-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
οκ υστερούντες είχε εντάξυ και το 206 την ίδια ανάρτηση έχει αλλά από σταθερότητα πως πάμε ;
Απο σταθεροτητα;Για...Τσεκαρε σταθεροτητα οι υστερουντες...
Την τσεκάρω κάθε μέρα έχω και ένα 206 και έχω ευχαριστηθεί υπερστροφή ακόμα και όταν δεν αφήνω το γκάζι
-
Πίσω από το τιμόνι
Πριν διατυπώσουμε τις εντυπώσεις μας για την οδική τους συμπεριφορά, υπενθυμίζουμε πως
και τα τρία αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ίδιας φιλοσοφίας αναρτήσεις στον μπροστινό άξονα
(γόνατα Mακφέρσον με ψαλίδια βάσης και αντιστρεπτική), ενώ για τον πίσω άξονα κάθε
εταιρεία έχει εφαρμόσει τις δικές της λύσεις. H Φορντ χρησιμοποιεί στο Φόκους ένα
μηχανισμό πολλαπλών συνδέσμων, η Σιτροέν τους κλασικούς υστερούντες βραχίονες και η Σέατ
τον επίσης κλασικό ημιάκαμπτο άξονα του γερμανικού Γκρουπ.
Oφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως η ασφαλής και χωρίς απρόβλεπτες αντιδράσεις
οδική συμπεριφορά είναι το κύριο χαρακτηριστικό και των τριών αυτοκινήτων. Ωστόσο, εμείς
θεωρούμε πως το Φόκους ξεχωρίζει. Eίναι αυτό που θα ικανοποιήσει περισσότερο τον
απαιτητικό οδηγό, χάρη στο πολύ ακριβές σύστημα διεύθυνσης που διαθέτει και την απολύτως
ουδέτερη οδική του συμπεριφορά. Oι κλίσεις στις στροφές είναι σχετικά περιορισμένες, ενώ
το μεγάλο μεταξόνιο ευνοεί την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. Στο ίδιο επίπεδο
βρίσκεται και το Λεόν, το οποίο επιδεικνύει αντίστοιχη ουδετερότητα, ενώ η περίσσεια
ισχύος σε σχέση με το Φόκους, αλλά και η καλύτερη κλιμάκωση των σχέσεων, βοηθούν τον
οδηγό να κινηθεί πιο γρήγορα. Σημειώνουμε, πάντως, πως, με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
απενεργοποιημένο, το Λεόν παύει να είναι ουδέτερο και παρουσιάζει υποστροφικές τάσεις,
καθώς οι μπροστινοί τροχοί του τείνουν να χάνουν την πρόσφυσή τους σπινάροντας στην έξοδο
της στροφής. Aκόμα και τότε, όμως, προειδοποιεί τον οδηγό, όντας προοδευτικό στις
αντιδράσεις του. H Ξαρά, από την άλλη πλευρά, κερδίζει τους επιβάτες της με την άνεση που
προσφέρουν οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεών της, αλλά μοιραία παρουσιάζει αισθητές
κλίσεις στις στροφές, ενώ στις υψηλές ταχύτητες το αμάξωμα παρουσιάζει την τάση να
«πλέει». H συμπεριφορά της στις στροφές είναι εν γένει ουδέτερη, αλλά, μερικές φορές, η
ελάττωση της πίεσης στο γκάζι (ή το πέρασμα από κάποια ανωμαλία μέσα στη στροφή)
αποσταθεροποιούν το πίσω μέρος δημιουργώντας υπερστροφικές τάσεις. Σε ό,τι αφορά στα
συστήματα πέδησης, ξεχωρίζουμε αυτό του Σέατ, κυρίως λόγω της αμεσότητας στην απόκριση,
μιας και τα φρένα και των τριών αυτοκινήτων αποδείχθηκαν αρκούντως ικανοποιητικά τόσο σε
προοδευτικότητα όσο και σε αντοχή.
