-
καλισπερα σε ολουσ στο φορουμ... ανοιγω αυτο το θεμα διοτι πιστευω οτι στισ μερεσ μασ παιζει ρολο η καταναλωση των αυτοκηνιτων μας... και επισεισ τι γινεται αν βαλεις προγραμμα....
συγκεκριμενα θελλω να κανω δυο ερωτησεις.. εχω ενα punto 1.2 sporting μοντ. 2000
-
γιατι μεσα μου γραφει 10.5 λ.τα 100χλμ , κι οταν παω σιγα και οταν τρεχω, γιατι για 1.2 μου φαινονται πολλα...
-
και τελος αν αξιζει των κοπο να βαλω προγραμμα και για την καταναλωση και για ταχυτητα...
-
-
καλισπερα σε ολουσ στο φορουμ... ανοιγω αυτο το θεμα διοτι πιστευω οτι στισ μερεσ μασ παιζει ρολο η καταναλωση των αυτοκηνιτων μας... και επισεισ τι γινεται αν βαλεις προγραμμα....
συγκεκριμενα θελλω να κανω δυο ερωτησεις.. εχω ενα punto 1.2 sporting μοντ. 2000
-
γιατι μεσα μου γραφει 10.5 λ.τα 100χλμ , κι οταν παω σιγα και οταν τρεχω, γιατι για 1.2 μου φαινονται πολλα...
-
και τελος αν αξιζει των κοπο να βαλω προγραμμα και για την καταναλωση και για ταχυτητα...
-
-
-
-
-
-
αμα του πίνεις το αίμα περιμένεις να μην καίει?
τσάμπα λεφτά το 'πρόγραμμα' από πολλές απόψεις -
αφου το γραφω πανω.... κι οταν το παω σιγα και οταν το τρεχω τα ιδια γραφη ....
-
Ο χρήστης !Alex! έγραψε:
αφου το γραφω πανω.... κι οταν το παω σιγα και οταν το τρεχω τα ιδια γραφη ....γράφει...
στο υπολογίζει στο καντράν η το υπολογίζεις μόνος σου? παει καιρός που μπήκα σε 1,2 σπορτινγκ...
με το 6αρη δεν είναι?
η κάτι λάθος κάνεις ή κάποιο πρόβλημα έχει η ένδειξη...
όταν πας φυλαγμένος (όταν εννοείς αργά τι εννοείς?? δεν τρέχεις η δεν στροφάρεις ?) αποκλείεται να σου καίει πάνω απο 8...
τόσα δεν καίει το 1,4 σπορτινγκ... -
Σε 1.2 σπορτινγκ με χαλαρή οδήγηση το 6.0 είναι πολύ συνιθισμένο νούμερο.
-
Ο χρήστης !Alex! έγραψε:
αφου το γραφω πανω.... κι οταν το παω σιγα και οταν το τρεχω τα ιδια γραφη ....Το εχεις μηδενισει καθολου το τριπ;
Παντως να ξερεις οτι τα αλογα θελουν και σανο για να τρεχουν
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αφου το γραφω πανω.... κι οταν το παω σιγα και οταν το τρεχω τα ιδια γραφη ....
Το εχεις μηδενισει καθολου το τριπ;
Παντως να ξερεις οτι τα αλογα θελουν και σανο για να τρεχουν
ναι αλλά εδώ μιλάμε για λίγα άλογα...
μάλλον φαγανά τα κόβω... -
Μαλλον δεν τα καμτσικωνει σωστα
-
Και με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και λίγες στροφές στον κινητήρα πάλι υψηλή κατανάλωση θα έχεις , και σε αυτοκίνητο με λίγα άλογα αν πιέζεις πολύ πάλι αυξάνεται δραματικά , πρέπει να βρείς έναν τρόπο να πηγαίνει πιό οικονομικά , να οδηγείς μέσα στη ροπή , μήπως έχεις φαρδιά ελαστικά ;
-
εχει μια ινσα παραπανο στα λαστιχα του τιποτα αλλο.... κι οταν λεω χαλαρα ουτε γκαζια ουτε πολες στροφεσ κυριοσ πωσ το λενε... χαλαρα... εχει υπολογηστη ταξιδιου και δεν ξερω πωσ μηδενιζει το τριπ???
-
10+ με Punto Sporting έχω δει μόνο σε πολύ κίνηση.
Με το δικό μου 'χαλαρό' ρυθμό γράφω όσο λέει στην υπογραφή.
-
Ο χρήστης !Alex! έγραψε:
εχει μια ινσα παραπανο στα λαστιχα του τιποτα αλλο.... κι οταν λεω χαλαρα ουτε γκαζια ουτε πολες στροφεσ κυριοσ πωσ το λενε... χαλαρα... εχει υπολογηστη ταξιδιου και δεν ξερω πωσ μηδενιζει το τριπ???Αμα δεν το εχεις μηδενισει ποτε και κανεις πολλα χλμ τοτε θα πρεπει να κανεις αλλα τοσα χλμ με χαμηλωτερη καταναλωση για να το δεις να πεφτει.Το τριπ καποιο κουμπακι θα εχει που θα το πατας και θα μηδενιζει,στο δικο μου μκ2β ειναι στον μοχλο των υαλοκαθαριστηρων.Επισης βοηθαει για να εχεις ελαφρυ ποδι η ενδειξη στιγμιαιας καταναλωσης.
