-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Είναι μάταιο....
Αν είχε και η γιαγιά μου α......θα ηταν αντρας.Και το κουπέ έχει 248 απο την μανα του στο δυναμόμετρο.Εργοστασίου.
Εσυ έχεις τσι? Αν ναι να παμε Γερμανία και να γυρισουμε να δουμε ποιος θα χρειαστεί χαπια και πετσέτες.
Αντε γειά...το ξεφτιλίσαμε.......Ενταξει γερό το τσι.Εκανα λαθος.Εχεις δικιο βουνό.
Τελος.Mito 1.4 tjet έχει, ατύχησες
-
Είναι μάταιο....
Αν είχε και η γιαγιά μου α......θα ηταν αντρας.Και το κουπέ έχει 248 απο την μανα του στο δυναμόμετρο.Εργοστασίου.
Εσυ έχεις τσι? Αν ναι να παμε Γερμανία και να γυρισουμε να δουμε ποιος θα χρειαστεί χαπια και πετσέτες.
Αντε γειά...το ξεφτιλίσαμε.......Ενταξει γερό το τσι.Εκανα λαθος.Εχεις δικιο βουνό.
Τελος.δεν σου θίξαμε τα άλογα του κουπε , χαλάρωσε...
αναλογικά λοιπόν το κουπέ θα είχε 173 hp... τι σου λέω τώρα ε?σιγά μην πάμε μέχρι την γερμανία για να τις μετρήσουμε...
-
Και το κουπέ έχει 248 απο την μανα του στο δυναμόμετρο.Εργοστασίου.
πολλα δε λες?
-
Αφού έχει ΜΙΤΟ τουρμπο ο red ανακαλώ!.Bρε το καλό παιδί!
Aλλωστε 5κυλινδρο 1,4 δεν θα έβγαζε ποτε η φιατ ,ούτε με τουρμποκομπρεσσορα..... με 10 συμπίεση.... ......δε χρειάζεται.
Qsis τα 220 είναι στα χαρτιά.
Αν μας διαβασε ο υποψήφιος αγοραστης σίγουρα θα έφαγε φρίκη ...Αγόρασε αυτό που γουσταρεις φίλε και μην μας παρεξηγείς.Όλα χαλάνε και όλα φτιάχνονται.Να ΄σαι εσυ καλά !! -
Αφού έχει ΜΙΤΟ τουρμπο ο red ανακαλώ!.Bρε το καλό παιδί!όπααα...οπααααα wait a minute...
τι θα πει επειδή έχει Μιτο τούρμπο ανακαλώ! Δεν είναι τούρμπο ο 1400 tjet ? οεο?
άρα είσαι προκατελλειμένος με τα ΤΣΙ ..ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΑΑΑΑ!
-
Σε περιέργες εκφρασεις και απαραδεκτα υπονοούμενα κανονικά δεν θα έπρεπε να απαντώ .Όμως αν ο Red-Monster σπούδασε στη βιομηχανία εγω σπουδασα στο λυσε δέσε στα συνεργεία και θα έπρεπε να έρθει να του δείξω τι πιστονια και κυλίνδρους έχει ενα 1,4 στα 200.000χλμ και τι ενα 1,8 η 2λιτρο κτλ.Και με τουρμπο και με ότι θελει.Τα βιβλία ισως τα διαβασα γρηγορότερα αλλά δεν εχει σημασία .Φυσικός δεν είμαι.
Σημερα στα αυτοκίνητα πως ανεβάζουν συμπίεση? .Xρησιμοποιούν οβαλ κεφαλές ή μειωνουν τον χωρο κάυσεως φέρνοντας πιο κοντα την επιφανεια του ανω κορμου του κινητηρα στον χωρο του.?Ποίος κινητηρας δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις στα κινούμενα μέρη του? Ο 1,4 η ο 1,8? Εχουν η δεν έχου υψηλή συμπίεση τα tsi ?....παράδοξα για μένα.....
Λεω βλακείες ?
