-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
απλα καινε πολυ εως παρα πολυ
μυθος... μεγαλος μαλιστα...
το εχει ο κουμπαρος μου και κατω απο 11λ/100χλμ δεν εχει δει ποτεεεεεεεεεεε.......εσυ γιατι λες οτι ειναι μυθος;;;;;
Εγώ γιατί είμαι συνέχεια κάτω από 9λ
γιατι δεν πας πανω απο 2500rpm
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
το εχει ο κουμπαρος μου και κατω απο 11λ/100χλμ δεν εχει δει ποτεεεεεεεεεεε.......εσυ γιατι λες οτι ειναι μυθος;;;;;
Εγώ γιατί είμαι συνέχεια κάτω από 9λ
γιατι δεν πας πανω απο 2500rpm
ειναι ακριβη η βενζινη
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
+1
Xωρις βαρύ ποδι, κινηση 70% πολη (αλλα με αρκετή ΑΟ) και 30% εξω, δεν εχει πεσει κατω απο 11,8λτ/100km..το αμάξι τρώει βενζινη ... (αλλά δεν πειράζει χαλάλι του )
-
-
Καλημερα σε ολους.
Πλεον σαν μελλοντικος πατερας,οι αναγκες μου ως προς την κατοχη και χρηση αυτοκινητου δεν ειναι πια οι ιδιες.Πρεπει να αποχωριστω το corsaκι μου που δεν με ταλαιπωρησε παρα πολυ,και να αναζητησω νεο οχημα.
Ενα απο αυτα ειναι και το insignia...μπηκα να ρωτησω το εξης βασικα.Συναδελφος απο τη δουλεια που πηρε το 1.6Τ μου ειπε πως μετα απο δυναμομετρηση,πως σε καμια περιπτωση δεν ξεπερνα τα 160 αλογα,αρα τα 180 που μου υποσχεται ο πωλητης,δεν ειναι τα σωστα.
Ενα δευτερο θεμα θελω να ρωτησω ειναι αν καποιο απο τα παιδια εδω μεσα ειχε οποιοδηποτε προβλημα με τις δισκοπλακες και φρενα,καθοτι ο συναδελφος χωρις να εχει πιεσει παρα πολυ το αμαξι,διαπιστωσε διαφορετικη φθορα σε αυτες,και ενα τρεμουλο σε φρεναρισμα απο τα 130χλμ/ωρα.Η φθορα εχει προκληθει κυριως στις πισω,λιγοτερο στις μπροστα,σε σημειο που να χει παει 2 φορες στην αντιπροσωπεια και να χει παραπονα απο την αντιμετωπιση που ειχε εκει,γιατι δεν του ξεκαθαρισαν ουτε το λογο,αλλα και ουτε αν υπαρχει θεμα αμεσης αντικαταστασης.
Με απασχολουν ολα αυτα αρκετα,ειδικα αυτο με τα φρενα,γιατι αν και το 1,6Τ το θελω πολυ,δυστυχως τα σχολια του συναδελφου με ανησυχησαν λιγο...
Να αναφερω ακομα οτι η αλλη επιλογη,ειναι το Α4 TFSI 120HP(το οποιο αν και προτιμα το ετερον ημισυ,δεν προτιμω εγω,ειναι γυρω στα 4-5000 η διαφορα... ) -
Καλημέρα,
Σχετικά με τη δυναμομέτρηση,έχουν γίνει και άλλες δυναμομετρήσεις στο 1.6Τ για μέτρο σύγκρισης οι οποίες έχουν διαφορετικά νούμερα από του φίλου σου, από μέλη του http://www.insigniaclub.gr. Οσον αφορά τις χαρακιές στις πίσω δισκόπλακες έχουν παρατηρηθεί στα περισσότερα Insignia λογω λαθους παστας στα τακακια και εχει βγει οδηγία στα συνεργεία για αντικατάσταση τους αν ο πελάτης το αναφέρει(*), αρκεί το αυτοκίνητο να μην εχει περάσει τα 30.000χλμ (εγώ έχω 9.700χλμ και εχω κανει 2 φορες αντικατασταση γιατι εβαζαν παλια παρτιδα τακακια). Παλι και εδω εχει ανοιχθει θεμα στο insigniaclub για περισσοτερες λεπτομερειες.
(*) = Οι χαρακιές δεν προκαλούν πρόσβλημα στην πέδηση του αυτοκινήτου για αυτό δεν εχει γινει υποχρεωτική αντικατάσταση παρά μόνο σε όσους το αναφέρουν.
-
Χαρακιες;Δηλαδη ρωγμες;
Εχουμε φωτο ; -
Μπα, μάλλον εννοεί τις επιφανειακές ομόκεντρες γραμμές που εμφανίζονται...
-
http://www.insigniaclub.gr/showpost.php ... tcount=143
Ναι τις ομόκεντρες γραμμές εννοώ, σε κάποιους όμως σκάλωνε και το νύχι μέσα
-
Ναι τωρα που ειδα την φωτο καταλαβα,ειμαι οπτικος τυπος
Αυτο δειχνει πολυ σκληρη παστα στο τακακι;
-
Κάτι τέτοιο.
