-
Σχετικα με τις βενζινες ειναι θετικο το μετρο!
Ισως επρεπε λιγο νωριτερα να ανακοινωθει για μην εχουν προλαβει να προμηθευτουν βενζινες καποιοι!
Αλλα σιγουρα θα μειωσει το κοστος ολων!
Φυσικα τιθεται το ερωτημα
Υπαρχει η δυνατοτητα ελεγχων των καυσιμων?
Δεν εννοω την δειγματοληψια αλλα την αναλυση των καυσιμων! -
Ισως επρεπε λιγο νωριτερα να ανακοινωθει για μην εχουν προλαβει να προμηθευτουν βενζινες καποιοι!
Ο χρήστης poseidon έγραψε:
Δεν εννοω την δειγματοληψια αλλα την αναλυση των καυσιμων!ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.
ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΠΡΑΛΟ,ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΤΟΥΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (ΠΧ. ELF TURBO MAX K.A.) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ (ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ) ΤΟ STOCK ΤΟΥΣ ?
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΣΙ 'ΣΤΟ ΠΟΔΙ'.ΦΙΛΙΚΑ,
EL-EM'
-
Κάτι δεν καταλαβαίνω ή οχι? ΄
Δεν υποτίθεται οτι απο πάντα θα επρεπε να χρησιμοποιούνται βενζίνες FIA? και οχι το κάτι παραπάνω, διοτι είναι παράνομο?
Απο οτι καταλαβαίνω η ανακοίνωση δεν γράφει κάτι παραπάνω απο αυτό που επιτρεπόταν μεχρι τώρα, με την μονο διαφορά οτι πλέον εννοεί οτι θα πραγματοποιεί ελέγχους...
Δλδ τι ζητάτε τώρα? Να μας ανακοίνωνε απο τον Οκτώβριο η ΕΠΑ, οτι απο το 2011 θα κάνει ελέγχους στα καύσιμα? Μα είμαστε σοβαροί?Η μηπως ενοούμε κάτι πιο βαθύ? ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΣΟΥΣΒΗΣΕΙ Gr.N, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΛΟΓΑ( εχω ακούσει και 330) και να εχουν αντοχή στην υπερβολική πίεση, στο αβανς και στο αντιλαγκ χρησιμοποιούσαν βενζίνες αλλες...? Οχι και τόσο νόμιμες? ε? Με εξτρά 'ματζουνάκια' και 'βότανα' απο τον Μπακάκο? Αρα θα επρεπε στους Μαϊμουδιάρηδες, να ανακοίνωνε, η ΕΠΑ, νωρίτερα την απόφαση αυτή, ωστε να εχουν χρόνο για την προσαρμογή του αυτοκινήτου τους...
Αν είναι δυνατόν δλδ.Να θέλουμε σε αυτήν την χώρα να νομιμοποιούμε την μαϊμουδιά!!!!
Βέβαια δεν είναι τυχαίο που στα Ελληνικά SubaroMitsu το μπαμ-μπουμ ακούγεται δυο νομούς παρακάτω...
Βέβαια υποθέτω οτι τα δικά σας αυτοκίνητα ήταν νομιμότατα απο βενζίνες και γι΄άυτό το αναφέρετε. Ως γνώση και συμόρφωση των υπολοίπων...ε?Επίσης υπέγραψε κανένας συμβόλαιο με τους εμπόρους, οτι ολα τα προϊόντα τους θα πουληθούν?Και πόσο μάλλον οτι θα 'βαφτίζονται' και θα καταναλώνονται ως νόμιμα στους Ελ.Αγώνες? Δεν νομίζω!
-
Μα η ανακοίνωση δε μιλάει για βενζίνη FIA (102 RON) αλλά super αμόλυβδης εμπορίου (100 RON)
-
το θεμα δεν ειναι μονο αν τα μιτσινιαου καινε ματζουνια αλλα αν ο μητσος ο μπιρτζινας αντι 100ρα ( ο θεος να τη κανει) εχει περτικαλαδα απο περτικαλια και... καμπουμ....
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Κάτι δεν καταλαβαίνω ή οχι? ΄
Δεν υποτίθεται οτι απο πάντα θα επρεπε να χρησιμοποιούνται βενζίνες FIA? και οχι το κάτι παραπάνω, διοτι είναι παράνομο?
