-
Καλημέρα σε όλους και Καλώς Σας Βρήκα!
Είμαι ο Μάνος, 33 ετών και μόλις έκανα εγγραφή στο πλέον ενημερωτικό φόρουμ με θέμα την αυτοκίνηση και χαίρομαι που έγινα μέλος μιας τόσο καλής παρέας!
Λοιπόν, έχω πάθει κι εγώ την πλάκα μου με το OPEL Insignia (το δηλώνει και το username μου άλλωστε) και έχω αποφασίσει να προχωρήσω στην απόκτησή του. Μετά από αρκετό ψάξιμο και άντληση πληροφοριών, είτε από επίσκεψη σε αντιπροσωπείες, είτε από ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ σε πολλούς ιστότοπους παγκοσμίως, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θέτει νέα στάνταρ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η τεχνοτροπία και τεχνογνωσία που συνοδεύουν το Insignia, το καθιστούν ως ένα από τα πλέον αξιόλογα και αξιόπιστα αυτοκίνητα. Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο είναι ο 'οδηγός', ο 'προπομπός' μιας νέας εποχής, κατασκευαστικής και τεχνολογικής αναβάθμισης, όχι μόνο της OPEL, αλλά και του ευρύτερου παγκόσμιου status στην αυτοκίνηση!
Η έκδοση για την οποία ενδιαφέρομαι και ήδη έχω αποφασίσει για την απόκτησή της, είναι αυτή του Cosmo 1.6 Τurbo, σε Technical Grey χρώμα! Έχω αποφασίσει ακόμα και τί θα 'φοράει' το νέο μου αυτοκίνητο, επιπλέον του πολύ πλούσιου εξοπλισμού της έκδοσης Cosmo. Σας τα παραθέτω όλα, ώστε όποιος από εσάς θέλει, να μπορεί να μου πει την άποψή του πάνω στο οτιδήποτε.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:- DVD 800
- Προεγκατάσταση τηλεφώνου με bluetooth
- Πακέτο ορατότητας TSQ (αισθητήρας βροχής, τούνελ, κλπ.) -standard
- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, του οδηγού και ηλεκτροχρωματικός (γίνεται αυτόματα πιο σκούρος όταν πέφτουν πάνω του δυνατά φώτα από ακολουθούμενο όχημα) -standard
- Φωτισμός AFL (όλοι ξέρετε τί είναι αυτό, υποθέτω...)
- Προβολείς ομίχλης εμπρός -standard
- Σύστημα πλαισίου Flexride
- Ηλεκτρικό χειρόφρενο με σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα -standard
- Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS
- Ηλεκτρονικός κλιματισμός 2 ζωνών Premium ECC -standard
- Πακέτο άνεσης καθισμάτων 1 - Οδηγού -standard
- Ταπετσαρία ύφασμα Avenue/PVC Morrocana (μπεζ) -χωρίς χρέωση
- Εσωτερικά διακοσμητικά 'Kibo Wood' -χωρίς χρέωση
- Μεταλλικό χρώμα Technical Grey
- Πρίζα 230 V στην πίσω κεντρική κονσόλα (όλο και κάπου θα χρειαστεί...)
- Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω Park Pilot
- Ζάντες αλουμινίου 18', 5 διπλών ακτίνων με ελαστικά 245/45R18-96W -χωρίς χρέωση
- Ρεζέρβα κανονικού μεγέθους ατσάλινη
Με αυτόν ακριβώς τον εξοπλισμό έχω φανταστεί το Insignia μου. Δεν του λείπει απολύτως τίποτα! Έχει και συνδυάζει τα πάντα! Εδώ πρέπει να σας αναφέρω ότι το αυτοκίνητο θα έρθει έτσι ακριβώς εργοστασιακό, δηλαδή δέν θα 'ανοικτεί' στην Ελλάδα για να προστεθεί κάτι. Όλα θα 'φορεθούν' εξαρχής στο εργοστάσιο! Πρέπει να σας πω ότι η τελική τιμή του αυτοκινήτου με όλο αυτόν τον εξοπλισμό, φτάνει τις 29.285 ευρώ, αντί τις 25.200 που κοστίζει η αρχική έκδοση Cosmo 1.6 Turbo.
