-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Άλλοι μας πίνουν το αίμαχα χα χα
ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΩΣΤΟ -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Αν θελεις μπορω να ψαξω να βρω τα τηλεφωνα τηςΌχι, ευχαριστώ, δεν υπάρχει λόγος. Ακαδημαϊκά το έψαξα
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
στην πραγματικοτητα θελει κανεις δυο αυτοκινητα. το ενα ειναι για το ενα εξαμηνο και το αλλο για το αλλο.Νομιζω οτι ΚΑΙ αυτο καλυπτεται απο τη νομοθεσια και δεν επιτρεπεται. Θα ψαξω να εντοπισω το σχετικο πεδιο που διευκρινιζει κατι τετοιο
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αν θελεις μπορω να ψαξω να βρω τα τηλεφωνα της
Όχι, ευχαριστώ, δεν υπάρχει λόγος. Ακαδημαϊκά το έψαξα
Για Μ3 Ε30 λίγο δύσκολο να' χουν τιμή χονδρικής **CIF **καθώς είναι μάλλον απίθανο εκείνη την εποχή η ελληνική BMW να έστελνε καταλόγους με τέτοια αυτοκίνητα στα τελωνεία. Και επιπλέον ο φορ. συντελεστής για τόσο παλιό αμάξι είναι απαγορευτικός (όσο πιο παλιά τόσο χειρότερα). Το 'χω ψάξει και γω το θέμα και πήγα στο τελωνείο του Πειραιά όπου έχουν καταλόγους με μοντέλα και στοιχεία εξοπλισμού ανά μάρκα και χρονιά αλλά μόνο εφόσον τους τα έχουν δώσει οι αντιπροσωπίες - ΔΕΝ τα υπολογίζουν μόνοι τους. Αυτό κάνει προβληματικό εώς αδύνατο τον υπολογισμό του φόρου σε πολλά παλιότερα μοντέλα. Σ' αυτήν την περίπτωση προβλέπεται ότι ισχύει το **τιμολόγιο αγοράς **σαν βάση για τον υπολογισμό (που έτσι κι αλλιώς συγκρίνεται και με την CIF όταν αυτή υπάρχει) ΑΛΛΑ αφού αξιολογηθεί για την εγκυρότητά του.... (εδώ παίζει και μια επιτροπή που εξετάζει το αυτοκίνητο αλλά βασικά θα παίζουν οι γνωριμίες)
Πληροφοριακά μια προηγούμενης γενιάς Boxster 2.7 του 10/'00-2001 με στάνταρ εξοπλισμό έχει CIF 26000e. Πάνω σε αυτό το νούμερο προσθέτουν ότι εξτρά υπάρχουν συν τους φόρους. Αν έχεις δώσει και 30000e για την αγορά στην Γερμανία τελική τιμή βγαίνει γύρω στα 45000 δηλαδή κάτι λιγότερο από το αν αγόραζες μια αντίστοιχη μεταχ. από Ελλάδα αλλά αρκετά για να γίνονται με το... κιλό οι εισαγωγές των γερμανικών Boxster από τους μαντράδες (οι οποίοι θα πετυχαίνουν και κάποια καλύτερη μεταχείριση από τα τελωνεία δεν μπορεί...). -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
KATANOHTO???
και βεβαια ειναι κατανοητο πως αντι να ισχυσει το αυτονοητο, γραφουμε νομους 20 σελιδων για να τιμωρουμε τους πολιτες μας.
Εμ βεβαια γιατι το αυτονοητο για εμενα και για εσενα ειναι διαφορετικα οποτε γιαυτο εχουμε την νομοθεσια. Αλλοιως θα ηταν μπατε σκυλοι αλεστε.
Νικος
Τώρα τι θέλετε να ακούσετε ?? Το ίδια και τα ίδια...
Οι νόμοι σε αυτή την χώρα δεν έχουν σκόπο την ευρυθμη λειτουργία της πολιτείας αλλά πως θα τα μαζέψουν απο τους πολίτες για να κάνουμε δήθεν έργα και να τα φάνε οι εκάστοτε αξιοματούχοι.
