-
Ή 1,2 tsi dsg καλύτερο και πιό οικονομικό σε καθημερινή χρήση και μέσα σε πόλη όχι ότι είναι ακραίο το gti αλλά 180 άλογα για κίνηση σε πόλη αλλά εγώ θα κοιτούσα και το ισπανικό alter ego του vw .
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μ αρέσει πάντως που είμαστε λαός της υπέρβασης.
Από τα 60 άλογα του 1.1 στα 180 διπλοτουρμπισμένα!Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό επηδεί έφαγε το μπρίκι στη μάπα ο άνθρωπος τόσα χρόνια δεν πρείπει να πάρει ένα αμάξι να γουστάρει ;
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Από τα 60 άλογα του 1.1 στα 180 διπλοτουρμπισμένα!Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό επηδεί έφαγε το μπρίκι στη μάπα ο άνθρωπος τόσα χρόνια δεν πρείπει να πάρει ένα αμάξι να γουστάρει ;
Αν είναι απλά θέμα 'γούστου' καμία αντίρηση
300% όμως αύξηση της ιπποδύναμης είναι ένα....θεματάκι. -
Αν είναι απλά θέμα 'γούστου' καμία αντίρηση
300% όμως αύξηση της ιπποδύναμης είναι ένα....θεματάκι.Πιό πολύ με το saxo θα κινδύνευε .
-
Polo Gti και εκτος απο την ηλιοροφη βαζεις και τα led μπροστα (700€) και εισαι φοβερη!!!!
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Πιό πολύ με το saxo θα κινδύνευε .Επειδή κάνει τα 0-100 σε 13,5sec (στη νεότητά του) ή λόγω μέτριας παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας?
Η απορία μου είναι πως μπορεί κάποιος (-α στην περίπτωση που εξετάζουμε) να παραβλέπει τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου και απλά να προτίθεται να επιλέξει ανάλογα των χρωματικών και εξοπλιστικού χαρακτήρα δεδομένων ενός μοντέλου?
Άποψή μου βέβαια , δεν περιμένω να την συμμεριστεί κανείς , για όνομα του θεού της αυτοκίνησης. -
Γιατί, τι κακό έχουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του φόλο; Υπερβάλεις θα έλεγα.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης renata έγραψε:
Καλά τα λέτε αλλά ξέχασα να σας πω ότι με βολεύει 5πορτο. Το DS3 ήταν μια από τις επιλογές μου αλλά κέρδισε το PoloΑυτό μετράει. Επιλέγεις εκείνο που σου αρέσει καλύτερα. Ότι γνώμες και να ακουστούν, εσύ είσαι εκείνη που θα το οδηγείς κάθε μέρα και τις δικές σου ανάγκες και κριτήρια πρέπει να καλύπτει.
Τώρα για το δίλημμα 1.2 TSI ή 1.4 GTI, το GTI είναι ένα 'ειδικό' μοντέλο που μπορεί να είναι πιο γρήγορο και πιο πλήρες ως πακέτο αλλά λόγω της πιο σπορ ανάρτησης ίσως για τα δικά σου κριτήρια να είναι σκληρή. Έπειτα ανεβαίνεις αρκετά και σε τιμή που ίσως να μην χρείαζεται. Εκείνο που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ιδιαίτερα οικονομικό σε χρήση και συντήρηση είναι το 1.2 TSI, με την καλύτερη επιλογή να είναι στην πλούσια έκδοση Highline. Με ή χωρίς DSG είναι στην δική σου κρίση. Θα σου πρότεινα να το πάρεις με το κιβώτιο DSG καθώς μέσα στην καθημερινή κίνηση είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο και θα το λατρέψεις.
Σχετικά με την ηλιοροφή είναι πάλι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Η ηλιοροφή δίνει άλλη φωτεινότητα στο εσωτερικό και είναι στιγμές που πραγματικά την απολαμβάνεις. Από εκεί και πέρα είναι ανάλογα και μέχρι τι ποσό θέλει να διαθέσει κανείς.
-
Πιό πολύ με το saxo θα κινδύνευε .
Επειδή κάνει τα 0-100 σε 13,5sec (στη νεότητά του) ή λόγω μέτριας παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας?
Η απορία μου είναι πως μπορεί κάποιος (-α στην περίπτωση που εξετάζουμε) να παραβλέπει τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου και απλά να προτίθεται να επιλέξει ανάλογα των χρωματικών και εξοπλιστικού χαρακτήρα δεδομένων ενός μοντέλου?
