-
Είναι με μεγάλη πιθανότητα παράνομο, ακόμα και με τους 'παλιούς' (= FIA 102 RON) κανονισμούς. Αυτά τα κολοκύθια είναι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες και άλλα ματζούνια όπως το ΜΤΒ (νομίζω έτσι λέγεται).
-
Ο χρήστης poseidon έγραψε:
Δεν ειναι ωραιο να μιλας ετσι για συναθλητες σου ακομα και αν σερνονται με wrc η με Ν1!!Εχεις απολυτο δικιο ! Οταν μπορεις να λες τα πραγματα οπως τα σκεπτεσαι εσυ κι ολος ο νοημων κοσμος του σπορ ......αλλα εσυ τα εξωτερικευεις ....ειναι απαραδεκτο γιατρε μου !**Στο μυαλο σου το τρεχω για πλακα σημαινει ΄΄σερνομαι΄΄
Ενω στο δικο σου ? μπορεις(εννοω φυσικα τον Χ φτερουγατο οχι εσενα) με ενα αγωνιστικο να μπαινεις μπαστακας στις πρωτες θεσεις εκκινησης και γενικα προβολης πουλ μουρ ..... και το πηρες γιατι ειναι η οικονιομικη λυση οπως για τον καθενα αλλωστε ! γιατρε μου ! λογικοτατο !Και το κανω πρωταθλητισμο με Ν4 σημαινει ΄΄καπελωνω τα F2 για να μην παρουν ασφαλτινο πρωταθλημα΄΄**
[color=#4000FF]Οι περισσοτεροι με εβο εχουν τρεξει στο παρελθον F2,δοκιμασε κ συ ενα Ν4 να σε δουμε αφου πιστευεις οτι κερδιζουν ......[/color]Οσοι εχουν δοκιμασει (και μαλιστα ΚΑΙ χεραδες) τα εχουν στο μουσκιο ΤΩΡΑ οι μισοι , κι οι αλλοι τα πουλανε .....γιατρε μου !
[b]Επειδη ολα αυτα ειναι οφτοπικ ρωταω και κατι επι των βενζινων!
χαιρετισματα πολλα στην φιλοσοφια σας περι του αθληματος ,τις επιλογες των αγωνιζομενων , τα περι ορεξεως μπροκολοζουμα , και των πανω απ'ολα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΙΓΜΕΝΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ !
πολυ ..τελος .
υ.γΗ μεγαλυτερη μπουρδα σ'αυτην την χωρα ειναι και ηταν η ΚΟΡΥΦΗ !!!οτι καποιοι μιλανε με τεραστια υπερηφανεια ως προς την επιλογη τους για αυτοκινητα πρωτης θεσης , και θυσιες καταστροφικες , με ελαχιστα αποτελεσματα συνηθως , μη αναλογιζοντας οτι δεκαδες αλλοι υπεροχοι οδηγοι υπηρχαν και υπαρχουν με μικρα αυτοκινητα (που δεν υπαρχει λογος να το αναλυσουμε ), διαγραφοντας επιδοσεις που πολυ αμφιβαλω αν καποιοι απ'αυτους θα μπορουσαν , αλλα με την της δημοσιογραφικης ενημερωσης ...περασαν απαρατηρητοι και φυσικα δεν απασχολουσαν ποτε παρα ελαχιστους .
Ετσι ειναι αλλωστε η χωρα αυτη .....σε ολα της . -
Η κοντρα Α6 vs N4 πηδαει απο θεμα σε θεμα!!οποτε απαντω εδω!!
van ταχουμε πει και δεν προκειται να σου αλλαξει κανεις γνωμη!
Ομως συνεχως κανεις το ιδιο λαθος σε βαθμο προσβολης!
Τα Ν4 ειναι αυτοκινητα γενικης οταν οδηγουνται απο καλους οδηγους με αρκετο μπατζετ!και αυτο δεν αλλαζει ακομα και αν καινε απλη βενζινη!(αρκει να καινε και οι αλλοι την ιδια)Αρα γιάυτούς λοιπόν δεν τιθετε θέμα οικονομικό και προγραμματισμού κινητήρα διοτι, θα τους βγάλει λίγο εκτός κατα 1000 Ευρώ περιπου.
Η κόντρα οπως ολοι φαντάζεστε, δεν υπάρχει στο μυαλό μου.Στο δικό σας μυαλό υπάρχει και μάλλον επειδή οι περισσότεροι εχετε και την μυγα, αρα μυγιαζεστε.
Για εμένα και ειναι η τελευταία φορά που το λέω, ολα τα αγωνιστικά μου αρέσουν αλλα πάντα υπάρχουν προτιμήσεις.Και ιδιαίτερη προτίμηση εχω στα ατμοσφαιρικά, διοτι εχεις πολύ περισσότερη λεπτομέρεια να ασχοληθείς.Και επιπλέον ο ήχος.Αν πιστεύετε και εσύ και ο Ελ-ΕΜ και ο Κος Γιώργος οτι εχω συμπάθεια στα σαξοραλα, κάνετε λάθος.Ισως κάποτε να είχαμε, οταν ήταν καινούρια.Τώρα, μετά απο 15 χρόνια, τι συμπάθεια ακόμα να εχουμε?Ρουτίνα είναι.
Απο εκεί και πέρα λοιπόν, Τις φτρούγες τις γουστάρω να οδηγούνται γρήγορα. Και απο Λευτέρη και απο Αρη και απο Μιχο και απο Τάκη και απο,απο, απο...!Ομως απο αυτούς που είναι στην δεύτερη σελίδα, γελάω!Και εγώ και ολοι οι θεατές μαζί τους.Ξέρεις γιατι? Γιατι ειναι μεγάλη η οπτική διαφορά να βλέπεις μια φτερούγα να πηγαίνει αέρα και μια απλά να διεκπαιρεώνει την ειδική.
