-
το scenic ειναι ισως το καλυτερο για τετοιου ειδους χρηση. στην συνεχεια θα τοποθετουσα το c4
-
17.150 και με έκπτωση της Renault? Η μόνο η χαμηλότερη τιμή για τρίτεκνους?
Προσπάθησε να σου κολλήσουν και απόσυρση να πέσει η τιμή ακόμη 600-1.000 euro. -
Στο altea xl δεν μπαίνουν ολα τα παιδικά καθισματάκια σε τριάδα.Το καλύτερο που έχει να κάνει ο φίλος,αν έχει και τα τρία καθισματάκια στην κατοχή του,να μετρήση το πλάτος τους και το εσωτερικό πλάτος του altea xl.Α! μην ξεχνάμε οτι το πίσω κάθισμα ειναι και συρόμενο στο altea.Σαν κάτοχος altea xl,αν ο φίλος είναι κοντά στην Κόρινθο, μπορεί να έρθει να δει το δικό μου αν θέλει απο κοντά.
-
17.150 και με έκπτωση της Renault? Η μόνο η χαμηλότερη τιμή για τρίτεκνους?
η τιμή είναι με μια έκπτωση της ρενω μέχρι 31/1 και την έκπτωση του ΕΤΤ.
Σαν κάτοχος altea xl,αν ο φίλος είναι κοντά στην Κόρινθο, μπορεί να έρθει να δει το δικό μου αν θέλει απο κοντά.
ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά, είναι κάπως μακρυά και κλαίνε 3 πίσω στο σπίτι
-
Καλησπέρα και από εμένα.
Επειδή η σύζυγός μου θα γεννήσει τρίδυμα και σύντομα, εδώ και καιρό ψάχνω μια λύση για αυτοκίνητο. Αναφέρω οτι είμαι 33 χρόνων και στην επιλογή μου περιλαμβάνω αυτοκίνητα που μπορώ να τα κυκλοφορήσω και όχι την νεκροφόρα του παππού μου (Opel Zafira, γιατί αυτό το αυτοκίνητο μου βγάζει το χειρότερό μου εαυτό?).
Έτσι λοιπόν σε μία έρευνα που έκανα κατέληξα σε κάποια αυτοκίνητα τα οποία όμως για την εποχή μας είναι ακριβά (πάνω από 20.000 είναι απαγορευτικό). Παρακάτω έχω μια λίστα, αλλά θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή.Θα ήθελα ένα αυτοκίνητο να χωράει τρία καθισματάκια στο πίσω κάθισμα, και αρκετά μεγάλο χώρο αποσκευών για 2 καρότσια (1 για δίδυμα και 1 μονό), βαλίτσες κλπ. Θα βάλω από πάνω και μπαγκαζιέρα ούτως ή άλλως οπότε θα μπορώ εκεί να βάλω και κάποια έξτρα.
Επίσης εάν γνωρίζετε κάποια αντιπροσωπία που κάνει ειδικές τιμές σε τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ.Εάν κάποιος λοιπόν έχει δοκιμάσει κάποιο από αυτά ας με βοηθήσει στην επιλογή και ας μου πει την άποψή του ή ας μου προτείνει κάποιο άλλο. Εννοείται ότι αποκλείονται όλα τα ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά κλπ χαζοαυτοκινητάκια. Δεν θα ασχοληθώ μαζί τους. Ιάπωνας ή Γερμανός και τέλος.
Η ιδανική επιλογή είναι το καινούργιο το Nissan X-Trail αλλά με 28.000 αρχική τιμή είναι απαγορευτικό. Επιπλέον η έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης και λόγω τριών παιδιών μου είπαν ότι είναι 1000 ευρώ, οπότε δεν αξίζει.
Κριτήρια για τις παρακάτω επιλογές είναι (με τη σειρά που τα γράφω):- Τιμή
- Αξιοπιστία
- Χώροι
Οι ιδανικές λύσεις για τρίτεκνους είναι μαζί με τις τιμές που παίζουν (να προτιμήσετε πετρέλαιο εννοειτε και επίσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ οι τιμές είναι για 70.000 χλμ και ΚΑΤΩ) είναι τα εξής:
-
Nissan Qasqai και Qasqai +2 (Βενζίνη από το 2007+, 7.000-9.000, πετρέλαιο 16000+). Αξιόπιστη Ιαπωνική λύση αλλά η απλή έκδοση χωρίς χώρους. Το +2 έχει αρκετό χώρο αλλά προσωπικά στα 16-18.000 πιστεύω βρίσκεις από άλλη εταιρεία καινούργιο. Γενικά το θεωρώ υπερτιμημένο.