.. πάλι γραφικός έγινα...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Για Μ3 Ε30 λίγο δύσκολο να' χουν τιμή χονδρικής **CIF **καθώς είναι μάλλον απίθανο εκείνη την εποχή η ελληνική BMW να έστελνε καταλόγους με τέτοια αυτοκίνητα στα τελωνεία.Σε πληροφορω οτι πηγα στο Ε' Τελωνειο Πειραια ενα Triumph Spitfire Μκ2 '66 και μου ειπαν την ακριβη τιμη χονδρικης Εγω ηξερα οτι ηταν σωστη, μιας και ειχα γραμμα απο το τμημα αρχειου της Triumph, το οποιο αναφεροταν στη συγκεκριμενη τιμη. ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ!!! Το οτι δεν σου ειπαν, ισως ηταν γιατι βαριοντουσαν να το ψαξουν!
Και επιπλέον ο φορ. συντελεστής για τόσο παλιό αμάξι είναι απαγορευτικός (όσο πιο παλιά τόσο χειρότερα).
Ναι! Αλλα και η εκπτωση του 80% λογο παλαιοτητας... ειναι καπως ελκυστικη!!!
ΔΕΝ τα υπολογίζουν μόνοι τους. Αυτό κάνει προβληματικό εώς αδύνατο τον υπολογισμό του φόρου σε πολλά παλιότερα μοντέλα. Σ' αυτήν την περίπτωση προβλέπεται ότι ισχύει το **τιμολόγιο αγοράς **σαν βάση για τον υπολογισμό (που έτσι κι αλλιώς συγκρίνεται και με την CIF όταν αυτή υπάρχει) ΑΛΛΑ αφού αξιολογηθεί για την εγκυρότητά του.... (εδώ παίζει και μια επιτροπή που εξετάζει το αυτοκίνητο αλλά βασικά θα παίζουν οι γνωριμίες)
Αν παρουσιασεις εσυ ενα τιμολογιο αγορας μιας 911RS, για ποσο των 3000€... δεν νομιζω να εχεις την εντυπωση οτι θα το δεχτουν!!! Απο την αλλη ΟΥΤΕ και την τιμη χονδρικης θα δεχτουν, μιας και αυτη θα ειναι επισης τοσο μικρη, η οποια δε θα αντικατροπτριζεται στη σημερινη αξια του αυτοκινητου
Οποτε θα πρεπει να συνεδριασει η Επιτροπη Αξιων ωστε να προσδιορισει μια πιο ρεαλιστικη τιμη του αυτοκινητου. (Γι αυτο ομως, μπορει να περιμενεις και μηηηηνες για να γινει)Τωρα οσον αφορα του 'γνωστους'... να σου πω πως τα ατομα που βαζουν 'υπογραφη' στην αξια του αυτοκινητου που θα εκτελωνισεις... ειναι υψηλοβαθμοι/υψηλομισθοι υπαλληλοι του Υπ.Οικονομικων
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα για να γινει η 'λαμογια' στο Τελωνειο. Βεβαια στην Ελλαδα ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δε ριψοκινδυνευει ο αλλος τη θεση του για μερικα € Πιστευω οτι ΑΝ το κανει, θα το κανει για καμμια χοντρη υποθεση (τουλαχιστον να αξιζει το ρισκο ) -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Για Μ3 Ε30 λίγο δύσκολο να' χουν τιμή χονδρικής **CIF **καθώς είναι μάλλον απίθανο εκείνη την εποχή η ελληνική BMW να έστελνε καταλόγους με τέτοια αυτοκίνητα στα τελωνεία.
Σε πληροφορω οτι πηγα στο Ε' Τελωνειο Πειραια ενα Triumph Spitfire Μκ2 '66 και μου ειπαν την ακριβη τιμη χονδρικης Εγω ηξερα οτι ηταν σωστη, μιας και ειχα γραμμα απο το τμημα αρχειου της Triumph, το οποιο αναφεροταν στη συγκεκριμενη τιμη. ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ!!! Το οτι δεν σου ειπαν, ισως ηταν γιατι βαριοντουσαν να το ψαξουν!