Απο οτι καταλαβαίνω η ανακοίνωση δεν γράφει κάτι παραπάνω απο αυτό που επιτρεπόταν μεχρι τώρα, με την μονο διαφορά οτι πλέον εννοεί οτι θα πραγματοποιεί ελέγχους...
Δλδ τι ζητάτε τώρα? Να μας ανακοίνωνε απο τον Οκτώβριο η ΕΠΑ, οτι απο το 2011 θα κάνει ελέγχους στα καύσιμα? Μα είμαστε σοβαροί?Η μηπως ενοούμε κάτι πιο βαθύ? ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΣΟΥΣΒΗΣΕΙ Gr.N, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΛΟΓΑ( εχω ακούσει και 330) και να εχουν αντοχή στην υπερβολική πίεση, στο αβανς και στο αντιλαγκ χρησιμοποιούσαν βενζίνες αλλες...? Οχι και τόσο νόμιμες? ε? Με εξτρά 'ματζουνάκια' και 'βότανα' απο τον Μπακάκο? Αρα θα επρεπε στους Μαϊμουδιάρηδες, να ανακοίνωνε, η ΕΠΑ, νωρίτερα την απόφαση αυτή, ωστε να εχουν χρόνο για την προσαρμογή του αυτοκινήτου τους...
Αν είναι δυνατόν δλδ.Να θέλουμε σε αυτήν την χώρα να νομιμοποιούμε την μαϊμουδιά!!!!
Βέβαια δεν είναι τυχαίο που στα Ελληνικά SubaroMitsu το μπαμ-μπουμ ακούγεται δυο νομούς παρακάτω...
Βέβαια υποθέτω οτι τα δικά σας αυτοκίνητα ήταν νομιμότατα απο βενζίνες και γι΄άυτό το αναφέρετε. Ως γνώση και συμόρφωση των υπολοίπων...ε?Επίσης υπέγραψε κανένας συμβόλαιο με τους εμπόρους, οτι ολα τα προϊόντα τους θα πουληθούν?Και πόσο μάλλον οτι θα 'βαφτίζονται' και θα καταναλώνονται ως νόμιμα στους Ελ.Αγώνες? Δεν νομίζω!
ΒΡΗΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΘΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 'ΠΟΠ-ΚΟΡΝ' ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.
Η ELF TURBO EVO ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ?
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΡΘΗΚΕ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ,ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΠΟΥ ΣΤΟ 'ΦΥΛΑΩ' ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ,ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ,ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ 'ΠΟΠ-ΚΟΡΝ'. ΑΡΑ Η ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΑ MITSUBISHI.!!!!!!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
[ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΠΟΥ ΣΤΟ 'ΦΥΛΑΩ' ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ,ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ,ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ 'ΠΟΠ-ΚΟΡΝ'. ΑΡΑ Η ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΑ MITSUBISHI.!!!!!!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
πες του τα πες του τα ΛουΜου μου του χρειαζεται ....
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.Χε! χε! χε! Αντε να φαγωθούμε λίγο, διοτι πολύ νέκρα εχει πέσει στο Φορουμ...
Δεν γνωρίζω, πραγματικά, διοτι δεν την χρησιμοποίησα ποτέ. Την atmo δοκιμάσαμε, κάποτε και είδαμε οτι η διαφορά των 4 ίππων και οι 3 βαθμοί θερμοκρασίας λιγότεροι, δεν ήταν αξιόλογο νούμερο ωστε να κάνεις 'απόσβεση' αυτού που πληρώνεις με αυτού που κερδίζεις!
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ?
Για την Ελλάδα, γνωρίζω σοβαρότερους οδηγούς και ομάδες απο αυτές που 'αναφέρεις', που δεν χρησιμοποιούν Βενζίνες...Απλά πατούν το γκάζι περισσότερο.Και είναι αποδεκτό οτι στην Ελλάδα της ψωροκώσταινας Τα 5 και τα 10 αλλογα, τουλάχιστον σε ενα Ράλλυ δεν εκαναν ποτέ την διαφορά!Σωστά?
Για το εξωτερικό δεν γνωρίζω, αλλα απο προσωπικό μου παράδειγμα σε αγώνα της Ιταλίας, μας υποχρέωναν ολους να αγοράζουμε βενζίνη συγκεκριμένη απο εταιρεία που υπήρχε εκεί.Και απο εκεί γέμιζαν και τα αυτοκίνητα σε κάθε SERVICE μετά. Αρα σίγουρα ήταν νόμιμη και βάση προδιαγραφών.ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΡΘΗΚΕ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΣΥΜΦΩΝΩ.Και εγώ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ,ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.