Αλλάζουν με άλλα, πιο μαλακά τακάκια μαζί με τις δισκόπλακες μέσα στην εγγύηση
-
Έχει κανείς άποψη αν με ίδιο οδηγό, ίδιες συνθήκες (50% πόλη, 50% εθνική) θα καίει (1.6Τ) περισσότερο από τα άλλα 3 που ΄χω στο μυαλό (Mazda 6 1.8, Toyota Avensis 1.8, VW Passat 1.4);
Ψάχνω για εμπειρίες από κατανάλωση μιας και τα ΄χω βρει μπαστούνια να υπολογίσω αν η κατανάλωση της πόλης με 1 άτομο (άρα δε θα πιέζεται κανένα από τα 4, άρα το πιο ελαφρύ = το πιο οικονομικό) θα καλύπτει της εθνικής (όπου με 5 άτομα φορτωμένο το Insignia θα αντιμετωπίζει πιο άνετα το βαρύ μου πόδι).
Κάθε καλοπροαίρετη σκέψη, εμπειρία δεκτή.
-
Ναι, το Insignia θα καίει αισθητά περισσότερο από όλα αυτά που αναφέρεις.
-
ειναι αυτα που λενε οτι τα τουρμπο καινε λιγοτερο απτα ατμοσφαιρικα επειδη εχουν χαμηλα τις ροπες τους.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Έχει κανείς άποψη αν με ίδιο οδηγό, ίδιες συνθήκες (50% πόλη, 50% εθνική) θα καίει (1.6Τ) περισσότερο από τα άλλα 3 που ΄χω στο μυαλό (Mazda 6 1.8, Toyota Avensis 1.8, VW Passat 1.4);Ψάχνω για εμπειρίες από κατανάλωση μιας και τα ΄χω βρει μπαστούνια να υπολογίσω αν η κατανάλωση της πόλης με 1 άτομο (άρα δε θα πιέζεται κανένα από τα 4, άρα το πιο ελαφρύ = το πιο οικονομικό) θα καλύπτει της εθνικής (όπου με 5 άτομα φορτωμένο το Insignia θα αντιμετωπίζει πιο άνετα το βαρύ μου πόδι).
Κάθε καλοπροαίρετη σκέψη, εμπειρία δεκτή.
Αν η κατανάλωση παίζει βασικό ρόλο στην επιλογή σου, το Insignia 1.6T ξέχασέ το.
Με πολύ συντηρητική οδήγηση θα έχεις γύρω στα 11lt για 50% πόλη και 50% εθνική, ενώ με νορμάλ οδήγηση χωρίς τρελές επιταχύνσεις και γκάζια, υπολόγισε 13lt-14lt.Με γνώμονα την κατανάλωση λοιπόν, το 1.6Τ απεκλεισέ το με συνοπτικές διαδικασίες.
Για τα άλλα αυτοκίνητα που αναφέρεις (Mazda - Avensis) δεν έχω στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι θα είναι σαφώς πιο οικονομικά λόγω ατμοσφαιρικού κινητήρα .Το Passat το 1.4 αν φοράει τον TSI κινητήρα και πάλι θα πρέπει να είναι -θεωρητικά- πολύ οικονομικότερο απο το Insignia.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ειναι αυτα που λενε οτι τα τουρμπο καινε λιγοτερο απτα ατμοσφαιρικα επειδη εχουν χαμηλα τις ροπες τους.Όχι ρε συ, είναι αυτό που λένε δεν πάει άρα δεν καίει
Επίσης σε ένα αυτοκίνητο βάρους 1700 κιλών τουλάχιστον και με λάστιχο 245, ένα κινητήρα 180 ίππων χωρίς καμιά ιδιαίτερη τεχνολογία σε διαχείριση καυσίμου κτλ, η αυξημένη κατανάλωση είναι δεδομένη.
-
Ο χρήστης stoilas έγραψε:
ειναι αυτα που λενε οτι τα τουρμπο καινε λιγοτερο απτα ατμοσφαιρικα επειδη εχουν χαμηλα τις ροπες τους.
Όχι ρε συ, είναι αυτό που λένε δεν πάει άρα δεν καίει
Επίσης σε ένα αυτοκίνητο βάρους 1700 κιλών τουλάχιστον και με λάστιχο 245, ένα κινητήρα 180 ίππων χωρίς καμιά ιδιαίτερη τεχνολογία σε διαχείριση καυσίμου κτλ, η αυξημένη κατανάλωση είναι δεδομένη.
Δηλ. το 6 1.8 με 120 ίππους, 5 άτομα φορτωμένο, όταν θα ταξιδεύει με 160 θα καίει λιγότερο εθνική;
-
Ίσως να είναι και πιο κοντά σε αυτή την περίπτωση, μίλησες όμως για μεικτά πράματα και γι αυτά αναφέρθηκα κι εγώ.
-
Ο χρήστης stoilas έγραψε:
Ίσως να είναι και πιο κοντά σε αυτή την περίπτωση, μίλησες όμως για μεικτά πράματα και γι αυτά αναφέρθηκα κι εγώ.Χωρίς να γνωρίζω, έχω την αίσθηση ότι το Insignia θα τα ΄χει πολύ πιο άνετα αυτά τα χλμ με φορτίο άρα θα ζορίζεται (=καταναλώνει) και λιγότερο.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Χωρίς να γνωρίζω, έχω την αίσθηση ότι το Insignia θα τα ΄χει πολύ πιο άνετα αυτά τα χλμ με φορτίο άρα θα ζορίζεται (=καταναλώνει) και λιγότερο.Κοίτα, επειδή εγώ γνωρίζω από πρώτο χέρι μια και έχω Insignia 1.6T, σου επαναλαμβάνω ότι αν η κατανάλωση είναι βασικό κριτήριο στην επιλογή σου, το Insignia απλά ξέχασε το.
Το αυτοκίνητο καίει πάρα πολύ και θα κλαίς με μαύρο δάκρυ αν δεν είσαι προετοιμασμένος για τα νούμερα που θα δεις...
Opel Insignia