-
ΦΟΒΕΡΟ ΘΕΜΑ!!!!
Μερικες δικες μου αναμνησεις
Και πολλα ακομα!!!Πολυ πισω με πηγατε
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
φίλε trident 1971 ανέφερες τον spectrum+ αλλά στην εικόνα έβαλες τον spectrum+2!
O τελευταίος ήταν ο πρώτος σπέκτρουμ που βγήκε από την amstrad ως νέα ιδιοκτήτρια της sinclair από το 1986!Όϊ,
φιλος πηρε το Spectrum+ τον Απριλη , και μου ειπε 'αμα θες να παρεις, λενεοτι θα βει καινουριο μοντελο με 128Κ RAM'
και μετα πηρα το +2 εγω.
-
....ναι υπάρχουν αλλά καλύτερα να τα παίξεις στην κλασσική εκδοχή τους...και φυσικά ΜΟΝΟ σε amiga!
Ειδικα το defender of the crown αποτέλεσε το πρώτο παιχνίδι (πισω στο 1987) με κινηματογραφική παρουσίαση και γραφικά απο το μέλλον που άφηνε όλους τους πιτσιρικάδες με ανοικτό το στόμα! Μαζί με το shadow of the beast αποτελούσαν demo για τις δυνατότητες της amiga εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80!Ειχαμε παει εγω και κατι αλλα βλαμμενα εποχης σε εκθεση της ΜΕΜΟΧ στο Hilton. Εκει ειδαμε την Amiga 1000 (την πρωτη) και καποιος επαιζε το Defender of the Crown. Πάθαμε ΣΟΚ.
Ειμαι σιγουρος οτι καποιοι λερωσαν τα βρακια τους. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
φίλε trident 1971 ανέφερες τον spectrum+ αλλά στην εικόνα έβαλες τον spectrum+2!
O τελευταίος ήταν ο πρώτος σπέκτρουμ που βγήκε από την amstrad ως νέα ιδιοκτήτρια της sinclair από το 1986!Όϊ,
φιλος πηρε το Spectrum+ τον Απριλη , και μου ειπε 'αμα θες να παρεις, λενεοτι θα βει καινουριο μοντελο με 128Κ RAM'
και μετα πηρα το +2 εγω.
είχε προλάβει να βγάλει ο θείος τον 128κ με τις ψύκτρες πριν πουλήσει την εταιρεία...τα 128+2 ήρθαν αργότερα με την εξαγορά της εταιρείας. Εμφανισιακά έμοιαζαν με τον πλας του φιλου σου
-
-
Πολλές σειρές είναι εδώ μέσα.... Κι εγώ με space invaders και τάληρο ξεκίνησα στο δημοτικό
-
και μετα πηρα το +2 εγω.
είχε προλάβει να βγάλει ο θείος τον 128κ με τις ψύκτρες πριν πουλήσει την εταιρεία...τα 128+2 ήρθαν αργότερα με την εξαγορά της εταιρείας. Εμφανισιακά έμοιαζαν με τον πλας του φιλου σου
Ναι βρε παιδι μου, έλα Παππουλη να σου δειξω τα αμπελοχωραφα.
-
Κατα τη γνωμη μου το καλυτερο 8bit παιχνιδι όλων των εποχων:
και βιντεακι απο το Spectrum:
Όσοι πιστοί 'σπεκτρουμάδες' προσελθετε στο http://www.worldofspectrum.org/
Εχει τα παντα από τα πάντα, και κανοντας κλικ το παιζεις και επι τόπου με Java emulator
-
δεν το είχα ποτέ και έτσι δεν το απομυθοποίησα ... το ήθελα σαν τρελός αλλά ήξερα οτι οι δικοί μου δεν μπορούσαν και δεν το είχα ζητήσει...
το είχε όμως φίλος στην κατασκηνωση...