Μια χαρά είναι! Για τον 'λαουτζίκο' που δεν χρησιμοποιούσε...του είναι αδιάφορο.Για εσάς τους high Class, πίστεψέ με, θα βρείτε την ακρη...! Αντε γιατι παρα εγινε μόδα και η βενζίνη...Δεν κοιτάμε τα χάλια μας και την κουλαμαρία μας, η βενζίνη μας εφαγε...Μέχρι και Cinquecento γνώριζα που χρησιμοποιούσε Turbo max...Αμάν!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΠΟΥ ΣΤΟ 'ΦΥΛΑΩ' ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕ.
'EL-EM'
Δεν νομίζω οτι εγγραψα πουθενά οτι ξετρελάθηκα με το DS3...Αντίθετα.Αν ρωτήσεις τον Δημήτρη θα σου πεί τι μπινελίκια του ερειχνα, οταν μου είπε οτι του άρεσε, ιδιαίτερα ο ήχος... Και ενα videάκι που έχει απο την εκκίνηση, το αυτοκίνητο νομίζεις οτι είναι σβηστό και ξαφνικά 3 δευτερόλεπτα πριν, ακούς ενα μπαμ-μπούμ και φεύγει...
Αν φανταστείς οτι στην Moulinet τα S2000 και τα R3 τα ακουγες απο την εκκίνηση, ενώ τα 207, τα DS3 και τα 500 μόνο μόλις εμφανίζονταν μπροστά σου, θα καταλάβεις τι αρέσει σε ενα Θεατή.Τουλάχιστον Ευρωπαίο.ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ.Αυτά τα δύο συνυπάρχουν στα ράλλυ. -
Ο χρήστης van έγραψε:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.Χε! χε! χε! Αντε να φαγωθούμε λίγο, διοτι πολύ νέκρα εχει πέσει στο Φορουμ...
Δεν γνωρίζω, πραγματικά, διοτι δεν την χρησιμοποίησα ποτέ. Την atmo δοκιμάσαμε, κάποτε και είδαμε οτι η διαφορά των 4 ίππων και οι 3 βαθμοί θερμοκρασίας λιγότεροι, δεν ήταν αξιόλογο νούμερο ωστε να κάνεις 'απόσβεση' αυτού που πληρώνεις με αυτού που κερδίζεις!
H atmo MAΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΝΩΣΤΩΝ. Η TURBO EVO (MAX ΠΑΛΙΑ) ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 15-20 ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ.
Για την Ελλάδα, γνωρίζω σοβαρότερους οδηγούς και ομάδες απο αυτές που 'αναφέρεις', που δεν χρησιμοποιούν Βενζίνες...Απλά πατούν το γκάζι περισσότερο.Και είναι αποδεκτό οτι στην Ελλάδα της ψωροκώσταινας Τα 5 και τα 10 αλλογα, τουλάχιστον σε ενα Ράλλυ δεν εκαναν ποτέ την διαφορά!Σωστά?
Για το εξωτερικό δεν γνωρίζω, αλλα απο προσωπικό μου παράδειγμα σε αγώνα της Ιταλίας, μας υποχρέωναν ολους να αγοράζουμε βενζίνη συγκεκριμένη απο εταιρεία που υπήρχε εκεί.Και απο εκεί γέμιζαν και τα αυτοκίνητα σε κάθε SERVICE μετά. Αρα σίγουρα ήταν νόμιμη και βάση προδιαγραφών.ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΟΝΤΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ VLADOIL ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΡΘΗΚΕ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΣΥΜΦΩΝΩ.Και εγώ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ,ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.
Μια χαρά είναι! Για τον 'λαουτζίκο' που δεν χρησιμοποιούσε...του είναι αδιάφορο.Για εσάς τους high Class, πίστεψέ με, θα βρείτε την ακρη...! Αντε γιατι παρα εγινε μόδα και η βενζίνη...Δεν κοιτάμε τα χάλια μας και την κουλαμαρία μας, η βενζίνη μας εφαγε...Μέχρι και Cinquecento γνώριζα που χρησιμοποιούσε Turbo max...Αμάν!
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΕ,ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΒΡΕ ΒΑΣΙΛΗ ? ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ?
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΠΟΥ ΣΤΟ 'ΦΥΛΑΩ' ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕ.