-
Nissan X-Trail (2008+, Βενζίνη 7.000-10.000, Πετρέλαιο 12.000+). Χωράει απλά τα πάντα. Αξιοπιστία λόγω Nissan, αλλά μειονέκτημα η κατανάλωσή του στην Βενζίνη γιατί είναι 2.000 κυβικά.
-
Scoda Superb: (2008+ βενζίνη 8-10.000, πετρέλαιο 16.000+) Επίσης αξιόπιστο με μεγάλους χώρους. Το προτείνω σαν εναλλακτική καλή μια και είναι πλέον γερμανικής τεχνολογίας και έχουν αποδειχτεί σκυλιά.
-
Ford S-Max: (2008+ βενζίνη 7-10.000) Επίσης καλή και αξιόπιστη λύση με χώρους, με ωραίες γραμμές που ξεφεύγει από το κουτοειδές του zafira. Δεν έχουν ακουστεί γενικά παράπονα παρά μόνο στην οδηγική συμπεριφορά λόγω μήκους.
-
Mercedes E-200 (2004 βενζίνη 10.000, πετρέλαιο 20.000+). Για μένα η ιδανική λύση λόγω ποιότητας. Αθάνατο αυτοκίνητο. Μόνο προβλημα τα ακριβά ανταλλακτικά και το service. Τεράστιοι χώροι αλλά στη βενζίνη μεγάλη κατανάλωση.
-
Nissan X-TRAIL +2 (2014 πετρέλαιο από 26.900, βενζίνη από 19.000). Για μένα το top αυτοκίνητο για τρίτεκνο. Ιαπωνική εγγύηση, χώροι και πανέμορφο. Απλα όμως ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.
Κλείνωντας να πω ότι ΠΡΟΤΙΜΩ και ΘΕΛΩ τα νέου στυλ αυτοκίνητα τύπου SUV γιατί είναι ιδανικό για τους ελληνικούς δρόμους στα χάλια που είναι. Καλύτερα να πάτε σε ένα λίγο πιο ψηλό παρά να είστε συνέχεια συνεργείο για ελατήρια, αναρτήσεις και γενικά ότι προκαλούν οι χιλιάδες λακούβες και κακοτεχνίες, οι οποίες λόγω έλλειψης χρημάτων έχουν πολλαπλασιαστεί.
Επειδή το ψάχνω και θα συνεχίσω και εγώ να το ψάχνω όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι είμαι στη διάθεσή του.
*Να σημειώσω για να προλάβω αντιδράσεις ότι η απάντηση μου βασίζεται σε προσωπική έρευνα με βάση προσωπικές προτιμήσεις. Φυσικά και υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα αλλά κατά την άποψη μου αυτά είναι τα επικρατέστερα. Πχ εγώ δεν θα πηγαινα ποτε σε Γάλλο (Peugeot, Renault, Dacia), Ισπανό (όσο και να θέλει να τον κάνει η μαμά εταιρεία Γερμανό, Seat), ή Ιταλό (Fiat) παρότι το Dacia Duster κάνει για τρίτεκνο αλλά δεν τους εμπιστευομαι τους γάλλους οπότε και τους απέκλεισα. Το λέω για να μην παρεξηγηθώ. *
-
...δεν μπορω να σου πω τι να παρεις αλλα μην νομιζεις πως το Nissan QQ του 2007 πετρελαιο εχει καμια διαφορα στα μηχανικα σε σχεση με το Dacia Duster dci....
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ποια είναι η διαφορά του Superb σε αξιοπιστία και τεχνολογία με ένα Leon για παράδειγμα?
-
Skoda oktavia scout? σε 1.8 φυσικά η αν κανεις χιλιόμετρα σε αντίστοιχο πετρέλαιο
-
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
Skoda oktavia scout? σε 1.8 φυσικά η αν κανεις χιλιόμετρα σε αντίστοιχο πετρέλαιοΣε 1.8 δεν μου δίνει τιμή για πετρέλαιο. Μόνο σε 2.0
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ποια είναι η διαφορά του Superb σε αξιοπιστία και τεχνολογία με ένα Leon για παράδειγμα?Ας μην το συζητήσω. Εχω αηδιάσει με τη Seat. Μακριά και αγαπημένοι. Ούτε να το ακούσω δεν θέλω. Εϊχα ένα Ibiza 8 σχεδόν χρόνια και στα τελευταία του πιο πολύ ήταν συνεργί παρά έξω.