Επίσης μην μου λές φούμαρα για κόστος και για ευχαρίστηση.Ποια ευχαρίστηση οταν σέρνετε οδηγός και αυτοκίνητο?Καμία.Απλά με μια φτερούγα είναι πιο χάϊ! Και ξέρεις γιατί? Γιατι ολοι απο τους γ κλάση φτερουγάτους, ΠΉΡΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΦΤΕΡΟΎΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΠΊΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΤΟΝ ΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΚΥΡΚΟ, ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ...ανθρώπους που θα ήθελαν πολύ να συνομιλούν και να κάνουνπαρέα μεταξύ ειδικών, αλλα για λόγους οπως μικρό αυτοκίνητο και 100+ νουμερο, δεν πρόκειται ποτέ να το εκαναν.Και δεν τους είχε (νομίζουν και αισθάνονται) και σε καμία υπόληψη το σπορ...Αλλα δεν ειναι ετσι.Πιο πολύ τους αισθανόταν το αθλημα δικούς του ανθρώπους με τα αυτοκινητάκια τους, παρά τώρα.Κατάλαβες γιατι κομπλεξ μιλάμε?
Και επειδή φαγωθήκατε γιατι δεν παίρνω μια φτερούγα, θα σας απαντήσω:ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΟ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΛΜ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΩ ΜΙΑ ΦΤΕΡΟΥΓΑ.Ακόμα στα 35 μου, δεν εχω καταφέρει να οδηγήσω οπως θα επρεπε και οπως βλέπω τους εξω.Κατάλαβες?Γιατι είμαι χομπίστας οδηγός.Και λοιπόν δεν θα ήθελα να ξοδέψω μια περιουσία για να μπορείς και εσύ πλέον να με αντιμετωπίζεις σαν εναν 'Βωβό' ή εναν χάϊ κλάς οδηγό.Αρα λοιπόν καλά κάθομαι εκεί στα 1600αρια, που μπορώ και αντέχει η τσέπη μου και κάθε φορα πηγαίνω και καλύτερα.Και δεν παραπονιέμαι οταν ο βωβός μου πάρει το Πρωτάθλημα, ή ο Μίχος, ή ο Λευτέρης ή ο Παναγιώτης... παραπονιέμαι ομως οταν ερθεις 'εσύ'(υποθετικό και οχι προσωπικό), που μέχρι εχθές στα 1600 σου εριχνα μια εβδομάδα και είχες νούμερο 100 και εγώ 50, ξαφνικά να είσαι μπροστά μου με μια φτερούγα 10 δλ και να εχεις νούμερο 40.ΕΕΕΕ οχι ρε φίλε, δεν το αντέχω...Σαφως, υπάρχει ελευθερία, αλλα θα επρεπε να υπάρχει και παιδεία.Οπως και μυαλό.Το οποίο να λέεει, οτι:' Που πας ρε Καραμήτρο...'Εδώ δεν εχεις καταφέρει να κάνεις ή εστω να πλησιάσεις σε απόσταση 10δλ τον χρόνο του Καντζούρη στον Αη Γιαννη με Ν1, τι το θέλεις το MISUSΒΗΣΕΙ...'
Αυτή είναι η Παιδεία, το γνώθι σε εαυτόν, η ανυπαρξία του κομπλεξ και η απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη.Ετσι γίνετε παντού.Μόνο εδώ στη ψωροκώσταινα ολοι θέλουμε να μιλάμε με τον βωβό, οπως παλαιότερα ήταν ο Ιαβέρης.
Αν αναλογιστείς οτι υπάρχουν οδηγοί με φτερούγες, που: 1ον, Δεν ειχαν ξανατρέξει στην ζωή τους.
2ον,ετρεξαν μια χρονιά με Ν2,Α5, Α0, δεν μπήκαν ούτε στην 15αδα της κλάσης και αμέσω πήραν φτερούγα.
3ον, ετρεχαν σε αλλα ήδη αγώνων, αλλα απο οικογένεια με κομπλεξ για τι θα ήθελαν να δουν τους γίους στη θέση του Πρωταθλητή-βωβού, ξεκίνησαν τους αγώνες με φτερούγα...
Αν τα πεις αυτά εξω, θα γελάνε με την κατάντια μας.
Αναλογίστηκε κανείς ποτέ για τι η FIA εχει τόσες πολλές κλάσεις?Δεν θα μπορούσε να εχει το πολύ δύο?Την GrA(για τους large) και την Gr.N(για τους medium)?Μήπως ολα αυτά ειναι και στάδια οδηγικά για να γίνει κάποιος καλός και ολοκληρωμένος οδηγός?Λοιπόν αφήστε τις π@π@ριές με τις φτερούγες και τα σαξόραλα
Στους περισσότερους σε αυτόν τον χώρο το αγωνιστικό μας αυτοκίνητο εχει καταντήσει να είναι η προεκταση του Π... μας.Και οχι το χόμπι μας.Ε λοιπόν εγώ δεν το χρειάζομαι και τρεχω με σαξοραλο.Γιατρέ μου, είναι πολύ ωραίο να λες στους φίλους σου (εκτός αγώνων) οτι τρέχεις με μια φτερούγα! Η ακόμα χειρότερα ντρέπεσαι να πεις οτι τρέχεις.
Εγώ λοιπόν σε πληροφορώ, δεν ντράπηκα να λέω οτι ετρεχα με Cinquecento και ας ήταν ο πατέρας μου ο ΑΠΡ και ας εφτιαχνε τα καλύτερα σαξοραλα.Για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα βενζίνη λοιπόν, οτι μανζτούνι μπαίνει στην βενζίνη και προσθέτει, ειναι παράνομο.το κατα πόσο ανιχνευεται, αυτό δεν το γνωρίζω.Απο την αλλη πλευρά, ας καταλάβουμε τελικά οτι πρέπει το κόστος να χαμηλώσει.Σε ολους τους τομείς.Ας αρχίσουμε απο την βενζίνη.
