-
Salty συγγνώμη αλλα δεν κατάλαβα.Και εξηγούμαι.Αντιγράφω απο την οpel:
'Automatic Lighting Control (ALC) – Αυτόματος Έλεγχος Φωτισμού
Ο Αυτόματος Έλεγχος Φωτισμού - Automatic Lighting Control (ALC) διασφαλίζει ότι ο οδηγός δεν περνά ποτέ από ένα τούνελ στο σκοτάδι: σε απάντηση των ενδείξεων που λαμβάνονται από τρεις αισθητήρες στο παρμπρίζ, το ALC ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα της μεσαίας σκάλας στο σκοτάδι, ή τα απενεργοποιεί στο φως της ημέρας. Μέσω αυτών των αισθητήρων, το έξυπνο σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει κατά πόσον το αυτοκίνητο περνά μία ανισόπεδη διασταύρωση ή ένα τούνελ.Η αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων της μεσαίας σκάλας, τη στιγμή που ο φυσικός φωτισμός μειώνεται προειδοποιεί επίσης άλλους οδηγούς ότι το αυτοκίνητο πλησιάζει – ένα σημαντικό πλεονέκτημα ασφαλείας.'
Aπο αυτό καταλαβαίνω οτι η αναγνώριση τουνελ είναι ενσωνατωμένο σύστημα του ALC.Που κάνω λάθος?
Επίσης όσον αφορά τα daytime lights του AFL είναι σίγουρα LED αλλα για τα απλά δεν ξέρω,μπορεί να είναι LED,μπορεί και αλογόνου όπως είπε ο cosco. -
Δεν κάνεις λάθος πουθενά. Είναι έτσι όπως τα γράφεις. Η αναγνώριση λοιπόν του τούνελ, είναι δουλειά του ALC, όχι του AFL.
Όσον αφορά στα φώτα ημέρας (daytime light), νομίζω πως μόνο το AFL έχει τέτοια, αλλά ίσως κάνω λάθος. Του AFL όμως, είναι σίγουρα LED.
Αν προσέξεις λίγο περισσότερο, θα δεις πως στα προαιρετικά, στο ίδιο πακέτο (TSQ) εκτός του αυτόματου φωτισμού, έχει και αισθητήρα βροχής και ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη. Γιατί το ξαναλέει αφού ο αυτόματος φωτισμός είναι standard ? Ίσως επειδή αποτελεί μέρος του TSQ. -
Όπως τα εξήγησε ο salty
- Στο Cosmo είναι στανταρ το πακέτο ορατότητας (αισθητήρας βροχής, σύστημα αυτόματου φωτισμού με αναγνώριση τούνελ, ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης), ενώ στις υπόλοιπες εκδόσεις μόνο το σύστημα αυτόματου φωτισμού (με αναγνώριση τούνελ).
Το πακέτο αυτό είναι αυτόνομο (μπορείς να το έχεις χωρίς να βάλεις τα bi-xenon (AFL)) αλλά το αντίθετο δεν γίνεται, δηλαδή για να βάλεις το AFL, πρέπει να επιλέξεις και το πακέτο ορατότητας. - Τα φώτα ημέρας LED είναι μέρος του AFL, χωρίς αυτό δεν τα έχεις...
(από την Opel)
Opel Insignia με προβολείς AFL+ περιλαμβάνουν επίσης φώτα ημέρας LED. Συγκριτικά με τους συμβατικούς προβολείς της μεσαίας σκάλας, αυτά βελτιώνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου επειδή απαιτούν πολύ λιγότερη ηλεκτρική ισχύ. Το χαρακτηριστικό σχήμα φτερού καθιστά το Insignia αναγνωρίσιμο τη νύχτα, καθώς τα φώτα LED γίνονται φώτα στάθμευσης όταν είναι αναμμένη η μεγάλη σκάλα των προβολέων. Επιπλέον, τα φώτα LED προσφέρουν έξοχη διάρκεια ζωής που είναι μέχρι 30 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με των λαμπτήρων αλογόνου Η7.
Soch
- Στο Cosmo είναι στανταρ το πακέτο ορατότητας (αισθητήρας βροχής, σύστημα αυτόματου φωτισμού με αναγνώριση τούνελ, ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης), ενώ στις υπόλοιπες εκδόσεις μόνο το σύστημα αυτόματου φωτισμού (με αναγνώριση τούνελ).
