-
Καλημερα , εχω μια απορια σχετικα με το sync3 αν και δεν ξερω αν φταιει αυτο , καθε φορα που συνδεω το κινητο (iphone) μεσω bluetooth και μιλαω κατα την διαρκεια της οδηγησης αν χρειαστει να βαλω οπισθεν για να παρκαρω κλεινει το bluetooth χανω την ομιλια και μολις ξαναβαλω D επανερχεται. Το εχει συναντησει κανενας; Ευχαριστω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Στο tiguan που έχω εγώ έχει ρύθμιση να μη συμβαίνει αυτό, τσέκαρε το μενού σίγουρα θα έχει.
-
Καλώς βρήκα όλα τα μέλη του forum!!Νέος στο forum και είμαι σε φάση αναζήτησης SUV.
Έχω κάνα 5μηνο που το ψάχνω και πήγαινα προς το Karoq.Προχτές οδήγησα το Kuga 1,5 diesel 120 ps και μου άφησε καλές εντυπώσεις. Συνυπολογίζοντας το άκρως δελεαστικό επιτοκιο 2,9 και τα αρκετα extra του ψιλομπερδευτηκα.
Βεβαια το karoq ειναι σχετικα αδειο απο εξοπλισμο αλλα στην ambition 1.5 βενζινη με καποια extra μπορω να το παω εως την τιμη του kuga st-line 1.5 βενζινη.Τι προτεινετε?
-
Ο χρήστης lefteris-g έγραψε:
Καλώς βρήκα όλα τα μέλη του forum!!Νέος στο forum και είμαι σε φάση αναζήτησης SUV.Έχω κάνα 5μηνο που το ψάχνω και πήγαινα προς το Karoq.Προχτές οδήγησα το Kuga 1,5 diesel 120 ps και μου άφησε καλές εντυπώσεις. Συνυπολογίζοντας το άκρως δελεαστικό επιτοκιο 2,9 και τα αρκετα extra του ψιλομπερδευτηκα.
Βεβαια το karoq ειναι σχετικα αδειο απο εξοπλισμο αλλα στην ambition 1.5 βενζινη με καποια extra μπορω να το παω εως την τιμη του kuga st-line 1.5 βενζινη.Τι προτεινετε?
Αν κατάλαβα καλά, Karoq 1.5 Ambition ή Kuga 1.5 ST-Line ? Εύκολη απόφαση, αν θες χώρους, πιο SUV-ειδή χαρακτηριστικά και straight-line επιδόσεις, Karoq, αν θες στήσιμο, άνεση, εξοπλισμό και εμφάνιση, Kuga. Α, και εγγύηση. Το οικονομικό λες ότι το έχεις ήδη καλιμπράρει.
-
σ ευχαριστώ για την απάντηση ΑΜarinos
λες οτι το Kuga είναι πιο ανετο απο το karoq?
απ ότι βλέπω είσαι κάτοχος του st-line Βενζίνη ε?
θα μπορούσες να μου πεις τι καταναλώσεις έχεις εντός και εκτός?
-
Το Kuga είναι πιο άνετο, υπό το πρίσμα ότι έχει πολλαπλούς, και άρα δεν αντιδράει ξερά και απότομα στις ανωμαλίες. Αλλά ειδικά το ST-Line έχει σφιχτή ανάρτηση, δεν είναι αυτό που θα έλεγες 'μαλακό' δηλαδή. Αν μπορέσεις και οδηγήσεις και ένα Business, που είναι πιο μαλακό, θα καταλάβεις τι εννοώ. Πραγματικά δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό δεν φέρνουν το Titanium στην Ελλάδα
Καθαρά εκτός πόλης δεν ξέρω με ακρίβεια, πάντως είναι μονοψήφιο εύκολα. Εντός πόλης έχω 11,6lt/100, αλλά λάβε υπόψη σου ότι έχω πολύ βαρύ πόδι
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Το Kuga είναι πιο άνετο, υπό το πρίσμα ότι έχει πολλαπλούς, και άρα δεν αντιδράει ξερά και απότομα στις ανωμαλίες. Αλλά ειδικά το ST-Line έχει σφιχτή ανάρτηση, δεν είναι αυτό που θα έλεγες 'μαλακό' δηλαδή. Αν μπορέσεις και οδηγήσεις και ένα Business, που είναι πιο μαλακό, θα καταλάβεις τι εννοώ. Πραγματικά δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό δεν φέρνουν το Titanium στην ΕλλάδαΚαθαρά εκτός πόλης δεν ξέρω με ακρίβεια, πάντως είναι μονοψήφιο εύκολα. Εντός πόλης έχω 11,6lt/100, αλλά λάβε υπόψη σου ότι έχω πολύ βαρύ πόδι
182ps auto???
