-
Δεν υπάρχει κανόνας, ξύνοντας τα δύο μέτρα έχω νιώσει ευτυχισμένος σε κουόρε 15ετίας όσον αφορά το χώρο για κεφάλι και έχω πραγματικά υποφέρει (σε πίσω κάθισμα έστω) μερσεντές σειράς Ε, έχοντας βγει σε ορθή γωνία μετά από ταξίδι.
Βέβαια στα περισσότερα κάμπριο δεν χωράω σωστά, με αποκορύφωμα τα σούπερμίνι cc που το ...κούτελο βρίσκει στο πλαίσιο του παρμπρίζ. Επίσης όσο απίστευτο και αν φαίνεται τα πιο άνετα για τους ψηλούς είναι τα σούπερ μίνι καθώς έχουν επαρκές σχετικά μήκος για τα πόδια και αέρα για το κεφάλι που δεν βρίσκεις σε αρκετά μικρομεσαία!
Λύσεις υπάρχουν όμως! Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα, και μπορεί κάποιος να κερδίσει πολύτιμους πόντους με τους εξής τρόπους:
-Αλλαγή με aftermarket καθίσμα + βάσεις
-Πατέντα στη βάση του καθίσματος ώστε κάτσει χαμηλότερα
-Σκάψιμο του αφρολέξ της βάσης του καθίσματος
-Έχω ακούσει μέχρι και ξύσιμο της οροφής!Η καλύτερη λύση για μένα και η πιο οικονομική είναι το 3. Η 1 είναι επίσης καλή αλλά χάνεις αερόσακους και είναι πανάκριβή, την 2 την φοβάμαι και την 4 θα ήθελα να την δω σε εφαρμογή. Εάν κάνεις κάποια από αυτές τις 3 πρώτες λύσεις τότε βελτιώνεται δραματικά και το πρόβλημα εισόδου εξόδου!
Πρόβλημα που λύνεται δύσκολα όμως είναι η θέση του τιμονιού. Γιατί? Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τραβάς το κάθισμα αρκετά πίσω για να έχεις μία άνεση στα πόδια. Έτσι όμως το τιμόνι σου πέφτει αρκετά μακρυά, που είναι καλό για το ταξίδι, αλλά όχι όταν θες να πάς αρκετά γρήγορα.
Στο σημείο αυτό θέλω να ακόμη μία φορά να στηλιτεύσω τον ελληνικό ειδικό τύπο που χαιδεύει πλαστικά και μετράει νανοαισθησόμετρα στην πίστα, όταν σε πολλά περιοδικά δεν βάζουν ανδρείκελο να μετρήσουν ουσιαστικά τους διαθέσιμους χώρους.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
2.02m καιdaaamn!
ρε man υποφέρεις στο tempra.Επίσης όσο απίστευτο και αν φαίνεται τα πιο άνετα για τους ψηλούς είναι τα σούπερ μίνι καθώς έχουν επαρκές σχετικά μήκος για τα πόδια και αέρα για το κεφάλι που δεν βρίσκεις σε αρκετά μικρομεσαία!
αυτή είναι και η δική μου εντύπωση.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
2.02m και
daaamn!
ρε man υποφέρεις στο tempra.Κι όμως, το βρίσκω άνετο, με μόνη παραφωνία ότι το δεξί μου γόνατο βρίσκει στο τασάκι όταν το ανοίγω.
Πλεονέκτημα επίσης το ότι έχει ηλεκτρικά παράθυρα, στο Duna για να ανοιγοκλείσω το δικό μου πρέπει ή να πατήσω συμπλέκτη ή να κάνω ζογκλερικά με το πόδι και το χέρι. Speaking of Duna, το πίσω κουρτινάκι μπορώ να το κατεβάσω από τη θέση του οδηγού. -
Δεν νοιάζεται κανεις για μας..............