Μόνο ένα ερώτημα μου έχει απομείνει αναπάντητο, και εδώ, πραγματικά, χρειάζομαι την πολύτιμη συμβουλή σας: δεν μπορώ να αποφασίσω οριστικά μεταξύ 4-θυρης και 5-θυρης έκδοσης! Γνωρίζω φυσικά ότι η 5-θυρη είναι πιο πρακτική και πιο βολική σε ότι αφορά στον χώρο αποσκευών, όμως η 4-θυρη, εμφανισιακά, έχει τον αέρα μιας λιμουζίνας, ενός ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. Αυτό το δίλημμα μου έχει απομείνει να λύσω και σας παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας.
Ελπίζω να μην σας κούρασα με το μακροσκελές post μου, και περιμένω τις απόψεις σας γύρω από την επιλογή μου.
Σας ευχαριστώ πολύ!
-
OK. Οδήγησέ το να δεις εάν είναι τόσο καλό όσο νομίζεις.
-
Ζάντες αλουμινίου 18'' και ρεζερβα κανονικου μεγεθους;
Ουτε στον χειροτερο εχθρο μου.... -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
OK. Οδήγησέ το να δεις εάν είναι τόσο καλό όσο νομίζεις.Τί εννοείς φίλε μου; Έχω κάνει test drive σε ένα 4-θυρο και μου φάνηκε άκρως ικανοποιητικό! Άν θέλεις βοήθησέ με να καταλάβω τί εννοείς.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ουτε στον χειροτερο εχθρο μου....Για ποιό λόγο το θεωρείς 'κατάρα', φίλε Tiger; Το λές από άποψη κόστους και κατανάλωσης; Συμφέρει καλύτερα να βάλω την μικρή ζάντα; Επειδή ρώτησα, με αυτήν μπορείς να πας το πολύ μέχρι 80km/h. Αν πάθεις λάστιχο π.χ. στιη Εθνική Οδό, και έχεις άλλα 200 χιλιόμετρα να διανύσεις, θα τα κάνεις τσούκου-τσούκου με 80km/h; Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται υπερβολική καθυστέρηση, μόνο και μόνο για να μην έχεις άλλη μια κανονική ζάντα που να μην σε περιορίζει πουθενά. Έτσι το σκέφτομαι εγώ. Δεν λέω ότι έχεις λάθος φίλε μου. Είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση.
-
[quote='Manos_Insignia'].... μόνο και μόνο για να μην έχεις άλλη μια κανονική ζάντα που να μην σε περιορίζει πουθενά.quote]
..εκτος απο τον περιορισμενο χωρο αποσκευων! -
Ο χρήστης Manos_Insignia έγραψε:
Ουτε στον χειροτερο εχθρο μου....Για ποιό λόγο το θεωρείς 'κατάρα', φίλε Tiger; Το λές από άποψη κόστους και κατανάλωσης; Συμφέρει καλύτερα να βάλω την μικρή ζάντα; Επειδή ρώτησα, με αυτήν μπορείς να πας το πολύ μέχρι 80km/h. Αν πάθεις λάστιχο π.χ. στιη Εθνική Οδό, και έχεις άλλα 200 χιλιόμετρα να διανύσεις, θα τα κάνεις τσούκου-τσούκου με 80km/h; Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται υπερβολική καθυστέρηση, μόνο και μόνο για να μην έχεις άλλη μια κανονική ζάντα που να μην σε περιορίζει πουθενά. Έτσι το σκέφτομαι εγώ. Δεν λέω ότι έχεις λάθος φίλε μου. Είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση.
Με 18αρα ζαντα τι προφιλ ελαστικου θα εχεις;Εισαι σιγουρος οτι θα μπορεις να κανεις ταξιδι χωρις να καταπονηθεις υπέρμετρα και ασκοπα;Εγω προσωπικα ειμαι σιγουρος για το αντιθετο.
Αφηνω αλλες λεπτομερειες οπως το εαν θα χωρανε να μπουν αλυσιδες κτλ
Επισης δεν το συζητω καν οτι 18αρα ρεζερβα ειναι μεγαλη σπαταλη χωρου,θα επρεπε να αποτελει ποινικο αδικημα -
Εντάξει, κατάλαβα παιδιά. Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτώ για το μέγεθος της ρεζέρβας... Δεν διαφωνώ! Για το άλλο που σας ρωτάω, έχετε καμιά πρόταση; 4-θυρο ή 5-θυρο; Και γιατί;
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
.... μόνο και μόνο για να μην έχεις άλλη μια κανονική ζάντα που να μην σε περιορίζει πουθενά.quote]
..εκτος απο τον περιορισμενο χωρο αποσκευων!Ο ογκος που καταλαμβανει ενα ελαστικο 245/45/18 ειναι περιπου 90 λιτρα(υπολογισμοι στη διαθεση των ενδιαφερομενων!!!). Μεγεθος οχι απαγορευτικο για ενα αυτοκινητο με χωρο αποσκευων 500+ λιτρα, οπως το insignia.
