-
-
Στα γρήγορα θυμάμαι ό,τι έχει ξαναγίνει λάθος με προάφιξη με τους MacRae - Grist (εποχή focus) με το Mac Rae θυμάμαι να ειρωνεύεται τον Nicky Grist για το γεγονός σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, ενώ ο Grist ήταν δίπλα του το αυτοκίνητο!
Πάντως σε αυτό το επίπεδο εμπλοκής είναι πραγματικό έγκλημα το λάθος αυτό. -
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
http://www.autoblogger.gr/blog/?p=48#more-48ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΒΡΕ ΘΗΡΙΟ ???
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Τέρμα ο αγώνας για τον Jari.!!ΚΡΙΜΑ γιατί ήτανε εξαιρετικός και το πάλευε..όσο ποτέ!
-
ελεος με αυτη τη φορντ. ενα αξιοπιστο αυτοκινητο δεν μπορει να δωσει!!
-
Μπορεί να το κοπάνησε και αυτός..
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΒΡΕ ΘΗΡΙΟ ???
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Το είχα διαβάσει παλιότερα και το έχω κρατήσει στο σκληρό για αρχείο γιατί είναι αρτιότατο.Ας αρχίσω και γω τώρα τις ερωτήσεις-απορίες.Αν και έχω βρεθεί σε εκκίνηση ειδικής κάποια πράγματα μου έχουν διαφύγει εντελώς.Οταν το αυτοκίνητο περνά την ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα του Σ.Ε.Χ δίνει το carnet για να ελέγξει κάποιος το χρόνο?(φαντάζομαι πως ναι.Ρωτάω γιατί το carnet αναφερεται μόνο στην κόκκινη πινακίδα)Αν εμφανιστεί νωρίτερα ή αργότερα(στην ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα )και χρεωθεί ποινή δίνει το carne σε κάποιον που βρίσκεται εκεί?( ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα ).Ποιός ο λόγος ύπαρξης της κίτρινη πινακίδας αφού δε νομίζω να διευκολύνει σε κάτι(νομίζω η κοκκινη αρκεί).Η ποινή με ποιό τρόπο φαίνεται στο carne?Και κάτι τελευταίο ,αν κάποιος αργήσει μερικά λεπτά να εμφανιστεί στο Σ.Ε.Χ και μπούν κάποια αυτοκίνητα στην ειδική και εμφανιστεί μετά ,τι χρόνο εκκίνησης του δίνουν?Και τι γίνεται με τους χρόνους εκκίνησης αυτών που είναι μετά.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Αν και έχω βρεθεί σε εκκίνηση ειδικής κάποια πράγματα μου έχουν διαφύγει εντελώς.Οταν το αυτοκίνητο περνά την ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα του Σ.Ε.Χ δίνει το carnet για να ελέγξει κάποιος το χρόνο?(φαντάζομαι πως ναι.Ρωτάω γιατί το carnet αναφερεται μόνο στην κόκκινη πινακίδα)Αν εμφανιστεί νωρίτερα ή αργότερα(στην ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα )και χρεωθεί ποινή δίνει το carne σε κάποιον που βρίσκεται εκεί?( ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα ).Ποιός ο λόγος ύπαρξης της κίτρινη πινακίδας αφού δε νομίζω να διευκολύνει σε κάτι(νομίζω η κοκκινη αρκεί).Σαφώς διευκολύνει σε κάτι η κίτρινη, στο να μην υπάρχει συνωστισμός πριν από το ΣΕΧ. Και κανονικά, αν κάποιος μπει νωρίτερα με σκοπό να 'ρεμβάσει', θα πρέπει να του δωθεί ο αντίστοιχος χρόνος στο καρνέ και όχι ο ιδανικός του. Το καρνέ βεβαίως δεν το δίνει αμέσως μόλις περάσει την κίτρινη, ώστε να ξέρει ο κριτής αν μπήκε στο σωστό χρόνο ή όχι, όταν όμως φτάσει μπροστά του, στην κόκκινη δηλαδή, και εφόσον ειχε και το νου του ο κριτής και τον πήρε χαμπάρι, το 'καπελάκι' του θα το φάει, δεν το γλιτώνει. Αν κατάλαβα καλά, αυτή ήταν η απορία σου.
Η ποινή με ποιό τρόπο φαίνεται στο carne?
Στο καρνέ φαίνεται απλά ένας χρόνος, δε σημειώνει κάτι ιδιαίτερο ο κριτής. Απλά όταν γίνουν οι προσθαφαιρέσεις στη γραμματεία μετά τη μετάδοση των χρόνων, θα φανεί εκεί.