-
Xρησταρα σε γουσταρω πολυ ,μου αρεσεις εχεις πλακα αλλα η κορυφη οπως και να το κανεις ειναι ψηλα και δυσκολα κατα τα δικα σου γραφωμενα ομως φερνει καποιο αοτελεσμα εστω και μικρο ενω παλι με την δικη σου λογικη με το παρακατω δεν ασχολειται κανεις κακως βεβαια γιατι ολοι εχουν την αξια τους και αιμοραγουν .ΔΕΥΤΕΡΟΣ σημαινει ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ και εαν ολοι ειχαν την ιδια λογικη θα ειχαμε πρωχωρησει προς τα εμπρος και οχι προς τα πισω .ΒΕΒΑΙΑ [ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΠΡΩΤΟΣ]ε οπως και να το κανεις κατηγοριουλα ειναι μην εχουμε και μεγαλες απαιτησεις ετσι ειναι οτι βαζεις παιρνεις [ΑΛΛΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟ ΨΥΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ].ΦΙΛΑΚΙΑ
-
Ειχα ετοιμασει αλλο μυνημα για τον κυρ χρηστο αλλα διαβαζοντας το δικο σου μυνημα van και μη θελοντας να οξυνω αλλο τα πνευματα, θα απαντησω μονο σε σενα και μαλιστα θετικα στα λεγομενα σου!!
Γιαυτο πριν πολλα χρονια οταν ειχα γραφτει σε αυτο το καλοφορουμ ειχα γραψει οτι στην ρουμανια απο οπου ξεκινησα ''δεν επιτρεποταν σε νεο οδηγο να τρεξει με 4κινητο και τουρμπο αμαξι''!!
Μονο μετα απο αποφοιτηση σε πραγματικη σχολη αγωνιστικης οδηγησης,και για να περασει απο f2 σε 4χ4 επρεπε να τερματισει χωρις καμια εγκαταλειψη σε 5 αγωνες του πρωταθληματος.(με κουτσουρεμενες καποιες επικινδυνες ειδικες κ μειωμενο παραβολο)
Αν δεν τα καταφερνε του χρονου παλι!!Ετσι δεν γινοτανε τα ξαφνικα ''αλματα'' απο cinque σε wrc!
Γινοταν το απαραιτητο ''ψησιμο'' και πολλοι δεν αλλαζαν ουτε στο μελλον τα f2!
Τωρα εχουν αυτα τα Dacia cup που τρεχουν εκει οι νεοι!
Που θες να βρουμε την παιδεια που αναφερεις στην χωρα μας?
Οτι γουσταρει ο καθενας κανει!
Δεν ειναι δυσκολο να προσαρμοστει ο καθενας μας στην ''βρωμια''των ελληνικων αγωνων!!Τελος- Ευχομαι στο πρωτο σπριντ του μπραλου να δουλεψει η ολη διαδικασια συλλογης και αναλυσης των δειγματων!!
Δε φανταζομαι να μην ειναι ετοιμος ο μηχανισμος??
Μονο μην αλλαξουν παλι γνωμη οπως με τις αναγνωρισεις,γιατι δευτερη φορα θα τους στειλουμε να πληρωσουν το χιλιαρικο που λες για την αλλαγη προγραμματος!! -
Ο χρήστης kaitatzis giorgos έγραψε:
Xρησταρα σε γουσταρω πολυ ,μου αρεσεις εχεις πλακα αλλα η κορυφη οπως και να το κανεις ειναι ψηλα και δυσκολα κατα τα δικα σου γραφωμενα ομως φερνει καποιο αοτελεσμα εστω και μικρο ενω παλι με την δικη σου λογικη με το παρακατω δεν ασχολειται κανεις κακως βεβαια γιατι ολοι εχουν την αξια τους και αιμοραγουν .ΔΕΥΤΕΡΟΣ σημαινει ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ και εαν ολοι ειχαν την ιδια λογικη θα ειχαμε πρωχωρησει προς τα εμπρος και οχι προς τα πισω .ΒΕΒΑΙΑ [ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΠΡΩΤΟΣ]ε οπως και να το κανεις κατηγοριουλα ειναι μην εχουμε και μεγαλες απαιτησεις ετσι ειναι οτι βαζεις παιρνεις [ΑΛΛΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟ ΨΥΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ].ΦΙΛΑΚΙΑΔεν ξερω αν εχω πλακα βρε Γιωργη , αυτο που ξερω καλα ειναι οτι εχω καταναλωσει πολλες ωρες ψαχνοντας μεσα στο μας μοτορσπορ να δω τι φταιει η τι συμβαινει και δεν μπορεσε να αναπτυχθει οπως θα επρεπε , κι ακομα ξεκαθαρα δεν εχω κατασταλαξει .........
Αλλα στα πιο πανω θα ηθελα να ακουσεις και μια αλλη αποψη για καποιους που τρεχουν στους αγωνες , που μαλλον δεν τους αγγιζει ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΣ =ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ .
Το αγωνιστικο αυτοκινητο για καποιους ηρθε στην ζωη τους απ'τα παιδικα τους χρονια .... Οι **προτεραιοτητες της ζωης τους **δεν ειχαν καμια βλεψη να η αν θελεις να απ'τον χωρο αυτον στον κοινωνικο τους περιγυρο και κατ'επεκταση στην κοινωνια , αλλα πιστευοντας οτι η αγωνιστικη οδηγηση ηταν και ειναι αυτο που τους συναρπαζει και τους γεμιζει τις μπαταριες τις βιολογικες , δημιουργησαν τις προυποθεσεις τους μεσα στον χωρο μας .