Ωραία.Αν πάμε με 230χλμ με ενα tsi 160 ίππων για 20 λεπτα πχ διπλα διπλα με ενα 1,8 tsi ίδιας ιπποδύναμης ποιο θα τα ''παιξει''γρηγορότερα ή πιο έχει περισσότερες πιθανότητες να αστοχήσει κάποιο υλικό κατασκευής? Πιό απλά να βγει η μπιέλα απο δίπλα?
Ας μας απαντήσει ο Red-Monster.γιατι εχουν ψηλη συμπιεση τα tfsi γνωριζεις;
ιδια συμπιεση εχει ενα απλο ατμοσφαιρικο κι ενα αμεσου ψεκασμου; προφανως και οχι, αλλα τοσα ξερεις
ολοι λοιπον οι αμεσου ψεκασμου κινητηρες, μα ολοι ομως, ανεξαρτητως εταιρειας, εχουν υψηλοτερη συμπιεση απο τους εμμεσου ψεκασμου γιατι... ετσι ειναι η λειτουργια τους.
το αυτο και για τους τουρμπο αμεσου ψεκασμου, παλι ανεξαρτητως εταιρειας, ειτε ειναι bmw/mini/psa, ειτε alfa, ειτε vw ειτε audi. αυτη ειναι και η αιτια που οι αμεσου ψεκασμου τουρμπο (γενικα) εχουν κατα τι (10-20%) χαμηλοτερη καταναλωση απο τους κλασικους τουρμπο αναλογης φυσικα ιπποδυναμης.
αν πας με 220, (230 δεν φτανουν τα 160αρια) για 20-30 λεπτα δεν θα συμβει απολυτως τιποτα, εκτος απο πινακιδες/διπλωμα/φωτογραφικο αλμπουμ
εχεις ενδειξεις για το αντιθετο; το χεις κανει με καποιο συγχρονο τουρμπο και εφυγε το καπο στο διαστημα;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Διάβασα το θέμα που έχει πλέον μετεξελιχθεί σε ατμοσφαιρικά vs turbo και επισήμανα πολλά σωστά αλλά και λάθος.
Για μένα ισχύουν:- Η ροπή των τούρμπο χαμηλά είναι απίστευτη, ειδικά στα καινούρια αυτή αποδίδεται και γραμμικά. Δεν την βρίσκεις σε ατμοσφαιρικό κάτω των 1800 κυβικών αυτή την αίσθηση στις χαμηλές στροφές.
- Λόγω του 1 ο συνετός οδηγός μπορεί να κινηθεί άνετα και οικονομικά τόσο σε συνθήκες πόλης όσο και σε ταξίδι με συνετές ταχύτητες. Το θέμα είναι να παραμείνει συνετός.
- Το ωφέλιμο εύρος λειτουργίας ενός τούρμπο είναι στις χαμηλομεσαίες και ενός ατμοσφαιρικού στις μεσαίες μέχρι τον κόφτη. Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του.
- Ένα τούρμπο είναι οικονομικότερο ΜΟΝΟ σε συνθήκες χαλαρής οδήγησης...αν το πλακώσεις θα κάψει σαν δίλιτρο ατμοσφαιρικό μην γράψω και χειρότερα.
- Για κάποιον που αλλάζει αυτοκίνητο σε μικρά αναλογικά διαστήματα οπότε έχει εγγύηση σχεδόν για όλη την διάρκεια κατοχής του οχήματος το τούρμπο φαντάζει λογικότατη επιλογή.
- Σε θέματα μεταπώλησης ένα τούρμπο υστερεί σε σχέση με ένα ατμοσφαιρικό ειδικά όσο ανεβαίνει ο αριθμός διανυθέντων χιλιομέτρων.
Δεν ισχύει: - Ότι το γκολφ 1.4 122hp είναι γρηγορότερο από σιβικ 1.8. Κόψτε κάτι ρε παιδιά...σε λίγο θα μας πείτε ότι μας 'πατάει' και 0,9 multiair! Ειλικρινά με έκανε και γέλασα όποιος το έγραψε. Ο ενθουσιασμός του για το αυτοκίνητο του είναι τεράστιος και εύχομαι να του βγει τουλάχιστον σε καλό!