-
Όχι, 150HP FWD, δεν ήθελα 4κίνηση συν ότι είναι πιο γρήγορο από το αυτόματο
-
η αλήθεια είναι πως το st-line δε μου φάνηκε τόσο άνετο από θέμα αναρτήσεων. βέβαια γνωρίζω πως έχει πιο σφιχτή ανάρτηση από το business αλλα δεν ξερω ποσο διαφορα εχουν.τα χει οδηγησει κανεις και τα 2?
-
η αλήθεια είναι πως το st-line δε μου φάνηκε τόσο άνετο από θέμα αναρτήσεων. βέβαια γνωρίζω πως έχει πιο σφιχτή ανάρτηση από το business αλλα δεν ξερω ποσο διαφορα εχουν.τα χει οδηγησει κανεις και τα 2?Ναι τα έχω οδηγήσει, 2 φορές test drive στο ST line και κάτοχος με 16.500 του Business. To ST line είναι εμφανώς λιγότερο άνετο, αλλά πάλι είναι πιο άνετο από Tiguan με 18αρες και επ' ουδενί δεν θα το χαρακτήριζα ως 'μη άνετο', μια χαρά είναι. To Business είναι σχεδόν 'μαγικό χαλί', από τα πιο άνετα SUV της κατηγορίας μαζί με το 3008.
-
Σε καμία περίπτωση δε μου είχε δώσει την εντύπωση μαγικού χαλιου το 3008.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
οι λεξεις 'μαγικο χαλί' με εβαλαν σε σκεψεις.λετε να παρω business και να το φορτωσω με extra?
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Σε καμία περίπτωση δε μου είχε δώσει την εντύπωση μαγικού χαλιου το 3008.Δεν είναι! Απλά είναι αρκετά άνετο (έχει όμως ξερές αντιδράσεις ο πίσω άξονας σε εγκάρσιες ανωμαλίες), από τα πιο άνετα SUV της κατηγορίας. Για εμένα το Kuga έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης, και επειδή αυτό ήταν ένα από τα βασικά ζητούμενά μου, μέτρησε πάρα πολύ στην τελική μου επιλογή.
οι λεξεις 'μαγικο χαλί' με εβαλαν σε σκεψεις.λετε να παρω business και να το φορτωσω με extra?
Εγώ αυτό θα έκανα, εάν ήθελα να δώσω περισσότερα χρήματα. Γιατί από τον επιπλέον εξοπλισμό του ST line ήθελα μόνο τα Xenon και τους περιμετρικούς αισθητήρες (αυτό το έβαλα). Μετά ήθελα επιπλέον εξοπλισμό που ήταν έξτρα και στις 2 εκδόσεις, όπως: ηλιοροφή, ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ-μπαγκάζ, θερμαινόμενα καθίσματα & τιμόνι και εργοστασιακό συναγερμό.
Αλλά είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη και δεν είναι ούτε σωστή ούτε λάθος...απλά οι δικές μου προτιμήσεις.
