-
...και εμενα σε αποκριση-ταχυτητα αλλαγων μου φανηκε κατωτερο απο του vag group τα dsg, αλλα ακομα και απο το αυτοματο 8αρι ZF στις Bmw...Bεβαια παιζει ρολο και για τι χρηση το θες...Για το καθε μερα απλης μετακινησης σε κεντρο-προαστεια πχ μια χαρα θα ειναι...
-
εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι το κιβώτιο είναι το geartronic. Δεν έχω εμβαθύνει τόσο πολύ στα κιβώτια όσο εσεις,
αλλά είδα (στα εγχειρίδια της Volvo από το site τους) ότι το αυτόματο αυτό κιβώτιο (όταν έχει το s) σου δίνει την δυνατότητα, εν κινήσει να αλλάξεις από αυτόματο σε μηχανικό κιβώτιο. Τώρα τις αποκρίσεις δεν τις κατέχω... -
Κάπου μπερδεύεσαι. Μάλλον για την δυνατότητα επιλογής ταχύτητας διάβασες. Κουνάς δηλαδή τον μοχλό μπρος ή πίσω και αναλαγοα ανεβοκατεβάζει σχέσεις.
-
Ναι αυτό εννοώ, έχει το D όπου και οδηγάς αυτόματα και μπορείς εν κινήσει να τραβήξεις τον μοχλό στο s όπου και πλέον σου δίνεται η δυνατότητα του + και -.
Λέω κάτι λάθος? -
Σωστά..
-
Το +- δεν παίζει στο D? Στα ford παίζει (αν επχουν την ίδια βάση κατασκευής, λογικά θα ειπναι ίδιο)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μα το D από ότι κατάλαβα είναι στην ουσία το αυτόματο κιβώτιο. Κάνει τις αλλαγές για σένα
-
Χρόνια πολλά σε όλους. Νέος στην ομάδα και νέος στην οικογένεια της VOLVO. 5 Ιανουαρίου αναμένω τον V40 Livstyl (πετρέλαιο) και είμαι εξαιρετικά ανυπόμονος. Διάβασα τα σχόλια των περισσοτέρων από το forum και δεν διαπίστωσα ιδιαίτερα παράπονα για το αυτοκίνητο. Σαν νέος ιδιοκτήτης VOLVO λοιπόν τι πρέπει να προσέξω κατά την παραλαβή?
-
Ο χρήστης xampos έγραψε:
Μα το D από ότι κατάλαβα είναι στην ουσία το αυτόματο κιβώτιο. Κάνει τις αλλαγές για σέναΒλέποντας ένα video μάλλον έχεις δίκιο.
Απλά επειδή ανέφερε πιο πάνω ότι RealZeus ότι φοράνε της ford, σε εκείνο έχει και κάτι κουμπάκια (γελοία τοποθετημένα) πάνω στο stick και παίζεις +- είτε στο D είτε στο S.
-
Ο χρήστης kseslogiastos έγραψε:
Χρόνια πολλά σε όλους. Νέος στην ομάδα και νέος στην οικογένεια της VOLVO. 5 Ιανουαρίου αναμένω τον V40 Livstyl (πετρέλαιο) και είμαι εξαιρετικά ανυπόμονος. Διάβασα τα σχόλια των περισσοτέρων από το forum και δεν διαπίστωσα ιδιαίτερα παράπονα για το αυτοκίνητο. Σαν νέος ιδιοκτήτης VOLVO λοιπόν τι πρέπει να προσέξω κατά την παραλαβή?Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα φιλαράκι!
Ωραίο αμάξι - καλή επιλογή - τί χρώμα το πήρες;
Κατά την παραλαβή δες το μη στο έχουν χτυπήσει πουθενά και αν σου έχουν βάλει όλα αυτά που συμφωνήσατε. -
Λευκό χρώμα το παράγγειλα. Το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη Αθήνα και το έχω ψιλοδει ήδη, με μια γρήγορη ματιά είναι jet. Περιμένω την έκδοση άδειας από το νέο έτος. Μου τοποθετήσανε και τις μεμβράνες στα παράθυρα που ζήτησα από την αρχή.
-
Καλά χιλιόμετρα και από μένα kselogiastos.
Για τους ελέγχους ότι είπε και ο den_exo_idea -
Ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά. Κανένα αξιόπιστο πρατήριο να βάζουμε πετρέλαιο στην Αθήνα γνωρίζουμε?
-
Καλημέρα και καλή Χρονιά.
Παρακαλώ για αντικειμενικές απόψεις (όσο το δυνατόν) απο κατόχους του d2.- Οι χώροι πίσω είναι επαρκείς για 2 παιδιά;
- Ακουγεται έντονα ο θόρυβος της μηχανής;
- Είναι πραγματικά ξεκούραστη η οδήγηση;
- Ξέρεις κανείς αν στα χρηματοδοτικά περιλαμβάνεται και η δόση ballon (όπως στην vw); Θα ρωτήσω και εγώ βέβαια ,α απλά θέλω να είμαι προετοιμασμένος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα για 5η συνεχόμενη χρονιά
Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και για τα επιμέρους μοντέλα της Volvo, με τα περισσότερα από αυτά να κατακτούν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους! Ειδικότερα, για τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Volvo έχουμε:
•Στα premium πεντάθυρα χάτσμπακ, τα V40 και V40 Cross Country (διαβάστε ΕΔΩ τη δοκιμή του DRIVE) κυριάρχησαν. Όπως και το 2014, βρέθηκαν στην κορυφή των πωλήσεων με 1.543 ταξινομήσεις, που αντιπροσωπεύουν εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 17% (το αντίστοιχο νούμερο ταξινομήσεων το 2014 ήταν 1.315)!•Για άλλη μία χρονιά, το Volvo XC60 (διαβάστε ΕΔΩ τη δκιμή του DRIVE) κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στα premium μεσαία-μεγάλα SUV. Οι συνολικά 206 ταξινομήσεις που σημείωσε, αύξηση 33% σε σχέση με τις 155 του 2014, του χάρισαν την πρώτη θέση στην υποκατηγορία.
http://www.drive.gr/news/agora/volvo-rekro-poliseon-stin-ellada-gia-5i-synehomeni-hronia -
Την Τρίτη παρέλαβα το V40 1.6 D2. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές συγκρίνοντας πάντα με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που είχα στην κατοχή μου (Mazda, Opel, BMW, Toyota, Nissan).
- Οι χώροι του δεν είναι τρελοί (ιδιαίτερα των αποσκευών 335lt), όμως νομίζω ότι είναι ικανοποιητικοί για 4μελή οικογένεια (το λέω εγω που πριν είχα ένα Avensis 1.8 του 2010 με 500+lt πορτμπαγκάζ). Προσαρμόζεσαι και με τον λιγότερο χώρο και αν όχι υπάρχει και η λύση της μπαγκαζιέρας...
2.Ο θόρυβος της μηχανής δεν ακούγεται στην καμπίνα εκτός αν ζορίσεις το μοτέρ με υψηλές στροφές αλλά και πάλι καμία σχέση με τον θόρυβο που κάνουν τα ταξί.
3.Η οδήγηση είναι απόλαυση (κατά την ταπεινή μου άποψη) αλλα δεν το έχω ταξιδέψει ακόμα για να πω με σιγουριά ότι είναι ξεκουραστο σε συνεχόμενη οδήγηση. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω μέχρι τώρα στην οδήγηση (σε σχέση με το Avensis) είναι ότι τις λακούβες και το φθαρμένο οδόστρωμα γενικά το καταλαβαίνω πιο έντονα.
4.Για τα χρηματοδοτικά δεν ξέρω τι είναι η δόση ballon για να σου πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η έκδοση που πήρα εγω (Livstyl+ κάτι εξτραδάκια ψιλά) μου βγήκε με το κλειδί στο χέρι 21.400€ (όχι και άσχημα για VOLVO και πετρέλαιο ετσι?)
- Οι χώροι του δεν είναι τρελοί (ιδιαίτερα των αποσκευών 335lt), όμως νομίζω ότι είναι ικανοποιητικοί για 4μελή οικογένεια (το λέω εγω που πριν είχα ένα Avensis 1.8 του 2010 με 500+lt πορτμπαγκάζ). Προσαρμόζεσαι και με τον λιγότερο χώρο και αν όχι υπάρχει και η λύση της μπαγκαζιέρας...
-
πήγα σήμερα και ρώτησα.
Τελική τιμή μου είπαν με εκπτώσεις κτλ ...24000.
Δεν υπάρχουν μοντέλα, παρά μονο ένα άσπρο (αν θυμάμαι καλά kinetic ή livstyl).
ποίοτητα απίστευτη.
Χώροι πίσω χωρίς σχόλιο. Δεν μπόρεσα να μπω. -
Το έκλεισα 17 Δεκεμβρίου και πέτυχα τιμή λόγω προσφοράς. ¨οπως είπα και πριν οι άνεση του χώρου είναι κάτι σχετικό. Αν έχεις ύψος 2,00μ δεν σου κάνει για τί θα βρίσκει το κεφάλι σου στον ουρανό αλλά από την άλλη εγω σαν οδηγος δεν θα κάτσω ποτέ πίσω.....Η δική μου οικογένεια είναι τριμελής και υπάρχει σκέψη να γλινουμε 4 και με έβαλε σε σκέψη ο χώρος. Σκέφτηκα όμως ότι θα ζοριστώ όσο το παιδι είναι μικρό και χρειάζεται καρότσια κτλ. Αν ξεκινήσουν τα σχολεία πόσες φορές θα το φορτώσω για ν το ταξιδέψω? (Πάσχα, Χριστούγεννα, Καλοκαίρι και αν) οπότε για μια φορά τον χρόνο θα βολευτώ. Πριν μου κλέψουν το Avensis είχα άπλετο χώρο (επιβάτες και αποσκευές) όμως ληταν ασύμφωρο για κίνηση μέσα στην πόλη και τις περισσότερες φορές επέλεγα τα ΜΜΜ. Δεν υπερασπίζομαι την επιλογή μου αλλά προσπαθώ να εξηγήσω τον συλλογισμό μου στην αγορά του V40 ενω οαράλληλα είχα τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα.
Υ.Γ: Η αλήθεια είναι ότι άλλο 21.400€ και άλλο 24.000€ εκεί θα ζοριζόμουν εγω......
-
και εγώ πιστεύω ότι στα V40, V40 Cross Country στα πίσω καθίσματα δεν υπάρχει άπλετος χώρος, αλλά αφού μπήκα μέσα (όταν πήγα στην αντιπροσωπεία), μπήκα στην διαδικασία να κάτσω σε όρθια στάση και στο δικό μου (Corola) και δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είμαι περίπου 1.80 (δεν είμαι ψηλός ούτε κοντός), αλλά εάν σταθώ 'κορδομένος' στα πίσω καθίσματα σε κανένα από αυτής της κατηγορίας τα αυτοκίνητα δεν είσαι άπλας μέσα.
Τέλος θα συμφωνήσω με τον Kseslogiastos ότι με επηρέασε και το γεγονός ότι θα κινούμαι περισσότερο εντός πόλης. -
θέλω να τα ξαναδώ και να παίξω με τα καθίσματα.
Αν επιτρέπεται απο πια αντιπροσωπία το πήρες 21.400.
Volvo V40