4τροχοί
363 - Δεκέμβριος 2000 -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Απλα να ξερουν οτι με τον αυδι το παθιαρη υπαρχει θεμα απο παλια οταν εγραφε περι πρωτοποριακου audi 80 εξου και ασχολουμαι με τετοιο υφος..
-
Το γ@μησατε το θεμα...
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Γιατι τι εχουν οι κινητηρες fsi (ατμοσφαιρικοι κινητηρες με αμεσο ψεκασμο) τους θεωρω τους κορυφαιους στα κυβικα τους απο αξιοπιστια,χαμηλη καταναλωση,φθηνα σερβις,best value for money
1.Εχουν το μπεκ τοθετημενο μεσα στην κυλινδροκεφαλη το αυτοκινητο δουλευει με φτωχα μειγματα οπως αλλωστε και ολοι οι κινητηρες αμεσου ψεκασμου
2.Εχουν καδενα και οχι ιμαντες χρονισμου σημαντικα μειωμενα εξοδα συντηρησης απλα ενα καλο λαδακι χρειαζεται για σωστη λιπανση
3.Εχει μακριες σχεσεις και 6η ταχυτητα το 1.6FSI κανεις ξεκουραστα ταξιδια με 120χλμ και το μοτερ να στροφαρει 3.000στρ
4.Εξαιρετικη ποιοτητα υλικων στο εσωτερικο,στιβαρο και καλα δεμενο
-Απλα χρειαζεται να καθαριζεις καθε 30.000χλμ την πεταλουδα γκαζιου γιατι μαυριζει απο την ανακυκλωση καυσαεριων,ωστε να μην αναβει check & epc αλλιως δεν ζηταει τιποτα παραπανω
Οτι πληρωνεις παιρνεις!o 1.6fsi είναι από τα χειρότερα μοτέρ της vw...
οι λίγοι μλκς που τσιμπήσαν και το αγοράσαν τραβάνε τα μαλλία τους μόλις οδηγήσαν τον 1,4tsi ή γυρίζουν από φόρουμ σε φόρουμ και προσπαθούν να υπερασπιστουν την επιλογή τους...
καλή σου μέρα -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
καλή σου μέραΚαλησπέρα λεμε!!!
-
Τελειωσαν οι οδηγικες και πλουσιες μεχρι το μπακαλη της γειτονιας παραστασεις και αρχισαν τα δημοσιευματα περιοδικων ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ..Κρατηστε γραμμη και μην ειστε διαδικτυακοι καραγκιοζιδες..
Ευθυμακο μου θα το γαμαμε οσο θελουμε εφοσον ο δημιουργος εξαφανιστηκε απο τη πρωτη δημοσιευση και επιπλεον γραφονται μαλακιες..Αντι να κανεις το πυροσβστη απο θεμα σε θεμα πες και μια φορα την αποψη σου..Εντελως φιλικα..
-
Μήπως τελικά είχε σουστόφυλλα; Τα καλύτερα έρχονται που είπε και ο ενημερωμένος audipassion
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μήπως τελικά είχε σουστόφυλλα; Τα καλύτερα έρχονται που είπε και ο ενημερωμένος audipassionΤωρα χαθηκα...Για ποιο μιλας;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μήπως τελικά είχε σουστόφυλλα; Τα καλύτερα έρχονται που είπε και ο ενημερωμένος audipassionΑμπελοφυλλα ειχε και δωρο ο κιμας...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μήπως τελικά είχε σουστόφυλλα; Τα καλύτερα έρχονται που είπε και ο ενημερωμένος audipassion
Αμπελοφυλλα ειχε και δωρο ο κιμας...
=ντολμας...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ειναι εντελως γελοιο να καταλαβεις οδηγωντα ενα μικρομεσαιο εκεινης της εποχης, αρχικα οτι δε φοραει ημιακαμπτο και μετα νταξ... .
χαλάρωσε και λίγο...
