Ο χρήστης taoma έγραψε:
Απλώς να αναφέρω την ταπεινή μου άποψη πάνω στη συζήτηση την οποία παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (καθ'ότι έχω παραγείλει το insignia):
. Το επιτόκιο το δίνει η τράπεζα και άρα δεν μπορεί ο έμπορος να το διαπραγματευτεί μαζί μας (παρά μόνο την αλλαγή της τράπεζας δανειδότησης)
Παίζει το επιτόκιο, δες τι είχα γράψει...
viewtopic.php?f=15&t=23538&start=765#p1434758
. Η τράπεζα εγκρίνει ή όχι το δάνειο σε 2 το πολύ ημέρες. Αμέσως μόλις υποβάλει ο έμπορος το υπογεγραμμένο από εμάς συμβόλαιο δανείου, η τράπεζα του εκταμιεύει όλο το ποσό. Αρα δεν τον ενδιαφέρει το να πληρώσουμε σε μετρητά μιας και όλες οι πωλήσεις του είναι επί της ουσίας τοις μετρητοίς.
Έχω διαπιστώσει διαφορετική αντιμετώπιση...
. Ο κάθε dealer έχει περιθώριο περί τα 1200 με 1400 euro έκπτωσης οριακά αγγίζοντας το ποσό του κέρδους του. Οπότε προσπαθεί να το καλύψει (εφόσον και καλά μας κάνει κάποια τέτοια έκπτωση) με μαιμουδιές του τύπου: δώρο συναγερμός και σετ παρκαρίσματος αξίας 700 π.χ. euro, ενώ στην ουσία του στοιχίζουν 150!!!. Τι να κάνουμε... Κι εγώ με τον συναγερμό και το σετ σαν δώρα το περιμένω...
Σε ίδιο Insignia, - 900 ο ένας, -1500 ο άλλος έμπορος.
. Σε όσους κρίνουν λανθασμένη την επιλογή του 1.8 κινητήρα έχω να πω το εξής: ο 1.8 κοστίζει στην έκδοση cosmo 23400 ενώ ό 2.0Τ 29400!!!. Κύριοι νομίζω πως μιλάτε για διαφορετικούς αγοραστές και όχι για απλή επιλογή μηχανής στο ίδιο αυτοκίνητο. Άλλο το 'λίγο πάνω από τα 20 χιλιάρικα' και άλλο το 30 στρογγυλά!!! Συμφωνώ πως το αμάξι θα είναι πολύ πιο 'αέρινο' με τον 2.0Τ και ακόμα περισσότερο με 2.8... Το θέμα όμως είναι ότι πάμε σε άλλο τελείως διαφορετικό επίπεδο ικανότητας αγοράς. Άλλωστε αν δεν έχει κάποιος πρόβλημα καμιάς 6αριάς χιλιάδων παραπάνω τότε ποιός ο λόγος να πάει στην λίγο οικονομικότερη λύση του 'αδοκίμαστου' insignia και να μην πάει κατευθείαν στον ανταγωνισμό: passat κλπ που στο κάτω κάτω της γραφής είναι και δοκιμασμένα... Προσωπικά, με την μικρή μου πείρα, έκρινα πως με τα 26000 περίπου που μπόρεσα οριακά να δώσω, το cosmo με τον 1.8 είναι ότι καλύτερο μπορούσα να πάρω. Μπόρεσα να χωρέσω και το navi οπότε είμαι ευτυχισμένος
Από την άλλη δέχομαι ώς πολύ λογικό ένα δίλημμα ανάμεσα στον 1.6Τ και στον 1.8...
Πολύ σωστά τα λές, όλα είναι ανάλογα του budget που διαθέτουμε.
Με τα παραπάνω δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με οιποιονδήποτε παρά μόνο να πάρω ενεργό μέρος στην πολύ χρήσιμη για μένα συζήτησή σας. Ακόμα εξάλλου δεν έχω ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα από τα παρελκόμενα του αυτοκινήτου και από όσα λέγονται εδώ μέσα σιγά σιγά τα ξεδιαλύνω...
Με την ευκαιρία του post να εκφράσω και μερικές απορίες που έχω:
. Το ότι τα παράθυρα ανοίγουν ή κλείνουν με παρατεταμμένο πάτημα κάποιων πλήκτρων του συναγερμού, αφορά στον εργοστασιακό ή και στον META;
Το manual του αυτοκινήτου αναφέρεται στον εργοστασιακό. Οι εδώ αντιπρόσωποι περιμένουν ακόμα έγκριση της OPEL για τον ΜΕΤΑ οπότε δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να σου απαντήσει.
Το manual (Ιαν 09): http://www.gmproductforum.co.uk/articles/1763.pdf
.Γενικά τι διαφορές έχουν οι δύο συναγερμοί και τα σετ παρκαρίσματος; (πέρα από το χρώμα των αισθητήρων που ειπώθηκε);
Ο μαμά έχει αισθητήρα παραβίασης καπό & κλίσης αμαξώματος (διαβάζω για αισθητήρες ακόμα και στην οροφή). Το μαμά park pilot είναι μπρός-πίσω, το εδώ μόνο πίσω.
Δεν είναι ο μόνος λόγος ο οικονομικός και η ποιότητα ναναι όλα μαμά. Ότι ανοίγουν για τοποθετήσεις μετά το εργοστάσιο (π.χ. πόρτες, ταμπλό κ.λπ.) θέτει υποψηφιότητα για τριγμούς με το πέρασμα του χρόνου.
.Το σετ με τα φώτα xenon κατά πόσο μπορούν να τοποθετηθούν μετά;
Τα μαμά δεν νομίζω, έχουν πολλά εξαρτήματα και πιστεύω αν γίνεται θαναι πανάκριβα. Αν σου αρέσουν, γιατί δεν επιλέγεις το Navi Pack 1 (CD500 Navi + AFL) στα 1.500 αντί του DVD800 Navi των 900ων?
.Εχει ξεκαθαρίσει κανείς εν τέλει τι στο καλό ΑΚΡΙΒΩΣ έχει η κάθε έκδοση; (cosmo, sport κλπ)
Μοντέλα, εκδόσεις, έξτρα, τιμές: http://f.imagehost.org/download/0403/IN ... ICES_09_01
.Τι ακούγεται με το navi και την αναβάθμιση με ελληνικά; Υπάρχει έστω σαν σκέψη στην opel ή απλά το συζητάμε εμείς και αυτό είναι μόνο;
Δεν έχω ακούσει κάτι...
Αυτά και άλλα πολλά που θα τα γράψω μια άλλη φορά..... μην σας ζαλίζω με το καλημέρα...
No prob, ότι είναι τα λέμε
Soch