-
Πάντως το εσωτερικό του είναι άλλο πράγμα..
Πραγματικά υψηλή αίσθηση και πιστεύω ότι επιτέλους η Οπελ ανεβαίνει κατηγορία με αυτό το αμάξι , το οποίο σαν ποιότητα κατασκευής το θεωρώ ισάξιο του Πασσατ kai toy A4Υ.Γ
Το καινούριο Mazda οδήγησα και όταν το είπα στον πωλητή μου είπε ότι φταίει ότι το εν λόγω αμάξι φοράει καδένα και όχι ιμάντα. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Πάντως το εσωτερικό του είναι άλλο πράγμα..
Πραγματικά υψηλή αίσθηση και πιστεύω ότι επιτέλους η Οπελ ανεβαίνει κατηγορία με αυτό το αμάξι , το οποίο σαν ποιότητα κατασκευής το θεωρώ ισάξιο του Πασσατ kai toy A4Υ.Γ
Το καινούριο Mazda οδήγησα και όταν το είπα στον πωλητή μου είπε ότι φταίει ότι το εν λόγω αμάξι φοράει καδένα και όχι ιμάντα.Το καινούργιο είναι συμπαθητικό στο θέμα θορύβου. Ακούγεται μόνο ψηλά από όσο θυμάμαι.
Ποιότητα κύλισης (σε σύγκριση με το 6 αν θέλεις, που έχω οδηγήσει πρόσφατα) ; Τιμόνι ; -
Οσο και αν ακουστεί περίεργο (ΛΌΓΩ ΙΠΠΩΝ) το Mazda μου φάνηκε πιο άμεσο ,πιο τσαχπηνιάρικο για να πω την κατάλληλη λέξη. Το τιμόνι και των δύο είναι εξαιρετικό , το εσωτερικό τους κατά την γνώμη μου δεν συγκρίνεται (υπέρ του Οπελ βεβαίως)
-
γεια σε όλους.πριν 10 μερες εκανα παραγγελεια insignia 1,6 turbo sport 4dn με extra ηλεκτρικο χειρόφενο και ηλιοροφη.ως δωρο ελαβα navipack 1 me tsq.το θεμα ειναι οτι ο πωλητης μου τηλεφωνησε σημερα για να μου πει οτι η ηλιοροφη δν κοστιζει 900Ε αλλα 900+250 επειδη λεει συνδιαζεται με ηλεκτρικη ρύθμιση του καθισματος του συνοδηγου 250 δηλαδη που δν μπορω να κΑΤΑΛΑΒω ΠΟΥ ΒΡΈΘΗΚΑΝ απο την στιγμη που δν ζητησα κατι τετοιο.Συγγνωμη αν σας κουρασα απλα μην μασ πιασουν και λαλακες.
-
Ο χρήστης arkoudos έγραψε:
γεια σε όλους.πριν 10 μερες εκανα παραγγελεια insignia 1,6 turbo sport 4dn με extra ηλεκτρικο χειρόφενο και ηλιοροφη.ως δωρο ελαβα navipack 1 me tsq.το θεμα ειναι οτι ο πωλητης μου τηλεφωνησε σημερα για να μου πει οτι η ηλιοροφη δν κοστιζει 900Ε αλλα 900+250 επειδη λεει συνδιαζεται με ηλεκτρικη ρύθμιση του καθισματος του συνοδηγου 250 δηλαδη που δν μπορω να κΑΤΑΛΑΒω ΠΟΥ ΒΡΈΘΗΚΑΝ απο την στιγμη που δν ζητησα κατι τετοιο.Συγγνωμη αν σας κουρασα απλα μην μασ πιασουν και λαλακες.Όντως ισχύει... δυστυχώς δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα όλοι οι πωλητές. Με την ηλιοροφή πάει υποχρεωτικό πακέτο αυτό που σου είπε ή το κάθισμα οδηγού ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο σε 8 κατευθύνσεις με μνήμη (550). Σου κάνανε πολύ ωραία δώρα (1.500 + 200). Τι επιτόκιο πέτυχες?
Soch
-
Φίλε πραγματι ισχύει αυτό , σε μένα το είπε ο πωλητής.Πορφανώς είναι θέμα ενημέρωσης.
Πάντως αυτό που βλέπω είναι οι τεράστιες διαφορές στα δώρα που δίνουν οι εμποροι.χτες κάποιο παιδί εδώ έγραψε για έκπτωση 900 ευρώ (στην Βελμάρ) και 1500 (στον Καλτσούνη).
Αντε να δούμε αν πράγματι η παγκόσμια κρίση ακουμπά και τις εταιρείες αυτ/των .