Άποψή μου βέβαια , δεν περιμένω να την συμμεριστεί κανείς , για όνομα του θεού της αυτοκίνησης.Παιδιά είστε καταπληκτικοί με το ενδιαφέρον που δείξατε στο ερώτημα μου. Αν και Κωνσταντίνε δεν είναι θέμα υπέρβασης αλλά θέμα αλλαγής. κι όταν λέμε αλλαγή το εννοούμε...Τι σημασία αν είχα τα 60 αλογάκια του SAXO?
Δεν είναι θέμα χρωματικής επιλογής. Μάλλον δεν το τοποθέτησα καλά. Ζητώ τη γνώμη σας για το GTI. μήπως είναι μια επιλογή 'πολυτελή' την στιγμή που θέλω ένα ασφαλές αυτοκίνητο. -
Ρωτάς εμάς, αλλά πρέπει η τσέπη σου να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Δες και το Fiat 500 TwinAir.
Το 500αρακι twinair καιει τον κολο του στην εθνικη και ειναι μια κατηγορια κατω απο το polo.
Απο εμενα fiesta/polo.Ισως και το ds3 αλλα νομιζω πως ξεφευγει στη τιμη το 1.6Τ.
Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο?
Γιατι αμα ανοιξεις τους 4 τροχους του Δεκεμβριου θα το δεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί, τι κακό έχουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του φόλο; Υπερβάλεις θα έλεγα.Sent from my Tab using a pigeon.
Δεν ανέφερα ότι έχουν κάτι κακό τα δυναμικά χαρακτηριστικά του εν λόγο οχήματος.
Απλά εστιάζω στη **διαφοροποίησή τους ανά έκδοση **και θεωρώ **τραβηγμένο από τα μαλιά **να περάσει κάποιος οδηγός από τα 9,1 Kg.mροπής στις 3.800 σ.α.λ στα 25 και από τα 13,5sec τα 0-100 στα 6,9sec.Υπάρχουν και άλλες εκδόσεις για το Polo , πχ 1.2 TSI με τα 105 άλογα.
Φυσικά εναπόκειται στη Ρενάτα να μας πει τι εννοεί ως 'γρήγορη οδήγηση' όπως και στο να αποφασίσει ανεπηρέαστη για την προτίμησή της κοιτάζοντας το συμφέρον της τσέπης της. -
Το 1.2tsi highline με ηλιοροφή και dsg, πόσο βγαίνει ρε παιδιά;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καλά τα λέτε αλλά ξέχασα να σας πω ότι με βολεύει 5πορτο. Το DS3 ήταν μια από τις επιλογές μου αλλά κέρδισε το Polo
Αυτό μετράει. Επιλέγεις εκείνο που σου αρέσει καλύτερα. Ότι γνώμες και να ακουστούν, εσύ είσαι εκείνη που θα το οδηγείς κάθε μέρα και τις δικές σου ανάγκες και κριτήρια πρέπει να καλύπτει.
Τώρα για το δίλημμα 1.2 TSI ή 1.4 GTI, το GTI είναι ένα 'ειδικό' μοντέλο που μπορεί να είναι πιο γρήγορο και πιο πλήρες ως πακέτο αλλά λόγω της πιο σπορ ανάρτησης ίσως για τα δικά σου κριτήρια να είναι σκληρή. Έπειτα ανεβαίνεις αρκετά και σε τιμή που ίσως να μην χρείαζεται. Εκείνο που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ιδιαίτερα οικονομικό σε χρήση και συντήρηση είναι το 1.2 TSI, με την καλύτερη επιλογή να είναι στην πλούσια έκδοση Highline. Με ή χωρίς DSG είναι στην δική σου κρίση. Θα σου πρότεινα να το πάρεις με το κιβώτιο DSG καθώς μέσα στην καθημερινή κίνηση είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο και θα το λατρέψεις.
Σχετικά με την ηλιοροφή είναι πάλι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Η ηλιοροφή δίνει άλλη φωτεινότητα στο εσωτερικό και είναι στιγμές που πραγματικά την απολαμβάνεις. Από εκεί και πέρα είναι ανάλογα και μέχρι τι ποσό θέλει να διαθέσει κανείς.
Vasgti νομίζω ότι με κατάλαβες απόλυτα!!! Για highline θα πήγαινα - μάλλον πάω -με ηλιοροφή.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Το 1.2tsi highline με ηλιοροφή και dsg, πόσο βγαίνει ρε παιδιά;Sent from my iPhone using Tapatalk
Γύρω στα 17500€ με ηλιοροφή. Με dsg δεν ξέρω (Βάλε επιπλέον 2χιλιάρικα). Και δώρο συναργεμός ή/και αισθητήρες παρακαρίσματος (ανάλογα με την αντιπροσωπεία)
-
To GTi το ξεχάσαμε κιόλας?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ρωτάς εμάς, αλλά πρέπει η τσέπη σου να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.Για να τα ρωτάω αυτά σημαίνει ότι έχω κάνει το λογαριασμόμ μου.