Μπορει να μην πηραν πρωταθληματα και κυπελα ολοι απ'αυτους τους , αλλα η παρουσια τους και μαλιστα **η διαχρονικη **, νομιζω οτι ειναι οτι σημαντικοτερο για το αθλημα , για να υπαρχει αξιοπρεπως !
Δεν ειδαν φως και μπηκαν αγοραζοντας ενα τοπ αγωνιστικο απλα για να τραβηξουν την δημοσιοτητα επανω τους , και να ερθουν ΠΡΩΤΟΙ , γιατι και σαν δευτεροι και τριτοι την ικανοποιηση τους την επαιρναν ,(και οσοι παρακολουθουμε στενα ,γνωριζουμε , οτι με τα θα μπορουσαν και την κορυφη να κατακτησουν) απλα γιατι πολλους απ'αυτους δεν τους ενδιαφερει οσο απιστευτο να φαινεται σε καποιους αλλους !Με το σκεπτικο σου ...ΔΕΥΤΕΡΟΣ σημαινει ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ και εαν ολοι ειχαν την ιδια λογικη θα ειχαμε πρωχωρησει προς τα εμπρος και οχι προς τα πισω
εννοεις οτι αν ολοι κυνηγαγαν την πρωτη θεση φυσικα με τις αναλογες θυσιες τους...δηλαδη να αγοραζαν ολοι φτερουγες ,θα ειχε αναπτυχθει το σπορ ? δεν σε καταλαβαινω εδω .Δεν υπαρχει μονον το Μαυρο κι ασπρο Γιωργη μου ..... υπαρχουν πολλα χρωματα και αποχρωσεις που σε αλλους αρεσουν κι αλλους οχι ...ετσι δεν ειναι ?
-
Ειχα ετοιμασει αλλο μυνημα για τον κυρ χρηστο αλλα διαβαζοντας το δικο σου μυνημα van και μη θελοντας να οξυνω αλλο τα πνευματα, θα απαντησω μονο σε σενα και μαλιστα θετικα στα λεγομενα σου!!
Γιαυτο πριν πολλα χρονια οταν ειχα γραφτει σε αυτο το κολοφορουμ ειχα γραψει οτι στην ρουμανια απο οπου ξεκινησα ''δεν επιτρεποταν σε νεο οδηγο να τρεξει με 4κινητο και τουρμπο αμαξι''!!
Μονο μετα απο αποφοιτηση σε πραγματικη σχολη αγωνιστικης οδηγησης,και για να περασει απο f2 σε 4χ4 επρεπε να τερματισει χωρις καμια εγκαταλειψη σε 5 αγωνες του πρωταθληματος.(με κουτσουρεμενες καποιες επικινδυνες ειδικες κ μειωμενο παραβολο)
Αν δεν τα καταφερνε του χρονου παλι!!Ετσι δεν γινοτανε τα ξαφνικα ''αλματα'' απο cinque σε wrc!
Οτι γουσταρει ο καθενας κανει!Τελος- Ευχομαι στο πρωτο σπριντ του μπραλου να δουλεψει η ολη διαδικασια συλλογης και αναλυσης των δειγματων!!
Μονο μην αλλαξουν παλι γνωμη οπως με τις αναγνωρισεις,γιατι δευτερη φορα θα τους στειλουμε να πληρωσουν το χιλιαρικο για την αλλαγη προγραμματος!!Αφού συμφωνούμε και πρώτος εσύ πραγματικά καταλαβαίνεις τι ζητάμε επιτέλους απο αυτό το αθλημα και επιτέλους απο την αρχή του σπορ, γιατι διαφωνείς?Γιατι πέφτεις και εσύ σε αυτή την μ@λ@κία που ξεκίνησε ο Ελ-Εμ. περι φτερουγών-πάντα οταν δεν εχει απάντηση, ξεκινάει τις ταμπέλες.Είναι δυνατόν να πιστευει κάποιος οτι δεν θέλω να βλέπω αγωνιστικά αυτοκίνητα με φτερούγες, αλλα σαξοραλο και cinquecento? Τα πάντα γουστάρω και θέλω, αλλα με οσο το δυνατόν περισσότερη ισσοροποία.Αλλωστε οταν εμείς ειχαμε αυτοκίνητο Γενικής, κάποιοι ακόμα δεν είχαν αγωνιστική License.Το μαγαζί μπορεί να ήταν Πολυκατάστημα τότε, αλλα σιγά σιγά αδειαζαν τα ράφια...Και τι θα ήταν προτιμότερο που λέει και ο κύριος Γιώργος? Ενα πολυκατάστημα με αδεια ράφεια(χωρίς spare αντ/κα, χωρις δεύτερο turbo, χωρίς ζαντολάστιχα) ή ενα γεμάτο ψιλικατζίδικο (ολο το αυτοκίνητο απο μία και δύο φορές)?
Και εγώ το ελπίζω να μην αλλάξουν πάλι γνώμη, διοτι ετσι θα φανεί και η αξιοπιστία της καινούριας Αρχής. -
Ο χρήστης van έγραψε:
Γιαυτο πριν πολλα χρονια οταν ειχα γραφτει σε αυτο το κολοφορουμ ειχα γραψει οτι στην ρουμανια απο οπου ξεκινησα ''δεν επιτρεποταν σε νεο οδηγο να τρεξει με 4κινητο και τουρμπο αμαξι''!!
Οτι γουσταρει ο καθενας κανει!Τελος- Ευχομαι στο πρωτο σπριντ του μπραλου να δουλεψει η ολη διαδικασια συλλογης και αναλυσης των δειγματων!!