Εγώ θα εκτυπώσω την σελίδα που λέει για την έκπτωση και θα πάω στον έμπορο που είναι στην γειτονιά μου και θα απαιτήσω την ίδια, αν μου πει όχι αυτός θα χάσει...
Πλέον και εμείς όλοι οι πελάτες λεγόμενοι , είμαστε πιο ψαγμένοι και πιο απαιτητικοί , δεν είναι όπως παλιά που έμπαινές μέσα και σου πετάγανε ένα επιτόκιο και πάει αυτό ήταν.
Χτες παραδείγματος χ'αρη εμένα στην Opel ου έιπαν ότι θα πρέπει για 3 χρόνια (όσο το δάνειο δηλαΔΉ) να το ασφαλίσω το αμάξι σε αυτούς (και καλά το ζητάει η τράπεζα αυτό), όμως όταν με είδε ο πωλητής ότι τσίνισα και εναντιώθηκα μου είπε ότι θα το δει και θα μου απαντήσει.
Κοινώς δηλαδή , όπου τους ποιάσεις και όπου σε ποιάσουν.. -
Εμένα πάλι ο πωλητής, για την ασφάλεια μου είπε πως μετά τον 1ο μήνα μπορώ να το ασφαλίσω όπου θέλω και πως δεν ισχύει πως πρέπει οποσδήποτε να το έχεις ασφαλισμένο στην διακιά τους ασφαλιστική για όσο ισχύουν οι δόσεις.
-
βασικα το αυτοκινητο θα πληρωθει μετρητης.νομιζω οτι στισ μερες μας παιζει καποιο ρολο και αυτο.Λιγοι ειμστε οι λαλακες που παμε σαν τον παλιο καλο καιρο.Αποψη μου ειναι ομωσ αν μπορεις τα δινεισ για να μην ασχολεισε με τρεπεζες γιατι αν χρειαστει να μασ δειξουν την αγαπη τουσ(οι τραπεζες) αστα να παμε.τωρα θα παω να του πω ολα καλα συνεχεισετο με την ηλιοροφη γιατι τον ειχα στην αναμονη.απο μεσα θα αρχισει τα
-
Όπως έχω ξαναγράψει νομίζω ότι δεν τους πολυνοιάζει τα μετρητά , είναι τέτοια τα bonus από τις τράπεζες , που ετσι και αλλιώς εκταμιεύουν τα χρήματα σχεδόν αμέσως.
εγώ σήμερα , κατόπιν ενημερώσεως από φίλο συμφορουμίτη (Bravissimo) πήγα στην Οπελ και μου πρότειναν έκπτωση αντί για τα συνηθισμένα '' δώρα'' που δίνουν.
Παιδιά οι καιροί είναι δύσκολοι ,οι εταιρείες το ξερουν πολύ καλά, ψάξτε το όσο πιο πολύ μπορείτε , στο κάτω κάτω τόσα λεφτά δινουμε.
Η Nissan απέλυσε 20.000 εργαζομένους διαβάζω , ενώ και εδώ στην Ελλάδα γράφτηκε σήμερα ότι γνωστός διανομέας αυτ/των απέλυσε σχεδόν τους μισούς πωλητές του. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
είναι τέτοια τα bonus από τις τράπεζες , που ετσι και αλλιώς εκταμιεύουν τα χρήματα σχεδόν αμέσως.δεν ισχύει πια αυτό - οι τράπεζες έχουν σφίξει τα λουριά.
cash is king. Διαπραγματευτείτε!
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
είναι τέτοια τα bonus από τις τράπεζες , που ετσι και αλλιώς εκταμιεύουν τα χρήματα σχεδόν αμέσως.
δεν ισχύει πια αυτό - οι τράπεζες έχουν σφίξει τα λουριά.
cash is king. Διαπραγματευτείτε!
+1. Ειδικά αν δεν είναι 100% σίγουρες ότι μπορείς να το αποπληρώσεις.
Εδώ πιστωτικές άρχισαν να κόβουν τα αυτοκίνητα θα αφήνανε ; -
Τα σημάδια της κρίσης είναι εμφανή πλέον.
- Στις ειδήσεις άκουσα πως έχον κλείσει 300 εκθέσεις αυτοκινήτων τους τελευταίους 2,5 μήνες.
- Σε συζήτηση με dealer της Suzuki άκουσα το ενδεχόμενο αναβολής της έκθεσης Moto για λόγους κάμψης της αγοράς.
Είναι καλό να κρατηθούμε λίγο. Αλλά αν κάποιος το έχει αποφασίσει, είναι καλή εποχή για διαπραγμάτευση και επωφελείς συμφωνίες. Τα μετρητά μιλάνε πιο δυνατά από οτιδήποτε άλλο και, για μένα, πρέπει να απαιτείτε έκπτωση όχι δωράκια. Φτιάξτε το σετ μοντέλο + έξτρα και στην τελική τιμή ζητήστε καλή έκπτωση. Τα 800 στον πρώτο είναι η βάση διαπραγμάτευσης με τον δεύτερο. Και όταν οι επισκέψεις ξεπεράσουν το μονοψήφιο αριθμό θα έχετε κέρδος αρκετά χρήματα.