-
@άρης
Κοστίζει όσο το GTi, χααχαχαΣτο θέμα μας, εννοείται σε δυναμικά χαρακτηριστικά είναι πολύ καλό, δε τίθεται αμφισβήτηση σε αυτό. Επίσης, ναι, το saxo 1.1 είναι πιο επικίνδυνο και σε ενεργητική και σε παθητική ασφάλεια. Επίσης το ότι απ τα 60 θα πάει στα 180 άλογα δε μου λέει κάτι. 14 χρόνια λέει είχε το saxo, έχει εμπειρία, δεν είναι 18 ετών. Εξάλλου και συ πχ Κων/νε από τα 80 (?) του punto σου πήγες στα 150 του bravo, και ο πατέρας μου αντίστοιχα απ τα 70 στα 150 άλογα κ.ο.κ.
Τώρα αν δεν χρειάζεται τόσα αλογα και δε προκειται να τα εκμεταλλευτεί, αυτό είναι άλλο θέμα.
Πάντως να ξέρει η φίλη μας ότι σε κατανάλωση καυσίμου θα δει διαφορά στο 1,2 TSi σε σχέση με το GTi, ειδικά μέσα στη πόλη όπου το GTi καίει παραπάνω. Βεβαια η τιμή του GTi το καθιστά μεν ελκυστικό, αλλά πρώτα ξεκαθάρισε τις ανάγκες σου και ιεράρχησε τες. Τότε θα επιλέξεις.
υ.γ. 17600 το πήρα πρίν κανα 10μηνο, highline, με αρκετά έξτρα αλλά χωρίς ηλιοροφή (τότε δεν έμπαινε στο tsi ούτε σαν έξτρα)
edit: Τo dsg στο tsi υπόψην δεν έρχεται με paddles και κοστίζει 1500Ε. Τα paddles δεν υπάρχουν ούτε κατα παραγγελία, ενώ στο GTi είναι στανταρ.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Όσο το GTi, χααχαχαΣτο θέμα μας, εννοείται σε δυναμικά χαρακτηριστικά είναι πολύ καλό, δε τίθεται αμφισβήτηση σε αυτό. Επίσης, ναι, το saxo 1.1 είναι πιο επικίνδυνο και σε ενεργητική και σε παθητική ασφάλεια. Επίσης το ότι απ τα 60 θα πάει στα 180 άλογα δε μου λέει κάτι. 14 χρόνια λέει είχε το saxo, έχει εμπειρία, δεν είναι 18 ετών. Εξάλλου και συ πχ Κων/νε από τα 80 (?) του punto σου πήγες στα 150 του bravo, και ο πατέρας μου αντίστοιχα απ τα 70 στα 150 άλογα κ.ο.κ.Πριν από το Punto υπήρξαν και άλλα οχήματα με σχεδόν διπλάσια ιπποδύναμη , αλλά δεν μεταπήδησα ποτέ απότομα προς τα πάνω (προς τα κάτω ναι! )
Τώρα αν δεν χρειάζεται τόσα αλογα και δε προκειται να τα εκμεταλλευτεί, αυτό είναι άλλο θέμα. Εδω θέλω να καταλήξω.
Πάντως να ξέρει η φίλη μας ότι σε κατανάλωση καυσίμου θα δει διαφορά στο 1,2 TSi σε σχέση με το GTi, ειδικά μέσα στη πόλη όπου το GTi καίει παραπάνω. Βεβαια η τιμή του GTi το καθιστά μεν ελκυστικό, αλλά πρώτα ξεκαθάρισε τις ανάγκες σου και ιεράρχησε τες. Τότε θα επιλέξεις.υ.γ. 17600 το πήρα πρίν κανα 10μηνο, highline, με αρκετά έξτρα αλλά χωρίς ηλιοροφή (τότε δεν έμπαινε στο tsi ούτε σαν έξτρα)
-
Τα είχα σκεφτεί όλα αυτά με τις λιγοστές γνώσεις μου περί αυτοκίνησης αλλά ήθελα και τη γνώμη σας. Με βλέπω για TSI, highline με ηλιοροφή
Ήρθε η ώρα να αλλάξω αυτοκίνητο - Αλλά ποιό?