-
-
Καλημερα
οποιος ενδιαφερεται για μινιατουρα του opel insignia σε scale model (το εχω παραγγ κι εγω αλλα αργει κι ειπα να το εχω απο τωρα στην συλλογη μου-αγοραζω ολα τα αυτοκινητα που εχω και ειχα στην κατοχη μου σε μινιατουρες !! )
ας δει την την καταχωρηση μου στο emarket εχω 3 τεμαχ
http://www.emarket.gr/item.php?id=14796440
Θοδωρης -
lol
Με V6 κινητήρα 2,8 λίτρων και απόδοση 320 ίππων
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=72&NEWS_DATA_ID=74186 -
Ο χρήστης tigratwintop έγραψε:
Καλημερα
οποιος ενδιαφερεται για μινιατουρα του opel insignia σε scale model (το εχω παραγγ κι εγω αλλα αργει κι ειπα να το εχω απο τωρα στην συλλογη μου-αγοραζω ολα τα αυτοκινητα που εχω και ειχα στην κατοχη μου σε μινιατουρες !! )
ας δει την την καταχωρηση μου στο emarket εχω 3 τεμαχ
http://www.emarket.gr/item.php?id=14796440
Θοδωρηςείναι η αυθεντική ; Εάν ναι , θέλω μία. Πόσο πάει ;
-
15 e οσο τις πηρα κι εγω
Θοδωρης -
Ο χρήστης tigratwintop έγραψε:
15 e οσο τις πηρα κι εγω
ΘοδωρηςΈχεις ΠΜ.
-
Χτες πήραμε και επισήμως και την έγκριση της συζύγου , μιας και την πήγα να το δει από κοντά στην έκθεση..
Αντε να δούμε το test drive.. -
Καλημέρα φίλοι συμφορουμίτες,
Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται και η δική μου αγορά...
Μόλις ολοκληρωθεί θα σας γράψω λεπτομέρειες (καθώς δεν έχω κατασταλάξει ακόμα σε κάποιες λεπτομέρειες του εξοπλισμού), αλλά θα ήθελα να σας πώ ότι όσοι θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο να το ψάξετε μέχρι εκεί που δεν παίρνει! Συγκεκριμένα, το πρόβλημά μου είναι η ανταλλαγή του παλιού μου αυτοκινήτου (παλιό ο θεός να το κάνει... μοντέλο 2005), ενός Megane CC... ενός άψογου σε όλα αυτοκινήτου (μέχρι και ΚΤΕΟ το έχω περάσει) το οποίο απλά δεν μου κάνει γιατί μόλις απέκτησα και μία κορούλα και θέλω κάτι οικογενειακό...για το οποίο άκουσα από τους περισσότερους διανομείς Opel σημεία και τέρατα, με σκοπό να θέλουν να μου το 'αγοράσουν' ακόμα και με 10000!!! Ενώ σε αγγελίες και μάντρες το βρίσκεις 16.000-17.000... τέλος πάντων...ψάχνουν για κορόιδα φαίνεται. Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά του Insignia θα σας πώ και λεπτομέρειες
Μέχρι στιγμής...αυτό που 'παίζει' είναι
Opel Insignia 1.8 Cosmo
Black Pearl
Μπέζ εσωτερικό
+Navi pack 1
+προεγκατάσταση τηλεφώνου
(τελαυταία στιγμή, και ανάλογα με το πόσο τελικά θα δώσω το megane, θα αποφασίσω εάν θα πάρω το 1.6Τ) -
Φιλική συμβουλή καθώς έχω δύο πιτσιρίκια: Αν και το μπεζ εσωτερικό είναι εξαιρετικό και ταιριάζει στα πιο πολλά αυτοκίνητα, μην το επιλέξεις, θα στο λερώνει το παιδί τόσο που δεν φαντάζεσαι (εκτός εάν είναι μπεζ δερμάτινο).
-
Άσχετο , αλλά στο Insignia μπορούμε να επιλέξουμε χρώμα εσωτερικου? και γενικότερα τον εσωτερικό χαρακτήρα των πλαστικών κ.λ.π??
-
Φίλε μου το ξέρω αυτό που λες για το μπέζ,αλλά ευτυχως στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το μπέζ όπου εχει ύφασμα (είναι 50/50 με δερμα) είναι ειδικό εύκολα καθαριζόμενο.
Στην έκδοση cosmo έχεις 3 επιλογές εσωτερικού:
Μπέζ με απομίμιση ξύλου
Μαύρο με απομίμιση ξύλου
Piano Black όπως είναι στην έκδοση sport
χωρίς καμία αλλαγή στην τιμή
-
Σημερα πηγα στην Οπελ Λαρισας και ειδα το αυτοκινητο οπως ακριβως το παραγγειλα πλην κινητηρα (εγω το 1,6Τ και ηταν το 2,0Τ) και πακετου OPC (δεν με εντυπωσιασε καθολου). Ειναι το Cosmo με επι πλεον fleride - Navi500. Ειναι πολυ ομορφο με το μπεζ δερμα (οπως στην πρωτη φωτο του stanfromgreece, που το αδικει) ...και ανυπομονωωω! Σε 13 εβδομαδες φορτωνεται κα αρχες Μαη το...φουλαρω!