Skoda oktavia scout? σε 1.8 φυσικά η αν κανεις χιλιόμετρα σε αντίστοιχο πετρέλαιο
Δεν το έχω ψάξει? Έχει βγει? Πόσο κοστίζει? Έχει χώρους? Χωράει 3 καθισματάκια πίσω?
...δεν μπορω να σου πω τι να παρεις αλλα μην νομιζεις πως το Nissan QQ του 2007 πετρελαιο εχει καμια διαφορα στα μηχανικα σε σχεση με το Dacia Duster dci....
Αν πάω σε Dacia (που δεν το σκέφτομαι λόγω κινητήτα Renault) θα πάω σε καινούργιο.
Αλλά και το QQ του 2007 είναι υπερτιμημένο οπότε είναι πολλά τα λεφτά που ζητάνε (16.000 πετρέλαιο) τη στιγμή που το καινούργιο Dacia έχει 17-20.000.
Απλά είμαι πολύ μπερδεμένος. Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να χωράνε πίσω 3 καθισματάκια και να έχει και χώρους, και το απλό το QQ δεν έχει χώρους. Σκεφτόμουν το +2 χωρίς να χρησιμοποιώ τις έξτρα θέσεις, μόνο για τους χώρους δλδ. Και για καμμιά ώρα ανάγκης για απλή βόλτα με τον παππού και τη γιαγιά. -
Ο χρήστης pagio έγραψε:
Ας μην το συζητήσω. Εχω αηδιάσει με τη Seat. Μακριά και αγαπημένοι. Ούτε να το ακούσω δεν θέλω. Εϊχα ένα Ibiza 8 σχεδόν χρόνια και στα τελευταία του πιο πολύ ήταν συνεργί παρά έξω.
Καταλαβαίνεις πως τα μηχανικά τους μέρη είναι ίδια έτσι?
-
Δεν το ξέρω. Δεν θέλω να το παίζω έξυπνος αλλά η Seat είναι Seat και η Scoda, Scoda.
Μπορεί να λέω βλακείες αλλά όταν βλέπω το όνομα και μόνο μου ανάβουν τα λαμπάκια
Σοβαρά τώρα η τεχνολογία του Superb είναι ίδια με του Leon?
Για να αποκλείσω και το Superb αν είναι έτσι. -
Ο χρήστης pagio έγραψε:
Δεν το ξέρω. Δεν θέλω να το παίζω έξυπνος αλλά η Seat είναι Seat και η Scoda, Scoda.
Μπορεί να λέω βλακείες αλλά όταν βλέπω το όνομα και μόνο μου ανάβουν τα λαμπάκια
Σοβαρά τώρα η τεχνολογία του Superb είναι ίδια με του Leon?
Για να αποκλείσω και το Superb αν είναι έτσι.VΑG γκρουπ είναι ολα αυτά. skoda
-
Ο χρήστης pagio έγραψε:
Αν πάω σε Dacia (που δεν το σκέφτομαι λόγω κινητήτα Renault) θα πάω σε καινούργιο.
Αλλά και το QQ του 2007 είναι υπερτιμημένο οπότε είναι πολλά τα λεφτά που ζητάνε (16.000 πετρέλαιο) τη στιγμή που το καινούργιο Dacia έχει 17-20.000.
Απλά είμαι πολύ μπερδεμένος. Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να χωράνε πίσω 3 καθισματάκια και να έχει και χώρους, και το απλό το QQ δεν έχει χώρους. Σκεφτόμουν το +2 χωρίς να χρησιμοποιώ τις έξτρα θέσεις, μόνο για τους χώρους δλδ. Και για καμμιά ώρα ανάγκης για απλή βόλτα με τον παππού και τη γιαγιά.Καπου πρεπει να τα ξεμπερδεψεις στο μυαλο σου...
Δεν επιλεγεις το Duster λογο κινητηρα Renault... σωστα? Γιατι... το QQ τι κινητηρα νομιζεις οτι φοραει?
