-
Αν κάνεις τόσα λίγα χμ το χρόνο δεν σε συμφέρει το καινούριο με προοπτική να το αλλάξεις σε 5 με 7 χρόνια , με αυτό το σκεπτηκό παίρνεις μεταχείρισμένο και έχει πολύ μικρότερη απαξίωση , γνώμη είναι ότι το καινούριο είναι πάντα καλύτερο και αφού μπορείς να πας σε καινούριο να το προτιμίσεις σε 7 χρόνια με 20000 χμ πάλι καινούριο θα είναι .
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Καλα τα λετε για το καινουργιο , αλλα μου τι δινει που θα το πουλησω σε 7 χρονια και θα εχω μονο 27.000κλμ και ο αλλος να μην με πιστευει. Ενω σκεφτηκα οτι με ενα μεταχειρα με 60.000κλμ σε 7 χρονια θα εχω φτασει τα 90.000κλμ . Δεν ξερω αν ειμαι καπου λαθος.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ...
Μετά από λίγα χρόνια απλά θα έχει χάσεις το 70% των χρημάτων που έδωσες!
Fact! -
αφου κανεις τοσα λιγα χλμ παρε rx8...βρες ενα με καλη συμπιεση κ μη σε νοιαζει τιποτα αλλο...κ τα χιλιαρικα που δινουν οι αλλοι για τελη κ ασφαλειες βαζε τα βενζινη κ γουσταρε ενα απ τα πιο fun αυτοκινητα ever!
-
+100% με τους προλαλήσαντες , Το μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση δεν θα σε γεμίσει με το κόστος της απαξίωσης που σήμερα φτάνει το 50% στα 2 χρόνια .
Απευθηνθηκα σε εσας γιατι θελω να κανω μια εξυπνη αγορα , πιστευω οτι την σημερηνη εποχη δεν ειναι εξυπνο να παρεις 2λτ.Σωστό αλλά αυτό είναι ανάλογο με την αξία αγοράς . Ένα 2λιτρο στα 16,000 μπορεί να είναι φθηνότερο απο ένα 1,9 στα 19,000.
Θέλω να πω ότι αυτό που πρέπει να μετρήσεις είναι το τελικό κόστος. -
Οι γνώστες (από αυτοκίνητα) μπορούν να καταλάβουν πότε ένα αμάξι έχει πραγματικά χιλιόμετρα και πότε είναι κατεβασμένο. Αρκεί φυσικά και μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία, για να πείσει τον υποψήφιο πελάτη. Τα αμάξια της χρήσης που κάνεις πουλιούνται σαν ζεστή τυρόπιτα και σε καλύτερες τιμές από οποιοδήποτε της κατηγορίας τους. ΑΛΛΑ, έχεις χάσει ήδη ένα σοβαρό ποσοστό των χρημάτων σου. Γι' αυτό σου λέω όταν κινείσαι σε αυτές τις φόρμες, αγοράζεις αμάξι με γνώμονα την υψηλή μεταπωλητική αξία και μάλιστα ψάχνεις για ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ, και όχι να είναι πχ μόνο Γερμανικό ή Γιαπωνέζικο.
Στην αγορά μεταχειρισμένου συμφωνώ, θα βρεις καλό αμάξι σε οικονομική τιμή, αλλά θέλει ψάξιμο τουλάχιστον 1 εξάμηνο και τα μετρητά στο χέρι, μέχρι να σου κάτσει η ευκαιρία. Διαθέτεις χρόνο και υπομονή; Τότε η τύχη θα είναι με το μέρος σου. Ξεκινάς από σήμερα να βάλεις στο στόχο 2-3 μοντέλα, διαβάζεις τα πάντα γύρω από αυτά, μπαίνεις στα φόρουμ κα μαζεύεις πληροφορίες, διαβάζεις αγγελίες, και μόλις σου κάτσει πας και το χτυπάς ακόμα κι αν είσαι με γρίπη και πυρετό
Εννοείται φυσικά ότι και εσύ το πας σε αντιπροσωπεία και τα σκας για έλεγχο, κάνεις και test drive πριν το πάρεις. Αυτά για να μην μετανιώνεις μετά. -
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Καλα τα λετε για το καινουργιο , αλλα μου τι δινει που θα το πουλησω σε 7 χρονια και θα εχω μονο 27.000κλμ και ο αλλος να μην με πιστευει. Ενω σκεφτηκα οτι με ενα μεταχειρα με 60.000κλμ σε 7 χρονια θα εχω φτασει τα 90.000κλμ . Δεν ξερω αν ειμαι καπου λαθος.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ...