αν κάποιος αργήσει μερικά λεπτά να εμφανιστεί στο Σ.Ε.Χ και μπούν κάποια αυτοκίνητα στην ειδική και εμφανιστεί μετά ,τι χρόνο εκκίνησης του δίνουν?Και τι γίνεται με τους χρόνους εκκίνησης αυτών που είναι μετά.
Ας υποθέσουμε οτι ο αγώνας ειναι δίλεπτος, δηλαδή μπαίνουν στην ειδική κάθε 2 λεπτά. Από το ΣΕΧ στην αφετηρία υπάρχει διάστημα τουλάχιστον 3 λεπτών. Το 'τουλάχιστον' το γράφω, για την περίπτωση που ανέφερες, το ιδανικό είναι τα 3 λεπτά ακριβώς. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία η όποια έξτρα αναμονή, καθώς ο χρόνος για το επόμενο ΣΕΧ μετράει από την αφετηρία της ε.δ. και όχι από το ΣΕΧ. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα παράδειγμα σαν αυτό που ανέφερες. Έχουμε 5 αυτοκίνητα με τους εξής ιδανικούς χρόνους για το ΣΕΧ:
[list:1kxh33oa]1--->10.12
2--->10.14
3--->10.16
4--->10.18
5--->10.20[/list:u:1kxh33oa]Η σειρά εκκίνησης σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ειναι.
[list:1kxh33oa]1--->10.15
2--->10.17
3--->10.19
4--->10.21
5--->10.23[/list:u:1kxh33oa]Έστω οτι το 2 αργει και έρχεται 10.17 και έχουμε
[list:1kxh33oa]1--->10.12
3--->10.16
2--->10.17
4--->10.18
5--->10.20[/list:u:1kxh33oa]Φυσικά ο αγώνας θα πρέπει να παραμείνει δίλεπτος και να μην κάτσει κανείς στο χώρο μεταξύ ΣΕΧ και αφετηρίας για λιγότερο από 3 λεπτά, οπότε η σωστή σειρά εκκίνησης σε αυτήν την περίπτωση ειναι
[list:1kxh33oa]1--->10.15
3--->10.19
2--->10.21
4--->10.23
5--->10.25[/list:u:1kxh33oa]μέχρι να υπάρξει κάποιο κενό πιο μετά και να μαζευτεί ο χρόνος αναμονής. Βεβαίως έτσι δημιουργήθηκε ένα κενό 4 λεπτών μεταξύ του 1 και του 3, το οποίο θα μαζευτεί λογικά σε κάποια προγραμματισμένη ανασυγκρότηση. Το 2 θα συνεχίσει να εκκινεί μετά το 3 μέχρι το τέλος της ημέρας ή και του αγώνα, αν δεν αλλάξει η σειρά εκκίνησης την επόμενη (πράγμα σπάνιο).
Έχουμε και την περίπτωση που το 2 ερχόταν -ας πούμε- στο ίδιο λεπτό με το 4, δηλαδή 10.18. Τότε παίρνει εκκίνηση πρώτο αυτό που πέρασε πρώτο από το προηγούμενο ΣΕΧ (αυτό φαίνεται στο καρνέ), δηλαδή το 2, με χρόνο 10.21 και το 4 φευγει 2 λεπτά μετά.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αν και έχω βρεθεί σε εκκίνηση ειδικής κάποια πράγματα μου έχουν διαφύγει εντελώς.Οταν το αυτοκίνητο περνά την ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα του Σ.Ε.Χ δίνει το carnet για να ελέγξει κάποιος το χρόνο?(φαντάζομαι πως ναι.Ρωτάω γιατί το carnet αναφερεται μόνο στην κόκκινη πινακίδα)Αν εμφανιστεί νωρίτερα ή αργότερα(στην ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα )και χρεωθεί ποινή δίνει το carne σε κάποιον που βρίσκεται εκεί?( ΚΙΤΡΙΝΗ προειδοπιητική πινακίδα ).Ποιός ο λόγος ύπαρξης της κίτρινη πινακίδας αφού δε νομίζω να διευκολύνει σε κάτι(νομίζω η κοκκινη αρκεί).
Σαφώς διευκολύνει σε κάτι η κίτρινη, στο να μην υπάρχει συνωστισμός πριν από το ΣΕΧ. Και κανονικά, αν κάποιος μπει νωρίτερα με σκοπό να 'ρεμβάσει', θα πρέπει να του δωθεί ο αντίστοιχος χρόνος στο καρνέ και όχι ο ιδανικός του. Το καρνέ βεβαίως δεν το δίνει αμέσως μόλις περάσει την κίτρινη, ώστε να ξέρει ο κριτής αν μπήκε στο σωστό χρόνο ή όχι, όταν όμως φτάσει μπροστά του, στην κόκκινη δηλαδή, και εφόσον ειχε και το νου του ο κριτής και τον πήρε χαμπάρι, το 'καπελάκι' του θα το φάει, δεν το γλιτώνει. Αν κατάλαβα καλά, αυτή ήταν η απορία σου.
Με τη διευκρίνηση, ό,τι αν μπει στην κίτρινη στο λεπτό που προηγείται του 'ιδανικού' του τότε δεν τρώει 'καπέλο' (προπορείας = 1 min), έχει αυτό το δικαίωμα. Οταν δώσει το καρνέ στον κριτή, τότε 'χτυπάει' ο χρόνος.
Για το θέμα του συνωστιμού που αναφέρεις, να το εξηγήσω διαφορετικά στο φίλο nafpaktos: επειδή στην απλή διαδρομή κάθε αυτοκίνητο κινείται με το δικό του ρυθμό, άλλος αγχώνεται και βιάζεται, άλλος χαλαρός, άλλος σταματάει για ένα κατούρημα, η κίτρινη είναι το σημάδι ότι 'έφτασες στο ΣΕΧ' και λειτουργεί ως 'πύλη', ώστε ο καθένας μπαίνει στο ΣΕΧ όχι συμφωνα με τη σειρά που έφτασε αλλά σύμφωνα με τη σειρά που πρέπει.
Αυτό που πρέπει να έγινε στην Αργεντινή είναι να έδωσε το καρνέ (για λίγα δευτερόλεπτα ενδεχομένως) ΠΡΙΝ μπει το 'ιδανικό' λεπτό, οπότε ο κριτής, όπως και ήταν υποχρεωμένος, 'χτύπησε' το χρόνο που πήρε το καρνέ.
-
Ο χρήστης S.Loeb έγραψε:
:hmmm: Μπορεί να το κοπάνησε και αυτός..Στο msfree διάβασα ότι κάπου το προσγείωσε ανώμαλα και έσπασε την ανάρτησή του
-
-
Γρηγορη περιληψη αγωνα: αν και κοντεψε να καταστραφει την πρωτη ημερα ο Λεμπ ξανακερδισε γιατι ο Οζιε εσπασε ξανα υπο πιεση, το Φορντ ή/και οι οδηγοι τους ειναι μια κλαση κατω και ο Πετερ ειναι απλως ο Πετερ. Επισης στην power stage φανηκε ξεκαθαρα στο φλατ μετα το σπλιτ οτι ο Πετερ εχει ακριβως τα ιδια αλογα με τον Λεμπ. Μισο πανω στο σπλιτ, μισο πανω στον τερματισμο.
-
ΚΡΙΜΑ για τον Ogier, έχασε τον αγώνα μέσα από τα χέρια του..
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
:hmmm: Μπορεί να το κοπάνησε και αυτός..
Στο msfree διάβασα ότι κάπου το προσγείωσε ανώμαλα και έσπασε την ανάρτησή του
Ναι όντως ίσως αν είναι και έτσι..Θ α μάθουμε..
-
Ο χρήστης S.Loeb έγραψε:
:hmmm: Μπορεί να το κοπάνησε και αυτός..Στο msfree διάβασα ότι κάπου το προσγείωσε ανώμαλα και έσπασε την ανάρτησή του
Ναι όντως ίσως αν είναι και έτσι..Θα μάθουμε..
Σε video του wrc.com φαίνεται να χτύπησε βράχο που ήταν στη μέση του δρόμου.
_
-
Τι εκανε παλι ο κοντος
και ερχονται και τα ασφαλτινα σε λιγο.. -
respect στον κοντο!
-
τι ρισπεκτ μωρε τον σιχαθηκα πια...
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
τι ρισπεκτ μωρε τον σιχαθηκα πια...Τα έχει κάνει όλα ίσιωμα...
_
-
Ότι και να πούμε, ότι και να γράψουμε, ο κοντός είναι ακόμα αλλού.....
(και σε θέαμα με αυτά τα αυτοκίνητα δεν υστερεί καθόλου....)
WRC 2011 (All Rounds)