Aυτό είναι εντυπωσιακό! Όχι δεν είχα ρωτήσει για παλιότερα αυτοκίνητα απλά γνωρίζοντας ότι έχουν ότι τους στέλνουν οι αντιπροσωπίες υπέθεσα πως για μοντέλα ή ολόκληρες μάρκες που δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα δεν θα υπήρχαν στοιχεία. Όσον αφορά το Spitfire έχω την εντύπωση ότι εισαγόταν κανονικά οπότε είναι λογικό να υπάρχουν τιμές κατατεθημένες. Άντε να υπάρχουν και για την Ε30 Μ3. Τι γίνεται με μια Ferrari 328 GTB που εκείνη την εποχή από όσο θυμάμαι δεν υπήρχε καν αντιπροσωπία Ferrari στην Ελλάδα? Αν φέρω ένα ... Facel-Vega ή ένα Iso Grifo τι γίνεται?
Και επιπλέον ο φορ. συντελεστής για τόσο παλιό αμάξι είναι απαγορευτικός (όσο πιο παλιά τόσο χειρότερα)
Ναι! Αλλα και η εκπτωση του 80% λογο παλαιοτητας... ειναι καπως ελκυστικη!!!
Σωστός. Εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που κοστίζουν ελάχιστα. Η μείωση κατά 80% του συντελεστή 346% που είναι ο μέγιστος (αυτοκίνητα 2001cc+ προ-'89 χωρίς καταλύτη) αφήνει τελικά ένα 'λογικό' 69.2%.
ΔΕΝ τα υπολογίζουν μόνοι τους. Αυτό κάνει προβληματικό εώς αδύνατο τον υπολογισμό του φόρου σε πολλά παλιότερα μοντέλα. Σ' αυτήν την περίπτωση προβλέπεται ότι ισχύει το **τιμολόγιο αγοράς **σαν βάση για τον υπολογισμό (που έτσι κι αλλιώς συγκρίνεται και με την CIF όταν αυτή υπάρχει) ΑΛΛΑ αφού αξιολογηθεί για την εγκυρότητά του.... (εδώ παίζει και μια επιτροπή που εξετάζει το αυτοκίνητο αλλά βασικά θα παίζουν οι γνωριμίες)
Αν παρουσιασεις εσυ ενα τιμολογιο αγορας μιας 911RS, για ποσο των 3000€... δεν νομιζω να εχεις την εντυπωση οτι θα το δεχτουν!!! Απο την αλλη ΟΥΤΕ και την τιμη χονδρικης θα δεχτουν, μιας και αυτη θα ειναι επισης τοσο μικρη, η οποια δε θα αντικατροπτριζεται στη σημερινη αξια του αυτοκινητου
Οποτε θα πρεπει να συνεδριασει η Επιτροπη Αξιων ωστε να προσδιορισει μια πιο ρεαλιστικη τιμη του αυτοκινητου. (Γι αυτο ομως, μπορει να περιμενεις και μηηηηνες για να γινει)Φυσικά και δεν θα με πιστέψουν γι αυτό και είπα ότι θα συνεδριάσουν και θα τσεκάρουν το αμάξι. Όμως αν εγώ δεν έχω σκοπό να κλέψω κανέναν και παρουσιάσω πραγματικό τιμολόγιο ισχύει το ίδιο και από την πλευρά τους με τον έλεγχο που θα κάνουν?... Για τις τιμές έχεις δίκιο και το έχω σκεφτεί κι εγώ. Μήπως κάνουν κάποια αναγωγή σε σημερινές τιμές γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα. Δηλαδή το Spitfire σου πόσο το 'χρεώσανε'? Τιμή '66 πρέπει να ναι καμμιά 500αρια ευρώ!
Τωρα οσον αφορα του 'γνωστους'... να σου πω πως τα ατομα που βαζουν 'υπογραφη' στην αξια του αυτοκινητου που θα εκτελωνισεις... ειναι υψηλοβαθμοι/υψηλομισθοι υπαλληλοι του Υπ.Οικονομικων
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα για να γινει η 'λαμογια' στο Τελωνειο. Βεβαια στην Ελλαδα ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δε ριψοκινδυνευει ο αλλος τη θεση του για μερικα € Πιστευω οτι ΑΝ το κανει, θα το κανει για καμμια χοντρη υποθεση (τουλαχιστον να αξιζει το ρισκο )Mε αυτές τις επιτροπές δεν ξέρω τι μπορεί να παίζεται. Ίσως χρειαστεί να βάλεις μέσο απλά και μόνο για να δεχθούν πραγματικά στοιχεία!