Μονο μην αλλαξουν παλι γνωμη οπως με τις αναγνωρισεις,γιατι δευτερη φορα θα τους στειλουμε να πληρωσουν το χιλιαρικο για την αλλαγη προγραμματος!!Αφού συμφωνούμε και πρώτος εσύ πραγματικά καταλαβαίνεις τι ζητάμε επιτέλους απο αυτό το αθλημα και επιτέλους απο την αρχή του σπορ, γιατι διαφωνείς?Γιατι πέφτεις και εσύ σε αυτή την μ@λ@κία που ξεκίνησε ο Ελ-Εμ. περι φτερουγών-πάντα οταν δεν εχει απάντηση, ξεκινάει τις ταμπέλες.Είναι δυνατόν να πιστευει κάποιος οτι δεν θέλω να βλέπω αγωνιστικά αυτοκίνητα με φτερούγες, αλλα σαξοραλο και cinquecento? Τα πάντα γουστάρω και θέλω, αλλα με οσο το δυνατόν περισσότερη ισσοροποία.Αλλωστε οταν εμείς ειχαμε αυτοκίνητο Γενικής, κάποιοι ακόμα δεν είχαν αγωνιστική License.Το μαγαζί μπορεί να ήταν Πολυκατάστημα τότε, αλλα σιγά σιγά αδειαζαν τα ράφια...Και τι θα ήταν προτιμότερο που λέει και ο κύριος Γιώργος? Ενα πολυκατάστημα με αδεια ράφεια(χωρίς spare αντ/κα, χωρις δεύτερο turbo, χωρίς ζαντολάστιχα) ή ενα γεμάτο ψιλικατζίδικο (ολο το αυτοκίνητο απο μία και δύο φορές)?
Και εγώ το ελπίζω να μην αλλάξουν πάλι γνώμη, διοτι ετσι θα φανεί και η αξιοπιστία της καινούριας Αρχής.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ,ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΩΣ ΕΞΗΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΕΧΩ (ΕΣΤΩ) ΜΕ ΦΤΕΡΟΥΓΑ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΕΙΤΕ ΜΕ TURBO EVO ΕΙΤΕ ΜΕ SUPER ΑΜΟΛΥΒΔΗ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΤΟ ΘΥΜΙΣΩ) ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ,ΒΑΣΙΛΑΚΗ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 2004 ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΑ WRC ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΚΑΤΡΗΓΟΡΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ.
ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΕ 20(+?) ΑΛΟΓΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ομως el-em καταλαβαίνεις ότι τα κριτήρια τα δικά σου, όσο θεμιτά και λογικά και αν είναι σε προσωπικό επίπεδο, δεν είναι απαραίτητα και αυτά που πρέπει να λάβει υπόψη της η όποια αρχή του σπορ.
Για παράδειγμα η χρήση περιοριστών στα turbo σαφώς και μειώνει τον παράγοντα 'ώστε να περνάω όσο το δυνατόν καλύτερα' αλλά από την άλλη αυξάνει την ασφάλεια.
Ομοίως η χρήση φτηνότερης βενζίνης μειώνει σε βάθος χρόνου το κόστος. Ο,τι μπερδέματα και να γίνουν, η μείωση του κόστους συνολικά (ασχέτως αν 2-3 αγωνιζόμενους δεν τους νοιάζει) είναι πολύ σημαντικός στόχος. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ομως el-em καταλαβαίνεις ότι τα κριτήρια τα δικά σου, όσο θεμιτά και λογικά και αν είναι σε προσωπικό επίπεδο, δεν είναι απαραίτητα και αυτά που πρέπει να λάβει υπόψη της η όποια αρχή του σπορ.Για παράδειγμα η χρήση περιοριστών στα turbo σαφώς και μειώνει τον παράγοντα 'ώστε να περνάω όσο το δυνατόν καλύτερα' αλλά από την άλλη αυξάνει την ασφάλεια.
Ομοίως η χρήση φτηνότερης βενζίνης μειώνει σε βάθος χρόνου το κόστος. Ο,τι μπερδέματα και να γίνουν, η μείωση του κόστους συνολικά (ασχέτως αν 2-3 αγωνιζόμενους δεν τους νοιάζει) είναι πολύ σημαντικός στόχος.ΤΟΤΕ,ΝΑΣΟ ΜΟΥ,
ΚΑΚΩΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΑ WRC ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ
ΚΑΚΩΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2007.
ΘΥΣΙΕΣ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΚΑΙ 2-3 ΑΛΛΟΥΣ) ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ (ΑΚΡΙΒΗΣ) ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ.
ΑΝ ΑΥΤΟ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΩΣΤΟ,ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΝΕ ΑΣΠΡΗ ΗΜΕΡΑ.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ,ΔΙΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΤΣΙ!!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Υ.Γ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡΟΠΤΗ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ. -
Το θέμα και οι απόψεις γύρω απ' αυτό έχουν πολύ ενδιαφέρον. Όμως, επειδή υποψιάζομαι ότι αρκετοί που το διαβάζουν δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται, θα παρακαλούσα να αναφερθεί το κόστος της βενζίνης σε ένα τυπικό πρωταθληματικό ράλλυ που έχει 120 χλμ ειδικές και 300 χλμ απλή. Συγκεκριμένα θα παρακαλούσα να αναφερθεί το κόστος αυτό για ένα Έβο και για ένα Κιτ-καρ Α5 (π.χ. ένα 106 κιτ-καρ), αφενός για χρήση της ακριβής βενζίνης του βαρελιού και αφετέρου για χρήση μιας 100άρας ΕΚΟ. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να αναφερθούν τα κοστολόγια για να γίνει αντιληπτό σε όλους το θέμα και η εγκυρότητα των διαφόρων απόψεων.