-
οι λεξεις 'μαγικο χαλί' με εβαλαν σε σκεψεις.λετε να παρω business και να το φορτωσω με extra?Οδήγησέ το πρώτα. Αν πάρεις business και το φορτώσεις, σκέψου ότι (α) χάνεις το VFM, και κυρίως (β) θα καταλήξεις να πληρώσεις περισσότερα από το ST-Line και να έχεις λιγότερο εξοπλισμό. Το (β) δεν το έχω επιβεβαιώσει, αλλά αν θες ψάξτο.
Και εσύ, όπως και ο Φάνης, θέλατε ένα Titanium, οπότε ξαναρωτιέμαι: γιατί δεν φέρνουν το Titanium Ελλάδα ?
-
και τελικα ποσο σου φτασε με αυτα τα extra fanis75?
-
Αλήθεια πόσο κοστολογουνται τα επιπλέον του st σε σχέση με το business.;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το δικο μου παντως με πανοραμικη και το συστημα που ανοιγει το πορτ μπαγκαζ με το ποδι μου βγηκε στα 35700 χωρις την εκπτωση
-
λεω για το business 150ps βενζινη
-
και τελικα ποσο σου φτασε με αυτα τα extra fanis75?Μόνο ένα έξτρα έβαλα ουσιαστικά Λευτέρη, το park assist που περιλαμβάνει αισθητήρες παρκαρίσματος περιμετρικά (αυτό ήθελα) και αυτόματο παρκάρισμα (δεν μου χρειαζόταν αλλά ήταν στο πακέτο). Μαζί με το λευκό χρώμα (χρεώνεται €185!), έφτασα €4 πρίν το όριο των €17.000 που αλλάζει ο φόρος. Πλεόν όμως, ΔΕΝ μπαίνει ούτε αυτό, γιατί αυξήθηκε λίγο η ΛΤΠΦ και έτσι με λευκό χρώμα και Park Assist η ΛΤΠΦ πλέον ανεβαίνει στις €17.052.
Μετά, οτιδήποτε άλλο έβαζα, ήταν + €2.000 περίπου ο επιπλέον φόρος. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά πήγαινε περίπου στις €18.500-19.000 ΛΤΠΦ με τα έξτρα που ήθελα (το είχα φορτώσει πολύ!).
Αν πάρεις business και το φορτώσεις, σκέψου ότι (α) χάνεις το VFM, και κυρίως (β) θα καταλήξεις να πληρώσεις περισσότερα από το ST-Line και να έχεις λιγότερο εξοπλισμό. Το (β) δεν το έχω επιβεβαιώσει, αλλά αν θες ψάξτο.
Και εσύ, όπως και ο Φάνης, θέλατε ένα Titanium, οπότε ξαναρωτιέμαι: γιατί δεν φέρνουν το Titanium Ελλάδα ?
Ακριβώς, ένα Titanium ήθελα!!!
Το β ισχύει Αντώνη, αλλά μόνο εάν θές τον εξοπλισμό του ST Line. Για εμένα π.χ. που δεν με ενδιαφέρει ούτε το body kit, ούτε οι 18αρες ζάτες (πανάκριβα αμφότερα), μπορώ να φτάσω την τιμή του ST line, αλλά με τον εξοπλισμό που θέλω εγώ.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Αλήθεια πόσο κοστολογουνται τα επιπλέον του st σε σχέση με το business.;λεω για το business 150ps βενζινη
Χωρίς να είμαι 100%, αφού απλά έκανα ένα παρόμοιο configuration στο διαμορφωτή της Ford, η ΛΤΠΦ ενός Business με τα κύρια extras του ST-Line βγαίνει περίπου 1,5Κ€ πάνω από του ST-Line , και χωρίς να βάλω μέσα το body-kit, ανάρτηση και ζάντες (που δεν υπάρχουν στο διαμορφωτή, μόνο το spoiler έβαλα)
Και μόλις είδα ότι οι ΛΤΠΦ τσίμπησαν περίπου ένα 300αρι ευρώπουλα, με αποτέλεσμα το Business πλέον να παραμένει στα 22Κ€ ΜΟΝΟ με το απλό μπλε χρώμα, ισχύει όντως ?
Ford Kuga