-
**καλησπερα σε ολους!ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την εισαγωγη αθτοκινητου με ξενες πινακιδες!
η συζυγος μου ειναι σερβιδα,και ακομα δεν εχει εγκριθει απο την περιφερεια η 5ετης αδεια παραμονης.μπορει να φερει οχημα με σερβικες πινακιδες και αν ναι για ποσο?
Επισης ηθελα να ρωτησω εαν εγω πουλησω το αυτοκινητο μου σερβια επιβαρυνομαι με κατι και ποια η διαδικασια?ευχαριστω εκ των προτερων!μιλτος! **
-
To ίδιο ακριβώς ψάχνω και εγώ.
Για ακριβώς παρόμοια υπόθεση
(και η δικιά μου είναι από την Σερβία)
Από το τελωνείο που επικοινώνησα τηλεφωνικά, με παρέπεμψαν στο προξενείο και ελπίζω σήμερα να μπορέσω να μιλήσω μαζί τους (προσπαθούσα να πιάσω γραμμή πάνω από 15 μέρες) και να βγάλω μια άκρη.
Παντρευτήκαμε τον Ιούλιο και το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη εδώ από τον Αύγουστο (δείξαμε το μπλε πιστοποιητικό στα σύνορα και παρόλο που τσίνισαν μας άφησαν να περάσουμε αν και είπαν να τους πάμε σύντομα το χαρτί μετοικεσίας για να μας δώσουν κατόπιν 1 μήνα προθεσμία για τον εκτελωνισμό)
Το θέμα περιφέρεια είναι η ίδια πονεμένη ιστορία για όλους (από την στιγμή της έκδοσης του μπλε πιστοποιητικού μπορεί να περάσει και ένας χρόνος μέχρι να σε καλέσουν για συνέντευξη)
Μόλις έχω νέα θα ενημερώσω
(εκτός κι αν κάποιος άλλος από το φόρουμ γνωρίζει σχετικά) -
Επειδή είναι η κοπέλα μου Σερβίδα,
κυκλοφορεί με το αμάξι της με σέρβικες πινακίδες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σε έλεγχο απλά έδειξε σερβικη ταυτότητα και την αφήσαν...εννοείται και σε περίπτωση ελέγχου έχει μόνιμη διευθυνση στην Σερβία για να αποδείξει ότι χρειάζεται... -
Το θέμα είναι πως εφόσον γίνεται αίτηση για απόκτηση άδειας μόνιμης διαμονής λόγω γάμου,αν το όχημα δεν εκτελωνιστεί με χρήση του δικαιώματος περί μετοικεσίας εφόσον το οδηγεί άλλο πρόσωπο πλην του νόμιμου ιδιοκτήτη θα φάει χοντρό πρόστιμο.
(διότι δεν μπορείς -και είναι λογικό- να δηλώνεις 2 μόνιμες κατοικίες)
Και η διαδικασία απόκτησης πιστοποιητικού μετοικεσίας είναι απίστευτη !!!- Πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.
(ενώ θα ήταν αρκετό μια ληξιαρχική πράξη γέννησης και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να δείχνει πως το Χ πρόσωπο γεννήθηκε και κατοικεί (κατοικούσε) στην Χ χώρα) - Ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις μετοικεσίας η περίοδος είναι 12 μήνες, για περιπτώσεις γάμου είναι 4 μήνες !!!
στην δικιά μας περίπτωση ισχύει η παροιμία 'τρεχάτε ποδαράκια μου'
(και έχουν και οι Σέρβοι έναν τρελό νόμο πως τον Οκτώβριο πρέπει το αμάξι να φοράει χειμερινά ελαστικά, που αν πούμε πως πάμε με το αμάξι Βελιγράδι στο προξενείο και μας σταματήσουν θα φάμε πρόστιμο) !!!