-
Αν δεν γίνει 'κουμάντο στην τσέπη' του κάθε Βωβού ή Jigger ή Al-Qassimi, τότε πολύ σύντομα θα βρεθούν να τρέχουν μόνοι τους (που σίγουρα, επειδή πάνω απ΄όλα είναι sportsmen, δεν τους αρέσει), διότι τα κόστη εκτοξεύονται. Το έχει δείξει χιλιάδες φορές η ιστορία σε όλες τις μορφές του motorsport και απορώ που το συζητάμε... Το να υπακούει στο (ανθρώπινο) 'εμένα έτσι μ΄αρέσει να τρέχω, άφησέ με, δεν σε ενοχλώ' είναι ό,τι πιο λάθος μπορεί να κάνει μια αρχή του σπορ.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Το θέμα και οι απόψεις γύρω απ' αυτό έχουν πολύ ενδιαφέρον. Όμως, επειδή υποψιάζομαι ότι αρκετοί που το διαβάζουν δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται, θα παρακαλούσα να αναφερθεί το κόστος της βενζίνης σε ένα τυπικό πρωταθληματικό ράλλυ που έχει 120 χλμ ειδικές και 300 χλμ απλή. Συγκεκριμένα θα παρακαλούσα να αναφερθεί το κόστος αυτό για ένα Έβο και για ένα Κιτ-καρ Α5 (π.χ. ένα 106 κιτ-καρ), αφενός για χρήση της ακριβής βενζίνης του βαρελιού και αφετέρου για χρήση μιας 100άρας ΕΚΟ. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να αναφερθούν τα κοστολόγια για να γίνει αντιληπτό σε όλους το θέμα και η εγκυρότητα των διαφόρων απόψεων.Η ακριβή βενζίνη έχει κάπου €6 το λίτρο (δεν ξέρω αν έχει ακριβήνει και άλλο) και η super αμόλυβδη πρατηρίου κάπου €1.8 το λίτρο.
Ενα Evo καίει κάπου 1 lt/Km σε ειδική και 0.3 lt/Km σε απλή. Συνεπώς σε ένα ράλι με 100 (όχι 120) χλμ. ειδικών και 300 χλμ. απλών (δηλ. 190 lt) το κόστος της ακριβής είναι κάπου €1140 και της πρατηρίου €342. Που σημαίνει ότι τα ~€1500 που απαιτούνται για επαναπρογραμματισμό της ECU αποσβένονται σε 2 αγώνες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η ακριβή βενζίνη έχει κάπου €6 το λίτρο (δεν ξέρω αν έχει ακριβήνει και άλλο) και η super αμόλυβδη πρατηρίου κάπου €1.8 το λίτρο.Ενα Evo καίει κάπου 1 lt/Km σε ειδική και 0.3 lt/Km σε απλή. Συνεπώς σε ένα ράλι με 100 (όχι 120) χλμ. ειδικών και 300 χλμ. απλών (δηλ. 190 lt) το κόστος της ακριβής είναι κάπου €1140 και της πρατηρίου €342. Που σημαίνει ότι τα ~€1500 που απαιτούνται για επαναπρογραμματισμό της ECU αποσβένονται σε 2 αγώνες.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Εγώ απλώς θα θυμήσω ότι τα 1140 ευρώ είναι σαφώς πάνω από το μέσο μηνιαίο εισόδημα των Ελλήνων (στον ιδιωτικό τομέα, για να μην παρεξηγηθώ).Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, με το 1600άρι μου που βγάζει 172 άλογα χρειάζομαι περίπου 150 ευρώ βενζίνη για έναν τέτοιο αγώνα. Και δεν το κρύβω ότι ακόμα κι αυτά μου φαίνονται υπερβολικά πολλά.
-
Xρηστο πιστεψε με το αστειος δεν το ειπα κακα σου ζητω ΣΥΓΝΩΜΗ και ξερεις οτι σε εκτιμω και εσενα και τον Βασιλακη .Το θεμα με τις βενζινες με βρισκει απολυτα συμφωνο αλλα θυμησου οτι αυτα που λεει ο ΠΛΑΤΗΣ και ο ΛΩΡΗΣ θα τα βρουμε μπροστα μας πολυ γρηγορα και θα γινουμε μπαχαλο.Σχετικα με τα υπολοιπα που γραφεις δεν εχω χρονο θα σε στολισω αργοτερα η αυριο ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν δεν γίνει 'κουμάντο στην τσέπη' του κάθε Βωβού ή Jigger ή Al-Qassimi, τότε πολύ σύντομα θα βρεθούν να τρέχουν μόνοι τους (που σίγουρα, επειδή πάνω απ΄όλα είναι sportsmen, δεν τους αρέσει), διότι τα κόστη εκτοξεύονται. Το έχει δείξει χιλιάδες φορές η ιστορία σε όλες τις μορφές του motorsport και απορώ που το συζητάμε... Το να υπακούει στο (ανθρώπινο) 'εμένα έτσι μ΄αρέσει να τρέχω, άφησέ με, δεν σε ενοχλώ' είναι ό,τι πιο λάθος μπορεί να κάνει μια αρχή του σπορ.ΓΙΑΤΙ ΝΑΣΟ ΜΟΥ ?
ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ?
ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ,ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.ΦΙΛΙΚΑ
'EL-EM'
-
Εγινε κουμάντο το 2002 και ως δια μαγείας αυξήθηκε ο ανταγωνισμός σε επίπεδο πρωταθλήματος.
Εγινε κουμάντο στις πίστες το 2005 και είχαμε αξιοπρεπές πρωτάθλημα για 3 χρονάκια ακόμα (μετά βέβαια παραέγινε το πράμα).Και αν ακόμα 'άλλος είναι ο λόγος' που λες, εμένα με βρίσκει σύμφωνο οτιδήποτε, που, χωρίς να τα κάνει όλα άνω-κάτω (πχ. 'από του χρόνου το πρωτάθλημα θα γίνεται με Α/5'), με μικρές, έξυπνες και εφικτές κινήσεις (βενζίνη και ακόμα καλύτερα ενιαία βενζίνη, περιορισμός σε αριθμό ελαστικών, που ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή, ή ακόμα και ενιαίο λάστιχο (πιο δύσκολο), πιο έξυπνος σχεδιασμός αγώνων) μειώνει το κόστος. Ακόμα και αν ο 'πραγματικός' λόγος είναι άλλος.