- Ότι διπλοτουρμπιστό γκολφ (140-160-170) καίει λιγότερο από σιβικ 1.8. Σας γράφω με σιγουριά ότι οι καταναλώσεις του σιβικ είναι πολύ κοντά στο 122 και φυσικά καλύτερες όλων των παραπάνω. Δεν θα επικαλεστώ περιοδικά που έτσι και αλλιώς με δικαιώνουν (με΄χρι και με 3 λίτρα στα 100 διαφορά) αλλά κρίνω με δείγμα αυτοκίνητα γνωστών και φίλων.
- Γράφτηκε ότι η αξιοπιστία συμπιεστών και ατμοσφαιρικών είναι αντίστοιχη. Διαφωνώ. Απλά έχει βελτιωθεί αρκετά η αξιοπιστία των τούρμπο χωρίς όμως να έχει φθάσει τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών! Μπείτε για παράδειγμα στα φόρουμ ατμοσφαιρικών αυτοκινήτων και στα αντίστοιχα τούρμπο να πάρετε μια ιδέα. Αν πράγματι ισχύει ότι στα φόρουμ γράφουν όσοι έχουν ζημιές τότε γιατί στα ατμοσφαιρικά -μιλώ για χόντα και λιγότερο μιτσουμπίσι που έχω άμεση επαφή- ασχολούμαστε με τριγμούς και αεροδυναμικούς θορύβους στα σχετικά με προβλήματα θέματα; Μήπως γιατί τα μηχανολογικά προβλήματα είναι ελάχιστα ως μηδαμινά;
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζει τα συμπιεστά ως a priori αναξιόπιστα αλλά μάλλον ως πιθανότερο να αστοχήσουν σε βάθος χρόνου. Αν κάποιος συμβιβαστεί με το τελευταίο τότε για μένα να επιλέξει τούρμπο.
Εν κατακλείδι καλά χιλιόμετρα να έχουμε όλοι μας και ας είναι και συμπιεστά.
ισχυει;
-
ενω ψηλα ειναι ψοφια;
-
αν δεν ειναι συνετος με ατμοσφαιρα δεν θα καψει λες; ανακαλυφτηκε το αεικινητο. μονο που οταν το τουρμπο καψει βενζινη, θα κινηθει με τετοιες ταχυτητες που θα ειναι σε αλλο τκ (μην σου πω σε αλλο νομο)
3)=1) ποτε οδηγησες τελευταια φορα συγχρονο τουρμπο εσυ; πριν το 2000;
4)=2) διοτι τα διλιτρα ατμοσφαιρικα τα εξαφανιζουν. μην ξαναγραφουμε τα ιδια. ασε που δεν θα καψουν οσο διλιτρο ατμοσφαιρικο, αυτο ειναι δικη σου παραδοχη/δοξασια
-
γι' αυτο δινουν οι toyota/kia/honda (εδινε) 6-7 χρονια εγγυηση, εστω μεσω ασφαλιστικων; επειδη εχουν τουρμπο κινητηρες;
αυθαιρετο συμπερασμα -
αλλο ενα αυθαιρετο (προσεξε, θα βαλουν φορο) εκει που ειναι οι τιμες των μτχ, δεν υφιστανται διαφορες. ασε που το δικο σου 6 αναιρει το 5... αφου λες οτι οσοι εχουν τουρμπο αλλαζουν γρηγορα αυτοκινητα, ποσο τους απασχολει η μεταπωληση; και τωρα που βγαινουν ολο και περισσοτερα τουρμπο, ποιος θα αγοραζει ατμοσφαιρα; ακυρο τελειως συμπερασμα
δεν ισχυει;
-
μην γελας πολυ γιατι θα κλαψεις στο δρομο κι ουτε να σκεφτεις να ακολουθησεις 122αρι. 20 κιλα ροπη, οσο δηλαδη διλιτρου ατμοσφαιρικου. ισχυριζεσαι δηλαδη οτι ενα 1800 ατμοσφαιρα ειναι πιο γρηγορο απο ενα διλιτρο ατμοσφαιρα αντιστοιχης ισχυος. λογικο. στο μονο που μπορει να υπερτερει το civic ειναι στο 0-100 και σε τελικη, λογω μεγαλυτερης ισχυος. σε ολα τ' αλλα...
-
για να κανεις ακριβη μετρηση καταναλωσης θα κανεις το εξης. θα βρεις καποιον με 140αρι/160αρι θα μπας μπροστα ως αργος και ο γρηγορος θα ακολουθει απο πισω στον ιδιο ρυθμο. στο τελος θα κανεις μετρηση. οτιδηποτε αλλο εχει να κανει με τις συνθηκες που κινειται το καθε αυτοκινητο και το ποδι του οδηγου.
-
μπορεις να διαφωνεις οσο θες. ελπιζω να διαφωνεις εξισου οταν η αγαπημενη σου εταιρεια το γυρισει στο τουρμπο σε ευρεια παραγωγη. επισης, απο τα διαφορα φορα κρινεις την αξιοπιστια των αυτοκινητων; (κι οχι μονο εσυ και καποιοι αλλοι)
-
papatza τζάμπα χάνεις το χρόνο σου. Έπεσες σε sarakakisti
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
papatza τζάμπα χάνεις το χρόνο σου. Έπεσες σε sarakakistisarakakisti ??
-
Μην αρχιζουμε πάλι και είμαστε και εκτος.Δεν διαφωνούμε βρε ''Παπάτζα''.Το ότι έχουν υψηλότερη συμπίεση και ειναι φυσιολογικό όπως λες δεν αποτελεί σε διπλοπουσαρισμένους κινητηρες 1,4 και όχι μόνο (μονο τουρμπο) πλεονεκτημα στην αξιοπιστία και ειναι άποψή μου και μόνο.Πάρε 2λιτρο με τουρμπο και βαλε να είσαι σίγουρος.Ειναι σαν να βαζεις ένα αλογο Μακρυνείας (τοπικό) με ενα καθαρόαιμο να τρέξουν δίπλα δίπλα.
Τα 220 τα βλέπεις για πλάκα .Τα 230 αφήνεις λίγο και .......τσα.... .....
Και τα συμπερασματά μου αν ειναι αυθαιρετα θα φανούν στην πορεία στα αυτοκίνητά μας και όχι στα φόρουμ.Και προτιμω ζωντανα γεγονότα και όχι ότι γραφει ο καθένας.Ηδη έχω τα κοντινά μου.Αλλά ας πω ότι ειναι παραπληροφόρηση.
Οσο αφορα τα βιβλία και τα σχετικά και ο πιο χαζος και ο πιο ενημερωμενος ξερει ότι υψηλή συμπίεση σε τουρμπο σημαινει τεραστιες πιέσεις στο χωρο καυσης.Επανασταση της τεχνολογίας ναι συμφωνώ αλλά πόσο θα κρατήσει.Θα μάθουμε συντομα.Οι περισσότεροι προτιμούν χαμηλά τελη και κυβικά με δυναμη 2λτρου ατμοσφαιρικού.Αυτονόητο. Mας το πλασάρουν ως λύση στη τσέπη και στο περιβάλλον. Αξίζει για μια 5ετία τουλάχιστον η χαρά?
Να βαλουμε και λίγο suspens!ΟΥΠΣ .....Δεν πρέπει...
-
Συνάδελφος φανατικός φορντάκιας (οδηγεί Φόκους) κατηγορούσε τα τούρμπο, κυρίως λόγω αξιοπιστίας κλπ., ενώ υποστήριζε ατμόσφαιρα. Εδώ και αρκετό καιρό που έμαθε ότι η Φορντ ετοιμάζει κινητήρες τούρμπο είχε αρχίζει να τα μαζεύει λίγο. Αν έγραφε σε αυτό το thread τώρα, θα υποστήριζε τα τούρμπο...
Με άλλα λόγια, η αντικειμενικότητα πολλές φορές περνάει πρώτα από το τι αυτοκίνητο οδηγάω/ποιά εταιρία δε συμπαθώ κλπ. Στο συγκεκριμένο συνάδελφο το 'όσα δε φτάνει η αλεπου...' του ταίριαζε απόλυτα.
Σε σχέση με την πολυπλοκότητα των τούρμπο, που σύμφωνα με κάποιους μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αξιοπιστία, με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να αγοράζουμε τετρακίνητα, εφόσον είναι πιο πολύπλοκα στην μετάδοση της κίνησης (άρα περισσότερο επιρρεπή σε βλάβες, σύμφωνα με τη σκέψη κάποιων) από τα προσθιοκίνητα.
Κάθε νέο βήμα στην αυτοκίνηση συνήθως συνεπάγεται αυξημένη πολυπλοκότητα, κάτι το οποίο είναι λογικό με δεδομένη την πρόοδο της επιστήμης. Όταν γίνεται κάτι καλό ας αναγνωρίζεται. Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια που το ABS είχε αρχίσει να 'φοριέται' σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις από οδηγούς σε σχέση με την αποτελεσματικότητά του. Τώρα όλοι το αποδέχονται. Το ίδιο θα γίνει με τον καιρό και με τους μικρούς τούρμπο.
Οι πελάτες των αυτοκινητοβιομηχανιών, εμείς δηλαδή που αγοράζουμε αυτοκίνητα, πολλές φορές κατηγορούμε τις εταιρίες για συντηρητική συμπεριφορά, ενώ συχνά εμείς είμαστε συντηρητικοί απέναντι στην αυτοκινητική πρόοδο. Οκ, να μην μας ξεγελάνε οι εταιρίες με ότι μας προσφέρουν (καλή η κριτική σκέψη), αλλά η κριτική σκέψη θέλει μυαλό απαλλαγμένο από αγκυλώσεις/εταιρικούς φανατισμούς κλπ.
Jacob
-
Σωστά τα λές αν και αυτό περι 4κινησης δεν στεκει και τοσο αφού οι περισσότερες βλάβες αφορούν τους κινητηρες που ειναι φυσιολογικό.
-
Qsis τα 220 είναι στα χαρτιά.
και τα 248 πού ειναι?
σε ρωταω γιατι φιλος μου ειχε (ισως το χει ακομα) στοκ coupe , το οποιο ειναι φυσικα παντοδυναμο , αλλα σε καμια περιπτωση τοσα αλογα (στο τροχο δηλαδη αποκλειεται)
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Με άλλα λόγια, η αντικειμενικότητα πολλές φορές περνάει πρώτα από το τι αυτοκίνητο οδηγάω/ποιά εταιρία δε συμπαθώ κλπ. Στο συγκεκριμένο συνάδελφο το 'όσα δε φτάνει η αλεπου...' του ταίριαζε απόλυτα.
αυτο οντως ισχυει και αμα ανατρεξουμε στο παρελθον σχετικα με το θεμα τουρμπο ειχαμε..
vag vs ολων
vag + fiat vs υπολοιπων
vag + fiat+ psa + renault vs υπολοιπων
vag + fiat+ psa + renaut + bmw vs υπολοιπων
vag + fiat + psa + renault + bmw + ford vs ιαπωνωνκαι τωρα που θα μπει και τουρμπο σε χοντα , θα ληξει το θεμα
-
Qsis στρόφαλο είναι.Αν δυναμομέτρησε ο φιλος σου το κουπέ θα είδε σιγουρα πάνω απο 230 αλογα .Οι 4Τ αν θυμαμαι καλά το ειχαν στα 248 στο ''Απο τεχνική σκοπιά'' στην δοκιμή τους.Όσα τα πραγματικά χιλ/ωρα.
Τα 8 με 10 νορμαλ που ξερω εγω δεν ειναι κανενα 220. -
Βρε παιδιά είμαστε τελείως οff.
Qsis προσωπικά δεν βαζω vag VS ....Μια ερωτηση εκανε το παλικάρι του θεματος και ειπα την άποψή μου.Ειμαι κατα αυτης της τεχνολογιας tsi και αυτό δεν σημαινει ότι δεν ειναι καλο ή γρηγορο,οικονομικό κτλ. αυτοκίνητο.
Απο κει και πέρα η επιλογή ειναι δική του. -
παπατζας ονομα κ πραγμα ετσι...ροπη ροπη κ ξαναμανα ροπη, λες κ μονο η ροπη μετραει , αλογα ,κυβικα , μεταδοση δεν ...μια ερωτησουλα μονο το γκολφ κ το σιροκο τα 160 αρια ειναι κοντα στα 180 αλογα συμφωνα με τα λεγομενα κατοχων κ μη , mε περισσεια ροπη , μεγαλυτερη απο του ep3 type r που εχω ...πως γινεται λοιπον να μην με βλεπουν πουθενα ειτε στο δροο ειτε μεσα απο περιοδικα ουτε το σιροκο ουτε το γκολφ , αφου παρομοια αλογα εχουμε κ λιγοτερη ροπη εγω ...?? το αντιστοιχο ισχυει για το 122αρι με το type s...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
μια ερωτησουλα μονο το γκολφ κ το σιροκο τα 160 αρια ειναι κοντα στα 180 αλογα συμφωνα με τα λεγομενα κατοχων κ μη , mε περισσεια ροπη , μεγαλυτερη απο του ep3 type r που εχω ...πως γινεται λοιπον να μην με βλεπουν πουθενα ειτε στο δροο ειτε μεσα απο περιοδικα ουτε το σιροκο ουτε το γκολφ , αφου παρομοια αλογα εχουμε κ λιγοτερη ροπη εγω ...?? το αντιστοιχο ισχυει για το 122αρι με το type s...Το δικό σου civic, είναι περίπου 100 κιλά ελαφρύτερο από τα golf/scirocco και έχει και 20 άλογα παραπάνω(δεν είναι παρόμοια άλογα, περίπου 13% παραπάνω). Είναι λογικό να μη σε βλέπουν πουθενά. Στην περίπτωση αυτή, η ροπή θα φανεί κυρίως σε ρεπρίζ, που μπορεί να είναι κοντά. Από στάστη εννοείται ότι δεν υπάρχει επαφή. Αν όμως συγκριθεί το πιο καινούριο type-r που με τη σειρά του είναι καμιά 100στη κιλά βαρύτερο από το δικό σου, οι διαφορές είναι μικρότερες. Σαφώς παραμένει γρηγορότερο από στάση, αλλά στις ρεπρίζ θα τα βρει λίγο πιο σκούρα. Ειδικά αν το 160άρι είναι DSG που έχει πολύ κοντές σχέσεις, δεν αποκλείεται να έχει και ελάχιστα καλύτερες, τουλάχιστον στις τυποποιημένες μετρήσεις που κάνουν τα περιοδικά.
-
Qsis στρόφαλο είναιετσι οκ
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
παπατζας ονομα κ πραγμα ετσι...ροπη ροπη κ ξαναμανα ροπη, λες κ μονο η ροπη μετραει , αλογα ,κυβικα , μεταδοση δεν ...μια ερωτησουλα μονο το γκολφ κ το σιροκο τα 160 αρια ειναι κοντα στα 180 αλογα συμφωνα με τα λεγομενα κατοχων κ μη , mε περισσεια ροπη , μεγαλυτερη απο του ep3 type r που εχω ...πως γινεται λοιπον να μην με βλεπουν πουθενα ειτε στο δροο ειτε μεσα απο περιοδικα ουτε το σιροκο ουτε το γκολφ , αφου παρομοια αλογα εχουμε κ λιγοτερη ροπη εγω ...?? το αντιστοιχο ισχυει για το 122αρι με το type s...το ταπερ ειναι τουλαχιστον 20φευγα αλογα πανω, 180κατι εχεις τροχο εσυ , το πολυ 160 τα tsi
μην ερμηνευει ο καθενας οπως θελει τις δυναμομετρησεις των περιοδικων
(κατι που οι κατοχοι tsi κανουν συχνα)
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)