Τωρα βεβαια εξαρταται και απο το που αποθηκευεται αυτο(αν πρεπει να ανεβει ολο το πατωμα του χωρου αποσκευων για να χωρεσει κλπ) για το ποσο χωρο καταλαμβανει τελικα. Λαβετε ομως υπ' οψιν σας, οτι ενας χωρος κατω απο το δαπεδο του πορτμπαγκαζ, ειναι ετσι και αλλιως δεσμευμενος(απο τη ρεζεβα αναγκης κλπ) οποτε ο παραπανω χωρος που καταλαμβανει η κανονικη ρεζερβα ισως ειναι και λιγοτερος ακομα.
Αναλογα λοιπον με τη θεση που τοποθετειται μια κανονικου μεγεθους ρεζερβα, ο επιπλεον χωρος που χρειαζεται ισως ειναι πρακτικα αμελητεος.
Απλα ειναι ενα επιπλεον κοστος και ενα επιπλεον βαρος που κουβαλαμε παντα μαζι μας. Οποιος αντεχει αυτα δε νομιζω οτι θα προβληματιστει απο τον ογκο.
Η επιλογη δικη σας... -
Φίλε Μάνο καλησπέρα και από εμένα...
Εγώ έχω παραγγείλει το 5πορτο. Είναι πολύ πιο πρακτικό από το 4πορτο. Το άνοιγμα της 5ης πόρτας είναι χαοτικό! Σε ομορφιά, πολύ μικρή διαφορά έχει με το 4πορτο. Ειδικά δε αν αφαιρέσουν τον πισω υαλοκαθαριστήρα όπως έχουν πεί, δεν θα έχουν σχεδόν καμία διαφορά στην εξωτερική εμφάνιση. Για το θέμα της ρεζέρβας... δυστυχώς η κανονική ρεζέρβα μικραίνει πολύ τον χώρο αποσκευών (περίπου κατα 10 εκατοστά στο ύψος)... να σου πώ την αλήθεια εγώ πήρα την μικρή...καθώς στα 17 χρόνια που οδηγώ, ποτέ δεν την χρειάστηκα... να σκεφτείς το προηγούμενο αυτοκίνητό μου δεν είχε κάν ρεζέρβα αλλά κιτ επισκευής το οποίο και έχω κρατήσει (κομπρεσεράκι το οποίο είναι πολύ βολικό και σπρέι συγκόλισης , το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!). Για το θέμα της 18'αρας, θα πρέπει να σου πώ πως δεν πρέπει να ανησυχείς, καθώς το αυτοκίνητο φτιάχτηκε ακριβώς γι'αυτές τις διαστάσεις! Οι αναρτήσεις είναι τόσο μαλακές όσο χρειάζεται. Τώρα άν κάποιος έχει βάλει 18' ζάντα σε αυτοκίνητο που φτάχτηκε για 15' ή 16'...ας πρόσεχε... εδώ μιλάμε για εργοστασιακή ρύθμιση! -
[/quote]
Ο ογκος που καταλαμβανει ενα ελαστικο 245/45/18 ειναι περιπου 90 λιτρα(υπολογισμοι στη διαθεση των ενδιαφερομενων!!!). Μεγεθος οχι απαγορευτικο για ενα αυτοκινητο με χωρο αποσκευων 500+ λιτρα, οπως το insignia.
Τωρα βεβαια εξαρταται και απο το που αποθηκευεται αυτο(αν πρεπει να ανεβει ολο το πατωμα του χωρου αποσκευων για να χωρεσει κλπ) για το ποσο χωρο καταλαμβανει τελικα. Λαβετε ομως υπ' οψιν σας, οτι ενας χωρος κατω απο το δαπεδο του πορτμπαγκαζ, ειναι ετσι και αλλιως δεσμευμενος(απο τη ρεζεβα αναγκης κλπ) οποτε ο παραπανω χωρος που καταλαμβανει η κανονικη ρεζερβα ισως ειναι και λιγοτερος ακομα.
