-
Συγχαρητήρια Bayern7, καταπληκτικό φινάλε! ΆΞΙΟΣ
Η ομαδάρα μας έκανε περίπατο και στα τελικά στατιστικά δεν είναι τυχαίο που έχουμε τις 3 πρώτες θέσεις στην πρόβλεψη τελικής 5άδας
Ανυπομονώ για του χρόνου να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα. Το κατ ευχαριστήθηκα φέτος! Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την τέλεια οργάνωση και σε όλα τα παιδιά για το ευχάριστο κλίμα στο φόρουμ και το διαγωνισμό.Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
...- Η για άλλη μια χρονιά εξαιρετική παρουσία του UnicornF1, που αμφιβάλω αν έκανε ποτέ πρόβλεψη έχοντας δει αποτελέσματα από FP1. Η 12η θέση του στα στατιστικά των χρόνων είναι επίτευγμα, όχι αστεία!
...
Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι είχα κάπως καλύτερη συνταγή. Επιφυλάσσομαι για του χρόνου, συνεχίζοντας φυσικά την παράδοση με όσο είναι δυνατόν περισσότερων προ-FP1 προβλέψεων.
...Όλα τα credits στον St.Devote και τον ripper για την υποδειγματική λειτουργία του διαγωνισμού. Το είπε και ο πρωταθλητής μας, εντυπωσίασε η ταχύτητα και η πλούσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Και έχοντας δει από μέσα τι χρειάζεται, θέλει και κόπο και χρόνο για να είναι κανείς on-time. Το κατάφεραν!
- Η για άλλη μια χρονιά εξαιρετική παρουσία του UnicornF1, που αμφιβάλω αν έκανε ποτέ πρόβλεψη έχοντας δει αποτελέσματα από FP1. Η 12η θέση του στα στατιστικά των χρόνων είναι επίτευγμα, όχι αστεία!
-
Ποτε θα ξεκινησουν οι διαδικασιες παιδια;
-
Ο χρήστης STK έγραψε:
Ποτε θα ξεκινησουν οι διαδικασιες παιδια;... να καρναβαλίσουμε πρώτα ?
υγ ... έχουμε νέες προτάσεις ? Συνήθως καταλήγουμε στο ότι ο διαγωνισμός είναι μια χαρά και ξεκινάμε χωρίς μεταβολές στους υπάρχοντες κανόνες ...
Εχω ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα
29/2 - 11/3
- ... οποιεσδήποτε προτάσεις για τον διαγωνισμό ...
- ... δηλώσεις ομάδων από τους συμμετέχοντες με βάση την προτεραιότητητα από την περσινή κατάταξη του πρωταθλήματος βαθμών ...
12/1 --> Προβλέψεις για τον 1ο αγώνα
-
Εχω ηδη δηλωσει ομαδα φτιαξτε πινακες!!!!!αν θελετε βοηθεια μου λετε!!!!!
sent from my ICS android
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
**Εχω ηδη δηλωσει ομαδα φτιαξτε πινακες!!!!!**αν θελετε βοηθεια μου λετε!!!!!sent from my ICS android
say whaaaaaat?
Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι;
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
...
υγ ... έχουμε νέες προτάσεις ? Συνήθως καταλήγουμε στο ότι ο διαγωνισμός είναι μια χαρά και ξεκινάμε χωρίς μεταβολές στους υπάρχοντες κανόνες ...Εχω ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα
29/2 - 11/3
...
Δε θα με χάλαγε να υπάρχει κάποιου είδους έξτρα μπόνους για τις προβλέψεις των χρόνων πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών
-
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
...
υγ ... έχουμε νέες προτάσεις ? Συνήθως καταλήγουμε στο ότι ο διαγωνισμός είναι μια χαρά και ξεκινάμε χωρίς μεταβολές στους υπάρχοντες κανόνες ...Εχω ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα
29/2 - 11/3
...
Δε θα με χάλαγε να υπάρχει κάποιου είδους έξτρα μπόνους για τις προβλέψεις των χρόνων πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών
... να σου πω την αλήθεια δεν με πολύ ενθουσιάζει ... ωστόσο είναι προς συζήτηση.