Θα σε συμβουλευα να ξεπερασεις τα κοληματα του παρελθοντος γιατι πλεον τα αμαξια ειναι... Τι θα σου κατσει και εχουν σταματησει να κουβαλανε καποιο ονομα του στυλ.... Ιαπωνικο = Σκυλι, Γαλλικο = Ριμαδι.... και τα σχετικα ομορφα που λενε οι παππουδες!
Εγω θα σε συμβουλευα να τσεκαρεις πρωτα πιο αμαξι σε χωραει και μετα βαση αυτου να δεις πιο ειναι πιο οικονομικο στα service και πιο σου αρεσει στο οδηγημα και στο ματι! -
Επειδή όπως καταλαβαίνεις είμαι καμμένος από συνεργεία να στο πω έτσι θέλω ένα αυτοκίνητο να ξεχνάω να το πάω συνεργείο.
Ο πεθερός μου έχει ένα Corolla του 99 και πραγματικά ξεχνάει πότε το πήγε.
Άντε κάτι λάδια του αλλάζει που και που και αυτό είναι όλο.
Θα ξεχάσω εγώ τα service του Ibiza που όλο και κάτι έβγαζε κάθε φορά και τα 400άρια που εσκαγα?
Με τίποτα.
Άρα δεν είναι καλλήματα παπούδων ούτε παρελθόντος. Θέλεις δλδ να μου πεις ότι η Nissan και η Renault είναι το ίδιο αξιόπιστα? H Toyota και η Peugeot? Δεν νομίζω. Φαίνεται άλλωστε και από την μεταπωλητική τους αξία.
Οπότε και καταλήγω στο ότι θέλω αξιόπιστο και οικονομικό σε αγορά αυτοκίνητο. -
Αυτό που σου λένε και δεν θέλεις να καταλάβεις είναι ότι ο 1500άρης turbodiesel που φοράει και το QQ και το Duster είναι της Renault και τον φοράει το Megane. H Nissan ανήκει στον ίδιο όμιλο με την Renault και την Dacia.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό που σου λένε και δεν θέλεις να καταλάβεις είναι ότι ο 1500άρης turbodiesel που φοράει και το QQ και το Duster είναι της Renault και τον φοράει το Megane. H Nissan ανήκει στον ίδιο όμιλο με την Renault και την Dacia.Πέστο τόση ώρα ρε άνθρωπε
Και προσπαθώ να καταλάβω τις διαφορές
Αξίζει σαν κινητήρας? -
Θες να μιλησουμε για αμαξια πριν απο το 2000 ή μετα? Ναι... του πεθερου σου το κορολλα ηταν αξιοπιστο μεχρι θανατου αλλα απο εκει και περα μην περιμενεις τα ιδια σε μια κορολλα του 2007 ή και πιο μετα! οχι οτι δεν ειναι καλα αμαξια αλλα οπως σου ειπα ειναι οτι σου κατσει!
πχ με τα Renault που ασχολουμαι, το χειροτερο αμαξι που εχει βγαλει που η εταιρια ειναι το Megane II 1.6 με την γυαλινη οροφη! αυτο το αμαξι δεν θα το επερνα με την καμια!!! Βλεπω πολλα τρελα προβληματα και ειδικα στην αρχη με μεγαλο κοστολογιο επισκευης αλλα που ενας φιλος μου εχει ενα τετοιο με 180.000+ χλμ και το μονο που το εχει βγαλει ειναι 4 πολλαπλασιαστες και εναν γρυλο παραθυρου!
Αυτο ομως δεν μου κανει το αμαξι αξιοπιστο!!! για εμενα παραμενει προβληματικο!!!
Οσο αφορα τα Scoda μην περιμενεις κατι καλυτερο απο το seat που ειχες.... ακομα και 'μεγαλα' ονοματα του γκρουπ VAG εχουν πολλα κουσουρια τα οποια πολλες φορες κοστιζουν αρκετα!Εγω εχω στην κατοχη μου ενα Clio 2010 1.5 dci... το ιδιο μοτερ με το QQ και το Duster (και η καινουρια Α-Clase)... το αμαξι εκτος απο την εργοστασιακη πηγη και το τιμονι που εχει δερματίνη της πλακας δεν εχει βγαλει το παραμικρο μεχρι τα 80.000χλμ που εχω τωρα! Και δεν ειμαι απο τους πιο ηρεμους οδηγους... το λιωνω το αμαξακι!