Ναι, έχεις δίκιο, ο τρόπος και ο χρόνος της ανακοίνωσης δεν ήταν ό,τι καλύτερο, η εφαρμογή θα περάσει από δυσκολίες, αλλά στο τέλος της χρονιάς πιστεύω ο απολογισμός θα είναι θετικός.
Και που ξέρεις, μπορεί (και μακάρι) η ευχαρίστηση που θα χάσετε ως πλήρωμα από το αργότερο αυτοκίνητο (μην ξεχνάμε βέβαια ότι πέρισι πήρε 30+ άλογα με το νέο περιοριστή, άρα πάλι στα επίπεδα του 2009 θα είστε ή και καλύτερα) να αναπληρωθεί από την ευχαρίστηση του έξτρα ανταγωνισμού.
Και σίγουρα στις μικρότερες κατηγορίες η όλη ιστορία είναι εξαιρετικά θετική!
-
«Ρε παιδιά, δε νοείται να τρέχεις σε ράλι και σε όλη την Ευρώπη να κάνουν από δύο μέχρι τέσσερα περάσματα, απλά περιγράφοντας δρόμο και εμείς να ανεβοκατεβαίνουμε τα βουνά για 10 ημέρες ώστε να μάθουμε το δρόμο,»
Και όλα αυτά στο βωμό της οικονομίας, γιατί η αστυνόμευση, η επιτήρηση έχει κόστος….
Όπως και στον βωμό της αδιαφορίας, για τον αγωνιζόμενο, τον αφήνουν να φθείρετε και να πληρώνει….
Είναι εύκολο να μετακυλάς το κόστος μακριά σου!.«Κακα τα ψεματα ρε παιδια, η διοικηση θελει ταλεντο και αναλογη παιδεία , χαρισματα που κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να διαθετει. Αλλά και κανείς δεν ειναι υποχρεωμενος ν ανεχεται τ αποτελεσματα της ελλειψης τους.»
..και αυτοί που σωστά δεν πρέπει να ανέχονται, τι έκαναν για να για να μην βρίσκονται στην κορυφή του σπορ, ελληματικοι άνθρωποι?....γιατί σίγουρα δεν αυτοανακηρύχτηκαν….κάποιοι τους ψήφισαν. Και κακά τα ψέματα, μα συλίβδην όλοι φταίμε….
«σκοπεύω να εχω δείγμα προς ανάλυση πρίν τον αγώνα, για να ξέρω και εγώ που βαδίζω...Ξέρεις...μήπως βρεθεί κατατύχη...βενζινάδικο με 103 οκτάνια...!»
Το δήγμα θα πρέπει να παίρνετε μετά τον τερματισμό. Μάλιστα από το αυτοκίνητο. Γιατί τι σημασία θα είχε το μπιτόνι του ΛΕΩΝΙΔΑ, εάν μέσα είχε βάλει και άλλη βενζίνα, από άλλο βενζινάδικο……άπιαστος κλέπτης, καθάριος νοικοκύρης.
«Θελω να ξερεις οτι εγω στερησα πολλα στον εαυτο μου και την οικογενεια μου επειδη ηθελα και με ενδιεφερε η πρωτη θεση γενικης και μαλιστα αμετανοητα,
Αυτό δεν θα ήθελα να το διαβάσω Γιώργο μου. είναι κακόηχο. Θα προτιμούσα να ακούσω ότι δουλεύεις σαν σκύλος, και έχεις δικαίωμα να τρως τα χρήματα σου όπου θέλεις. Και σίγουρα ξέρεις ότι σε αγαπώ.
«αυτο λοιπον ΕΣΥ και ο ΚΑΘΕ ΕΣΥ δεν εχεις το δικαιωμα να το λες ΚΑΠΕΛΛΩΜΑ και μαλιστα χωρις να αιμοραγεις οπως εμεις .»
Η ένια της λέξεις ‘καπέλωμα’ είναι ανυπόστατη, όταν υπάρχουν κανονισμοί και τηρούντα και ελέγχονται. Εσυ πάντα ήσουν σύννομος.
Όπου έβαλες την λέξι αιμορραγείς, εγώ θα έβαζα την λέξι ‘εκπαιδευτείς’, γιατί ανάθεμα εάν περνάμε προς τα έξω, ότι στο σπορ μας, οι πρώτες θέσεις είναι βαμμένες στο αίμα, έστω και μεταφορικά.«Μου αρέσουν οι φτερούγες και τα Εβο, οταν ομως οδηγούντε οπως πρέπει, αλλιώς τα σιχαίνομαι.Είναι τόσο γελίο το θέαμα που και ο ιδιος ο κόσμος το χλευάζει.»
Και εγώ θα ήθελα ένα, και ας το πήγαινα όπως συνήθως πάω. Κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιον, να αγοράσει ένα STRADIVARIUS, και ας μην ξέρει βιολί!!!!.......σίγουρα εάν δοκιμάσει να το παίξει, θα γίνει καταγέλαστος!!...το συναντώ συχνά τελευταία….. ‘τα παιδία παίζει’…
«Απλά θέλει να βλέπει θέαμα.»