'EL-EM'
Δεν νομίζω οτι εγγραψα πουθενά οτι ξετρελάθηκα με το DS3...Αντίθετα.Αν ρωτήσεις τον Δημήτρη θα σου πεί τι μπινελίκια του ερειχνα, οταν μου είπε οτι του άρεσε, ιδιαίτερα ο ήχος... Και ενα videάκι που έχει απο την εκκίνηση, το αυτοκίνητο νομίζεις οτι είναι σβηστό και ξαφνικά 3 δευτερόλεπτα πριν, ακούς ενα μπαμ-μπούμ και φεύγει...
Αν φανταστείς οτι στην Moulinet τα S2000 και τα R3 τα ακουγες απο την εκκίνηση, ενώ τα 207, τα DS3 και τα 500 μόνο μόλις εμφανίζονταν μπροστά σου, θα καταλάβεις τι αρέσει σε ενα Θεατή.Τουλάχιστον Ευρωπαίο.ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ.Αυτά τα δύο συνυπάρχουν στα ράλλυ.ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΒΡΗΣΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΣΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ? ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΦΤΟ !!!
ΕΝΙΑΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ SERVICE PARK !!! ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ !
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ,ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Σιτροεν ποπ κορν!!Ωραια ακουγοταν παντως!! Ποσο κοστιζει κατι τετοιο?
(νομιζω ηρθε η ωρα να επιστρεψουμε στο παλιο R4 ποστ γιατι εχουμε κι αλλα να πουμε)
van ετοιμασουΚατοσταρα βενζινη για ολους,τι αλλο καλυτερο,και νομιζω συμφωνουμε ολοι!!
Αλλα εστω και οτι καποιοι εμποροι και αγωνιζομενοι την πατησαν και προμηθευτηκαν αγωνιστικη βενζινη που δε θα την χρειαστουν.Τα προγραμματα των αγωνιστικων δεν ταχουν στο τσεπακι και θελουν χρονο και λεφτα για να αλλαξουν σε απλη βενζινη!!
Εστω οτι αργησαν να το ανακοινωσουν(προφανως τωρα θα το σκεφτηκαν),αλλα αφου αφορα το γενικο καλο των αγωνιζομενων θα το παρει και αυτο το ποταμι!
Δεν μου απαντησε κανεις!επειδη πραγματικα δεν το ξερω,υπαρχει καποιο εργαστηριο που θα αναλυει δειγματα βενζινης,γρηγορα αξιοπιστα μετα απο καθε αγωνα??Γιατι θα χρειαστει εκτεταμενος ελεγχος(τουλαχιστον στους πρωτους ολων των κατηγοριων σε ολους τους αγωνες,ακομα και στα σπριντ εννοειται)
Δε φανταζομαι να κανουν τιποτα μηνες να βγουν τα αποτελεσματα και να μην μαθαινουμε ποτε τιποτα!! -
εδω πχ.
http://www.cperi.certh.gr/index.php?opt ... 87&lang=gr -
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
το θεμα δεν ειναι μονο αν τα μιτσινιαου καινε ματζουνια αλλα αν ο μητσος ο μπιρτζινας αντι 100ρα ( ο θεος να τη κανει) εχει περτικαλαδα απο περτικαλια και... καμπουμ....Υπάρχει και βαρελάκι με βενζίνη 100 οκτανίων...Αλλα υπάρχει και ο βενζινάς του Πολυγώνου με μεγάλη κατανάλωση και δοκιμασμένη βενζινούλα... Πρατήριον ΒΡ-συνορεύει και με φούρνο για τυρπιτούλα κατα τη διάρκεια της αναμονής.
βέβαια υπάρχει και ο 'Συνάδελφος' Λεοντόπουλος με πρατήριο βενζίνης, για πιο αμμεση επικοινωνία και εμπιστοσύνη...χα χα χα! -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
εδω πχ.
http://www.cperi.certh.gr/index.php?opt ... 87&lang=grΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ,
ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ , H AN MΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ?
ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ? ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΞΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ !!!
ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ, ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ,ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΜΟΥ ?
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟ !
ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ SERVICE PARK ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Αυτη ειναι η ομορφια, δε θα το ξερεις αλλα θα εχεις το δικαιωμα να το βγαλεις βολτα στη Μεσογειων τρεχοντας με το μπουκαλακι στο χερι.
