-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ο σύνδεσμος Watt δεν βοηθάει σημαντικά 2 τροχούς σε σχέση με ανεξάρτητες αναρτήσεις.
Γιατί είναι panadol σε κάποιον με σάπιο δόντι.
Ο Watt σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει που 2 αναρτήσεις είναι συνδεδεμένες. Χρησιμοποιεί τον ένα τροχό για να αντισταθμίσει ότι αρνητικό συμβαίνει στον άλλον. Αυτό δεν γίνεται σε ανεξάρτητες. Ας μου απαντήσει κάποιος που ξέρει και όχι με αφορισμούς.
Και όσο για το πιο αργό. Εεεε. Υπάρχουν μετρήσεις και μετρήσεις. Με ίδιες ζάντες και στα 4 (Megane, leon, golf, astra) οι διαφορές ήταν ελάχιστες. Μάλιστα το astra είχε το πιο γρήγορο 0-160.
-
Και για να μην παρεξηγούμαι. Αν έμπαινε Watt σε σύστημα με πολλαπλούς συνδέσμους, μήπως το αποτέλεσμα ήταν ακόμη καλύτερο... ή όχι;
-
Έγραψα εδώ για το σύνδεσμο Watt δύο πράγματα που ξέρω, στο οποίο θέμα έκανες τις ίδιες ερωτήσεις. Τι πρέπει να κάνουμε που η Όπελ επέλεξε μια φτηνή λύση για το Άστρα, να εξυψώσουμε αυτήν, ή να καταβαραθρώσουμε τους άλλους;;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Έγραψα εδώ για το σύνδεσμο Watt δύο πράγματα που ξέρω, στο οποίο θέμα έκανες τις ίδιες ερωτήσεις. Τι πρέπει να κάνουμε που η Όπελ επέλεξε μια φτηνή λύση για το Άστρα, να εξυψώσουμε αυτήν, ή να καταβαραθρώσουμε τους άλλους;;με καλύτερο έλεγχο της εγκάρσιας κίνησης των τροχών και της σύγκλισής τους
Έτσι λες. Στην περίπτωση των πολλαπλών τι συμβαίνει με την εγκάρσια κίνηση των τροχών;
Με το φτωχό μου μυαλό, έτσι όπως το έχω καταλάβει είναι οτι με τον Watt αν για παράδειγμα λόγω πιέσεων που δέχεται ο ένας τροχός και πάει προς τα αριστερά, τότε ο άλλος τροχός κάνει την αντίστοιχη ανάποδη κίνηση, δηλαδή προς τα δεξιά και αντισταθμίζει πλήρως. Στους πολλαπλούς αυτό δεν συμβαίνει, σωστά;
-
Εκεί έχεις έναν (ή και περισσότερους) σύνδεσμο να ελέγχει την κίνηση του τροχού σε κάθε άξονα. 5 σύνδεσμους έχουν τα τυπικά multilink συστήματα. Για έλεγχο των εγκάρσιων μετατοπίσεων, υπάρχει συνήθως διπλός σύνδεσμος, ή ψαλίδι.
Κάνε και ένα Google..
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ο σύνδεσμος Watt δεν βοηθάει σημαντικά 2 τροχούς σε σχέση με ανεξάρτητες αναρτήσεις.
Γιατί είναι panadol σε κάποιον με σάπιο δόντι.
Ο Watt σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει που 2 αναρτήσεις είναι συνδεδεμένες. Χρησιμοποιεί τον ένα τροχό για να αντισταθμίσει ότι αρνητικό συμβαίνει στον άλλον. Αυτό δεν γίνεται σε ανεξάρτητες. Ας μου απαντήσει κάποιος που ξέρει και όχι με αφορισμούς.
Aν δεν ήξερα δεν θα σου απαντούσα. Βοηθά τον ημιάκαμπτο να ξεπεράσει κάποια δικά του προβλήματα, σε μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων ή 2πλων ψαλιδιών πχ πώς θα υπάρξει;
-
Με το φτωχό μου μυαλό, έτσι όπως το έχω καταλάβει είναι οτι με τον Watt αν για παράδειγμα λόγω πιέσεων που δέχεται ο ένας τροχός και πάει προς τα αριστερά, τότε ο άλλος τροχός κάνει την αντίστοιχη ανάποδη κίνηση, δηλαδή προς τα δεξιά και αντισταθμίζει πλήρως. Στους πολλαπλούς αυτό δεν συμβαίνει, σωστά;Η κίνηση που κάνουν οι δύο τροχοί στον εγκάρσιο άξονα, ναι είναι όπως περιγράφεις, δηλαδή ο ένας κινούμενος προς μία κατεύθυνση ωθεί τον άλλο προς την αντίθετη. Όμως στην πραγματικότητα, οι κινήσεις που συζητάμε σε αυτές τις κατευθύνσεις 'μη-κίνησης' είναι πολύ μικρές, της τάξης του 1cm, και επιδρούν ουσιαστικά στην ισορροπία του αυτοκινήτου, δεν γίνονται αισθητές σαν μετατοπίσεις. Θα έλεγα ότι η δουλειά που κάνει ο Watt στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να αποσβένει ο ένας τροχός την εγκάρσια μετατόπιση του άλλου, όχι να αντισταθμίζει την κίνησή του με μια αντίθετη κίνηση.
Στους πολλαπλούς συνδέσμους, δεν χρειάζεσαι μια τέτοια διάταξη γιατί πολύ απλά έχεις πολύ μεγαλύτερο της κίνησης του τροχού εξ αρχής
-
Η συγκεκριμένη διάταξη προσπαθει να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα των πολλαπλών συνδέσμων καθώς απαρτίζεται από ένα άξονα που στηρίζεται σε διαμήκεις βραχίονες. Ένας μοχλικός σύνδεσμος Βατ αναλαμβάνει να περιορίσει τις κλίσεις και τις αναπηδήσεις του άξονα υπό φορτίο,τετοιο παρομοιο συστημα ειχε η nissan απο το 96-97 στο almera!!
-
Ρε παιδιά εκτός Απο το να αναδημοσιευεται άρθρα του ΝΕτ πρέπει και να κατανοήσετε πως λειτουργεί ...
-
ο watt ειναι ημι-ημιακαμπτος?
Και για να μην παρεξηγούμαι. Αν έμπαινε Watt σε σύστημα με πολλαπλούς συνδέσμους, μήπως το αποτέλεσμα ήταν ακόμη καλύτερο... ή όχι;παρολο που δεν εχω καποιο επιστημονικο υποβαθρο..
what the fuck are you talking about?
opel astra 1.4T vs seat leon 1.4 TSI