Μετά από λίγα χρόνια απλά θα έχει χάσεις το 70% των χρημάτων που έδωσες!
Fact!+++++
Εάν κάνεις πολλά χιλιόμετρα τότε όντως συμφέρει το καινούργιο.
Εάν κάνεις μόλις 3000 το χρόνο τότε εννοείτε μτχ.
Και το Α4 1.8Τ μία χαρά ταχύτατο & ευχάριστο για το μέσο οδηγό γιατί έχουμε βαρεθεί ανόθευτες οδηγικές αισθήσεις. Βέβαια κυνήγα σε Quattro, η διαφορά στη βενζίνη θα είναι αμελητέα για τόσα λίγα χιλιόμετρα.
αφου κανεις τοσα λιγα χλμ παρε rx8...βρες ενα με καλη συμπιεση κ μη σε νοιαζει τιποτα αλλο...κ τα χιλιαρικα που δινουν οι αλλοι για τελη κ ασφαλειες βαζε τα βενζινη κ γουσταρε ενα απ τα πιο fun αυτοκινητα ever!
++++++
Το RX-8 έαν όντως κάνεις τόσα λίγα χιλιόμετρα είναι εξαιρετική λύση. Απλά πρόσεξε να βρεις ένα σε καλή κατάσταση (απαραίτητος έλεγχος συμπίεσης) και μετά πρόσεχε τα λάδια σαν τα μάτια σου και είσαι κομπλέ.
-
Παντως εχω αρχισει και κοιταω προς Alfa 159 1.9 jts μεταχειρισμενη.
-
Παντως εχω αρχισει και κοιταω προς Alfa 159 1.9 jts μεταχειρισμενη.Πολύ καλή η επιλογή σου, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να ανεβάσεις το budget σου, αν εξακολουθεί να ισχύει το όριο των 10000 ευρώ που έβαλες αρχικά.
-
Απο οτι ειδα γυρω στα 10.000ε παιζουν 06 με 07 60κ με 80κ .......... Πιστευω για την περιπτωση μου βολευει μεταχειρα και να το αλλαζω καθε 2-3 χρονια με αλλο μεταχειρισμενο.Μια gulieta π.χ σε μια 3ετια.....
-
Εχετε καμια γνωμη για την 147 , γενικα πωλουντε χαμηλα και σχετικα καινουργιες?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τα αλογάκια δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με το fun.
Δηλαδή ένα diesel grand cherokee 200 ίππων είναι πιο fun απο μια 320;κανεις πλακα ετσι?
να στο θεσω αλλιως θα ηταν fun μια ferrari με 100 αλογα?
-
Εχετε καμια γνωμη για την 147 , γενικα πωλουντε χαμηλα και σχετικα καινουργιες?εσυ δεν ηθελες αυτοκινητο να βαζεις οικογενεια? τι σχεση εχει η 147?