Στη F.BMW παντως παρα το οτι το καυσιμο το επερναν η ομαδες στην πιστα απο εναν προμηθευτη τα δειγματα πηγαιναν Γερμανια για ελεγχο και τα αποτελεσματα εβγαιναν 10 μερες μετα. Δεν ειδα κανεναν να παραπονιεται.
-
-
Εργαστήρια στην Ελλάδα που να κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους υπάρχουν 2-3 τουλάχιστον (ΟΧΙ το Γενικό Χημείο του Κράτους )
-
Ο μόνος τρόπος για άμεσο αποτέλεσμα ελέγχου είναι αυτός που λέει ο el-em διότι τότε δε χρειάζεται να κάνεις χημική ανάλυση του καυσίμου αλλά απλα χημική σύγκριση (με χρωματογράφο) με το καύσιμο αναφοράς: αν ταιριάζει όλα καλά, αν δεν ταιριάζει κάνεις κανονική ανάλυση. Και αυτός είναι και ο τρόπος για χαμηλότερο κόστος διότι κάνεις μια συμφωνία από την αρχή της χρονιάς για Χ χιλιάδες λίτρα και παίρνεις το καύσιμο σε τιμή χοντρικής. Εννοείται φυσικά ότι είχε γίνει και παλιά μια τέτοια προσπάθεια αλλά είχε τορπιλλιστεί από τους κοντόφθαλμους καλοθελητές του 'μα πως εγώ θα πάρω χορηγία από το βενζινά Α αν χρησιμοποιώ βάσει κανονισμών το καύσιμο Β' αλλά και από σοβαρά (όχι όμως αξεπέραστα) διαδικαστικά ζητήματα.
-
Αν γίνεται κανονική ανάλυση τότε θέλει χρόνο (όχι 1-2 μήνες, θα έλεγα καμία εβδομάδα). Θεωρώ το χρόνο αυτό εύλογη αναμονή προκειμένου να μειωθεί το κόστος
-
Τα περί καυσίμου 'δικού μου και όχι ανταγωνιστού μου' είναι κακόπιστα, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία δειγματοληψίας και ανάλυσης καυσίμου (3 σφραγισμένα και υπογεγραμμένα δείγματα, ένα κρατάει ο αγωνιζόμενος, δύο ο τεχνικός έφορος για 2 διαφορετικούς ελέγχους, αν ο πρώτος βγει φάουλ), που εξασφαλίζει το αδιάβλητο της υπόθεσης.
-
Το πρόβλημα στην ανακοίνωση της ΕΘΕΑ είνα ότι δεν αναφέρονται συγκεκριμένες προδιαγραφές του καυσίμου και του τρόπου ελέγχου του. Ενδεικτικά, το Παράρτημα J άρθρο 252 αναφέρει:
Ο χρήστης Παράρτημα J άρθρο 252.9.1 έγραψε:
9 KAYΣIMO - OΞEIΔTIKA
9.1 Tο καύσιμο πρέπει να είναι βενζίνη εμπορίου που προέρχεται από αντλίες πρατηρίων που δεν πρέπει να περιέχει
κανένα πρόσθετο εκτός από κάποιο είδος λιπαντικού που να διατίθεται στο ελεύθερο εμπόριο.
Tο καύσιμο πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
― Για την αμόλυβδη βενζίνη μέγιστος δείκτης οκτανίων 102 RON και 90 MON και ελάχιστος 95 RON και 85 MON.
Για βενζίνη με μόλυβδο μέγιστος δείκτης οκτανίων 100 RON και 92 MON και ελάχιστος 97 RON και 86 MON
Oι μετρήσεις θα γίνονται σύμφωνα με την τυποποιημένη μέθοδο ASTM D2699 - 86 και ASTM D2700 - 86. `
― Mέγιστο ποσοστό οξυγόνου 2,8% για βενζίνη με μόλυβδο (ή 3,7% αν το καύσιμο περιέχει μόλυβδο σε ποσοστό μικρότερο των
0,013 γραμμάρια ανά λίτρο) και μέγιστο ποσοστό αζώτου 0,5% κατά βάρος. Tο υπόλοιπο του καυσίμου πρέπει να αποτελείται
αποκλειστικά από υδρογονάνθρακες και να μην περιέχει κανένα πρόσθετο που να προκαλεί αύξηση του ενεργειακού δυναμικού.