Πολύ σωστά αγόρι μου, ο θεατής θέλει θέαμα, και αυτό το δίνει ο κάλος οδηγός, ότι και αυτοκίνητο να οδηγεί. Άλλωστε οι αγώνες δεν γίνονται επί ευθείας!!!....και σίγουρα θαυμάζει το ακριβό και δυνατό αυτοκίνητο, μα τρελαίνεται όταν βλέπει πως μπορεί να πάει το ΙΧ του…
«Στο μυαλο σου το τρεχω για πλακα σημαινει ΄΄σερνομαι΄΄
Και το κανω πρωταθλητισμο με Ν4 σημαινει ΄΄καπελωνω τα F2 για να μην παρουν ασφαλτινο πρωταθλημα΄΄»
είπα την γνώμη μου για της δυο λέξεις «σέρνομαι & καπελώνω». Μα θα σε ρωτήσω φιλέ Poseidon, πως θα έπρεπε να αισθάνονται οι ΧΕΡΑΔΕΣ με αδύναμα αυτοκίνητα, όταν υπάρχει η κατάπτυστη θέση (κατ’ εμένα), του πρώτου γενικής. Είναι τελείως κλεψιμαίικη θέση από πλευράς οργάνωσης… συγκρίνονται όλοι συλίβδην?. Τρέχουν πολλές κατηγορίες, και βγαίνουν οι πρώτοι κάθε μιας, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ?. Για εμένα ο πρώτος τον φτηνών αγωνιστικών, δεν υπολείπετε τίποτα των πρώτων στα πρωτοκλασάτα αυτοκίνητα.
«Γιαυτο πριν πολλα χρονια οταν ειχα γραφτει σε αυτο το κολοφορουμ ειχα γραψει οτι στην ρουμανια απο οπου ξεκινησα ''δεν επιτρεποταν σε νεο οδηγο να τρεξει με 4κινητο και τουρμπο αμαξι''!!»
Διέγραψε την λέξι «κολοφορουμ» εκτός εάν εσύ αισθάνεσαι ότι γράφονται εδώ μέσα σκατα…. Εάν δεν σου αρέσει μην γράφεις, αλλά το να προσβάλεις τους γράφοντες……για τα άλλα που γραφείς συμφωνώ.
«Ομως el-em καταλαβαίνεις ότι τα κριτήρια τα δικά σου, όσο θεμιτά και λογικά και αν είναι σε προσωπικό επίπεδο, δεν είναι απαραίτητα και αυτά που πρέπει να λάβει υπόψη της η όποια αρχή του σπορ.»
Μα δεν πρέπει οι κανονισμοί να γίνονται, με βάση το ‘προσωπικό επίπεδο’. Μα γίνονται όταν τα ξύλινα ποδαράκια ορισμένων της αρχής του σπορ, λυγίζουν εμπρός στο βάρος ορισμένων δυνατών αθλητών
«αλλά από την άλλη αυξάνει την ασφάλεια».
«η μείωση του κόστους συνολικά»
ΝΑΙ αυτό πρέπει να γίνει αυτοσκοπός της αρχής του σπορ.
Antonis-team.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
είπα την γνώμη μου για της δυο λέξεις «σέρνομαι & καπελώνω». Μα θα σε ρωτήσω φιλέ Poseidon, πως θα έπρεπε να αισθάνονται οι ΧΕΡΑΔΕΣ με αδύναμα αυτοκίνητα, όταν υπάρχει η κατάπτυστη θέση (κατ’ εμένα), του πρώτου γενικής. Είναι τελείως κλεψιμαίικη θέση από πλευράς οργάνωσης… συγκρίνονται όλοι συλίβδην?. Τρέχουν πολλές κατηγορίες, και βγαίνουν οι πρώτοι κάθε μιας, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ?. Για εμένα ο πρώτος τον φτηνών αγωνιστικών, δεν υπολείπετε τίποτα των πρώτων στα πρωτοκλασάτα αυτοκίνητα.
Antonis-team.
Συμφωνω με ολα κυριε αντωνη!!και με αυτο για την γενικη!
Ωραιο το παραδειγμα με το στραντιβαριους!!
Θα το διορθωσω με ''καλοφορουμ'' το εγραψα εν βρασμο ψυχης οποτε δεν πιανεται!!
Δυστηχως υπαρχει πολυ αδικια,ανοργανωσια,και....ελληνικο ταμπεραμεντο στους αγωνες!! -
Και συνεχιζω απο πριν οτι παρολο που γραφουμε οι ιδιοι και οι ιδιοι στο φορουμ ξερουμε ολοι καλα πως το διαβαζουν πολλοι,τα γραφομενα μεταφερονται απο αγωνιζομενο σε αγωνιζομενο και καλως η κακως ειναι ενας τροπος επικοινωνιας μεταξυ μας!
Και πολλες φορες απο το συγκεκριμενο φορουμ εχουν αλλαξει πραγματα!!
Ομως το θεμα της βενζινης (ενω θεωρω οτι ειναι καλο μετρο) με προβληματιζει περισσοτερο οσο το σκεφτομαι!!
Δεν εχω εξτρα knock control οπως εχουν καποια τοπ αγωνιστικα οπως αυτο που τρεχει ο λωρης π.χ, που θα προστατευσει το μοτερ να μην σπασει!!Ουτε με τρωει να δωσω κανα διχιλιαρο για κατι τετοιο!!
Καταλαβαινουμε ολοι μας οτι με απλη 95 οκτανιων βενζινη καποια αμαξια δεν ειναι δυνατον να δουλεψουν!!
Δεν θελω να ειμαι παρανομος,ουτε να σπασω το μοτερ με καμια παλιοβενζινα!!
Ουτε καθε φορα που αγοραζω βενζινη να παιζω ρωσικη ρουλετα,αναλογα με τα κεφια του εκαστοτε βενζινα που μπορει να πουλαει απλη για κατοσταρα η εχει βρει οποιονδηποτε αλλο τροπο νοθειας!! ειδωμεν!
Τα wrc του ευθυμιου,χατζηβασιλιου κτλ δουλευουν ανετα με απλη?Τα αλλα τουρμπισια στις αναβασεις οπως αυτο το δυνατο λαντσια του αθυμαριτη π.χ?
Τα διαφορα κιτ καρ τυπου καμπυλη,χαλιβελακη,προεδρου κτλ?
Στο ΕΛΠΑ, ποιος θα φοραει ποια βενζινη?
Περί αγωνιστικής βενζίνης