Δεν βρίσκουμε ρούχα, παπουτσια, εξοπλισμό για αθλήματα,
Κοπανάμε σε τέντες, ταμπέλες κλπ
Δεν χωράμε στο αεροπλάνο
μας βρίζουν στο σινεμα, στο θέατρο και στο γήπεδο
τσιμπάγαμε πρώτοι τις αγγαρείες στο στρατό
Στο ξενοδοχείο τα πόδια έξω από το στρώμα
κλπ
κλπ
κλπΣιγα μην νοιαστούν για το αμάξι μας!
Δεν κάνω ποτέ ταξίδι με 4ο επιβατη γιατί είναι αμαρτία για τον πίσω!
Το θεωρώ 3θέσιο το αμάξι αλλά πλέον στο ενδεχόμενο δευτερο μωρου δεν χωράει παιδικό κάθισμα πίσω μου συν ότι και τώρα μου προκύπτει καμμια φορά μαμα, πεθερά κλπ και έχω θέμα.
Όταν όμως θέλεις αμάξι για 4 άτομα με οδηγό ψηλό και να έχει και performance τα πράγματα δυσκολεύουν.
Οντως η Merc σε σειρά Ε είναι στενή
Αν πεις οτι δεν θέλεις μεγάλο SUV την σήμερον ημέρα και έχεις και τα λεφτά Panamera και Α6/S6/RS6 κάνουν την δουλειάΗ Βελτίωση έρχεται από το γεγονός ότι αρκετα αυτοκίνητα αρχίζουν να μετακινείται η πίσω σειρά καθισμάτων ανεξάρτητα η κάθε θέση οπότε κλέβεις λίγο χώρο πορτ μπαγκαζ!
Οταν είχα πάει στο Palmers στο caterhamm μπήκα με δική μου ευθύνη γιατι προεξείχα από το roll cage και στο JP2 αφου μπήκα σε ένα που δεν χωρούσα και μου λέει ο τύπος να μην το κάνω ..... ευτυχώς δεν ήξερε ότι υπήρχε μετασκευασμένο για ψηλούς
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Παλιά που τα αυτοκίνητα ήταν μικρότερα πως τα κατάφερναν οι ψηλοί;
Το τέλος του τρέιλερ...
Στον αντίποδα, καθόλου άνετα δε μου φαίνονται τα γιαπωνέζικα (Starlet, Corolla στρογγυλοφάναρη, πάσης φύσεως Honda κλπ).
Σε 3θυρο Civic του '90 που είχα, καθόταν άνετα ψηλός μπροστά και ο λόγος ήταν τα πολύ χαμηλά τοποθετημένα καθίσματα.
-
Xρηστική πληροφορία .
Πως βολεύεστε από ρούχα , παπούτσια ? -
Ειδικά σε παπούτσια πάντως πιστεύω πλέον είναι πιο εύκολα τα πράγματα.
Πριν από καμιά 15 χρόνια τα μόνα αθλητικά που μπορούσε να βρει ο αδερφός μου στο νούμερό του(48-49) ήταν τα Air-Jordan που ήταν και πανάκριβα τα άτιμα.
-
Σε 48 παπούτσια βρίσκω Nike, timberland και prada.
Πουκάμισα, κουστούμια ραβω.
Τζιν, φουτερ κλπ αν έχεις τύχη διαβαινε! Ιδίως για να βρεις φουτερ με μακρυά μανίκια είναι θαύμα.Sorry για το off topic
-
Σέντερ σε ομάδα μπάσκετ είστε όλοι;
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Όχι απαραίτητα. Το βάρος είναι ο κύριος παράγων που αφορά τόσο τους ψηλούς όσο και τους κοντούς. Από εκεί και πέρα το Political Correctness (μη τυχόν και σκοτωθεί κανένας μπούλης παραπάνω) έχει μετατρέψει το σύγχρονο αυτοκίνητο σε έναν καθεδρικό ναό υποσυστημάτων ενεργητικής και φευ παθητικής ασφάλειας.