-
Κατα τη γνωμη μου το καλυτερο 8bit παιχνιδι όλων των εποχων:και βιντεακι απο το Spectrum:
Όσοι πιστοί 'σπεκτρουμάδες' προσελθετε στο http://www.worldofspectrum.org/
Εχει τα παντα από τα πάντα, και κανοντας κλικ το παιζεις και επι τόπου με Java emulator
το έπαιζα σε 6128...ήταν πολύ καλό αλλά εξαιρετικά δύσκολο! Δεν ξέρω κανέναν που να το έχει τελειώσει. Στο YT το είδα τελειωμένο πρόσφατα. Σε σπέκτρουμ θα προτιμούσα κάτι άλλο ως καλύτερο...manic miner, pssst, raiders, jetpac, ataripacman ακόμα και το commando
-
το έπαιζα σε 6128...ήταν πολύ καλό αλλά εξαιρετικά δύσκολο! Δεν ξέρω κανέναν που να το έχει τελειώσει. Στο YT το είδα τελειωμένο πρόσφατα. Σε σπέκτρουμ θα προτιμούσα κάτι άλλο ως καλύτερο...manic miner, pssst, raiders, jetpac, ataripacman ακόμα και το commando
Το εχω τελειώσει εγώ.
Δεν ειναι ευκολο, είναι παλούκι. Νομιζω ειναι απο τα ελάχιστα που έχω τελειώσει.
Στον Amstrad γενικα τα παιχνιδια ήταν λιγο πιο αργά σε ταχύτητα απο τα αντίστοιχα του Spectrum, και για κάποιο λόγο η μουσικη λιγο πιο χαμηλή σε συχνότητα. Πχ θυμαμαι χαρακτηριστικά το Platoon, πήγα σε φιλο και το ειδα και ειχε εμφανη διαφορά.Καλα αυτα που λες, αλλά πολυ παλιότερα και συνεχίζω να λεω οτι δεν συγκρινονται. Ειναι και θεμα γούστου.
-
τα δικά μου πατήματα ήταν κυρίως ραλίστικα.
Lotus 3, Test drive 3, και stunts driving. Το μπαμ το μεγάλο έγινε με το GP 1 του geoff crammond, με τις 3 δισκέτες που ίσα ίσα έπαιζε σε 386. Και διάφορα άλλα έπειτα με πιο συγχρονο πισί, CMR 1, GPL, GTR, 1nsane ( ), Rally championship και nfs το 5 με τις porsche.
εξαιρέσεις χωρίς κάποια σειρά συγκεκριμένη
Sensible soccer 1 2 και cannon fodder, Dune II, desert και jungle strike, zeliard, micromachinesΤρισαγαπημενότατο με καρδούλες πρεχιστόρικ 2...
θα μου ερθουν κ άλλα
Ήρθαν τα F117 της Microprose και το F14 fleet commander
-
Το εχω τελειώσει εγώ.
Δεν ειναι ευκολο, είναι παλούκι. Νομιζω ειναι απο τα ελάχιστα που έχω τελειώσει.
Στον Amstrad γενικα τα παιχνιδια ήταν λιγο πιο αργά σε ταχύτητα απο τα αντίστοιχα του Spectrum, και για κάποιο λόγο η μουσικη λιγο πιο χαμηλή σε συχνότητα. Πχ θυμαμαι χαρακτηριστικά το Platoon, πήγα σε φιλο και το ειδα και ειχε εμφανη διαφορά.Καλα αυτα που λες, αλλά πολυ παλιότερα και συνεχίζω να λεω οτι δεν συγκρινονται. Ειναι και θεμα γούστου.
ήταν λογικό να ήταν πιο αργά τα παιχνίδια στον cpc αφού τα παραπάνω χρώματα έπρεπε να τα εμφανίσει ο z80. O σπέκτρουμ είχε color clash και γι' αυτό θυσιάζαν τα όποια χρώματα(8 συνολικά με μια κομπίνα παραλλαγών 16) προς όφελος της ταχύτητας. Στον άμστραντ σε mode 0 (160 x 200 πιξελς) είχες μεν 16 χρώματα ταυτόχρονα στην οθόνη δίχως το πρόβλημα του σπέκτρουμ όμως έχανες αισθητά σε σκρόλινγκ και ταχύτητα. Τα προβλήματα του εκάστοτε μηχανήματος τότε...
Ο ήχος για μένα στον 6128 ήταν καλύτερος ακόμα και σ' εκείνα με ίδιο μουσικό μοτίβο σαν τα robocop , batman the movie!
