-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οι εξατμισεις τιποτα, η τοποθετηση του κινητηρα ομως ναι...Για πες.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Να υποθέσουμε ότι ο κινητήρας είναι στραμμένος κατά 180 μοίρες περί του κατακόρυφου άξονα?Ολη η σκεψη στηριγμενο πανω σε αυτην την προταση.
Το απλουστερο ειναι οτι οπως πιθανοτατα εχετε ακουσει, ακομα και η σειρα με την οποια γινεται η αναφλεξη στους κυλινδρους των κινητηρες εχει σημασια και η επιλογη δεν γινεται τυχαια.
Σε αυτην την περιπτωση σκεφτομαι οτι οσοδηποτε και οπουδηποτε ειναι στραμμενος ενας κινητηρας θα εχει θεμα λογω κραδασμων κλπ κλπ γιατι ακριβως θελει πολυ δουλεια για να μην περνουν οι κραδασμοι.
Επισης σκεφτομαι οτι το ζυγισμα εχει μεγαλη σημασια σε μια τετοια αλλαγη. Κανενας κινητηρας δεν εχει το βαρος του εξισου κατανεμημενο σε ολον τον ογκο του, οποτε το μπρος πισω, το δεξια αριστερα ή οποια αλλαγη σιγουρα θα επιφερει αλλαγες στην κατανομη του βαρους (κι αν μιλαμε για 80 κιλα κατανεμημενα αλλιως σε ενα μονοθεσιο που το υπολοιπο βαρος του ειναι περιπου 500 χωρις το ερμα, τοτε η αλλαγη ειναι μεγαλη). Βεβαια κι αυτο λυνεται μεταβαλλοντας την υπολοιπη κατανομη αλλα κι αυτο θελει αρκετη δουλεια.Τωρα το τι εχουν κανει κανεις δεν το ξερει, θα μαθουμε και θα το ξανασυζητησουμε.
-
Υπάρχει έστω και ένας λόγος να έχει στραφεί ο κινητήρας κατά 180 μοίρες? Προσωπικά το θεωρώ απίθανο, ο κινητήρας είναι δομικό μέρος του πλαισίου, για να περιστραφεί θα χρειαζόταν τεράστιες αλλαγές.
-
Συμφωνώ με τον ΙΚΕ. Και ειδικά από την στιγμή που το κιβώτιο είναι συνέχεια του κινητήρα, δεν γίνεται να έχει περιστραφεί. Εξάλλου, αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα φαινόταν από το κάλυμμα του κινητήρα. Όσοι έχετε αμφιβολίες δείτε πόσο στριμωγμένα είναι τα πράγματα σ' αυτό το μέρος του μονοθεσίου.
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Συμφωνώ με τον ΙΚΕ. Και ειδικά από την στιγμή που το κιβώτιο είναι συνέχεια του κινητήρα, δεν γίνεται να έχει περιστραφεί. Εξάλλου, αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα φαινόταν από το κάλυμμα του κινητήρα. Όσοι έχετε αμφιβολίες δείτε πόσο στριμωγμένα είναι τα πράγματα σ' αυτό το μέρος του μονοθεσίου.Και σε αυτό που λες, να προσθέσω τη φώτο που ανέβασες στο fb: http://yfrog.com/h37rnqdj
-
Σωστός!
-
Το να περιστραφεί ο κινητήρας δεν αλλάζει το πόσο συμπαγές θα είναι. Απλώς θα πρέπει να επανασχεδιασθεί το μπλόκ και η κυλινδροκεφαλή και πιθανώς λίγο ή πολύ σχεδόν όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Το σημαντικότερο ερώτημα είναι ποιο θα ήταν το όφελος από κάτι τέτοιο.
Νομίζω πως απλώς μπερδεύτηκε η θέση της εξάτμισης με τη θέση του κινητήρα και συζητάμε για 2 σελίδες κάτι άνευ ουσίας. Πάμε παρακάτω
-
-
μα καλά με το καροτσάκι την πάνε:
http://mclaren.com/livefromberlin/edit:
με τη συναρμολόγηση που κάνουν τώρα μου θύμισε την εκπομπή: 'Ό,τι φτιάχνεται, το φτιάχνετε' -
Μιάς και τώρα αρχίζει και αποκτά όψη , το πρώτο που μου θύμισαν το σχέδιο των ψυγείων είναι εκείνο της Ferrari F310 του 1996 http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F310
Η οποία φημίζετο για την παροιμιώδη αναξιοπιστία της
-
είναι αρκετά πιο διαφορετικά τα ψυγεία και σε σχέση με τον υπολοίπων για φέτος
-
με 'double' diffuser η McLaren αλλά με το ένα κομμάτι πίσω και το άλλο στο ρύγχος
...και χαμηλομακρομούτσουνο -
Θηριο φαινεται η mp4-26,ελπιζω να μην ειναι τοσο αργοκινητη οσο δειχνει στο ματι.
-
Ασχημούλικα μου φαίνονται τα ψυγεία ρε γμτ.
-
Τα sidepods είναι πολυ καλή ιδέα, κάτι μου λέει πως θα τα αντιγράψουν και άλλοι. Η McLaren δοκιμάζει 2 έως 4 διαφορετικού είδους εξατμίσεις για πίσω (στην παρουσίαση είναι ψεύτικη προφανώς) και καμία από αυτές δεν είναι σαν της Renault.
-
Πολύ εντυπωσιακό σχέδιο. Το μόνο που μένει να δούμε είναι το πώς θ' αποδίδει.
-
wtf???
Τρελός σχεδιασμός. Να δούμε ποιοι θα γελάνε και ποιοι θα κλαίνε. -
Ωχ ζωγράφισαν πάλι οι άγγλοι...
Αν αποδόσει θα βάλουν πολλοί πλερέζες ...
-
Τι ειν' τούτο πάλι
-
Θα ψύχεται σωστά το μοτέρ?
Παρουσιάσεις μονοθεσίων 2011