Ελληνικό + Σέρβικο δημόσιο = Ανίκητος συνδυασμός LOL
- Πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.
-
μιασ και στην ελλαδα τα αμαξια ειναι ακριβοτερα απο αλλεσ χωρεσ σκευτηκα να αγορασω καποιο αθτοκινητο απο αλλη χωρα πχ ιταλια και να το κρατησω εδω με ιταλικεσ πινακιδες... απο οσο ξερω τν ασφαλεια και το σημα μπορουν να μου τν πληρωνουν αλλοι απο εκει... και εγω πρεπει να πηγενω μονο για το κτεο καθε δθο χρονια...
σωστα τα λεω?
μπορω να το κανω αυτο?
βολευει? -
αν δεν απατωμαι πρεπει να πηγαινεις ιταλια καθε 6 μηνες
-
γτ καθε 6? για τν ασφαλεια? τν ασφαλεια μπορεισ να τν ωγαλεισ για ενα χρονο και οχι εξαμινη και παλυ δν χρειαζετε να εισε εκει μπορει να στην ωγαλει αλλοσ και να στην στηλει νομιζω μονο για το κτεο πρεπει να εισε εκει καθε 2 χρονια
-
Ο χρήστης chikos έγραψε:
γτ καθε 6? για τν ασφαλεια? τν ασφαλεια μπορεισ να τν ωγαλεισ για ενα χρονο και οχι εξαμινη και παλυ δν χρειαζετε να εισε εκει μπορει να στην ωγαλει αλλοσ και να στην στηλει νομιζω μονο για το κτεο πρεπει να εισε εκει καθε 2 χρονιαοχι, ετσι ειναι ο νομος, αν εχει ξενες πινακιδες δεν περναει κτεο στην ελλαδα
-
το ξερω οτι δν περναει κτεο στην ελλαδα για αθτο λες οτι πρεπει να πηγενεισ ιταλια καθε 2 χρονια
-
Αμαξι το οποιο εχει ξενα νουμερα δεν μπορει να ειναι στην ελλαδα περισσοτερο απο 6 μηνες τον χρονο.
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Αμαξι το οποιο εχει ξενα νουμερα δεν μπορει να ειναι στην ελλαδα περισσοτερο απο 6 μηνες τον χρονο.ναι αλλα κανενας δεν μπορει να το αποδειξει πλεον οποτε δεν ισχυει. συγγενης μου εχει αυτοκινητο με γερμανικα νουμερα που δεν παει ουτε για κτεο (περναει 'αυτοματα')
οσες φορες και να τον εχουν σταματησει για ελεγχο δεν ειχε προβλημα, καθως πλεον με τα ανοιχτα συνορα δεν μπορεις να αποδειξεις οτι εχεις ή δεν εχεις βγει εξωτερικο
-
...και επίσης πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. (Πρέπει να έχεις επάνω σου έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι διαμένεις μόνιμα σε σπίτι στο εξωτερικο, ότι δουλεύεις στο εξωτερικό ή ότι φοιτάς σε πανεπιστήμιο). Και, όπως προείπαν, να αποδεικνύεις (με εισιτήρια πλοίου, ή σφραγίδες στο διαβατήριο) ότι βρίσκεσαι στην ελλάδα για μικρότερο διάστημα από 6 μήνες.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
...και επίσης πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. (Πρέπει να έχεις επάνω σου έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι διαμένεις μόνιμα σε σπίτι στο εξωτερικο, ότι δουλεύεις στο εξωτερικό ή ότι φοιτάς σε πανεπιστήμιο). Και, όπως προείπαν, να αποδεικνύεις (με εισιτήρια πλοίου, ή σφραγίδες στο διαβατήριο) ότι βρίσκεσαι στην ελλάδα για μικρότερο διάστημα από 6 μήνες.το οτι πρεπει να εισαι κατοικος εξωτερικου ισχυει, αλλιως δεν μπορεις να παρεις αυτοκινητο. αυτο που λες για εισιτήρια πλοιου και σφραγιδες δεν ισχυει. η βουλγαρια δεν θελει διαβατηριο για να περασεις. παλαιοτερα ομως τα ζητουσαν.
Κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακιδες