακα ...ας εχω κ προβληματα με το τουρμπακι ....δεν ειναι κ τοσο αντικειμενικη ...Δειτε τι γραφει το παλικαρι με 32000κμ !!!!
Γεια σας παλικαρια.....Λοιπον,πριν απο 5-6 μηνες και ενω ταξιδευα με 230χλμ μου αναψε η ενδειξη του check engine-epc,αμεσως σταματησα στο πρωτο πρατηριο που βρηκα και φουλαρα 100αρα.Μου επενηλθε το το καντραν και ολα μελι,γαλα μεχρι που μετα απο 2-3 μερες και ενω δεν ειχα κανει μολις 1km εσβησε μονο του στο φαναρι.Το πηγα στν auto club οπου και μου αλλαξαν πολλαπλασιατη.
Απο τοτε κανενα προβλημα μεχρι και 30/01/2011 οπου και κατα την επιστροφη απο την κοπη τς πιτας με ενοχλησε ενα hondaki στην εθνικη και το ανοιξα και ξανα check engine.Ξανα πηγα στην auto club οπου μου αλλαξαν ξανα πολλαπλασιαστη και μπεκ 3 με 4ου κυλινδρου λεγοντας μου πως αν μου το ξανακανει θα κοιταξουμε για κυλινδρο...
Η εγγυηση τελειωνει 27/02/2011.Ο θεος να βαλει το χερι του γιατι εγω αν το βαλω θα το βαλω πολυ βαθια.
Δεν εχω κανενα προγραμμα επανω στο αμαξι με 32000km.Για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσω...spiros
Rocco Lover
Rocco LoverΔημοσ.: 134
Εγγραφη: 02 Μαρ 2009, 04:12
Τοποθεσια: Γαλατσι
Scirocco: 1.4 160hp Blue Rising,Pipercrossκ το κακο ειναι συνεχιζεται το προβλημα του ...
αλλος με Α4
παιδία και εγώ στο AUDI A4 Quatrro έχω αλλάξει στα 90.000 5 φορές Πολλαπλασιαστές, οπως προαναφέρθηκε σε όσους έχουμε κάνει αναβάθμιση να το περιμένουμε αυτό, το έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και η AUDI και είχε δώσει extension για το συγκεκριμένο ανταλλακτικό 5 χρόνια στην εγγύηση (τιμή 75 €) . Τι μια φορά μάλιστα ερχόμουν από Πόρτο Χέλι και με άφησε στον ισθμό και ήρθα λες και ήμουν σε Τρακτέρ για 80 χιλιόμετρα μάλιστα ο Μπουρμας μου είχε πει ότι έκανα λάθος γιατί χαλά ο Καταλύτης, πρέπει το αμάξι να μην κάνει πολλά χιλιόμετρα.
κ μια σελιδα μετα νεκρο σιροκο χωρις φωτακια η σηματακια , απλα τελος ...
Βαργκα αμα σου καει ενας πολλαπλασιαστης τους αλλαζεις ΟΛΟΥΣ! αλλιως θα παθεις αυτο που παθαμε εγω κ συ
Σημερα αφησα το αυτοκινητο στη καρεντα και μου ειπε οτι υπαρχει ανακληση για τους πολλαπλασιαστες γιατι προκαλουσαν προβληματα...
Του ειπα οτι τους εχω καψει αλλα θα δει καλου κακου αν εχω τους καινουριους ωστε να τους ξαναλλαξει
Φυσικα τηλεφωνο για την ανακληση ουτε για πλακα...
Οποτε τσεκαρε το
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
εχω βρει ενα καλο συνεργειο κ σχετικα φτηνο στην ρετσινα στην θηβων , κ δεν ασχολουμαι πλεον με αντιπροσωπειες κλπ...απορω πως πηγαινεις ακομα σε αυτους .
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)