Βεβαια εκτιμώ ότι η δήλωση των μπόνους στο excel-φυλλο του JarnoT έχει μια μεγάλη δυσκολία ... πόσο μάλλον μια πρόβλεψη ενδεχομένως να αλλάξει στον ενδιάμεσο χρόνο ...δεν ξέρω είμαι πολύ επιφυλακτικός.
Η δυσκολία του μπόνους με απέτρεψε να προτείνω την ύπαρξη 2-3 αγώνων όπου ο κάθενας που συμμετεχει θα μπορούσε να δηλώσει πχ για διπλασιασμό των βαθμών του ( σε αγώνες που θα ένιωθε δυνατός )
Τεσπά ... εάν κάποιος θέλει να προσθέσει κατι , το βήμα ειναι ελεύθερο και τα μικρόφωνα ανοικτά ...
-
Καλό είναι ως έχει , ας μην το αλλάζουμε κάθε χρόνο σαν τον ΒΕ
-
Στο τεχνικό κομμάτι ας μιλήσει ο JarnoT.
Δε θέλω να του βάλω μπελάδες αν δεν είναι κάπως απλό.Σαν ιδέα είχα στους χρόνους να παίρνεις max 4 βαθμούς αντί 3 αν κάνεις την πρόβλεψη πριν τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Φυσικά, θα δεσμεύεσαι και με την πρώιμη πρόβλεψη της κατάταξης των οδηγών.
θα είχε ενδιαφέρον να ρισκάρουν κάποιοι για να κερδίσουν το μικρό μπόνους, ειδικά αν προς το τέλος του πρωταθλήματος οι ισορροπίες είναι στον πόντο, όπως πέρυσι!Αν δεν αρέσει η ιδέα, πάω πάσο. Δεν έχω παράπονο από τη μορφή που ήδη έχει ο διαγωνισμός.
-
Εγω το βρισκω αρκετα δικαιο να επιβραβευονται οσοι κανουν εγκαιρα την προβλεψη τους. Κι αυτο γιατι αυτη η προβλεψη ειναι πιο δυσκολη, ενω βοηθουν και τους υπολοιπους, 'χτιζοντας' μια 'βαση δεδομενων'. Εγω ας πουμε, παντα πρεπει να περιμενω να δω τα ελευθερα και καποιες προβλεψεις, 'εκμεταλλευομενος' τις προβλεψεις των πρωτων.
Πχ οι 10 πρωτοι χρονικα στην προβλεψη θα μπορουσαν να παιρνουν μπονους, ως εξης:
ο 1ος 1 βαθμο
2ος 0,9
3ος 0,8
...
...
Ο 10ος 0,1 βαθμο.Προϋποθεση για να παρεις το μπονους θα ειναι να βαθμολογηθεις (για να αποφευχθουν κουκουρουκου προβλεψεις με κινητρο τον ενα ποντο).
Δεν ξερω βεβαια ποσο επιβαρυνει αυτο τους 'κριτες'.
Φυσικα και να μεινει ετσι μια χαρα ειναι. -
Το να μπει και σειρά για το μπόνους νομίζω θα είναι αρκετά χρονοβόρο και περίπλοκο για τον JarnoT, ειδικά αν κάποιος κάνει και edit κτλ.
Αν τελικά συμφωνήσουμε για bonus ας είναι το ίδιο για όλους που θα ποστάρουν πριν τα ελεύθερα. Άλλωστε ο 2ος που θα ποστάρει δε θα έχει κάποιο πλεονέκτημα έναντι του 1ου. Αν ο 1ος πέσει έξω θα πάρει μαζί του και όσους τον εμπιστευτούν. Άρα το ρίσκο είναι ίδιο για όλους. -
Και δική μου γνώμη ότι μπόνους για τους x πρώτους δεν θα περπατήσει, μόνο και μόνο λόγω edit. Θα πρέπει να βγάζουμε τα μάτια μας πότε έκανε κάποιος edit και ποιος τον πέρασε χρονικά, κλπ. Είναι πιο ενδιαφέρον αυτό που προτείνει ο unicornF1, παρότι ενέχει την ίδια 'δυσκολία' σε μικρότερο όμως βαθμό. Τεχνικά νομίζω γίνεται εύκολα (έχω πρόβλεψη μιας έξτρα πριμοδότησης για οτιδήποτε), αρκεί να είναι ένας πολλαπλασιαστής επί του συνόλου των βαθμών που θα πάρει κάποιος ή πολλαπλασιαστής επί του συνόλου των βαθμών μόνον των χρόνων που θα πάρει.
Με λίγα λόγια, ρυθμίζεται, αν αποφασιστεί:
α) αν το μπόνους θα είναι υπό μορφή πολλαπλασιαστή και ποιος θα είναι αυτός.
β) αν το μπόνους θα αναφέρεται στο σύνολο της πρόβλεψης (γιατί και η 5άδα έχει προβλεφθεί νωρίτερα από τα ελεύθερα) ή μόνο για τους χρόνους.Αν θέλετε τη γνώμη μου (και γνωρίζοντας πόσο με βοηθάνε οι χρόνοι των ελεύθερων στην πρόβλεψη των χρόνων) θα έλεγα ότι συμφωνώ με ένα μπόνους x1,4, αλλά μόνο επί των χρόνων. Στη δική μου λογική η πρόβλεψη 5άδας δεν πολυ-επηρεάζεται από τα ελεύθερα δοκιμαστικά, οπότε δεν έχει νόημα να πριμοδοτείται η γρήγορη χρονικά πρόβλεψή της.
Αυτά!
-
Αστοχη συζήτηση. Ειτε κλειστε τις προβλέψεις Πεμπτη βραδυ είτε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Εγω πχ δεν εχω καμια όρεξη να κατσω να φτιαχνω εξελάκια και άλλα καλούδια για να πάρω μέρος σε ενα διαγωνισμό στο 4ΤΦ. Αν το deadline ειναι η εναρξη του P3, τότε αυτό είναι και τέλος. Αν κάποιος θέλει να ρίξει τωρα προβλεψη για τη Μοντσα ας το κανει. Δε θα με βαλει όμως κι εμενα σε ενα διαγωνισμό επειδη ετσι τον βολευει. Στο φινάλε δε βλέπω και νόημα στο όλο θέμα. Γιατί θα επρεπε να επιβραβευτει αυτός που έκανε ενα καλό προγραμματάκι μετατροπής χρόνων; Ο Σενα πήρε 70 πολ (ή καπου τόσες) τερματίζοντας σχεδον σε όλες μετα το περας της μίας ωρας. Ειπε κανενας 'Ας δωσουμε την πολ στον Μορενο επειδη εκανε χρονο πρώτος';
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αστοχη συζήτηση. Ειτε κλειστε τις προβλέψεις Πεμπτη βραδυ είτε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Εγω πχ δεν εχω καμια όρεξη να κατσω να φτιαχνω εξελάκια και άλλα καλούδια για να πάρω μέρος σε ενα διαγωνισμό στο 4ΤΦ. Αν το deadline ειναι η εναρξη του P3, τότε αυτό είναι και τέλος. Αν κάποιος θέλει να ρίξει τωρα προβλεψη για τη Μοντσα ας το κανει. Δε θα με βαλει όμως κι εμενα σε ενα διαγωνισμό επειδη ετσι τον βολευει. Στο φινάλε δε βλέπω και νόημα στο όλο θέμα. Γιατί θα επρεπε να επιβραβευτει αυτός που έκανε ενα καλό προγραμματάκι μετατροπής χρόνων; Ο Σενα πήρε 70 πολ (ή καπου τόσες) τερματίζοντας σχεδον σε όλες μετα το περας της μίας ωρας. Ειπε κανενας 'Ας δωσουμε την πολ στον Μορενο επειδη εκανε χρονο πρώτος';+1
Αν ειναι να παιζουμε Λοττο για να μην χασουμε τους εχτρα βαθμους, ας βαλει ο καθενας απο τωρα τις προβλεψεις του για ολους τους αγωνες και τα λεμε τον Νοεμβριο για τα συγχαρηκια στο νικητη. -
Μπορούμε όμως να προβλέψουμε από τώρα (ή έστω μετά τους 2 πρώτους αγώνες) την τελική πεντάδα του πρωταθλήματος και να έχουμε εκεί κάποιους βαθμούς που θα προστεθούν τον Νοέμβρη.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ειπε κανενας 'Ας δωσουμε την πολ στον Μορενο επειδη εκανε χρονο πρώτος';Έγραψε!
Αστοχη συζήτηση.
Έλα βρε.. καμιά φορά και για το προφανές(;) χρειάζεται λίγη συζήτηση, χμ;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αστοχη συζήτηση. Ειτε κλειστε τις προβλέψεις Πεμπτη βραδυ είτε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Εγω πχ δεν εχω καμια όρεξη να κατσω να φτιαχνω εξελάκια και άλλα καλούδια για να πάρω μέρος σε ενα διαγωνισμό στο 4ΤΦ. Αν το deadline ειναι η εναρξη του P3, τότε αυτό είναι και τέλος. Αν κάποιος θέλει να ρίξει τωρα προβλεψη για τη Μοντσα ας το κανει. Δε θα με βαλει όμως κι εμενα σε ενα διαγωνισμό επειδη ετσι τον βολευει. Στο φινάλε δε βλέπω και νόημα στο όλο θέμα. Γιατί θα επρεπε να επιβραβευτει αυτός που έκανε ενα καλό προγραμματάκι μετατροπής χρόνων; Ο Σενα πήρε 70 πολ (ή καπου τόσες) τερματίζοντας σχεδον σε όλες μετα το περας της μίας ωρας. Ειπε κανενας 'Ας δωσουμε την πολ στον Μορενο επειδη εκανε χρονο πρώτος';+οο
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αστοχη συζήτηση. Ειτε κλειστε τις προβλέψεις Πεμπτη βραδυ είτε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Εγω πχ δεν εχω καμια όρεξη να κατσω να φτιαχνω εξελάκια και άλλα καλούδια για να πάρω μέρος σε ενα διαγωνισμό στο 4ΤΦ. Αν το deadline ειναι η εναρξη του P3, τότε αυτό είναι και τέλος. Αν κάποιος θέλει να ρίξει τωρα προβλεψη για τη Μοντσα ας το κανει. Δε θα με βαλει όμως κι εμενα σε ενα διαγωνισμό επειδη ετσι τον βολευει.
...Μάλλον έχεις ένα point εδώ, οπότε αποσύρω την πρόταση και αποφασίστε για το μέχρι πότε θα είναι εφικτό να γίνει πρόβλεψη, πριν το Ρ1 ή πριν το Ρ3.
Προτείνω να παραμείνουμε στην περσινή εκδοχή για μέχρι πριν το Ρ3. -
Ναι, αυτο με τα edit δεν το σκεφτηκα...
Απλα μου φανηκε σωστο να ανταμειψουμε καπως τους 'πρωτοπορους'.Και ο γκρεο εχει ενα δικιο σε αυτα που γραφει.
Τεσπα, οπως εγραψα και πιο πανω, και να μεινει ετσι ειναι μια χαρα. Οχι ομως πριν το Ρ1, θα γινει αρκετα Λοττο.
-
Καλημέρα,
Το είχα γράψει και παλαιότερα, όσο αφορά τη βαθμολογία:
Κάποιος, θα πάρει τους ίδιους πόντους (4Χ5 =20) πετυχαίνοντας τον 2,3,4,5 και ο 1ος του θα είναι πχ 6ος, με κάποιον που έχει προβλέψει τους 1,2,3,4 και ο 5ος του είναι 6ος.
Θα πρέπει να υπάρχει μικρή διαφοροποίηση μεταξύ των πόντων, ανάλογα με τη θέση- όσο πιο ψηλά επιτύχεις θέση, περισσότεροι πόντοι, πχ ( 1ος: 5+1=6, 2ος: 5+0,75=5,75 3ος: 5+0,5=5,5 4ος: 5 + 0,25=5,25 5ος: 5 +0= 5).
έτσι ο 1,2,3,4 θα πάρει 22,5 πόντους και ο 2,3,4,5 θα πάρει 21,5 -
Αυτο που λες mel ειναι αρκετα περιπλοκο. Συν το οτι η αξια της προβλεψης πολλες φορες ειναι μεγαλυτερη για τις πιο πισω θεσεις, ειδικα ας πουμε περυσι.
Η ιδεα σου ωστοσο ειναι σωστη. Θα μπορουσαμε ισως να λαμβανουμε υποψη και τον 6ο, ωστε αν εχεις δηλωσει καποιον στην 5η θεση και βγει 6ος, να παιρνεις τους βαθμους.
Διαγ.προβλ.'11- BRAZIL / TEΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (S.34)