Ναι, γιατι ως γνωστον οι υπερβαροι δεν εχουν δικαιωμα στη ζωη... ο,τι να'ναι...
άσε την μύγα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σέντερ σε ομάδα μπάσκετ είστε όλοι;Μέχρι 2'04 θέλεις σουτ και drive γιατί παίζεις απο 1-3 max
-
δεν μπορείτε να οδηγήσεται και ss μηχανή...
ζήλεια, ζήλειααααααααα
-
Το γραψα στην πρωτη σελιδα του τοπι οτι θα κατεβασουμε ομαδα μπασκετ του 4τφ
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν μπορείτε να οδηγήσεται και ss μηχανή...ζήλεια, ζήλειααααααααα
OK, είναι κάτι λιγότερο από 2 μέτρα.
-
Με 1,92 και 100+ κιλά πραγματικό πρόβλημα είχα μόνο με ένα Daihatsu Copen που οδήγησα υποφέροντας* για 250 χλμ. Τα περισσότερα μικρομεσαία ή μεγαλύτερα διαθέτουν πια άφθονους χώρους για τον οδηγό, ακόμα και πολλά μικρά (πχ 107/C1/Aygo). Στο πίσω κάθισμα αλλάζουν τα πράγματα, ενίοτε κι εκεί που δεν το περιμένεις (πχ απογοήτευση το Insignia για τους πίσω).
Ακόμα και πραγματικά σπορ αυτοκίνητα που κάποτε δεν χωρούσαν άνω του μετρίου οδηγούς είναι ευρύχωρα, άσχετα αν είναι Ευρωπαϊκά (Ferrari οι τελευταίες γενιές, Porsche ανέκαθεν) ή Απωανατολίτικα (ευχάριστη έκπληξη Nissan Z350). Μόνο η Lamborghini έχει ξεχάσει να ασχοληθεί με το θέμα - χτύπησα το κεφάλι μου στην κολόνα της Gallardo.
Φίλος μου με 2,05 και 140+ κιλά οδηγεί Fiat Punto. Ξεχωρίζει από μακρυά όταν έρχεται: είναι το Punto που γέρνει...- Το αυτοκινητάκι πάντως μου άρεσε.
-
Εγώ επειδή πέρα από το ύψος έχω και κιλά και μιά ηλικία , έχω βρεί την ησυχία μου με ταξιδάκια στην Γερμανία , όπου πλέον βρίσκω αυτά που θέλω και όχι αυτά που έχει το μαγαζί .
Ετσι υπάρχουν 1000 τμ γιά μας στο Μόναχο και σε κάποιες άλλες πόλεις .
Σε άλλες χώρες δεν έχω βρεί , ίσως στην Ολλανδία να υπάρχουν και προφανώς Αγγλία .Ενα σάιτ που μπορεί να είναι χρήσιμο γιά κάποιους .
http://www.hirmer.de/
http://www.hirmer-grosse-groessen.de/ -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
άσε την μύγα...καμια μυγα... εκτος πια κι αν ειμαι ο μονος που σιχαινεται να διαβαζει ρατσιστικες μ@@κιες
-
Φιλος με υψος 2.10 (!!!) οδηγει ενα Cayenne!
-
Τώρα μόλις θυμήθηκα οτι μια φορά ο θειος μου είχε βάλει τον Παπαδάκο (παλιός μπασκετμπολίστας, 2,14 ύψος) στη θέση του συνοδηγού σε ένα παλιό Σουζούκι Άλτο.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τώρα μόλις θυμήθηκα οτι μια φορά ο θειος μου είχε βάλει τον Παπαδάκο (παλιός μπασκετμπολίστας, 2,14 ύψος) στη θέση του συνοδηγού σε ένα παλιό Σουζούκι Άλτο.Χρωστούσε λεφτά ο Παπαδάκος στο θείο σου και αυτός του έκανε βασανιστήρια για να του τα αποσπάσει;
Για.... ψηλούς! Τι αυτοκινητο οδηγεις;