Αναλογα λοιπον με τη θεση που τοποθετειται μια κανονικου μεγεθους ρεζερβα, ο επιπλεον χωρος που χρειαζεται ισως ειναι πρακτικα αμελητεος.
Απλα ειναι ενα επιπλεον κοστος και ενα επιπλεον βαρος που κουβαλαμε παντα μαζι μας. Οποιος αντεχει αυτα δε νομιζω οτι θα προβληματιστει απο τον ογκο.
Η επιλογη δικη σας... [/quote]Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την διάθεση να βοηθήσεις! Έχω ρωτήσει στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι αν βάλω την κανονική-μεγάλη 18' ζάντα, θα ανέβει όλο το πάτωμα του χώρου αποσκευών, και όλο αυτό μειώνει την χωρητικότητα κατά 100 περίπου λίτρα. Δηλαδή, από 500 στο 4-θυρο και 530 στο 5-θυρο, μειώνεται στα 400 και 430 αντίστοιχα. Παίζει τόσο μεγάλο ρόλο μια τέτοια διαφορά ώστε να είναι 'απαγορευτική' μια κανονική 18' ζάντα για ρεζέρβα; Τα 400 λίτρα ως αποθηκευτικός χώρος είναι στην ουσία λίγα;
-
Τα 400 λίτρα δεν είναι λίγα...αλλά παίζει ρόλο το σχήμα του χώρου αποσκευών... Αν το δείς από κοντά θα δείς ότι έχει 'βάθος' αλλά το ύψος είναι πολύ μικρό... εμένα δεν με καλύπτει γιατί δεν χωράνε τα πράγματα του μωρού (πχ καροτσάκι)... αν εσένα σε καλύπτει τότε δεν έχεις πρόβλημα!
-
Εμένα πάλι μου αρέσει εμφανισιακά το 5θυρο. Μου φαίνεται ποιο σπορ. Μοιάζει με coupe.
Όσο για το μέγεθος της ρεζέρβας. Για 1 φορά στα 10 χρόνια που θα σου τύχει λάστιχο δεν αξίζει να χαραμίσεις 100L χώρου αποσκευών. -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Φίλε Μάνο καλησπέρα και από εμένα...
Εγώ έχω παραγγείλει το 5πορτο. Είναι πολύ πιο πρακτικό από το 4πορτο. Το άνοιγμα της 5ης πόρτας είναι χαοτικό! Σε ομορφιά, πολύ μικρή διαφορά έχει με το 4πορτο. Ειδικά δε αν αφαιρέσουν τον πισω υαλοκαθαριστήρα όπως έχουν πεί, δεν θα έχουν σχεδόν καμία διαφορά στην εξωτερική εμφάνιση. Για το θέμα της ρεζέρβας... δυστυχώς η κανονική ρεζέρβα μικραίνει πολύ τον χώρο αποσκευών (περίπου κατα 10 εκατοστά στο ύψος)... να σου πώ την αλήθεια εγώ πήρα την μικρή...καθώς στα 17 χρόνια που οδηγώ, ποτέ δεν την χρειάστηκα... να σκεφτείς το προηγούμενο αυτοκίνητό μου δεν είχε κάν ρεζέρβα αλλά κιτ επισκευής το οποίο και έχω κρατήσει (κομπρεσεράκι το οποίο είναι πολύ βολικό και σπρέι συγκόλισης , το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!). Για το θέμα της 18'αρας, θα πρέπει να σου πώ πως δεν πρέπει να ανησυχείς, καθώς το αυτοκίνητο φτιάχτηκε ακριβώς γι'αυτές τις διαστάσεις! Οι αναρτήσεις είναι τόσο μαλακές όσο χρειάζεται. Τώρα άν κάποιος έχει βάλει 18' ζάντα σε αυτοκίνητο που φτάχτηκε για 15' ή 16'...ας πρόσεχε... εδώ μιλάμε για εργοστασιακή ρύθμιση!