Καιρός να πάρουμε πίσω λίγα από τα χαμένα...
Soch
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τα σημάδια της κρίσης είναι εμφανή πλέον.- Στις ειδήσεις άκουσα πως έχον κλείσει 300 εκθέσεις αυτοκινήτων τους τελευταίους 2,5 μήνες.
- Σε συζήτηση με dealer της Suzuki άκουσα το ενδεχόμενο αναβολής της έκθεσης Moto για λόγους κάμψης της αγοράς.
Είναι καλό να κρατηθούμε λίγο. Αλλά αν κάποιος το έχει αποφασίσει, είναι καλή εποχή για διαπραγμάτευση και επωφελείς συμφωνίες. Τα μετρητά μιλάνε πιο δυνατά από οτιδήποτε άλλο και, για μένα, πρέπει να απαιτείτε έκπτωση όχι δωράκια. Φτιάξτε το σετ μοντέλο + έξτρα και στην τελική τιμή ζητήστε καλή έκπτωση. Τα 800 στον πρώτο είναι η βάση διαπραγμάτευσης με τον δεύτερο. Και όταν οι επισκέψεις ξεπεράσουν το μονοψήφιο αριθμό θα έχετε κέρδος αρκετά χρήματα.
Καιρός να πάρουμε πίσω λίγα από τα χαμένα...
Soch
Πιστεύω ότι η μεγάλη σφαγή θα γίνει άνοιξη/καλοκαίρι και τους μήνες που παραδοσιακά . Οι εταιρείες θα θελήσουν να μπούνε δυναμικά και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να κρατήσουν τον ετήσιο τζίρο σε ανεκτά επίπεδα. Αλλά έτσι και αλλιώς συμφωνώ στο θέμα παζάρι σε κάθε περίπτωση.
-
Απλώς να αναφέρω την ταπεινή μου άποψη πάνω στη συζήτηση την οποία παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (καθ'ότι έχω παραγείλει το insignia):
. Το επιτόκιο το δίνει η τράπεζα και άρα δεν μπορεί ο έμπορος να το διαπραγματευτεί μαζί μας (παρά μόνο την αλλαγή της τράπεζας δανειδότησης)
. Η τράπεζα εγκρίνει ή όχι το δάνειο σε 2 το πολύ ημέρες. Αμέσως μόλις υποβάλει ο έμπορος το υπογεγραμμένο από εμάς συμβόλαιο δανείου, η τράπεζα του εκταμιεύει όλο το ποσό. Αρα δεν τον ενδιαφέρει το να πληρώσουμε σε μετρητά μιας και όλες οι πωλήσεις του είναι επί της ουσίας τοις μετρητοίς.
. Ο κάθε dealer έχει περιθώριο περί τα 1200 με 1400 euro έκπτωσης οριακά αγγίζοντας το ποσό του κέρδους του. Οπότε προσπαθεί να το καλύψει (εφόσον και καλά μας κάνει κάποια τέτοια έκπτωση) με μαιμουδιές του τύπου: δώρο συναγερμός και σετ παρκαρίσματος αξίας 700 π.χ. euro, ενώ στην ουσία του στοιχίζουν 150!!!. Τι να κάνουμε... Κι εγώ με τον συναγερμό και το σετ σαν δώρα το περιμένω...
. Σε όσους κρίνουν λανθασμένη την επιλογή του 1.8 κινητήρα έχω να πω το εξής: ο 1.8 κοστίζει στην έκδοση cosmo 23400 ενώ ό 2.0Τ 29400!!!. Κύριοι νομίζω πως μιλάτε για διαφορετικούς αγοραστές και όχι για απλή επιλογή μηχανής στο ίδιο αυτοκίνητο. Άλλο το 'λίγο πάνω από τα 20 χιλιάρικα' και άλλο το 30 στρογγυλά!!! Συμφωνώ πως το αμάξι θα είναι πολύ πιο 'αέρινο' με τον 2.0Τ και ακόμα περισσότερο με 2.8... Το θέμα όμως είναι ότι πάμε σε άλλο τελείως διαφορετικό επίπεδο ικανότητας αγοράς. Άλλωστε αν δεν έχει κάποιος πρόβλημα καμιάς 6αριάς χιλιάδων παραπάνω τότε ποιός ο λόγος να πάει στην λίγο οικονομικότερη λύση του 'αδοκίμαστου' insignia και να μην πάει κατευθείαν στον ανταγωνισμό: passat κλπ που στο κάτω κάτω της γραφής είναι και δοκιμασμένα... Προσωπικά, με την μικρή μου πείρα, έκρινα πως με τα 26000 περίπου που μπόρεσα οριακά να δώσω, το cosmo με τον 1.8 είναι ότι καλύτερο μπορούσα να πάρω. Μπόρεσα να χωρέσω και το navi οπότε είμαι ευτυχισμένος
Από την άλλη δέχομαι ώς πολύ λογικό ένα δίλημμα ανάμεσα στον 1.6Τ και στον 1.8...Με τα παραπάνω δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με οιποιονδήποτε παρά μόνο να πάρω ενεργό μέρος στην πολύ χρήσιμη για μένα συζήτησή σας. Ακόμα εξάλλου δεν έχω ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα από τα παρελκόμενα του αυτοκινήτου και από όσα λέγονται εδώ μέσα σιγά σιγά τα ξεδιαλύνω...