-
Στην 3η δείτε μόνο τα χρώματα (είναι του sport και έχει τιμόνι και καθίσματα διαφορετικά).
Soch
-
Σωστός ο soch...ξέχασα να κάνω αυτή τη διευκρίνηση για το τιμόνι και τα καθίσματα. Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site της opel και πράγματι το αδικούν κάπως το αυτοκίνητο. Από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφο...ειδικά το μπέζ, δίνει άλλο κύρος, το ανεβάζει μία κατηγορία πιστεύω... (προσωπική μου άποψη...άλλοι και καλά sportάκηδες το θεωρούν πως είναι εσωτερικό για συνταξιούχους!!! έλεος!)
-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Σημερα πηγα στην Οπελ Λαρισας και ειδα το αυτοκινητο οπως ακριβως το παραγγειλα πλην κινητηρα (εγω το 1,6Τ και ηταν το 2,0Τ) και πακετου OPC (δεν με εντυπωσιασε καθολου). Ειναι το Cosmo με επι πλεον fleride - Navi500. Ειναι πολυ ομορφο με το μπεζ δερμα (οπως στην πρωτη φωτο του stanfromgreece, που το αδικει) ...και ανυπομονωωω! Σε 13 εβδομαδες φορτωνεται κα αρχες Μαη το...φουλαρω!Καλορίζικο
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το OPC. Παιδιά που το είδαν είπαν τα καλύτερα και γω σε φωτογραφίες που το έχω δει, μου κάνει πολύ ωραίο (διακριτικό όσο πρέπει και το κάνει πιο σπόρικο, δένουν οι μαμά γραμμές ωραία).
Φίλε μου το ξέρω αυτό που λες για το μπέζ,αλλά ευτυχως στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το μπέζ όπου εχει ύφασμα (είναι 50/50 με δερμα) είναι ειδικό εύκολα καθαριζόμενο.
Αναφέρεσαι σε αυτό που γράφει το φυλλάδιο της Opel στο βασικό εξoπλισμό του Insignia? (Επεξεργασία ταπετσαρίας toptec για προστασία από λεκέδες (μόνο Μπεζ)).
Σε ποια επιλογή είναι 50/50 με δέρμα? Σε αυτή που πληρώνεις για δέρμα έξτρα 1.200 ή στη βασική (υφασμάτινη)?By the way, αν θέλετε τη γνώμη μου, μπεζ είναι θεϊκό αλλά αντι-πρακτικό (εντελώς όμως), μαύρο με ξύλο η ιδανική σύμβαση ομορφιάς-ευχρηστίας & μαύρο με piano black λιγότερο ωραίο από τα 3 και όχι κορυφή στην πρακτικότητα - μαζεύει δαχτυλιές το γυαλιστερό και πολλές γρατζουνιές αν δεν προσέχεις !
Soch
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Σωστός ο soch...ξέχασα να κάνω αυτή τη διευκρίνηση για το τιμόνι και τα καθίσματα. Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site της opel και πράγματι το αδικούν κάπως το αυτοκίνητο. Από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφο...ειδικά το μπέζ, δίνει άλλο κύρος, το ανεβάζει μία κατηγορία πιστεύω... (προσωπική μου άποψη...άλλοι και καλά sportάκηδες το θεωρούν πως **είναι εσωτερικό για συνταξιούχους!!! **έλεος!)Δεν με ενοχλει καθολου - ειναι αλλο πραγμα να εχεις ενα ομορφο περιβαλλον γυρω σου απο ενα καταμαυρο (30 χρονια μεσα στα...μαυρα ζουσα! )
Soch, ενα πραγμα (γενικα μιλαω) ειναι παντα διαφορετικο στις φωτο απο οτι ζωντανο. Ετσι και το OPC - εντυπωσιακοτατο σε φωτο αλλα πανω στο οχημα οχι και τοσο. Οπωσδηποτε ομορφο γιατι δενει και συμπληρωνει πολυ ομορφα το αμαξωμα,αλλα και στο διπλανο που ελειπε, δεν πολυφαινοταν η απουσια του. Εννοω οτι και 'σxετο' ειναι πολυ ωραιο το insignia - παρεκτος κι αν περισσευουν φραγκα, αλλα οπωσδηποτε μετα το AFL -
Φίλε Soch στο standard πακέτο του cosmo, τα καθίσματα πλευρικά έχουν επένδυση από δέρμα και στο κέντρο είναι ύφασμα. Αυτό εννοούσα 50/50. Κατα τα άλλα είναι αυτό που αναφέρεις όπως το γράφει στο φυλλάδιο της opel
Opel Insignia