Γεια σου φίλε stanfromgreece. Χαίρομαι πολύ που μιλάω με έναν επίσης μελλοντικό κάτοχο της αμαξάρας Insignia! Η αλήθεια είναι φίλε μου ότι όντως η διαφορά στην εμφάνιση των δυο εκδόσεων είναι πάρα πολύ μικρή. Σχεδόν ανύπαρκτη. Αυτό οφείλεται στο ότι οι διαστάσεις και των δύο (4-θυρο και 5-θυρο) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιες! Σε όλες τις εξωτερικές διαστάσεις είναι απολύτως ίσα σε μέγεθος. Η διαφορά είναι ότι στο 5-θυρο το πίσω παρ-μπριζ βγαίνει λίγο πιο έξω από αυτό του 4-θυρου, με αποτέλεσμα να 'τρώει' λίγο το κομμάτι της αεροτομής. Επίσης έχει τέτοια κλίση ώστε η αεροτομή στο 5-θυρο είναι ελαφρώς πιο ανασηκωμένη από το 4-θυρο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στην λειτουργικότητα της 5ης πόρτας και στην χωρητικότητα του χώρου αποσκευών. Ομως αυτό που με βάζει σε σκέψη είναι ότι το 4-θυρο δείχνει πιο 'λιμουζινάτο' πιο ογκώδες. Γι αυτό άλλωστε το 4-θυρο θεωρείται τριών όγκων, ενώ το 5-θυρο δύο. Αυτό που μου λες για τον υαλοκαθαριστήρα ισχύει; Είναι εξακριβωμένο ότι δεν θα υπάρχει στα πιο καινούργια μοντέλα; Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, αν δεν σε κουράζω βέβαια. Με τί εξοπλισμό παρήγγειλες το δικό σου; Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στον δικό μου και κάνε μου ένα σχόλιο. Με ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου, φίλε stanfromgreece, γιατί φαίνεται ότι έχουμε ίδια κριτήρια στην επιλογή αυτοκινήτου. Αλήθεια ποια έκδοση παρήγγειλες; Εγώ θα παραγγείλω το 1.6 Turbo Cosmo σε Technical Grey χρώμα συν αυτά που αναγράφω στο post στην αρχή της σελίδας. Αν θέλεις ρίξε του μια ματιά!
Ευχαριστώ! -
Φίλε δεν με κουράζεις καθόλου...
Για το θέμα του υαλοκαθαριστήρα μου είχε δείξει το email από την Opel ο πωλητής της έκθεσης απ'όπου έχω παραγγείλει το δικό μου.Πάντως και στο Γερμανικό site που μπήκα τον δείχνει ακόμα κανονικά.Η παραγγελία μου
1.6T Cosmo 5πορτο
Black Saphire
Extra:Navi pack 1 (navi cd 500 + AFL)
BlueTooth
Πρίζα 230V
Parking radar
Συναγερμός
μου βγήκε τελική 27450 μετά από αρκετές πιέσεις και παζάριαΒλέπω μέχρι και τις ίδιες ζάντες έχουμε διαλέξει...χεχεεχα
Αυτά που δεν έβαλα σε σχέση με εσένα είναι το flexride και το dvd800 (πήρα το 500) καθώς και τον έλεγχο πίεσης των ελαστικών -
Άντε, καλορίζικο! Με το καλό να σου έρθει!
Πότε το περιμένεις; Βλέπω προτίμησες το μαύρο χρώμα. Και εννοείται Turbo, έτσι μπράβο! -
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου... κατά τα μέσα Μαίου περίπου μου είπαν πως θα έρθει...αλλά εγώ λέω Ιούνιο για να είμαι μέσα
-
1o σε ταξινομήσεις για τον Φεβρουάριο το Insignia στην κατηγορία του.
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
1o σε ταξινομήσεις για τον Φεβρουάριο το Insignia στην κατηγορία του.Εγώ που μόλις μπήκα στο www.seaa.gr ... το είδα να είναι 2ο με 463 ταξινομήσεις έναντι του Passat με 525... τον Ιανουάριο ήταν 4ο (229 αυτοκίνητα) πίσω από Passat (315) Merc C-class (304) και Audi A4 (237)...
Μία χαρά πάμε πάντως καθώς ακόμα δεν έχει φτάσει στο top η παραγωγή, αφού εκκρεμούν πολλές παραγγελίες που έχουν πράγματα που δεν είχαν βγει ακόμα μέχρι τότε στην αγορά (navi 500, 1.6T κτλ) -
Είναι 2ο στο σύνολο του 2009. Τον Φεβρουάριο είναι 1ο με 234, έναντι 210 των Passat και Avensis.
Opel Insignia