Με την ευκαιρία του post να εκφράσω και μερικές απορίες που έχω:
. Το ότι τα παράθυρα ανοίγουν ή κλείνουν με παρατεταμμένο πάτημα κάποιων πλήκτρων του συναγερμού, αφορά στον εργοστασιακό ή και στον META;
.Γενικά τι διαφορές έχουν οι δύο συναγερμοί και τα σετ παρκαρίσματος; (πέρα από το χρώμα των αισθητήρων που ειπώθηκε);
.Το σετ με τα φώτα xenon κατά πόσο μπορούν να τοποθετηθούν μετά;
.Εχει ξεκαθαρίσει κανείς εν τέλει τι στο καλό ΑΚΡΙΒΩΣ έχει η κάθε έκδοση; (cosmo, sport κλπ)
.Τι ακούγεται με το navi και την αναβάθμιση με ελληνικά; Υπάρχει έστω σαν σκέψη στην opel ή απλά το συζητάμε εμείς και αυτό είναι μόνο;Αυτά και άλλα πολλά που θα τα γράψω μια άλλη φορά..... μην σας ζαλίζω με το καλημέρα...
-
Ο χρήστης taoma έγραψε:
Απλώς να αναφέρω την ταπεινή μου άποψη πάνω στη συζήτηση την οποία παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (καθ'ότι έχω παραγείλει το insignia):
. Το επιτόκιο το δίνει η τράπεζα και άρα δεν μπορεί ο έμπορος να το διαπραγματευτεί μαζί μας (παρά μόνο την αλλαγή της τράπεζας δανειδότησης)Παίζει το επιτόκιο, δες τι είχα γράψει...
viewtopic.php?f=15&t=23538&start=765#p1434758. Η τράπεζα εγκρίνει ή όχι το δάνειο σε 2 το πολύ ημέρες. Αμέσως μόλις υποβάλει ο έμπορος το υπογεγραμμένο από εμάς συμβόλαιο δανείου, η τράπεζα του εκταμιεύει όλο το ποσό. Αρα δεν τον ενδιαφέρει το να πληρώσουμε σε μετρητά μιας και όλες οι πωλήσεις του είναι επί της ουσίας τοις μετρητοίς.
Έχω διαπιστώσει διαφορετική αντιμετώπιση...
. Ο κάθε dealer έχει περιθώριο περί τα 1200 με 1400 euro έκπτωσης οριακά αγγίζοντας το ποσό του κέρδους του. Οπότε προσπαθεί να το καλύψει (εφόσον και καλά μας κάνει κάποια τέτοια έκπτωση) με μαιμουδιές του τύπου: δώρο συναγερμός και σετ παρκαρίσματος αξίας 700 π.χ. euro, ενώ στην ουσία του στοιχίζουν 150!!!. Τι να κάνουμε... Κι εγώ με τον συναγερμό και το σετ σαν δώρα το περιμένω...
Σε ίδιο Insignia, - 900 ο ένας, -1500 ο άλλος έμπορος.
. Σε όσους κρίνουν λανθασμένη την επιλογή του 1.8 κινητήρα έχω να πω το εξής: ο 1.8 κοστίζει στην έκδοση cosmo 23400 ενώ ό 2.0Τ 29400!!!. Κύριοι νομίζω πως μιλάτε για διαφορετικούς αγοραστές και όχι για απλή επιλογή μηχανής στο ίδιο αυτοκίνητο. Άλλο το 'λίγο πάνω από τα 20 χιλιάρικα' και άλλο το 30 στρογγυλά!!! Συμφωνώ πως το αμάξι θα είναι πολύ πιο 'αέρινο' με τον 2.0Τ και ακόμα περισσότερο με 2.8... Το θέμα όμως είναι ότι πάμε σε άλλο τελείως διαφορετικό επίπεδο ικανότητας αγοράς. Άλλωστε αν δεν έχει κάποιος πρόβλημα καμιάς 6αριάς χιλιάδων παραπάνω τότε ποιός ο λόγος να πάει στην λίγο οικονομικότερη λύση του 'αδοκίμαστου' insignia και να μην πάει κατευθείαν στον ανταγωνισμό: passat κλπ που στο κάτω κάτω της γραφής είναι και δοκιμασμένα... Προσωπικά, με την μικρή μου πείρα, έκρινα πως με τα 26000 περίπου που μπόρεσα οριακά να δώσω, το cosmo με τον 1.8 είναι ότι καλύτερο μπορούσα να πάρω. Μπόρεσα να χωρέσω και το navi οπότε είμαι ευτυχισμένος
Από την άλλη δέχομαι ώς πολύ λογικό ένα δίλημμα ανάμεσα στον 1.6Τ και στον 1.8...Πολύ σωστά τα λές, όλα είναι ανάλογα του budget που διαθέτουμε.
Με τα παραπάνω δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με οιποιονδήποτε παρά μόνο να πάρω ενεργό μέρος στην πολύ χρήσιμη για μένα συζήτησή σας. Ακόμα εξάλλου δεν έχω ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα από τα παρελκόμενα του αυτοκινήτου και από όσα λέγονται εδώ μέσα σιγά σιγά τα ξεδιαλύνω...
Με την ευκαιρία του post να εκφράσω και μερικές απορίες που έχω:
. Το ότι τα παράθυρα ανοίγουν ή κλείνουν με παρατεταμμένο πάτημα κάποιων πλήκτρων του συναγερμού, αφορά στον εργοστασιακό ή και στον META;Το manual του αυτοκινήτου αναφέρεται στον εργοστασιακό. Οι εδώ αντιπρόσωποι περιμένουν ακόμα έγκριση της OPEL για τον ΜΕΤΑ οπότε δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να σου απαντήσει.
Το manual (Ιαν 09): http://www.gmproductforum.co.uk/articles/1763.pdf.Γενικά τι διαφορές έχουν οι δύο συναγερμοί και τα σετ παρκαρίσματος; (πέρα από το χρώμα των αισθητήρων που ειπώθηκε);
Ο μαμά έχει αισθητήρα παραβίασης καπό & κλίσης αμαξώματος (διαβάζω για αισθητήρες ακόμα και στην οροφή). Το μαμά park pilot είναι μπρός-πίσω, το εδώ μόνο πίσω.
Δεν είναι ο μόνος λόγος ο οικονομικός και η ποιότητα ναναι όλα μαμά. Ότι ανοίγουν για τοποθετήσεις μετά το εργοστάσιο (π.χ. πόρτες, ταμπλό κ.λπ.) θέτει υποψηφιότητα για τριγμούς με το πέρασμα του χρόνου..Το σετ με τα φώτα xenon κατά πόσο μπορούν να τοποθετηθούν μετά;
Τα μαμά δεν νομίζω, έχουν πολλά εξαρτήματα και πιστεύω αν γίνεται θαναι πανάκριβα. Αν σου αρέσουν, γιατί δεν επιλέγεις το Navi Pack 1 (CD500 Navi + AFL) στα 1.500 αντί του DVD800 Navi των 900ων?
.Εχει ξεκαθαρίσει κανείς εν τέλει τι στο καλό ΑΚΡΙΒΩΣ έχει η κάθε έκδοση; (cosmo, sport κλπ)
Μοντέλα, εκδόσεις, έξτρα, τιμές: http://f.imagehost.org/download/0403/IN ... ICES_09_01
.Τι ακούγεται με το navi και την αναβάθμιση με ελληνικά; Υπάρχει έστω σαν σκέψη στην opel ή απλά το συζητάμε εμείς και αυτό είναι μόνο;
Δεν έχω ακούσει κάτι...
Αυτά και άλλα πολλά που θα τα γράψω μια άλλη φορά..... μην σας ζαλίζω με το καλημέρα...
No prob, ότι είναι τα λέμε
Soch
-
Λοιπόν, το επιτόκιο σε ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ έμπορο το ορίζει η κάθε τράπεζα! ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση, η τράπεζα να του έχει δώσει π.χ. 7,9% και αυτός να το παζαρέψει μαζί σου και να σου το κατεβάσει ας πούμε στα 6,9%. Αυτό δεν νομίζω πως τίθεται υπό αμφισβήτηση... Λογικό είναι να βρήκες διαφορές στα επιτόκια σε διαφορετικούς εμπόρους όπως επισης και στον ίδιο έμπορο αλλά για διαφορετικές τράπεζες. Πόσο μάλλον αν ξενιτευτείς στην επαρχία για να βρεις χαμηλότερο επιτόκιο... Άλλοι έμποροι, άλλες συμφωνίες με τις διάφορες τράπεζες... ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα σου κατεβάσει με διαπραγμετεύσεις, ο έμπορος το ΔΕΔΟΜΕΝΟ επιτόκιο της τράπεζας. Οσο αφορά στην πληρωμή τοις μετρητοίς, η μόνη διαφορά από την δανειοδότηση, για τον έμπορο είναι η καθυστέρηση των λίγων ημερών στο να πάρει το ποσό καθώς και γραφειοκρατική ταλαιπωρία του... Κατά πόσο αυτό θα τον επηρεάσει στο να σου ανεβάσει τις προσφορές και άρα να μειώσει το κέρδος του είναι άλλο θέμα... Στο ότι ο ένας εμπορος μας κάνει 'έκπτωση' 900 euros ενώ ο άλλος 1500 euros όπως είπα έχει σχέση με το πόσα προτίθεται να χάσει από το κέρδος του... Το ίδιο είπα κι εγώ και συμφωνούμε σ'αυτό. Η 'έκπτωση' που δίνεται για τι insignia είναι 6% και αυτό γιατί πουλάει... Στα υπόλοιπα μοντέλα φτάνει να ξεπερνάει και το 20% !!! Μέσα σ'αυτά είναι και το κέρδος του dealer (δυστυχώς). Εδώ νομίζω πως μπορούμε να το 'παλέψουμε' και να κερδίσουμε έστω ότι μπορούμε με κάποια παζάρια... Αυτό που είχα πει είναι αυτό ακριβώς: Θα προσθαθήσει να μας εκμηδενίσει την έκπτωση χρεώνοντάς μας τα δώρα του των 100 άντε 150 euros για 500 ή και για 700!!!
Αναλώσαμε όμως πολύ χρόνο και χώρο σε αυτά τα θέματα... Προσωπικά αποφάσισα να θυσιάσω κάποια αξεσουάρ στο βωμό του ετοιμοπαράδοτου. Υπήρχαν κάποια έτοιμα αυτοκίνητα και έτσι επέλεξα ένα από αυτά... Για κάποιους λόγους δεν μπορούσα να περιμένω 2,5 ή και 3 μήνες! Εξ'αυτού λοιπόν και τα 'ελλατωματάκια' όπως: συναγερμός ΜΕΤΑ, αισθητήρες τοποθετημένοι εδώ και τέλος έλειψη xenon φώτων. Εφόσον δεν καταφέρω τελικά να τα 'διορθώσω' θα ζήσω μαζί τους για τα επόμενα 4 έως και 6 χρόνια που σκέφτομαι να κρατήσω αυτό το αυτοκίνητο. Αν μπορέσω όμως θα κάνω κάτι γι'αυτά... Εδώ φυσικά θα χρειαστώ τη βοήθειά σας που είναι ήδη πολύτιμη και σας ευχαριστώ όλους.
Φίλε soch σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για το αρχείο. Είναι πάρα πολυ χρήσιμο...
Στα τόσα που λέμε θα ήθελα να εκφράσω και το άγχος μου: Προκειται να παραλάβω το αμάξι εντός των ημερών ( αν όχι μέχρι το Σάββατο τότε σίγουρα τις πρώτες ημέρες της άλλης εβδομάδας) και ανησυχώ για το τι θα δω τελικά!!! Όπως και να'χει δεν το ξέρουμε και πολύ το συγκεκριμένο μοντέλο... Αλήθεια υπάρχει κάτι που θα προτείνατε να κοιτάξω αρχικά κατά την παραλαβή εκτός φυσικά τυχόν χτυπήματα; Ξέρει κανείς εάν κυκλοφορεί πουθενά ελληνικό manual; Εμένα θα μου δώσουν το αγγλικό; Αυτό το έρμο το DVD800 τι πράγμα είναι και που θα μάθουμε τις αναλυτικές λειτουργίες του; Συνεργάζεται με τον ΜΕΤΑ συναγερμό ή μόνο με τον μαμά; Θα μπορούσε άραγε κάποιος τεχνικός της opel να μου συνδέσει πάνω του κάμερα οπισθοπορείας (όπως ρώτησε και άλλος στο άλλο (opel) φόρουμ); Πόσο εφικτό είναι να αλλάξω τα φώτα μου (απλά και μόνο) με xenon; Ας μην έχω το υπόλοιπο πακέτο...
Αυτά και άλλα πολλά που θα τα λέμε εν καιρώ.... και πάλι σας ευχαριστώ για την υπομονή και τη βοήθειά σας.... -
Ο χρήστης taoma έγραψε:
Λοιπόν, το επιτόκιο σε ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ έμπορο το ορίζει η κάθε τράπεζα! ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση, η τράπεζα να του έχει δώσει π.χ. 7,9% και αυτός να το παζαρέψει μαζί σου και να σου το κατεβάσει ας πούμε στα 6,9%. Αυτό δεν νομίζω πως τίθεται υπό αμφισβήτηση... Λογικό είναι να βρήκες διαφορές στα επιτόκια σε διαφορετικούς εμπόρους όπως επισης και στον ίδιο έμπορο αλλά για διαφορετικές τράπεζες. Πόσο μάλλον αν ξενιτευτείς στην επαρχία για να βρεις χαμηλότερο επιτόκιο... Άλλοι έμποροι, άλλες συμφωνίες με τις διάφορες τράπεζες... ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα σου κατεβάσει με διαπραγμετεύσεις, ο έμπορος το ΔΕΔΟΜΕΝΟ επιτόκιο της τράπεζας. Οσο αφορά στην πληρωμή τοις μετρητοίς, η μόνη διαφορά από την δανειοδότηση, για τον έμπορο είναι η καθυστέρηση των λίγων ημερών στο να πάρει το ποσό καθώς και γραφειοκρατική ταλαιπωρία του... Κατά πόσο αυτό θα τον επηρεάσει στο να σου ανεβάσει τις προσφορές και άρα να μειώσει το κέρδος του είναι άλλο θέμα... Στο ότι ο ένας εμπορος μας κάνει 'έκπτωση' 900 euros ενώ ο άλλος 1500 euros όπως είπα έχει σχέση με το πόσα προτίθεται να χάσει από το κέρδος του... Το ίδιο είπα κι εγώ και συμφωνούμε σ'αυτό. Η 'έκπτωση' που δίνεται για τι insignia είναι 6% και αυτό γιατί πουλάει... Στα υπόλοιπα μοντέλα φτάνει να ξεπερνάει και το 20% !!! Μέσα σ'αυτά είναι και το κέρδος του dealer (δυστυχώς). Εδώ νομίζω πως μπορούμε να το 'παλέψουμε' και να κερδίσουμε έστω ότι μπορούμε με κάποια παζάρια... Αυτό που είχα πει είναι αυτό ακριβώς: Θα προσθαθήσει να μας εκμηδενίσει την έκπτωση χρεώνοντάς μας τα δώρα του των 100 άντε 150 euros για 500 ή και για 700!!!Προφανώς αναφερόμουν σε έμπορο που συνεργαζόταν ταυτόχρονα με διαφορετικές τράπεζες, δεν θα διαπραγματευτεί αυτός το επιτόκιο της κάθε μιας. Πάντως βγάζουν προμήθεια από εκεί, αλλιώς δεν θα με έσπρωχνε αρχικά στο 9,5% εφόσον κλείσαμε τελικά 1 μήνα μετά με 5,9% (μετά από δικές μου αντιπροσφορές από άλλους με 6%).
Γενικά συμφωνούμε, κουβέντα να γίνεται...Αναλώσαμε όμως πολύ χρόνο και χώρο σε αυτά τα θέματα... Προσωπικά αποφάσισα να θυσιάσω κάποια αξεσουάρ στο βωμό του ετοιμοπαράδοτου. Υπήρχαν κάποια έτοιμα αυτοκίνητα και έτσι επέλεξα ένα από αυτά... Για κάποιους λόγους δεν μπορούσα να περιμένω 2,5 ή και 3 μήνες! Εξ'αυτού λοιπόν και τα 'ελλατωματάκια' όπως: συναγερμός ΜΕΤΑ, αισθητήρες τοποθετημένοι εδώ και τέλος έλειψη xenon φώτων. Εφόσον δεν καταφέρω τελικά να τα 'διορθώσω' θα ζήσω μαζί τους για τα επόμενα 4 έως και 6 χρόνια που σκέφτομαι να κρατήσω αυτό το αυτοκίνητο. Αν μπορέσω όμως θα κάνω κάτι γι'αυτά... Εδώ φυσικά θα χρειαστώ τη βοήθειά σας που είναι ήδη πολύτιμη και σας ευχαριστώ όλους.
Φίλε soch σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για το αρχείο. Είναι πάρα πολυ χρήσιμο...Δεν κάνει τίποτα. Έχε υπόψη σου ότι πάλι άλλαξαν οι τιμές κάποιων έξτρα, π.χ. η 4κίνηση κοστίζει πλέον 2.250 λόγω του eLSD που μπαίνει πλέον σε όλα τα μοντέλα που παραγγέλνουν 4κίνηση...
Στα τόσα που λέμε θα ήθελα να εκφράσω και το άγχος μου: Προκειται να παραλάβω το αμάξι εντός των ημερών ( αν όχι μέχρι το Σάββατο τότε σίγουρα τις πρώτες ημέρες της άλλης εβδομάδας) και ανησυχώ για το τι θα δω τελικά!!! Όπως και να'χει δεν το ξέρουμε και πολύ το συγκεκριμένο μοντέλο... Αλήθεια υπάρχει κάτι που θα προτείνατε να κοιτάξω αρχικά κατά την παραλαβή εκτός φυσικά τυχόν χτυπήματα; Ξέρει κανείς εάν κυκλοφορεί πουθενά ελληνικό manual; Εμένα θα μου δώσουν το αγγλικό; Αυτό το έρμο το DVD800 τι πράγμα είναι και που θα μάθουμε τις αναλυτικές λειτουργίες του; Συνεργάζεται με τον ΜΕΤΑ συναγερμό ή μόνο με τον μαμά; Θα μπορούσε άραγε κάποιος τεχνικός της opel να μου συνδέσει πάνω του κάμερα οπισθοπορείας (όπως ρώτησε και άλλος στο άλλο (opel) φόρουμ); Πόσο εφικτό είναι να αλλάξω τα φώτα μου (απλά και μόνο) με xenon; Ας μην έχω το υπόλοιπο πακέτο...
Αυτά και άλλα πολλά που θα τα λέμε εν καιρώ.... και πάλι σας ευχαριστώ για την υπομονή και τη βοήθειά σας....Το manual του DVD800 Navi (στα Αγγλικά): http://rapidshare.com/files/190746248/I ... manual.pdf
Αν συνεργάζεται με τον ΜΕΤΑ θα στο πουν εκείνοι. Το 800 έχει είσοδο για κάμερα, το θέμα είναι αν υπάρχει καλωδίωση από το 800 μέχρι πίσω. Αν δεν έχει, μην ξηλώσεις το νέο αυτοκίνητο, κρίμα είναι...
Τα μετά xenon δεν τα πάω καθόλου (δε βλέπεις καλά & τυφλώνεις τους απέναντι). Άσε τα μαμά και μετά αλλάζεις σε δυνατές Η7. Όλα τα άλλα είναι αμφιβόλου ποιότητας ή πανάκριβα.Καλορίζικο & καλοτάξιδο, πήρες αστέρι αμάξι
Soch
-
... κουβέντα να γίνεται......
Ετσι έλεγα κι εγώ αλλά κάθε φορά που μου απαντάς με απαλλάσεις και από έναν κόπο με το να μου δίνεις και ένα ακόμα manual.... Αυτό δεν είναι απλή κουβεντούλα αλλά μια καλή βοήθεια!
Ολα αυτά τα βρήκες ψάχνωντας για το δικό σου insignia;
Εχεις τα link και από άλλες πληροφορίες για το αμάξι ΜΑΣ; (αν ναι τα περιμένω με αγωνία)
Δεν πρόσεξα στο manual του dvd800 που αναφέρει την είσοδο για κάμερα... Μήπως το ξέρεις από αλλού;
Αλήθεια εσύ ποιό παρήγειλες τελικά; Πότε θα το παραλάβεις; Ή μήπως το έχεις στα χέρια σου;
Αν δεν το έχεις ακόμα..... δεν μπορώ να φανταστώ πόσα θα μάθουμε από εσένα όταν το πάρεις κιόλλας!!!... Αν συνεργάζεται με τον ΜΕΤΑ θα στο πουν εκείνοι......
Οταν λες εκείνοι δεν πιστεύω να εννοείς οι dealers της opel ... Ακόμα περιμένουν κανέναν ενημερωμένο πελάτη μπας και μάθουν κανένα tip του αυτοκινήτου...
Για τα φώτα νομίζω πως θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου... τουλάχιστον τον πρώτο καιρό....
-
Πολλές πληροφορίες ανταλλάσσουμε και στο Opel Club, οπότε πέρνα και από κει. Έχω Opel Astra, το Insignia εν καιρώ (απλά το ψάχνω αρκετά).
Για το 800 έγραψα εκ παραδρομής ότι έχει είσοδο για κάμερα (έγραφα για άλλο αυτοκίνητο αλλού και λόγω κεκτημένης ταχύτητας τό'γραψα και για αυτό). Δεν έχει είσοδο για κάμερα, ούτε μπορεί να αναπαράγει DVD.
Sorry που μετά τα καλούδια, είχα άσχημα αυτή τη φοράSoch
-
Ξέρει κάποις απο εσας σας παρακαλώ τελικά ποίο είναι το ύψος του SPORT από το έδαφος. Πιθανώς να ενδιαφέρει κάποιους από έμάς λόγω ράμπας γκαράζ. Είναι 150 mm χαμηλότερο αλλά πόσο?
Ευχαριστώ πολύ.
Opel Insignia