H μέτρηση του περιεχομένου αζώτου θα γίνεται με την τυποποιημένη ASTM D3228 ενώ του οξυγόνου με στοιχειακή ανάλυση και
ανοχή 0.2%.
― Eιδικό βάρος μεταξύ 720 και 785 kg/m³ στους 15°. (H μέτρηση πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την τυποποιημένη μέθοδο ASTM
D4052).
― Mέγιστη περιεκτικότητα υπεροξειδίων και ενώσεων οξειδίου του αζώτου: 100 ppm (η μέτρηση γίνεται με την τυποποιημένη μέθοδο
ASTM D3703 ή σε περίπτωση αδυναμίας με τη μέθοδο UOP 33-82).
― Mέγιστη ποσότητα μολύβδου: 0,40 του γραμμαρίου ανά λίτρο, ή η ποσότητα μολύβδου της χώρας που διεξάγεται ο αγώνας αν
αυτή είναι μικρότερη, (η μέτρηση γίνεται με την τυποποιημένη μέθοδο ASTM D3341 ή 3237).
― Mέγιστη ποσότητα Bενζενίου: 5% κατ’ όγκο, (η μέτρηση γίνεται με την τυποποιημένη μέθοδο ASTM D3606).
― Mέγιστη τάση ατμών κατά Reid 900 hPa (Mέθοδος Mέτρησης ASTM D323).
― Aπόσταξη στους 70° 10% - 47% (Mέθοδος Mέτρησης ASTM D86)
― Aπόσταξη στους 100° 30% - 70% (Mέθοδος Mέτρησης ASTM D86)
― Aπόσταξη στους 180° τουλάχιστον 85% (Mέθοδος Mέτρησης ASTM D86)
― Mέγιστο τελικό σημείο βρασμού: 225° C (Mέθοδος Mέτρησης ASTM D86)
― Mέγιστο ποσοστό καταλοίπων: 2% κατ’ όγκο (Mέθοδος Mέτρησης ASTM D86)
Tο καύσιμο πρέπει ακόμη να χαρακτηρίζεται σαν αποδεκτό ή όχι σύμφωνα με τη μέθοδο ASTM D3244 και με όριο αξιοπιστίας 95%.
Eάν το καύσιμο που διατίθεται τοπικά δεν είναι ικανοποιητικής ποιότητας για χρήση από τους αγωνιζόμενους η Eθνική Λέσχη της
οργανώτριας χώρας πρέπει να ζητήσει από τη FIA ειδική έγκριση μη τήρησης του κανονισμού, ώστε να επιτραπεί η χρήση καυσίμου
που να μην ανταποκρίνεται στα ανωτέρω αναφερόμενα χαρακτηριστικά.
Για οχήματα με καταλυτικό μετατροπέα απαγορεύεται η χρήση μολυβδούχου βενζίνης.Επειδή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την 100άρα βενζίνη (όπως για την 95άρα), θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν. Ενδεχομένως και απλά αντικαθιστώντας το '102 RON / 90 MON' παραπάνω με '100 RON / 88 MON', δεν ξέρω
-
-
ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑΣΟ,
ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΗΣ 'ΕΚΟ' ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η SUPER ΑΜΟΛΥΒΔΗ,ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΘΕΙ 104,2 RON.
ΑΝ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ,ΘΑ ΤΕΘΩ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΟΣ,ΩΝ ΝΟΜΙΜΟΣ.
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ SERVICE PARK.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Επιμένεις σε κάτι που δεν είναι μεν σωστότερο αλλά δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον φέτος.
Ακόμα και αν η ανακοίνωση είχε γίνει (όπως και θα ήταν καλύτερα, αλλά και τώρα δεν είναι αργά) το Δεκέμβρη, πάλι δεν υπήρχε χρόνος.Οσο για τα 104 RON, αυτός θα ήταν παράνομος και με το προηγούμενο καθεστώς...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επιμένεις σε κάτι που δεν είναι μεν σωστότερο αλλά δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον φέτος.
Ακόμα και αν η ανακοίνωση είχε γίνει (όπως και θα ήταν καλύτερα, αλλά και τώρα δεν είναι αργά) το Δεκέμβρη, πάλι δεν υπήρχε χρόνος.ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ 'ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ' !!!
Οσο για τα 104 RON, αυτός θα ήταν παράνομος και με το προηγούμενο καθεστώς...
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ? ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΘΑ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ !!!
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ? ΧΗΜΙΚΟΣ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Περί αγωνιστικής βενζίνης