-
Απο οτι ειδα γυρω στα 10.000ε παιζουν 06 με 07 60κ με 80κ .......... Πιστευω για την περιπτωση μου βολευει μεταχειρα και να το αλλαζω καθε 2-3 χρονια με αλλο μεταχειρισμενο.Μια gulieta π.χ σε μια 3ετια.....Λες για αυτές εδώ?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1140742/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1122934/Τι να σου πω, βλέπω ότι μόνο αυτές οι δυο έχουν τιμές κάτω από 10000 και όλες οι υπόλοιπες είναι πάνω από 10000+, δηλαδή μιλάμε για σημαντική χρηματική διαφορά. Δεν ξέρω, στη θέση σου θα ήμουν κάπως επιφυλακτικός για τις συγκεκριμένες.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εχετε καμια γνωμη για την 147 , γενικα πωλουντε χαμηλα και σχετικα καινουργιες?
εσυ δεν ηθελες αυτοκινητο να βαζεις οικογενεια? τι σχεση εχει η 147?
Η 5d 147 χωράει πιο άνετα μια οικογένεια από την GT,159 & Giulietta.
Έχει την πιο καλή εκμετάλλευση χώρων.
Πίσω μάλιστα κάθονται αρκετά άνετα 2 ενήλικες ύψους 1.85 δίχως παραχωρήσεις, δίχως να βρίσκουν τα κεφάλια τους στην οροφή. Μάλιστα η πρόσβαση στις πίσω πόρτες είναι εύκολη, κάτι που δεν είναι ούτε στην 159 με βάση το μέγεθος της αλλά ούτε και στην Giulietta -
Η δική μου γνώμη είναι ότι μια gt 1,8 είναι η πιο σωστή επιλογή.Έχεις χώρους ,οδική συμπεριφορά,φρένα άψογα,παθητική ασφάλεια (κουπέ),αξιοπρεπείς επιδόσεις ,μικρό κόστος κτήσης ,εμφάνιση ,προσωπικότητα και fun αφού το όλο στησιμό της σε προδιαθέτει για σπόρ οδήγηση.
Μην κοιτάξεις για κάτω απο 10χιλ και με βιβλίο σέρβις πλήρες ενημερωμένο.
Κάνεις και παιδί και νίωθεις ασφάλεια .Δεμένο αυτ/το και άνετο για την κατηγορία του. -
Δεν ειμαι και ο πιο ξερολας στα αυτοκινητα , αλλα οι 147 f/l kai oi GT τις βρισκεις πιο ευκολα απο ιδιωτη με book service και βλεπεις καπως τι παιζει , ετσι εχεις μια πιο σφαιρικη γνωμη για το αμαξι , ιδιετερα να βρεις και κανενα ψειρα.
Η GT ειναι πανεμορφη αλλα δεν εχω ακουσει και τα καλητερα για το 1.8 μοτερ και δε ξερω τι παιζει γενικα , Τωρα η 147 ειναι τετραπορτη με πιο μικρες διαστασεις για παρκαρισμα και ελιγμους σε πολη. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
παθητική ασφάλεια (κουπέ)Kαλά όλα τα άλλα, αλλά αυτό από πού προκύπτει;
-
Ναι μεν αλλά.Η GT έχει δεσίματα καλύτερα στο αμάξωμα λόγο έλληψης πίσω θυρών.Φυσικό.1,8 με 140 ίππους ατμόσφαιρικός και διπλά μπουζί δεν είναι ότι να'ναι! Και οι καινούριοι τον ζηλεύουν.Προσωπικά δεν έχω ακούση να σπάσει κινητήρας σε δυο τρελαμένους γκαζάκιδες συναδέλφους (ο ένας με δύο παιδιά ) , οπότε ουδέν σχόλιο για μένα.
Αν δεν σε πειράζει η είσοδος έξοδος πάρε τη gt.Αυτό να σκεφτείς.
Άποψή μου. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
παθητική ασφάλεια (κουπέ)
Kαλά όλα τα άλλα, αλλά αυτό από πού προκύπτει;
Προκύπτει όταν τρακάρεις με την κουπέ ,εφόσον τα καταφέρεις βέβαια.
-
η gt δεν έχει τα δεσίματα της 147 gta?
Τι αμαξι να παρω , καμια συμβουλη???????