Με γεμισμα--χλμ--γεμισμα δεν το εχεις μετρησει να δεις την πραγματικη καταναλωση; -
Γεμισμα-χλμ-γέμισμα στο skoda felicia Του '97 μου είχα 7,4 λίτρα την περασμένη φορά που μέτρησα πρίν κανα εξάμηνο... Τώρα με όλη αυτή τη κίνηση κατέληξα σε μέση κατανάλωση στο τελευταίο μου γέμισμα 8,6... Κοινώς, παλιά/καινούρια, άλογα/μουλάρια η κίνηση παίζει πάρα πολύ ρόλο...
Στο ελάντρα του 2006 έχουμε μέση κατανάλωση του trip computer στα 8,2l. Παρόλα αυτά μέσα στην κίνηση καίει αρκετά παραπάνω, ενώ με σκίσιμο είναι εκεί γύρω στο 12!!! Νορμάλ (εε και λίγο σβέλτη) οδήγηση γύρω στο 9~9,2.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
εχει μια ινσα παραπανο στα λαστιχα του τιποτα αλλο.... κι οταν λεω χαλαρα ουτε γκαζια ουτε πολες στροφεσ κυριοσ πωσ το λενε... χαλαρα... εχει υπολογηστη ταξιδιου και δεν ξερω πωσ μηδενιζει το τριπ???
Αμα δεν το εχεις μηδενισει ποτε και κανεις πολλα χλμ τοτε θα πρεπει να κανεις αλλα τοσα χλμ με χαμηλωτερη καταναλωση για να το δεις να πεφτει.Το τριπ καποιο κουμπακι θα εχει που θα το πατας και θα μηδενιζει,στο δικο μου μκ2β ειναι στον μοχλο των υαλοκαθαριστηρων.Επισης βοηθαει για να εχεις ελαφρυ ποδι η ενδειξη στιγμιαιας καταναλωσης.
Με γεμισμα--χλμ--γεμισμα δεν το εχεις μετρησει να δεις την πραγματικη καταναλωση;Δεν έχει ξεχωριστό κουμπί για μηδενισμό. Όσο είσαι στο μερικό χιλιομετρητη πατάς το κουμπί μέχρι να μηδενίσει και μηδενίζουν και τα υπόλοιπα.
Ένδειξη στιγμιαίας δεν έχει.
-
το μηδενισα ρε παιδια και παλι τα ιδια για την ακριβια 9,3-10,0
τι να πω ?? τωρα για την οδηγηση μου δεν το παω στο στενο με 6η ταχυτητα μεσα στην πολη το εχω με ηρεμη οδηγηση normal δηλ. αλλα ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΩ ΣΕ ΙΔΙΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟ 6.0 ???? εγω δεν το εχω δει ΠΟΤΕ ααα μονο αν το αφησεισ στο ρελαντι κανενα 5 λεπτο τοτε κατεβενη.. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...........ΔΕΝ ΤΡΕΧΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ................. -
Ο χρήστης !Alex! έγραψε:
το μηδενισα ρε παιδια και παλι τα ιδια για την ακριβια 9,3-10,0
τι να πω ?? τωρα για την οδηγηση μου δεν το παω στο στενο με 6η ταχυτητα μεσα στην πολη το εχω με ηρεμη οδηγηση normal δηλ. αλλα ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΩ ΣΕ ΙΔΙΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟ 6.0 ???? εγω δεν το εχω δει ΠΟΤΕ ααα μονο αν το αφησεισ στο ρελαντι κανενα 5 λεπτο τοτε κατεβενη.. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...........ΔΕΝ ΤΡΕΧΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.................Αν το εχεις συντηρησει σωστα τοτε μαλλον φταιει ο τροπος οδηγησης σου.Ελενξε και με πρακτικο τροπο την καταναλωση σου,γεμισμα---χλμ---γεμισμα ,για να σιγουρευτεις.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
10+ με Punto Sporting έχω δει μόνο σε πολύ κίνηση.Με το δικό μου 'χαλαρό' ρυθμό γράφω όσο λέει στην υπογραφή.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ 7,6 ΜΕ 9,3+ ΠΟΥ Μ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΜΑΞΙΑ...
ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΤΡΕΞΕΙΣ ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΗ????
-
Ο χρήστης !Alex! έγραψε:
ααα μονο αν το αφησεισ στο ρελαντι κανενα 5 λεπτο τοτε κατεβενη.. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...........ΔΕΝ ΤΡΕΧΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.................Αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Ακίνητος και στο ρελαντί η μέση κατανάλωση ΜΟΝΟ ανεβαίνει...
καταναλωση με προγραμμα η χωρις