Περί απιχνιδιών αφού θέλεις πιο καινούρια να σου πω μερικά που πραγματικά άξιζαν στο σπέκτρουμ:
enduro racer, r-type, chase hq, saboteur 1,2 -
jim
Σαββατο μεσημερι με τις ωρες μ ενα φιλο μου. Μετα βγαιναμε εξω για μπαλα και στο τελος παλι υπολογιστη
επισης test drive 2 σε ασπρομαυρη οθονη στο σπιτι των κουμπαρων των γονιων μου...
-
@Jim Clark
και το συγκεκριμένο σε κονσόλα με κατοστάρικα ('98-'99)
Ιδανικός προορισμός για πρωινή κοπάνα (ΔΙΟΝ)
-
-
Μπραβο Εντι!!! Το grand prix circuit ηταν το πρωτο μου f1 game που επαιξα ever!!
Μετα αυτο σε αμιγκα
Και τελος αγορασα το SNES οπου εκει ειχα κολησει με αυτα
-
Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει remake του Head over Heels με καλύτερα γραφικά:
http://retrospec.sgn.net/game-links.php?link=hoh -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει remake του Head over Heels με καλύτερα γραφικά:
http://retrospec.sgn.net/game-links.php?link=hohναι, το ειχα κατεβάσει παλια. Δεν ειναι τα γραφικα το θεμα βεβαια, ειναι το gameplay.
-
ήταν λογικό να ήταν πιο αργά τα παιχνίδια στον cpc αφού τα παραπάνω χρώματα έπρεπε να τα εμφανίσει ο z80. O σπέκτρουμ είχε color clash και γι' αυτό θυσιάζαν τα όποια χρώματα(8 συνολικά με μια κομπίνα παραλλαγών 16) προς όφελος της ταχύτητας. Στον άμστραντ σε mode 0 (160 x 200 πιξελς) είχες μεν 16 χρώματα ταυτόχρονα στην οθόνη δίχως το πρόβλημα του σπέκτρουμ όμως έχανες αισθητά σε σκρόλινγκ και ταχύτητα. Τα προβλήματα του εκάστοτε μηχανήματος τότε...
Ο ήχος για μένα στον 6128 ήταν καλύτερος ακόμα και σ' εκείνα με ίδιο μουσικό μοτίβο σαν τα robocop , batman the movie!
Περί απιχνιδιών αφού θέλεις πιο καινούρια να σου πω μερικά που πραγματικά άξιζαν στο σπέκτρουμ:
enduro racer, r-type, chase hq, saboteur 1,2το rtype γραφτηκε για spectrum και εγινε πορτ σε Amstrad. Τρελλα.*
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα γιατα χρώματα. Ηταν θεμα αρχικης σχεδιασης παλιοτερα για μειωση κοστους, και εμεινε ετσι. Τεσπα
Ο περισσοτερος κωδικας ηταν κοινος, γραφοταν σε Atari ST και γινοταν port. Το operation wolf θυμαμαι τοτε ειχε προκυψει απο περιπου 1MB !!! πηγαιου κωδικα*
Οι ρουτινες για ηχο ηταν ακριβως ιδιες, (μιλαμε για τον σπεψτρθμ 128 κει μετα), πανομοιοτυπο chipset απλα το 8192 του amstrad ηταν ρυθμισμενο σε χαμηλοτερη συχνότητα (συχνοτητα ρολογιου) οποτε ακουγοταν το ιδιο πραγμα μερικα ημιτονια χαμηλοτερα η κατι τετοιο*. αν δεις κανα AY player, εχει καργα στοweb και κατεβασεις tunes, νομιζω εχουν ρυθμιση 'CPC'. Tη μουσικη του robocop την ειχα φτιαξει με basic... ωρε χρονος ανελεητος για μια μαλακια.Υπηρχε ενα παιχνιδι στον 6128 με υψηλη αναλυση, bob morane νομιζω.
δες εδω εχει τρελαμενους, αμα γραφτεις βλεπεις καιτις εικονες. http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?20716-Spectrum-vs-Amstrad-�����-XXII*δες εδω απιστευτες λεπτομερειες για το θεμα, παρακρουση http://www.cpcwiki.eu/index.php/Speccy_Port
Ρετρό παιχνιδομηχανές & παιχνίδια