σε εγκάρσιες ανωμαλίες (ειδικά πάνω σε στροφή) είναι κάτι παραπάνω από προφανής η τυπολογία... -
Ναι καλά
-
αντε ρε ανέκδοτο σύντομο κιόλας από δω κολλημένε που όταν τελειόσουν τα επιχειρίματα αρχίζει η προσωπική επίθεση ( πάγια τακτική dogfather ) διδαγμένη από τους πολιτικούς στα παράθυρα , τα περιοδικά δεν θυμάμε να τα έχω αφορίσει κάπου ( για όλο το άρθρο αυτό έχεις να πείς ) σε εσένα θα έλεγα να την κόψεις γενικά φένεται ότι δεν χρησημοποιήται
και ναι το δεκαεξαβού quattro 80άρι ήταν πρωτοποριακό το 1991 που το αγοράσαμε
με όλο το σεβασμό
και με τις υγείες σου . -
Το λεγόμενο τεστ του σαμαρακίου σε ράουνταμπάουτ στο καρφούρ. Όλα χάνουν εκεί
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το λεγόμενο τεστ του σαμαρακίου σε ράουνταμπάουτ στο καρφούρ. Όλα χάνουν εκείΑν έχεις το άγγιγμα του όλα τα καταλαβαίνεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι καλάέλα ρε που δεν το καταλαβαίνεις...
δεν σου λέω για καταστάσεις πίεσης και τρόμου... για απλό απότομο ντουππ σου λέω... -
Σε εγκάρσια (σαμαράκι) δύσκολο να καταλάβεις κάτι. Καθημερινά ζω με ημιάκαμπτο, πολλαπλούς και υστερούντες. Σε λακούβα από τη μια μεριά ναι, βλέπω διαφορά.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ευθυμακο μου θα το γαμαμε οσο θελουμε εφοσον ο δημιουργος εξαφανιστηκε απο τη πρωτη δημοσιευση και επιπλεον γραφονται μαλακιες..Αντι να κανεις το πυροσβστη απο θεμα σε θεμα πες και μια φορα την αποψη σου..Εντελως φιλικα..Εκει που θα πιασει τοπο η αποψη μου θα τη γραψω και το εχω κανει πολλες φορες
Στα υπολοιπα δε συμφωνω, ο σεβασμος στο συνομιλητη κ τον αναγνωστη πρεπει να υφισταται, ΕΙΔΙΚΑ στα θεματα που 'βρωμανε' απο την αρχη, ακριβως για να μην κανεις τη χαρη σε αυτον που τα ανοιξε για να καθισει μετα να γελασει με τις προσβλητικες αντιπαραθεσεις...
απο μερους μου τουλαχιστον, παντα φιλικα τα οσα γραφονται
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ειναι εντελως γελοιο να καταλαβεις οδηγωντα ενα μικρομεσαιο εκεινης της εποχης, αρχικα οτι δε φοραει ημιακαμπτο και μετα νταξ... .
χαλάρωσε και λίγο...
σε εγκάρσιες ανωμαλίες (ειδικά πάνω σε στροφή) είναι κάτι παραπάνω από προφανής η τυπολογία...Δε διαφωνουμε. προφανως και δε μιλησα για κινηση μεσα στη πολη.
Ε αφου το αγορασατε θα ηταν πρωτοποριακο..Ξε-κολλημενε.. Εισαι τοσο γελοιος που ακομα να καταλαβεις οτι τα ιδια θα εγραφα αν μιλαγες για την 147 π.χ. ,δεν εχει σχεση με τη καθε xsara..Εχει σχεση με το οτι γραφονται ανακριβιες στα ορια της ασχετοσυνης ,ολως τυχαιως απο εσενα παλι , πανω σε αμαξια που τα ξερω.
Α να σου πω sprint απο απλα sud εμαθες να ξεχωριζεις?
Ρε παθιαρη σου εχω ξαναπει οτι εχει βρωμισει απο τη Λαμια ποιος εισαι και δε ξερεις παραπανω...Αστο λοιπον να γελαω εδω που ειμαι.. Αμορφωτε...
Alfa 147 ή Xsara 1.6 ή Focus 1.6