και οσο αφορα την διαφορα αξιοπιστιας μεταξυ Renault - Nissan - Dacia... ειδικα στα πετρελαιοκινητα νομιζω πως δεν υπαρχει, ειναι πολυ αξιοπιστα ειδικα στα μηχανικα κομματια!!!Σου ξανα λεω... το αμαξι ειναι ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ!!!
γιαυτο κοιτα....- αν σου κανουν οι χωροι
- να εχει οικονομικα σερβις
- να σου αρεσει στο οδηγημα
- να σου αρεσει το ματι
Αυτα απο εμενα!!!
Αααααα και με το καλο να σου ερθουν τα μικρα σου διαμαντακια!!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό που σου λένε και δεν θέλεις να καταλάβεις είναι ότι ο 1500άρης turbodiesel που φοράει και το QQ και το Duster είναι της Renault και τον φοράει το Megane. H Nissan ανήκει στον ίδιο όμιλο με την Renault και την Dacia.+mercedes a class 180 cdi
+mercedes citan cdi -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Θες να μιλησουμε για αμαξια πριν απο το 2000 ή μετα? Ναι... του πεθερου σου το κορολλα ηταν αξιοπιστο μεχρι θανατου αλλα απο εκει και περα μην περιμενεις τα ιδια σε μια κορολλα του 2007 ή και πιο μετα! οχι οτι δεν ειναι καλα αμαξια αλλα οπως σου ειπα ειναι οτι σου κατσει!
πχ με τα Renault που ασχολουμαι, το χειροτερο αμαξι που εχει βγαλει που η εταιρια ειναι το Megane II 1.6 με την γυαλινη οροφη! αυτο το αμαξι δεν θα το επερνα με την καμια!!! Βλεπω πολλα τρελα προβληματα και ειδικα στην αρχη με μεγαλο κοστολογιο επισκευης αλλα που ενας φιλος μου εχει ενα τετοιο με 180.000+ χλμ και το μονο που το εχει βγαλει ειναι 4 πολλαπλασιαστες και εναν γρυλο παραθυρου!
Αυτο ομως δεν μου κανει το αμαξι αξιοπιστο!!! για εμενα παραμενει προβληματικο!!!
Οσο αφορα τα Scoda μην περιμενεις κατι καλυτερο απο το seat που ειχες.... ακομα και 'μεγαλα' ονοματα του γκρουπ VAG εχουν πολλα κουσουρια τα οποια πολλες φορες κοστιζουν αρκετα!Εγω εχω στην κατοχη μου ενα Clio 2010 1.5 dci... το ιδιο μοτερ με το QQ και το Duster (και η καινουρια Α-Clase)... το αμαξι εκτος απο την εργοστασιακη πηγη και το τιμονι που εχει δερματίνη της πλακας δεν εχει βγαλει το παραμικρο μεχρι τα 80.000χλμ που εχω τωρα! Και δεν ειμαι απο τους πιο ηρεμους οδηγους... το λιωνω το αμαξακι!
και οσο αφορα την διαφορα αξιοπιστιας μεταξυ Renault - Nissan - Dacia... ειδικα στα πετρελαιοκινητα νομιζω πως δεν υπαρχει, ειναι πολυ αξιοπιστα ειδικα στα μηχανικα κομματια!!!Σου ξανα λεω... το αμαξι ειναι ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ!!!
γιαυτο κοιτα....- αν σου κανουν οι χωροι
- να εχει οικονομικα σερβις
- να σου αρεσει στο οδηγημα
- να σου αρεσει το ματι
Αυτα απο εμενα!!!
Αααααα και με το καλο να σου ερθουν τα μικρα σου διαμαντακια!!!!
Αλέξη ευχαριστώ!
Εσύ δλδ ποιο προτείνεις? Είπα και στην αρχή δεν θέλω ένα αμάξι να 'θαφτώ'. Θέλω ένα αμάξι να ταιριάζει και λίγο στην ηλικία μου. Εάν είχα τα χρήματα θα πήγαινα στο X-Trail το καινούργιο και δεν θα το συζητούσαμε αυτή τη στιγμή.
Αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων χρειάζομαι κάτι πιο οικονομικό και αξιόπιστο. Έστω και μεταχειρισμένο diesel.
Αυτοκίνητο για τριτεκνο